2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

sevilaycım kefir çok faydalı özellikle immün sistemleri için..bende kültürü vardı bi ara evde yapıyordum ama vakit bulamıyom artık...altınkılıç ın sade kefirini alıyom oğlana..Lifeway Kefir

Begcigim senin çok güzel tariflerin oluyordu yazarmısın araara...

canım yaa tarif çok aslında dahada hani hepimizin bebişleri artık bir çok şeyi yiyebiliyor diye düşündüğüm için pek yazmıyordum ama isterseniz neden olmasın yazarım tabiikii bebişlerimize bol bol sağlıklı kilolar olsun tabiii. ben artık kahvaltıda peynir ekmek ayrı ayrı veriyorum peynirli tereyağlı tost yapıyorum ama hani bizim yediklerimiz gibi iyicene pişirip fazala kızartmadan yapıyorum tostu yumuşakken alıyorum çok severek yiyyor ebemiz süte ekmek içi ve ceviz dövük koy 1 kaşıkta lor peyniri ekle onu ver dedi öyle yapıyorum on8uda seviyor artık eskisi kada pek bulamaç yapmıyorum kahvaltıda bizimkide açıkcası eskisi kadar bulamaç kahvaltıyı severek yemiyor

ben de oğluma kahvaltıyı ayrı ayrı yedirmeyi deniyorum ama yemiyor kesinlikle, bulamaç olunca yiyor.Omlet falan yapıyorum yemiyor

Bende ayrı ayrı yedırmekte zorluk cekiyorum bulamac olanı hazırlıyorum ama onunede kaymak ,pekmez karısımı ekmek verıyorum ..yakında bizm oglan bitlenmesse ıyı ..eli agzına sıkılınca sacına gozune ...lavabonun altında yuzunu yıkarken sacınıda yıkıyorum..cok komik oluyor ama yıyesım geliyor onu oyle gorunce

biz artık kahvaltımızı ayrı ayrı yiyoruz özellikle omleti çok seviyor
bu sabahda omlet yedi ve hala uyuyor

benim oğlanda eskiye dönüş yaptı bulamaç şeklinde yemeye başladı.artık diliyle beyenmediği şeyleri ittiriyor.bende bala falan ekmek banıp yediriyorum kahvaltının ardından bazen zeytin veriyorum. biliyorum şarküteri ürünlerini önermiyorlar ama arada ben yerken sosis falan tattırıyorum.ama şu yumurtayı sade olarak artık yememesine çok üzülüyorum.peynirde sadece çeçil peyniri yiyor elinde tutması hoşuna giyor iplik iplik ya:)))

kızlar biz çok mu az yiyoruz ya akıl verin bu sabah 8 gibi 210 cc devam sütü
10:30 gibi omlet mısır ununu sütle pişirdim içine biraz ceviz ve pekmez koydum onu yedi
12 gibi uyudu 3 de uyandı kıymalı sebze yemeği ve yanında yoğurt yedi 5 gibi iki tane danino ve bir parça muz yedi şimdi meyva yediricem yatarkende muhallebi yer yada süt içer sizce nasıl

bence gayet uygun canım, benimki de seninkine yakın yiyor.

sabah 8 kahvaltı,

10 gibi meyve suyu ya da süt

12 de çorba.

2 gibi yoğurt ya da meyve.

5 gibi çorba

8 gibi meyve suyu ya da süt

arada meyve atıştırıyor

gece 10-12 gibi muhalebi

kahvaltıyı bizimki de keyfi isterse ayrı ayrı yiyor istemezse bulamaç. ben belki yer diye önce ayrı ayrı veriyorm yemezse bulamaç yapıyorum.

ama bakıcımız ,drek bulamaç yapıyor, ben de bişey demiyorum çünkü bulamaç olanın içinde daha fazla çeşit ve vitamin var gibi geliyor, teryağı bal ceviz ne varsa koyuyoruz ya bulamaca.

sevgicim kardelenin yediği hiç az değil merak etme anıl gece geç yatıp sabah da geç kalkıyor o yüzden 1 öğün eksik oluyor hep birer öğün kahvaltı, meyve, çorba veya yemek, yoğurt, 1 tane portakalın suyu yani 2si meyve olmak üzere 5 öğün fırsat buldukça da anne sütü bunları bile reklamla yiyoruz
ben çok fazla muhallebi yedirmiyorum kof şişmanlığa neden olur demişlerdi haftada 1-2 anca pirinç unuyla yapıyorsunuz değil mi???? ben pirinç unuyla yapıyorum ocaktan indirdikten sonra da tatlanması için pekmez koyuyorum şeker koymuyorum hiç
bir de kızlar oğlum süt ve portakal suyunu bardakla iyi içiyor ama suyu içemiyor boğazına aldırıyor hep neden acaba sizlerde de mi öyle???

