2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

BEN PAZARTESİ KAN VERMEYE GİDECEĞİM SALI FALAN BELLİ OLURMUŞ HAYIRLISIYLA Bİ ATLATSAM KAÇ GÜNDÜR İÇİMDE SIKINTI HEPİMİZDEN HAYIRLI SONUÇLAR ÇIKAR İNŞALLAH:Saruboceq:

canım iyi düşün inş hiçbirşe kötü gitmeyecek testlerimiz temiz çıkacak ve sağlıkla kucağımıza alacaz

merhaba arkadaşlar.....

ben ağustos annesiyim allah nasip ederse tabiki.....

bugün 5+3 günlüğüz dr. gittik ve bugün bebeğimin kesesini gördük çok şükür ama siz tecrübeli anne adaylarına birşey sormak istiyorum..... dr. muz haftaya kalp atışlarını dinlemek için çağırdı ama bana sanki 6 hafta erken gibi geldi sizler ne zaman duymuştunuz sizce ne zaman gideyim.... hepinize çok teşekkürler....

ızlar lm ben tam mide bulanım azaldı derken 3 gündür yine başa döndüm öğürme şeklinde.ama yemek yiyebiliyorum en azından.tabi daha hiç et yemedim sadece baklagil, pilav, makarna birde çok fazla simit yiyorm.allah 12.haftaya bulantısız ve sağsalim girmeyi nasip etsin

6+2 iken karnımdan görülmüştü canım benimkide .6. Haftanın sonlarına doğru git görülür bence.

bilmiyorum kızlar çok kararsızım ne zaman gideceğim konusunda ,,,,,,bugün çok mutluyum bebeğimin kesesini gördüm diye ama bir okadarda endişeliyim kalp atışları varmı yokmu diye beni en iyi sizler anlarsınız.....hayırlısı artık.....bakalım şu 1 hafta allahın izniyle kazasız belasız bir geçsinde ondan sonra inşallah kalp atışlarınıda duyarız....

inşallah hayırlısıyla duyarsın canım Allahım sağlıcakla meleklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

milkshake yinede git canım bence kontrol her zaman için iyidir.Kalp atışları için biraz erken ama yinede bi görün belkide görürsün...

oofffff çok sıkıldımmmmm
bazen içimden bağırmak geliyor.
çok mu durgunuz nee? listemiz varmıydı bizim ...?

Bana ayın 20'sine gün verdi dr. İkili test yapılacak. O zaman biraz detaylı görürüz herhalde. Gün geçtikçe daha çok şekilleniyorlar. :CüvCüv:

selam kızlar nasılsınız ben pek iyi değilim iki gündür böyle boğulcakmış gibi nefes alamama gibi oluyorum hele dün akşam kızardım morardım birden bire nefes alamadım kendimi dışarı attım ama nerde dışarsı daha beter pis isli hava eve döndüm hemen ama yine geçmedi bol rahat bişeyler giydim yine olmadı petlekeri kapattım yine olmadı sıcaktandır diye artık tamam dedim nefes felan kalmadı iyice morardım birden yine fenalık geçirdim aklıma geldi düşünmeden kızımın burun damlası vardı çocuklar için olanı otrivine diye 2 şer sprey burnum damlattım inşallah bebişimie bişey olmaz ama damlayı yaptıktan sonra kendime geldim rahatladım güzelce uyumuşum mecbur kalmasaydım inanın yapmazdım sizdede böyle daralma boğulcak gibi oluyomusunuz:((fisfisfis:çok üzgünüm:inşallah bidaha olmam sizce damla sorun yaratırmı bebeğime bişey olurmu:çok üzgünüm:

Ebushcum ne kadarlik oldun canim sen?

Biliyorum mide bulanirken su icmek cok zor. hatta imkansiz. bulantiya davetiye ama bebek de susuz kalirsa kanamaya kadar variyor sonu. ben de kendimi zorluyorum. bak sana ne diyecem. ben de su icemiyorum ama ben yurtsdisinda yasiyorum bana gunluk beslenme listesi verdiler. sparkling water diye bir sey var. Turkcesi ya soda ya maden suyu. ikisi ayni sey olmamasi lazim. o super oluyor inanamazsin. hem mideyi yatistiriyor. hem su ihtiyacini karsiliyor hem de serinliyorsun. inanilmaz guzel. yalniziicnde Na yani sodyum olmamasina dikkat et.

bak simdi internetten buldum buraya kopyaliyorum. hamile bayanlara ozellikle tavsiye ediliyor. bu arada maden suyu icilecek. soda farkli sey.

