2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

rosem
kontrolünün iyi geçmesine çok sevindim. ben de gitmek istiyorum walla merak ediyorum bebişim napıyo diye :)

ama daha çook var..
.2 ocak ta gidicem ben o zamana kadar bayağı büyümüş olur inşallah

günaydın güzel anneler kibele ve akdaş teşekkürler beni dün bi hayli germişlerdi şükür ki bugün iyiyim insanlarımız çok cahil herşeyi bildiklerini zannediyorlar ben konuşmak bile istemiyorum hamileliğimi nazar olacak diye ödüm kopuyor ama onlar ne zaman bir araya gelsek konu ben neyse 4 saatim kaldı allahım bebeğimi görmeye saatler geçmek bilmiyor birde arkadaşlar dr bana her gidişimde vaginal ultrasonla bakıyor sizleredemi öyle dün beni korkuttular izin verme diye ayyyy doktordan iyimi bilecekler değilmi

canım bana karından bakıyor ama korkma vajinalin bir zararı yok üstelik ilk 3 ay vajinal bakılması daha uygunmuş herşey çok net görünüyormuş.benim ilk gebeliğimde vajinal bakılmadığı için ikiz olduğu 3 ay bilinmedi. tek keseydi çünkü aynı kesede 2 bebek daha zor görülmesi. neyse kaybettim zaten ikizlerimi.detay anlatıp kimsenin moralini bozmayım canım.şimdi hala korku var o yüzden.demem o ki vajinal muyanede bir çok şey daha net ve daha erken anlaşılır. için rahat olsun.

canım benim 2. hamileliğim şuana kadar hiç vajinal ultrasona girmedim hep göbek altından muyane ediyo yani üsten ama doktorun bi bildiği vardır elbet ama muayne olan var ama kötü bişey olacağını sanmıyorum çünkü doktor kontrolü altındasın bile bile riske girmez sen rahat ola.skaydirigubbakcemile2

o da cahilliklerinden. Eger oyle bir sey olsa doktorlar bakar mi hic, hic riske atar mi?

Yok vajinadan bakinca dusermis. kesinlikle yok oyle bir sey diyorlar.

sen bakma etrafa. ya oyle yapma o tehlikeli falan derlerse he ded gec. oyle mi tamam dikkat ederim de bildigini oku. hic tartismaya girme. bosver. ben daha 27 yasindayim. yapim geregi de hareketliyim. agir degilim yani. herkse diyor hamile kaldin yavas. ya Allah askina. bu kadar ustune dusmemek lazim. eskiden kadinlar o hallerinde tarlada bagda bahcede kucaklarinda bebekle is yapiyorlarmis. biz cok hanim olduk.

diyorum o saglam bir sey olmaz. Olura da dusecegi vardir o sebeple. Allah korusun emaneti ona da, gene de sakinan goze cop batiyor. relax, relax:)

doğru diyosun canım.olacağın önüne geçilmez zaten. allahım bize bebişlerimizi kucağımıza aldığımız günleri gösterir inşallah canım.

Günaydın anneler rüyamda bebişimi gördüm emziriyordum kuzumu hayırlısıyla bi kavuşsak sağ salim :)

akdaş dilara80 kibele evet bende aynı şekilde düşünüyorum dr hç riske atarmı ama dediğim gi,bi insanlar cahil kibele ben hergün spora gidiyordum hoplayıp zıplıyordum neler yapıyordum çocuğum olmadığı için 5 ay önce tüp yapmıştık anca mayıs gibi tekrar deneriz diyorduk işte ben günüm 10 gün geçti hala spora gidiyorum ama rada geçiyordu 11 senede 100 lerce test yaptığım için aklıma bile gelmiyordu ve beno ağır spora rağmen hamileydim ve hiç oturmayan biriyim senin gibi annemin sobalarını kaldırdım kurdum yolda bile yürümem koşarım yani banada aynn söylediler ama yüce allahım verdikten sonra hiç birşey engel değil

canım hıc kımseyı tınlamıcaksın dıyoruz ama olmuyo ben senı cok ıyı anlıyorum ben de eşimin tarafından dertlıyım malesef ve onları kafama taktıgımım ıcın kendıme uzuntu yaptıgım cıın benım kanamam durmuyo...elımızden geldıgınce kendımızı uzmemeye özen göstermelıyız gayret böstermelıyız untma sende kardesım ...

evet çiğdemcim haklısın canım ama işte takmadan olmuyo insanın en yakını olunca insan şaşırıyor iyiliğimimi istiyor acaba diyor insan birde ben tersleyince sinirli oluyorum boşver canım takma kafana bebeklerimiz daha önemli

kızlar sanırım bu durumu hekes yaşıyor yanii çevre faktörünü..

ben de yaşıyorum en yakınlarım da var aralarında ben şimdi hamileyim zor elde ettim evet 4 düşük yaşadım evet inkar etmiyorum ama her seferinde önüme sürülmesine de gerek yok dimi? kim düşük yapmayı ister ki...?

