2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

kıslar sızler ıcın arastırmaya devam edıyorum.kaydirigubbakcemile3
sımdı yenı lıste buldum dogum ve sonrası ıcın gereklı malzemeler var.

DOĞUM ÇANTASI

ANNE İCİN:
2 adet gecelik (pijama değil), sabahlık
iç çamaşırı
terlik
temiz havlular ve sabun
kalın çorap
tarak
hasta bezi (eczanelerde bulabilirsiniz)
deodorant, pudra, şampuan
diş fırçası ve diş macunu
kağıt peçete ve havlu, temizlik mendilleri

BEBEGİNİZ İCİN:
Zıbın
Başlık
bebek battaniyesi
bebek havlusu
çocuk bezi
biberon ve mama

Alışveriş Listesi

BEBEK İÇİN;

Temizlik ve bakım için:

Vücut termometresi
Islak mendil ve temizleme havluları
Alt değiştirme yatağı ya da örtüsü
Pamuk
Bebek tırnak makasları
Şampuan, sabun, bebek losyonu, pişik kremi
Çeşitli ebatta tülbentler

Beslenme ve uyku için:

Biberon (Cam biberonlar, pc biberonlar, kolay kavrama biberonları gibi farklı ihtiyaçlara göre pek çok biberon çeşidi bulunmaktadır)
Kaynatıldığında su ve ısıdan etkilenmeyecek kalitede biberon emzikleri
Biberon ısıtıcısı, biberon taşıyıcısı
Biberon ve emzik hijyeni için sterilizatör
Emzik
Diş kaşıyıcı
Emzirme minderi
Banyo için

Bebek küveti ve filesi
Banyo süngeri
Duş termometresi
Başlıklı bebek bornozu

Giyim için

Hastane çıkış seti
Yeni doğan bezi
Body
6-8 adet geniş yakalı fanila
8 Tulum
2 Pijama
Önlük
3-4 çift yumuşak Çorap, patik
Eldiven
Mendil
Bebek başlığı yada şapka (başlangıçta penye)
Yelek
En az 2 Hırka, Mont
Odası için

Bebek karyolası
Yatak
Gardırop
Şifonyer
Yorgan, nevresim takımı, çarşaf
Kenar minderi
Battaniye, pike
Cibinlik
Bebefon

Yolculuk için

Bebek malzemesi çantası
Bebek arabası
Oto koltuğu
Kanguru
ANNE İÇİN;

Hijyenik kadın pedi (emici özelliği yüksek olmalı)
3-4 adet lohusa sütyeni; başlıca iki tür lohusa sutyeni vardır. Birinde açıldığında yalnızca meme başını ortaya çıkaran pencereler bulunur. Diğeri ise önden kopcalı olduğundan emzireceğiniz zaman kolayca bütünü ile açılabilir. İkinci tip daha iyidir, çünkü bunda bütünü ile açıkta kaldığından bebek memeye dokunma olanağı da bulur. Saf pamuklu ve alttan destekli sutyenler yeğlenmelidir. Göğsünüzün en şişkin yerinden alacağınız ölçü size lohusa sutyeninin ölçüsünü verir. Bolca pamuklu ve tercihan tek kullanımlık iç çamaşırı
Acıyan meme uçları için krem
Sütyen tamponları; sızan sütün sütyene geçmesini önler.
Önden açılan gecelik ve pijamalar
Alçak topuklu terlik

evet zuzu bu gün de girmedi umarım kötü bişey yoktur............çok merak ettim.......
bi gelsin oklavayı haketti

rosemcım cok ıyı yapmıssın canım dun bende alınması gerekenlerı lıste halınde aktarmıstım hepsı farklı farklı bunların ıcınden gereklılerı secıp ona gore alısverıs yapıyorum bena.s

Son düzenleme:

badem canım herşey yoluna giriyo rabbim inşallah uğraştırmadan kollarına verir bebişlerini canım sen kendini ne kadar iyi hissedersen bebişin gelmesi kolay olur canım allahım sana en yakın zamanda bebişlerini verecek inşallah :Saruboceq:

canım tesekkurler ılgın ıcın.:1hug:
dedıgın gıbı zaman zaman bırbırımızı bılgılendırırsek daha ıyı olur kanısındayım.hatta ılerleyen haftalarda baska bır baslıkta edındıgımız bılgılerı toplayabılırız.
bögürtlen yapragı suyunu hıc duymamıstım ıyı oldu soyledıgın canım.
bende bakayım baslıga.
[/QUOTE]

teşekkür ederim canım
paylaşmak kadar güzel bi şey varmı a.s.
tecrübeli annelerden bilgilenmek çok daha iyi oluyo..ben devamlı bakıyorum..ve ben bunları bi klasörde topluyorum..yoksa unutuluyo ister istemez..
evet ileride bi başlık altında toplarsak çok daha güzel olur ..

Selam kıslar bende öğlene kadar işim vardı dışardaydım
geçmişi okudum geldim
iyisiniz maşalalah genel olarak
confüse canım şeker için rahat ol yediklerine dikkat et bence normal değerlerde devam eder rahat ol canımcıma.s.

Şeker yüklemesini bana doktorum 27. haftamda yaptırmamı söyledi
Gün içinde yaptırabilirsin aç olman gerekmez dedi
Sadece bi kaç gün önceden tatlı çikolata şeyler gibi yemezsen iyi olur dedi olurda yüsek çıkarsa 100mg yükleme yapmak zorunda kalırız oda zorlu geçiyo biraz dedi

canım dedıgın gıbı ıcınden gereklılerı secıp ona gore cantamızı ayarlarız.hihoyyyt

canım aynısını bende yapıyorum bır klasorde bulduklarımı topluyorum.kaydirigubbakcemile5
hem unutulur hemde ılerde nete gırebılecek cok zamanımız olmayacak bebeklerle ilgilenmekten .:ecrin_bebek:

tamam kızlar öyle yaparım biraz kullanayım yine değiştiririm.............teşekkürler
bu takvim kalan gün sayısını da gösteriyor.121 gün kalmış ama sezeryan olacağı için 10 gün önce alacak kaldı 111 günnnnnnn şafak

Karen bir göründü bir kayboldu anneciğinin yanında mis gibi yemekler yiyordur bakıyodur annesi şimdi kızını torununa ne güsel
Bende yarın sabah anneme kahvaltıya gitmek istiyorum hava güsel olursa beyazıta gideriz belki iyi olur dinlenicem çıkmıcam diyodum ama duramam ben evde :1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…