2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

bzımkı de bıberon bılmedıgı ıcın emmedı bıberonla sutu. bende kahvaltısını sutle ezıyorum bıde muhallebı aksamları. gece emıyor zaten. dr umuz gunluk sut dmsıtı o yuzden onu kullanıyorum.

bu süt işini kızlar bi çözüme bağlamak şart oldu artık...şimdi bu bebeklerin halen günlük 500 cc süte ihtiyacı var...bu süt ihtiyacının içine acaba muhallebiler, yoğurt, peynir vs. giriyor mu?yoksa sadece içecekleri miktar mı bu? ben oğlana 350 cc süt içiriyorum...100 cc kahvaltısına koyuyorum...150-200 cc de yoğurt ya da muhallebiden alıyor...600-650 cc civarı süt ve süt ürünü alıyor günlük...çok mu az mı bilemedim? bir de diyorlarki gece beslenmesini kaldırın..ben 24.00 de oğlana 150 cc veriyorum..onu kaldırırsam ne olcak? cumartesi prof. a gitcez bakalım konu neye bağlanacak?

aylincim ben kadir tuğcuya sormuştum
bu konuyu o muhallebi yoğurt dahil demişti
500 cc sınır demişti kardelenin günlük süt miktarı 500 hayli hayli geçiyordur
kahvaltısını genelde portakal suyuyla veriyoruz günlük yoğurt ve muhallebi yiyor
ikisi anca 200 cc yi bulur ama gün içinde bazen bir bazen iki biberon sütü var yine 200 cc
gece yatarken ne yedirirsem yediriyim 200 cc süt içmeden uyumuyor biberonu görünce çıldırıyor
resmen istiyor gece kalkmıyor artık kendi kendine bıraktı bende uyurken vermiyorum
sabah 6 gibi yine 200 cc süt içiyor yani günlük 800 cc rahat içiyordur bende sorucam doktora
gidince normalmi diye bu arada mama içmiyor hiç ee tabi emmiyorda sadece süt
bazen içine kaşık maması katıyorum bal koyuyorum birde daninonun benim sütüm çıkkmış
onu veriyoruz

benim kız sütçü yani anlıcanız markete gidince market arabası
kutu kutu sütle doluyor :S
inek bağlıcam kapıya valla

kızlar bişey sorcam artık ben ömer yusufa çorbanın dişında bir çok yemektende az azda olsa yediriyorum bizimle sofraya oturduğunda. sizler kuskus makarna, pilav veriyormusunuz ben kararsız kaldım vermekte zaten çoğunlukla kabız bizim oğlan

bende verıyorum herseyden ısterse. gecende pılav kofte ve yogurt yedı mesela.patatteslı tavuk ve salata suyuna bandırarak ekmek. makrnayı da yoğurtla ezıp verıyorum. her sofraya oturmak ıstıyo zaten bzımkı.

Sevgi kardelenın kan degerleri nasıl..inek sütü kansızlık yaptıgı için önermıyorlar ya..sende epeydır ınek sutu verıyorsun yanlış bilmiyorsam..merak ettim drlar bu konuda cok tıtız ılla 1 yasdan sonra verın dıyorlar..ama bende 10 10.5 aylık oldugundan beri veriyorum

Erdeme cok puturlu yedıremıyorum hoslanmıyor puturlu yemekten ...ancak cok acıkırsa yıyor..sızınkıler ne durumda ..bu arada işine gelmedıgı için oyle yapıyor yutmayla ılgılı bır sorunumuz yok

ben artık maşşallah nisa ya herşeyi yediriyorum, hiç seçmeden yiyyor,

ızgara, köfte, pilav, makarna,fasulye aklınıza ne gelirse işte, biz ne yersek yiyor

bugün akşam mantar sote , pilav, yoğurt yedi mesela.

ben de her şeyden yediriyorum hatta dün kuru fasulye pilav yoğurt yedi gece de kalktı 1 saat ağladı gaz yaptı herhalde peki kızlar eti nasıl veriyorsunuz her yemeğinizi etli mi pişiriyorsunuz ben eti ayrı yemeği de zeytinyağlı sevenlerdenim o yüzden hala eti kavurup rondodan geçirip streç filme birer öğünlük sararak derin dondurucuda sakladığım etlerden hemen hemen her gün oğluşun yemeğine ekliyorum ama bu etleri 10 günlük falan yapıyorum bir zararı olur mu diye düşünmeden de edemiyorum :uhm:

