2009 Şubat Anneleri

elifcim sen çıkarsan problem olur istifa ayrı işgöremezlik nedeniyle işten ayrılmak ayrı hamilelikte işgöremzlik nedeniyle ayrılmak demek alacağımız para işgöremezlik nedeniyle gelir kesintisine uğradığımız için yapılan ödenek sen beni dinle sakın istifa etme doktoruna git rapor yazsın 32. haftada

çok saol canım.baştan çıkıcam diyodum yaa şimdi izne ayrılıcam demek garip oluyo aslında ama haklarımdan da faydalanmak istiyorum açıkcası.en iyisi izin sürem bitince gelip çalışmıcam demek galiba

Anladım canım. Peki ben izindeyken 4 ay boyunca işyerim sigortaya para ödüyor mu? Eğer ödüyorsa anlaşamayabiliriz çünkü boşu boşuna ödemek istemezler. Beni düşündüren de bu. Bu arada çok sağol canım ya senin de kafanı şişrdim he kusura bakma.

uzun süredir giriyordum ama yazılanları okuyup çıkıyordum umarım herkes iyidir.
ssaslan allah acil şifalar versin teyzene dualarımız tüm hastası olanlarla bu sabah eşim iş görüşmesine gitti 2 tane bugün yarında 3 iş görüşmesi var umarım bir yerde işi olur oda artık rahat bir nefes alır bende işyeri tazminat vermek yerine mahkemeyi tercih etti 175 kişi işyerine dava açıyorlar sanırım 5 ayda sonuçlanıcakmış tabi faizinle alıcaklarmış paralarını umarım bizim çocuk okula başlamadan alırlar parasını:)

sağolun arkadaşlar
dr gelmiş ama söyledikleri kötü ne yazık ki
ben bu kadar hızlı bir çöküş beklemiyordum sağlı sollu kanamalar başlamış demiş
bu geceyi de burada geçirin ben yaplıabilecekleri yapayım demiş
sanırım kalan sadece bir nefes ve o da allahın takdirinde

şimdiye kadar güçlü olduğumu düşünüyordum ama bundan sonra daha güçlü olmam lazım

Arkadaşlar bişiy soracaktım bu 4 aylık izinde siğortamız yatıyor mu? yatmıyosa zaten izin bitimi diğer arkadaşlarında dediği gibi 1 gün çalışmış gösterilirsek paramızı sorunsuz alırız

deiştiriyorum şöyle bir durum var işverenin sana aylık ödmediği için primde ödemiyor ama bu durumda işverenin senin doğum iznine ayrıldığını ssk ya bildirmesi gerekiyor.Böyle karışık birşeyler işte

Son düzenleme:
bu arada bence de işveren yatırmıyordur
çünkü normalde rapor alındığında raporu sskya bildirip eksik yatırıyorlardı
sonra o günlerin ücretini sskdan talep edenler alabiliyorlardı
tabi yeni düzenlemeler neyi değiştirdi bilemiyoruz

canım sen raporluyken işveren kesinlikle ssk primi ödemez .

canım sen 32 hafta dolunca sk dan 4 aylık raporunu al ssk sana bu dönem için rapor bitiminde sanırım 1500 ytl civarı ödeme yapar.asla çıkıs yapdırma kendine paror bitince çıkısını yapsınlar sonuçda da ssk prim ödenmeyecek işverenin bi kaybı yok bunda.

bence de hayatım üzülme Allah başınızdan eksik etmesin inş. teyzeni ,sevdiklerini,sevdiklerimizi iyi düşün iyi olsun inş.

çok iyi olur. eğer olursa mutlaka haber veririm..

emelcim çok saol canım aydınlattıgın için.peki bişiy daha sorsam rapor bitimi 1 gün çalışır göstermesine gerek varmı işverenin?

Kızlar şimdi dr a gidiyorum idrar kültürüm çıkmış bakalım dr ne dicek ya çok korkuyorum

Elifcim gerek yok ama konuş yinede sorun olmasın dersen birgün yatırsınlar oda bişey tutmaz zaten.

kusura bakma cevap yazanlarda olmuş ama geç gördüm mesajı canım sakın olaki 32 haftam doldu istifamı vereyim demeyin 32 dolunca doktora gidiyorsunuz gerekli raporlar evraklar alınıyo işyerine veriyorsun işyeri seni bu sürede raporlu gösteriyo 4 ay gibi süre bitiminde ister işe başla ister başlama istersen ücretsiz izin kullan bu sana kalmış paranı 4 ay sonunda alırsın ha bide 1 yıl içinde 120 gün analık hakkı ödenmiş olanlar 32 haftası dolduğunda halen ssk lı olarak görünüyolarsa bunu hak ederler yani çalışıyo olman şartı var eğer çalışmıyan ancak 1 sene içerisinde 120 günü ödenen arkadaşlar varsa süt parası alırlar bi ark.süt parası 100 lerin üstünde yazmış yanlış olmasın ama halen benim bildiğime göre 50 ytl veriliyo kanunda 2/3 diyo ama uygulanmıyo güzelim karışıkmı oldu bilmiyom:uhm:

kızlar ben size bu ayın 22 den sonra yazarım geçen ay arkdş. doğum yaptı ssk dan ne kadar para alıcak süt parası hepsini yazarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…