“Maden suyu” ile “soda” arasında ne fark vardır?
Maden Suyu, içerdiği tüm mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yeraltındaki çatlaklardan yol bularak yeryüzüne çıkar ve tamamen “doğaldır”. Soda ise su ve sudan yapılan içeceklere üretim esnasında karbondioksit gazı basılmasıyla elde edilen ve tamamen “yapay” olan bir içecektir.

* Maden suyu “asitli” midir?
Halk arasında “asitli” denilen içeceklerde aslında kastedilen, içeceğin içindeki “karbondioksit” gazıdır. Karbondioksit gazı dilimiz ile temas ettiğinde geçici olarak tat algılayıcılarını uyuşturduğu için içimi kolaylaştırmaktadır. Gazlı içecek üretiminde çok özel proseslerle üretilen ve % 99,99 saflıkta gıda üretimi için özel karbondioksit gazı kullanılır.

* Günde ne kadar maden suyu tüketebiliriz ?
Doğal suların içerdiği zengin mineraller vücudumuzda vitaminlerin fonksiyonlarına yardımcı olurlar. İçerdiği zengin kalsiyum ve florür gibi mineraller nedeniyle özellikle çocuklar, bayanlar ve yaşlıların daha fazla maden suyu içmeleri gerekir. Uzmanlar günde en az 2 litre civarında su ve maden suyu gibi “yararlı sıvı” tüketilmesini öneriyor.

* Çocukların maden suyu içmesi zararlı mıdır?
Maden suyunun bilinen hiçbir zararı olmayıp, aksine vücudumuza sayısız yararları vardır. Büyüme çağındaki çocuklar kalsiyum, demir, çinko, florür gibi minerallere yetişkinlerden daha fazla ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyacı karşılamanın en iyi yolu bolca süt ve doğal suları tüketmeleridir. Maden suyunun içerdiği kalsiyum kemik yapısının, florür ise ağız ve diş sağlığının gelişmesi için son derece yararlıdır.

* Hamilelikte maden suyu içilir mi?
Hamilelik, beslenmeye özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönem. İnsan vücudu bebeği besleyebilmek ve gelişmesini sağlamak için normalden daha fazla gıda, sıvı, mineraller ve vitaminlere ihtiyaç duyar. Bu katkıyı doğal yoldan sağlayabilmek için, hamilelikte düzenli olarak maden suyu tüketimi tavsiye edilir.

canim burun damlasi damlatma, hele bilmeden hic yapma. yani eger burnun tiklaiysa ne bileyim buhara tut yuzunu ama kimyasallar cok etkili biliyorsun. minicik antibiyotik bile bebege zarar veriyor hatta olumune neden oluyor. yapma Allah askina.

benim de dudagimda ucuk cikti. gecen sene de ayni tarihte cikmisti ilk defa. bu sene gene. nefret diyorum ama birsey kullanmiyorum. kullansam da kullanmasam da 10 gun cekecem bunu.

dilara bence yaşadığın psikolojik çok düşünme hamile olduğunu unut yani bazen banada tuhaf tuhaf kuruntular oluyor yok bogazımda bişey takılmış gibi oluyor yok nefesim daralmış gibi oluyor sonra farkettim ki hepsi psikolojik çünkü dikkatimi başka yere verince geçiyor. bu sitede güzel baylaşımlarda bulunuyoruz ama sürekli girip aynı konuyu konuşmak ister istemez bizi günlük hayattan soyutluyor bir tek bebeklerimize odaklıyor. bebekleri biraz kendi hallerine bırakmak en iyisi o yüzden ben günde bir kez girip bütün konuları okuyup dikkatimi çeken bi konu varsa yorumumu yapıp çıkıyorum. ben bunu size neden anlatıyorum bebek sahibi olmaya çalışırken çok takılıyordum siteye sürekli yorumları okuyordum ve bütün olumsuzlukların benim başımada geleceğini düşünüyordum kuruntu yapıyordum işi iyice zora sokmuştum tek düşündüğüm hamile kalabilmekti oda olmayınca psikolojimi mahvettim en sonunda tüp bebeğe kadar uzandı benim sonum. ben çalışıyorum o yüzden çok giremiyorum belki siteye, bundan dolayı çalışmayan arkadaşlara göre daha avantajlıyım ama size tavsiyem boş zamanlarınızda kitap okuyabilirsiniz yada ne bileyim bebeklerinize bişeyler örmeye başlayabilirsiniz böyle böyle zaman su gibi akıp geçeeer bi bakmışsınız bebişler doğuvermiş. tabiki kk yı da unutmuyoruz ama abartmadan :) sizinle paylaşımda bulunmak benim için büyük bir zevk :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…