kafaya takmayalım diyoruz ama sanırım hamilelik hormonlarından olsa gerek ben hemen ağlıyorum çok ağlak oldum walla ben.. ama üzülüyorum hep güzel olumlu şeyler duymak istiyorum destek versinler ileri gidelim istiyorum bunlar beni de bebeğimi de olumlu etkiler bunu biliyorum ama benim en büyük destekçim eşim o da olmasa walla nolurdu bilmiyorum...

tabii bir de kalbi pt pıt atam küçük meleğim (kıskanmasın) onun için yaşıyorum sanki artık mutlu olmama lazım onun için diyorum hanii ben gülünce o da gülüyormuş ya yavrum hep gülsün istiyorum ...
sizde böyle düşünün işe yarıyor

herkeze kocaman günaydın.........
dünden beri aranızda olamadım.dün aniden rahatsızlandım.çok kötü oldum .öğlene doğru bi üşüme geldi ,gözlerim akmaya başladı,başım hayatında hiç ağırmadığı kadar çok ağırdı ve ishal oldum...tüm bunlar yetmezmiş gibi saç telimden ayak ucuma kadar heryerim felaket derecede çok ağırdı....öğlene doğru işten çıkıp eve gittim.yattım dinlendim.ayaklarıma sıcak su torbası falan koydum.parol içtim bitane de...
yattım bütün gün biraz dinlendim....
şimdi biraz daha iyiyim...ishalim kesildi.ama benim çok ağrıyor.allah yardımcımız olsun özellikle çalışanların.eşim işi bırak diyor ama ben bırakmak istemiyorum.kaç yıllık tazminatım var.doğum iznine erken çıkmayı düşünüyorum.6 aylıkken falan çıkarım heralde...
siz nasılsınız dünden beri Şeniz

beyaz melek
çok geçmiş olsun canım..
yatıp dinlenmen lazım bende gribimi ayakta atlatanlardanım gerçi daha atlatamadım ama :)
haklısın çalışan anne adayları için daha zor benim de eşim bırak diyo ama bende aynen bırakmamak erken izne çıkmak taraftarıyım.. umarım daha iyi olursun kendine dikkat et.
parol içtim demişsin canım dr un mu verdi ilacı??
ben de yaklaşık 6 gündür gribim ama korkudan bişey içemiyorum...

beyaz melek geçmiş olsun aman dikkat et kendine üşütme çok fena 10 gündür çok çektim ama şükür geçti gribim ilaç kullanmadan atlatamadım dün iki kadın doğum uzmanınada sordum içtiğim antibiyotik bi zarar verirmi diye hayır hiç bişey olmaz dediler bebişide gördük gayet iyiydi isterseniz doktorunuza danışın ilaç için ilaçsız zor geçer ve grip uzun sürdükçe bebeğe zarar verirmiş...

çok teşekkür ederim kızlar.
Asla ilaç kullanma taraftarı değilim ağlaya ağlaya içiyorum ilaç.ama doktoruma soruyorum muhakkak.hamilelerin içeceği en güvenli ağrı kesici parol.çok başım ağırdı ve belim içmezsen kendini kasıp bebeğe daha çok zarar verirsin dedi doktorumuz.çok ağrın olduğunda günde 1 parol al....dedi.

çok teşekkür ederim canım.
sağol
ben hala boğaz ağrısından çekiyorum.
düne göre sanki daha iyiyim.
inşallah bugün biraz daha geçerde.
şimdilik bir sodaya bir limon sıkıp içine de bira ztuz atıp çtim.
boğaz enfeksiyonuna iyi geliyor.
biraz da portakal ve limon desteği aldım.
ıhlmaur evde bitmişti.sınunu pazar günü eşime yaptım:))) ondna geçti yani bana
onu yapamadım.ne bieyim zaten bitkisel fazla içemyin dedilersede b.
bir bardak nane limon.
birde ıhalmur içip günü kapattım.
bugün daha kahvaltı bile yapamadım.
umarım bütün hamişleimiz girep ve bezeri rahatsılıkalrını bir an önce atlatırlar.

canım bak bir arkadaşım var.bbeği 4aylık.
çocuk aniden uyanıp ağlıyor ve uykusudnan çığlık atarak uyanıyor diye ,pedagoga götürmüş ,çocuğa ne oluyor ben mi yanlış bir şey yapıyorum demiş.
ilk sorduğu nasıl bir hamilelik geçridin.stres yaşadın mı?
ve sen ağladaın mı çokca hamileliğinde.olmuş.
ben yakıdna tanıdığım için geceler bile uykudan ağkayarak uyandığını,noraml otururen gözünden yaşalr döküldüğünü.
hatta sinir krizi biel geçridiğine şahit oldum.tabi hepsi de 3.4. şahıslar yüznden olmuştu.
tabi doktor bunları duyunca.bir yaşına kadar bebek böyle devam edecek ,korkma.anne karnından senden öğrenmiş bunalrı demiş..yani neymiş mutlu oluyoruz ki bebeğimiz mutlu olsunnnnnnnnnn
yapabilirsek tabi..:)))))):CüvCüv:

kızlar inş hepiniz bebğinizi sağsalim kucağınıza alırsınız. size doktorunuz elisa testi yaptırdı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…