2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

canım kesin öbür kızım gibi olursa kafayı yerim biraz kızım çok dilli çok hareketli yetişemiyordum bebekken şimdi halen öyle buda öyle olursa waay halimee-tatlicadiarzu-
günaydın diloş ohh mis gibi hava senin yerinde olsam çıkardım güneşli istanbul turuna..........
ama sen çıkma tabi bizi yalnız bırakma burda

canım hava güzel ama biraz halen sert bakalım öyleye kadar hava biraz ısınırsa anneme gidicem sanırım kesin belli değilde kaydirigubbakcemile2

yarın prensesini görcek demek bakalım fıstık nasıl olmuş annesi güzel haberlerle gelirsin inşallah canımm

Son düzenleme:
normalde 7 de falan bitiyor randevuları sanırım......ama yarın akşam nöbetçi o yüzden gece gideceği sakin sakin bakıp göreyim kızımı

canım kesin öbür kızım gibi olursa kafayı yerim biraz kızım çok dilli çok hareketli yetişemiyordum bebekken şimdi halen öyle buda öyle olursa waay halimee-tatlicadiarzu-

Artık ablası sakinleştirir onu annesi kendi yaramazlıgının hatırına kaydirigubbakcemile3 Sende rahat edersin belki bilas bu sefer

akdaşçım nasılsın hazır sen de burdayken diyer topikteki çizelgemizzi düzenleyelim kızlar ....
herkez bilgilerini haftalığını ve kilosunu güncellesin akdaşçım ben yazıyorum diğer topiğe

teşekkür ederim kızlar. bana şeker yüklemesi yapıldı cumartesi günü... allaha bin şükür bir sorun yok. ama kızlar şu öksürükten kurtulamadım. bu 3. yakalanışım. bu defa mecburen antibiyotik tedavisine başlandı. korkuyorum ama ne yapalım öksürürken de çok korkuyorum.
bu arada benim ayaklarım çok şişiyor kızlar. tahliller yapıldı bişi yok ama özelllikle okuldan geldiğimde balon gibi oluyo ama evde olduğumda da normal olmuyo. hoş ayak parmaklarım bile kilo aldı ama şişlik de var.gerçi bebeğim iyi olsun ben herşeye razıyım:)

akdaşçım nasılsın hazır sen de burdayken diyer topikteki çizelgemizzi düzenleyelim kızlar ....
herkez bilgilerini haftalığını ve kilosunu güncellesin akdaşçım ben yazıyorum diğer topiğe

evet canım sizler yazın ben düzenlerim.

gaydin ve zuzum ve beyaz melek inşallah 100 grlık olana ihtiayç olamdan 50.grlık ile hallederisnzi.
ben 100 grlıkta biraz zorlandım .sıkılıyor insan birde.
inşallah hep güzel ve tontiş haberler alırız.
bu arda bne de 2 gündür sol bebreğim üzerinde kııpı kıpır bir şeyler var.bem yaramaz acaba orada mı .aynen kasıklarıma vurudğu gibi kıpırt.
dün gece de sağ böberek çok ağrıdı.
sola yatarken de bir şeyler acıdı .galiba o tarafa gitti, minik kızım, ipek ecem yada bilmem daha ne olur,
ismi her gün değişiyor.
acaba böbrekte ki hareket bebek midir?
başına gelen var mı?

canım mümküns erahat bir şeyler giy ve masanın altına bir tabure koyabilirsen ona uzat ayaklarını.
arakdaşım da da olmuştu .doktoru öyle dedi.
ama şimdilik ben şişlik hissetmiyorum.
tabi ama hiç belli olmaz.
akşama kadar ayaklar sarktığı için oluyor .geçmiş olsun:1hug:

ben şeker yükleme için randevu almadım henüz
24 ila 28 .haftalar arasında yapılıyormuş zaten.

Akdascım merak etme bende 1 haftadır cekiyorum, en son gecen carsamba gecesi bogazımdan kan geldi defalarca o kadar kötüydüm, hamilelikte zorunlu hallerde kullanılır yazan bi surup bile kullandım hatta hala butun karnım agrıyo öksürdükce ama dun aksam gittim bebişimmmin masallahı vardı, onlar içerde cok korunaklı bi durumdalar, sen kendine dikkat et halsiz ve bitkin düşme yeterki, şişme bende de oluyo cok normal seyler, ödem vb. olsaydı tahlillerde cıkardı zaten

ilsu ---zuzuuumm --sweethome sağolun kızlar. tabureyi deneyim bakalım.

