2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

Selam arkadaslar; bi kaç gündür yoktuk persembe cuma izinliydim persembe dr kontrolümüz vardı

Deva kızım maasallah gayet iyi gelismis,(25+4 idi o gün) 850 gr-31 cm olmus kuzum.
Nisan 20'de izine ayrılacağım ama ilk doğumum erken olduğu için korkuyorum dinleneceğim evde.
Cuma günüde seker testi yaptırdım sonucum 140 çıkmıs aksam tekrar dr gidicez sanırım 100 gr glıkoz daha yükleme yapılacak...

Meraba Nilaycımmm benimde bugün 25+5 :lepi: Bakalımmm akşam doktora gitcemmm daha dorusu 45 dk.sora cıkcam, 3 haftadır gormedimmm cok heycanlıyımmm, bayılıvercem simdiii :sm_cool: Benimde şeker testimin sonucu 139, 100 lük istemedi doktorum allah allah herkes kafasına goremi yapıyo acaba yaaaa :uhm:

Selam canım hoşgeldiniz
benimde 147 çıkmış bende doktorumdan yorumunu bekliyorum sezeryana girmiş beklemedeyim
seninki tam sınırda 100lük yükleme yapmaz sanırım sana kendisimi yapıcam dedi canımCADIARZU

Zuzuuum evet her doktorum kriteri farklı sanırım.Benim açlık kan sekerim :88 çıkmıs normalı 90 yazıyor kağıtta.
1 saat sonra OGGT ölçümü 140 çıkmıs normalı 130 diyor kağıtta.
Dr'da aksam bi gel bakalım diğer testlerde yorumlanacak, ona göre yarın 100 gr'lık yükleme yapılacakmıs..

Rahim ağzı olçümü de en az 2,5 cm. yada 25 mm. olmalı imis kızlar.Normal usg muayenesinde olçülebiliyor...

gaydin canım dr da bana aynı sekilde tam sınır sayılır dedi gel de aksam bi görüselim dedi. Bilmimyorum yapar mı? Yüksek çıkarsa 100'lük yükleyeceğiz demisti cuma günü.
Kesin yapacağız demedi yanı, belki sadece tatlı-sekerli yiyeceklere dikkat et der....

Bu arada 7 kilo almısım gebelik basından beri,53 kg ile baslamıstım gebeliğe.Bulantı+kusmalardan 3 kg kaybetmistim.50 kg idim 11.haftada su an 57 kiloyum 7 kilo almıs durumdayım su anda...
Dr da bebeğimizi 12 hazirandan sonra alırız dedi,37.hafta oluyor yanı. Çünkü dikislerin zorlanır 34.haftadan sonra dedi....Simdiden çok gerginlikk var zaten, kızım hareket ettikçe çok acıyo iç dikisler sanırım...

Allah allah normal değerlerimiz de farklı, cidden ilginc ya, şekerin ortak bi tanımı yok mudur, nomal deger kriteri, her hastanenin birbirinden farklı mı olur boyle, allah korusun ya cidden olsa ve problem yaratsa ilerleyen zamanda, bak kızdım simdiii klava:

Nilaycığım sen ölen bebeğini sezeryanla mı doğurmuştun canım
evet üzerinden fazla süre gçemeyince acır tabi

anladım cnm ben sabah akşam süt içiyorumm bi de işte içersemm....:))) napalımm su içerim bende zaten sistit im kendini yeniden göstermeye başladıı....

maşallahh göbeğine canımmm

zuzum benim test sonucunda referans aralığı ogtt açlık 55-115 yazıyo benimki 84,12 çıkmış
ama ogtt 1. saat sonuç 147,80 benimki hastane kendi referans aralığını buna yazmamış netten bakalım nasıl çıkcak
Benim bildiğim 140 aşması durumunda 100lük yapılıyor ama az aşarsa dikkat edilmesi söyleniyor
doktorum sezeryandaymış dönmedi daha bana :1no2:

Yaptıkları aynı ama ilsucum sonucta kan yoluyla bakıyolar, bana sasırtıcı geliyo, bisi varsa onun ideal degeri de vardır, biri 110 diyo, biri 130... Ben kimine gore cok asırıyım, kimine gore sınırda, hastaneme gore de sınırdayımmm. Kafası karısıyo insanınn :uhm:

Benim doktorum mesela parmaktan bakıp takip etmeye devam edelim dedi cnm, senin de cok aşmamış gibi duruyo, benim referans aralıgım 145 mesela, ben bu işe şaşırdım zaten en iyisini doktorun solıcek ama umarım bisi yoktur cnm, gerek kalmazz :1hug:

canım her makinenin norm değer aralıkları farklı oluyor ölçüm değerleride ona göre değişkenlik gösteriyor. senin yaptırdığın yerde sınırlar içindeyse sorun yok. sen akşamı bekle bebişini gör. bende haftaya göreceğim paşamı :CüvCüv:

bende Cuma günü yaptırıcağım şeker yüklemeyi .
bu hafta pekmez ve kuru üzüm çok yiyorum inş yüksek çıkmaz onlara sebep.

Karen cevapladım tatlım mesajını...

ılsucuğum evet tam 1 yıl önce(03/04/2008) de sezaryen ile doğurmustum oğlumu tam 1 yıl oldu. Yani iki bebeğim arasında 14 ay olacak . Arda bebeğim yaşasa idi cuma günü 1 yaşına girecekti iste, nasıp değilmis demekki. Rabbim kızıma uzun sağlıklı omür versin insallah...

Her hastanenin referans değerleri farklı oluyor sanırım çünkü ben hem özelde hem ssk de idrar tahlili yaptırmıstım ordada bazı değerler farklı idi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…