2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

ya mubdi için buna bi bakın isterseniz kızlar ben daha önceden duymuştum bunu arada aklıma gelince yapmıştım. içim rahat ediyor en azından :)

ESMA-UL HUSNA - Mübdi

Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp "Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.

yazıyor..

ya Badem tam sopalıksın haa. ritmine mi taktın):)))

Canım doktor kalpleri yavaş demişti..birinin 112 diğerinin 114 ti..1 buçuk hafta sonra birinin 143 diğerinin 145 ti..dr.kalp atışlarının durumu kritik demişti ilk gittiğimizde...yani durduk yere takmadım....:çok üzgünüm:
150 olması gerekiyormuş...

Umarım iyidirler şimdi..Allaha emanet yavrularım...

canım bence de ritmine takma bu kadar... zaten bi sorun olsa dr un mutlaka söyler.. onlar aman üzülmesin falan diye düşünmüyorlar bence. bundan önceki 4 gebeliğimde de öyle olduu. düşer dediler direkt. onun için korkum çok ama napalım allah ın takdiri canım. sen şimdi duygusalsın ben de bazen çok saçma şeylere acayip kahkahalar atıyorum bazen dizi izlerken ağlıyorum :)

meleğin seninle bunu bilmek çok güzelll.. güzel haberler al gel de sen bunları düşünme artıkk

Meleklerim....:CüvCüv: :CüvCüv:

Doktor bu yüzden progesteronu arttırdı..Günde 2 kez bazı günler günde 3 kez kalçadan progesteron iğnesi yiyorum ve 2 kez de vajinal progesteron jel...Artık popom acıyor,şişti iyice iğne yemekten...

yanlış bılıyosun 120-160 arası tatlım normalı
ve senın bebeklerın ıkız unutma:))

Canım doktor deyinceye dek bilmiyordum...150 oldu mu bebekleri eve götürme şansımız %90 artıyor demişti...İnşallah herşey yolunda gider hepimiz için..

kızlar ben 63750ıle hamılelığıme basladım 5haftalıktı bebısım o zaman suan 62900 olmusum hıc bırsey yıyemıyorum aclıktan sekerım dusuyor sadece seker yıyebılıyorum oda belırlı sekerlerı cukolata bıle yıyemıyorum artık bu bulntı ve kusmalar bıtsın ıstıyorum ayakta zor duruyrum ınanın hani şikayet etmek falan deıl ama bırde calısınca ewe gelıyorum ısler var kızım var esım gelıyor o kadar zorlanıyorumkı

denızkızıl canım cok üzüldümsenağlama
Allah sabır versin bitanem ve tekrar aynı acıyı yasatmasın
senın ıcınde esın ıcınde cok zor lutfen bırbırınıze sımsıkı sarılın
insallah rabbım kucagınızı tekrardan doldurur:Saruboceq:

hurremcım yazılarını okuyunca ıcım kıpır kıpır oldu masallah size
bende yarın 2li test ıcın gıdıcem cok heyecanlanıyorum yerimseniben

canım iyilerdir sen stres yapma stres yaptıkça kötü olur benim doktorum bana söylemiyor hiçbirşeyi sadece normal diyor bende saçma sapan düşüneceğim için sormuyorum

canım iyilerdir sen stres yapma stres yaptıkça kötü olur benim doktorum bana söylemiyor hiçbirşeyi sadece normal diyor bende saçma sapan düşüneceğim için sormuyorum

En iyisi bu aslında..Normal olduklarını bilelim yeter..

Fazla ayrıntı bilmesek daha iyi....a.s

Doktora kalbinin kaç attığını sormaya korkuyorum. Çevremde öylesine hamilelik geçiren o kadar çok kişi var ki. Hiçbiri bizim bildiklerimizin çeyreği ile ilgilenmediler. Sorunlu hamilelikleri de olsa bebeklerini kucaklarına aldılar. Neden? Çünkü hiç negatif düşünmediler. Pozitif düşünce gerçekten çok önemli.

bende bu gidişimde sordum dr a nasıl kalp atışları diye güm güm diye atıyor işte sana dinletiyim dedi.
dakikada kaç vurum söylemedi .

Canım işte bende sormadım Doktor kendiliğinden söyledi bana..şu kadar atıyor kritik diye...Bir daha gidişimde rica edicem bana ayrıntıyı söylemesin..Sadece normal ya da değil desin..Hala kalbim acıyor..Kötü haberlerden müthiş etkilenmeye başladım....

En iyisi bu aslında..Normal olduklarını bilelim yeter..

Fazla ayrıntı bilmesek daha iyi....a.s

evet canım cidden o yüzden sormuyorum bebişim 4 haftalıkken memleketteki doktor bu bebek düşer dedi inanır mısın ilaç bile vermedi kanaman ne zaman olursa gel dedi ama ben o kadar inandım ki allahımın onu bana bağışlayacağını bak yavrıum 11+3 oldu şimdi ise doktora çok sık gitmiyorum ve gittiğim zaman sadece her şey normal mi diyorum çünkü ben inanıyorum o vaktinde anneciğinin kucağın gelecek... Canım kuran okumayı biliyorsan onlara bol bol yasin oku hem sen hem bebişlerin rahatlayacaktır...

geçmiş olsun canım ya , Allah yardım etsin , çabucak geçsin bu zor günler ..

canım ilk zamanlar daha cok kucuk oldukları ıcın yavas olmus olabılır..cok sukur simdi kritik durumu atlasmısınız..üzülme olurmu:1hug:
benım doktorum rıtımlerını bıle soylemedı hatta cok fazla takılıp stres olmayım dıye..
sen ıkız annesısın devamlı takıp edılmesı lazım..ama lutfen cok detaylara takılıp panık olup kendınıde bebıslerınıde yorma:CüvCüv:

Herkesin içi rahat etsin diye aşağıdaki bilgiyi ekleyeceğim. Badem senin kalp hızları da normal. İçin rahat olsun. Ama bundan sonrasını kurcamayalım.
Bebeğe ait kalp atımları ile düşük riski arasında anlamlı bir ilişki vardır. Kalp atımlarının izlenmesi düşük riskinin azaldığı şeklinde yorumlanır. Gebelik yaşı ile düşük riski arasındaki ilişki şu şekildedir.

Gebelik yaşı Düşük riski
6-7.9 hafta %17
8-9.9 hafta % 11.2
10-11.9 hafta % 5.6
12-13 hafta %4.3
Genel
(6-13 hafta) % 8.8

Yani gebeliğin 6. haftasında kalp atımlarının izlenmesi bu gebeliğin %83 olasılık ile erken düşük ile sonuçlanmayacağını gösterir. Kalp atıplarının izlenmesine rağmen kanama varlığında düşük oranlarında yaklaşık 2 kat artış olmakatdır.

Öte yandan kalp atım hızı ile de düşük riski arasında bir ilişki söz konusudur. Gebeliğin 6. haftasında normal kalp atım hızı dakikada 90-113 arasındayken 9. haftadan sonra 144-170 atım/dakikaya ulaşır. Kalp hızının 90 atımın altında olması durumunda düşük riski artmaktadır.

Kalp hızı Düşük riski
40-69 %100
70-79 %91
80-90 %79

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…