şafakçım henüz bakılmadı kan değerlerine
kansızlık yaptığını biliyorum onun içinde
azaltmaya başladım sütü gün içinde vermiyorum
artık bu kontrolde bakılıcak kan değerlerine

canım pastörize ve uht- uzun ömürlü sütleri evde kaynatma sakın
besleyiciliğini kaybeder
onlar zaten mikroplarından arındırılmak için ısıl işlemden geçirilip ambalajlanıyor
senin tekrar kaynatman vitaminlerini öldürür

asiyecim bence geç bile kalmışsın
valla çınar 7-8 aylıktan beri herşeyden yiyor - tabi ona alerji yapmayan herşeyden
biz o zamandan beri hep birlikte sofraya oturuyor ve yemeğimizi yiyoruz
sadece yediklerimiz çok ona uygun olmadığında önden biraz çorba ilavesi yapıyoruz o kadar

canım etleri iyice pişirip dışarıda bekletmeden hemen donduruyorsan ve elektrik kesintisi problemi yaşamıyorsanız hiç korkma çok doğru bir uygulama

teşekkür ederim sibelcim etleri bizim de yiyebileceğimiz şekilde kavurup 1 saat içerisinde rondodan geçirip işte sarıp donduruyorum içim rahatladı sağol canım

kardelen bugün kahvaltı yapmadı işyerine gideceğim için
milupanın tahıllı ballı kaşık mamasından yapıp yedirdim hemen az yedi ama
11 gibi bir tane kivi bir portakalın suyu yarım elma biraz pekmez ve cevizi karıştırdım yedi
kasenin dibinde kaldı biraz sonra uyudu 3 gibi mercimek çorbası ve yoğurt yedi
birazdanda haşlanmış patatesin içine beyaz peynir tereyağ ve süt ekleyip yediricem
kahvaltı yapmadığı için bu şekilde karşılamış oluruz

sibel ben sana bişey soracağım,
mesela ben haşladığım tavuğun ya da etin suyunu buzdolabı poşetleirne koyup dondurucuya atıyorum, çorbalarda ya da pilavlarda kullanmak içn. bazen ne zaman attığımı unutuyorumi, mesela bu uygulamanın üzerinden 2 ay belki 3 ay geçmişse, ve ben bunu çorbamda kullanırsam bir zararı olur mu?

aynı sorum dondurmuş olduğum yemekler için de geçerli??

merhaba arkadaşlar bende şubat annesiyim bi sorum var benim oğlumda herşeyi yiyor emiyorda ama sütüm bitti gibi uyurken biberonla süt veriyorum ama tek süt doğrumu bilmiyorum içine kaşık maması koyuyorum ama gdo dan dolayı korkuyorum bebe bisküvisi kullanmıorum pirinç unu maması kabızlık yapıo
birde kutu süttü günlüktaze sütmü vermek lazım aklım karışıyo hangisi acaba hergün taze sağılmış süt alma imkanım var

canım öyle bir imkanın varsa bence günlük süt alman en mantıklısı ben oğlumu mama ile besledim bu güne kadar hala daha içiyor ama dün bende kutu sütü verdim başladık bizde yani yavaş yavaş içine bir kaşık bal koydum.bence gece sadece süt yeterli.ama gündüz ben vermiyorum ne mama nede süt yemek yoğurt,çorba,meyve falan yiyor.gece kalktıkça mama veriyorum.yavaş yavaş alışmaları gerek bir erişkin gibi beslenmeye.zaten artık eskisi gibi sık uyanmıyorlar bir sıkıntıları yoksa

asiye teşekkür ederim canım benim oğlumda ömer yusuf gibi 27 ocak doğumlu yaşına yakın başladım süte gündüz bende mama vermiyordum ama 2 haftadır dişten mi bilemiyorum verdiklerimin ancak bir kaşık tadına bakıyo yemiyo fakat biberonla ne versem içiyo bende 2- 3 kez veriorum ama işte mama vermek istemiyorum yada güvenilir bir mama vereyim diyorum geceleri 6- 7 kez uyanıyo hala o zaman süt veriyorum

belkısçım türkiyede elektrik kesintisi durumlarına güven olmadığından ben uzun süre tutulmasına taraftar değilim işin aslı
ama sana tavsiyem deepfreeze'e koyduğun yiyeceklerin üzerine mutlaka koyduğun tarihleri yaz ki sana yol göstersin
permenant kalemler-cam kalemi de deniyor çıkmıyor buzdolabı poşetine yazarsın kullanırken tarihini kontrol edersin en güvenli yol bu
eğer deepfreeze de duran ürünlerinin üzerinde minik buz kristalleri varsa kullanma
çünkü bu eriyip tekrar donmuş olmasının belirtisidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…