BEYAZMELEK canım listeye gebelik haftalarını yazarsam zor olur çünkü sen muhtemel doğum tarihine göre 22 + 2 çıkıyosun ama takvimin ileri... maşallah bebişine canım. önden gidiyo sanırım benim de öyle.. o yüzden anca muhtemel doğum tarihine göre otomatik hesaplatabilirim.

doğum tarihlerini, son 2 ay kala öne çekip listeyi düzenlerim kızlar...

normalde 7 de falan bitiyor randevuları sanırım......ama yarın akşam nöbetçi o yüzden gece gideceği sakin sakin bakıp göreyim kızımı

aman benim meleğimin bebeği 23 haftalık olmuş yerim ben onu
iyi olmuş doya doya gör hatunu:asigim:

diğer anneler size de maşalllah

inşallah hayırlısıyla tamamına erecek bebekler gelecek
ayy ayy az kalmış yaaadelikafadulden

Hayır akdaŞÇım ben son adet tarıhıme gÖre 23+2 haftalıkım..son adetım 12 ekım.............
11 temmuz da sezeryan olacaĞı ıÇın muhtemel doĞum tarıhım...........
Normalde 19 temmuz doĞum tarıhım.............

canım benim ya çok teşekkür ederim maşallah kocaman olduk yolun yarısını geçtik allahın izniyle gelsin bebişler............:1hug::1hug:a.s.a.s.

akdaşcım hangi haftadasın canım bak sana bir yazı atıyorum 26. hafta annede görülen durumları anlatıyor şişlik olması bu haftadan sonra normalmiş ama belirtilerde önemli tabi canımcım kaydirigubbakcemile5
Gebelikte büyüyen rahiminiz vücudun sağ yanında bulunan ana toplardamara ("vena cava") bası yapar. Bu nedenle özellikle vücudun alt yarısındaki büyük toplardamarlarının kalbe kanı geri götürme hızını yavaşlar. Bunun en önemli sonuçlarından biri ayaklarda ortaya çıkan şişliklerdir (ödem). Çoğu anne adayının bu haftalardan itibaren ayakları şişer ve bu durum özellikle yorgun bir iş gününün sonuna doğru belirginleşir. Bunun nedeni basıya uğrayan ve akımı yavaşlayan toplardamarların içlerindeki fazladan kanın sıvı kısmını damar etrafında bulunan alana sızdırmalarıdır ("sıvı göllenmesi"). Bu açıdan bakıldığında vücudun yerçekimi etkisine en fazla maruz kalan bölgeleri olan ayaklarda şişme olması fizyolojik, yani normal kabul edilen bir tepkidir. Amaç, toplardamarların "rahatlatılmasıdır".
İstirahat halindeyken sol yanınıza yattığınızda bu toplardamarların rahatlamasına katkıda bulunabilirsiniz. Bu yatış pozisyonu aynı zamanda bebeğinize daha fazla kan gitmesine de katkıda bulunur.

Çalışan anne adayları akşam eve gelip birkaç saat yatma pozisyonunda dinlendiklerinde bu ödemin azaldığını görebilirler. Bazı anne adaylarında ise ayaklardaki ödem onları korkutacak kadar fazla olabilir. Ayaklarınızdaki şişmelerin çok fazla olduğunu düşünüyorsanız veya ellerinizde ve yüzünüzde şişmeler oluyorsa bu durumu doktorunuza iletmelisiniz.

Vücudun alt kısmındaki bu sıvı göllenmesinin bir sonucu da gece uykudan uyandıran idrara çıkmadır. Gece yatış pozisyonuna geçince basıdan kurtulmuş toplardamarların içine geri giren sıvı böbreklere geçerek idrar şeklinde atılmaktadır.

Vücudun alt kısmındaki sıvı göllenmesinin bazı anne adaylarında ortaya çıkardığı diğer iki sorun varis ve hemoroid (basur, mayasır) oluşumudur. Varisler bacaklardaki yüzeyel toplardamarların belirginleşmesi sonucunda, hemoroidler ise kalınbağırsağın son kısmındaki toplardamarların belirginleşmesi sonucunda oluşurlar. İleri seviyeye gelmiş varisler estetik sorunlara ve ağrıya, ilerlemiş hemoroidler ise dışkılama esnasında ağrı ve kanamaya neden olabilir.

ayın 15 i olsun maaşlar alınsın ondan sonra doğur kızzz
ilerde hediye alırken insanlar daha rahat olur:roflol:

ayyy temmuzda yerimde duramam ben habire sana bakar dururumdelikafadulden

Saol canım ya inş. bikaç gün öncesinden tatlı yeme dedi doktorum yemicem bende
Canımcım inan benim paşada her yerde bazen göbeğimin üstünde bazen en sağımda bazen en aşağıda geziyo mekanı müsaitken bence seninkide kuzundur rahat ol canımcım

canım benim ya çok teşekkür ederim maşallah kocaman olduk yolun yarısını geçtik allahın izniyle gelsin bebişler............:1hug::1hug:a.s.a.s.

anammm
biz temmuz da bursaya gelecez
öyküyü görecem :sm_cool:
ayyy rüyamda ki gibi olurmuş:dance:
hadi gelsin temmuz
şimdi tekmelerin keyfini çıkarın

ayın 15 i olsun maaşlar alınsın ondan sonra doğur kızzz
ilerde hediye alırken insanlar daha rahat olur:roflol:

ayyy temmuzda yerimde duramam ben habire sana bakar dururumdelikafadulden

ayy canım ya ben evde de olacağım artık son 1,5 ayyyy işteyim mayısta ayrılcam doğum iznine...

bol bol muhabbet ederiz canım artıkın....
oğluna kardeşini gösterirsin...
ayy bende heycanlandım bak şimdi...hihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…