muhalebinin içine pekmez katma bence huriye, kalsiyum demir meselesinden dolayı, ben balla tatlandırıyorum.

muhalebi de faydalı oluyor ama, hem karnını dıyuruyor hem kalsium alıyor,zaten bol bol yemiyor ki, günde 1kez yatmadan önce yediriyorum ben.

pirinç unuyla yapıyorum ben de.

benimki de bardakta su içerken genizine kaçırıyor ama ayran içerken çok rahat içyor, sanırım yoğunluğundan kaynakalnıyordur.

portakal suyunu benbiberonda verdiğimi için bilemiyorum onu nasıl içer.

balla tatlandırmak hiç aklıma gelmemişti belkıscım çok teşekkür ederim a.s. özlemin doktoru süte bal koymayın dedikten sonra balı nasıl versem diye düşünmüştüm ama muhallebi hiç aklıma gelmemişti çok sağol opuyorumnanaktan

bizim hergün muhallebimiz var kof şişmanlık yaptığı koca bir yalan :))
kardelen 8.5 kilo çünki hergün yedririyor annem
ben muhallebiyi daha besleyici hala getiriyorum içine kuru kayısı ve kuru üzüm haşlayıp ekliyorum pekmez ekliyorum dün akşam irmikli muhallebi yaptım

kızlar inek sütüne başladınızmı.....1yaşına girdi oğlum hala emziriyorum geceleri memeyi çektiğim an ağlıyoooo memem ağzında uyumak istiyooo biberona süt de içmiyoo mamalardan diliyle itiyoo sizce nasıl alıştıracam ben b,

sevgıcıgım kardelen sankı daha cok sutle karnın ı doyuruyormuş gıbı geldı bana zaten muhallebısınde kullanıyorsun bıde gec sutu versen gunluk yeterlı gelır ona dıger sut verdıgın zamanlarda corba sebze puresı yogurt kofte vs.. gıbı normal yemeklerden versen belkı kılo alımıda artabılır..tabı her cocugun beslenme duzenı cok farklı

benim oğlan bu sabah kahvaltı yapmadı .bende karışım hazırladım mecburen.yatmadan öncede 2 tane danino yedi kalkıncada sebze çorbası yediririm.ikindide normal sade yoğut vericem akşamda çorba yatmadanda devam maması yada muhallebi.

meraba kızlar bizim cadının yürüdükten sonra peşinde koşturma hallerinden dolayı fazla giremiyordum foruma bu gün şöyle bir fırsat bulmuşken uğruyayım dedim bizimki artık kahvaltıyı bizim gibi yapıyor bulamaç vermiyorum artık beyaz peynirli tostu çok seviyor zeytinde bir haftadır yemeye başladı emzirdiğim için 2 günde bir çay bardağı süt veriyorum bardakal severek içiyor malum biberon ve emzik özürlü olduğumuz için her şeyi bardakla içiyoruz yemek olayındada bizler yemeklerimizi normalde az tuzlu yeriz o yüzdende artık ona özel bir yemek yapmıyorumpekmezi çok seviyor elme kuru incir ve kuru kayısıyı her gün mutlaka birer tane yiyyor yani şu an için yaramazlık dışında bir sorunumuz yok çok şükür vee unutmadan kahvaltıda arada simit yemeye bayılıyor sıpa...

ikra tost mu yiyor ayy ne güzel fatoş ya bizim kendimiz yememe gibi bir sorunumuz var ya da belki katı yememe mi desem eline verdiğim hiç bir şeyi yemiyor ne muz ne bisküvi ne salatalık ekmek köfte... ısırıp ısırıp atıyor her şeyi hala bulamaç şeklinde yiyoruz kahvaltı yemekl her şeyi çatalla eziyorum hala diri şeyleri diliyle ittirip dışarı çıkarıyor meyveyi falan da hala cam rendede rendeleyerek veriyorum eline verdiğim yiyecekleri ya sıkıyor ya da kırıntı haline getirip oyun oynuyor ne olacak bizim sonumuz bilmiyorum ne yapmam gerekiyor sizce???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…