2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

ii akşamlar arkadaşlar
bugün ikili testimin net sonuunu aldım ense kalılığı 4.4 ayrıca burun kemiği oluşmamış çok ama çok üzgünüm ne olcak bilmiyorum.yarın başka biyere de yeniycem testi...

canım ikili test hakkında birsürü şey okudum henüz hiç karşılaşmadım ikili testim kötü çıktı dedikten sonra yaptırdıkları diğer testlerden de kötü sonuç alan birileriyle. hatta ben onun için yaptırmayacağım bile. sen içini rahat tut da bebeğin de stresinden etkilenmesin.

Çoğul gebelikleri dışında tutarsak ikili testin yaptırılmamasını ben büyük risk olarak görüyorum. Eğer bebeğim özürlü de olsa ben ona bakacağım diyorsanız o ayrı. Sonuçta o da bir can ve onun adına karar veriyoruz. Yazık değil mi bizim çocuk sevdamız nedeniyle o da sefil olsun. Allah göstermesin kimseye yaşatmasın Rabbim. Çok zor bir karar ama böyle kötüye giden dünyaya, insanlara faydalı canlar getirmemiz gerekiyor. İnsanların ona ve bana acıyarak bakmasından daha kötü ne olabilir? Bu riski göze alabilir misin buna karar vermek lazım. O yüzden Serraxi'cin sonuç ne çıkarsa çıksın üzülme. Detaylı ultrosonla herşeyini ölçüyorlar. O da riskli çıkarsa amniyosentezle %100'e yakın sonuç elde ediyorlar. Bir şekilde ne olduğunu öğreneceksin. İnşallah hayırlı haberler verirsin.

Benim de eski pantolonlarım artık olmuyor. Bu haftasonu alışverişe çıkacağım. Ama hamile kıyafeti satan çok fazla yer yok. Biraz zor olacak galiba.

canım gebe mağazaları süper yani mağaznın simi gebe biliyorusndur kesin.
oradan bulabilirisn değişk alternetifler.
ben geçn hafta gittim.
favorim elbiselrdi.bir düğün için o yzden pantolonlara pek bakmadım.
işin çaığı ama güzel değişik modeller var.internetteki sitesinden baktığım kadarı ile

Aynen ben de nişan için bakıyorum öncelikli olarak. Ama yakında işe başlayacağım için günlük kıyafet de almak istiyorum. Gebe'ye bakacağım canım. Çok sağol.

Aynen ben de nişan için bakıyorum öncelikli olarak. Ama yakında işe başlayacağım için günlük kıyafet de almak istiyorum. Gebe'ye bakacağım canım. Çok sağol.

günlük kıyafette pantolon ve hoş bir üst kurtarıyor.
o yüzden bir kaç apntolon iyi olur.kış olmasam ben hep elbise severidm ama malum yol -kış-istanbul-minibüs hepsi biraraya gelince ben pantolon ve altı kalın botlarımdan vazgeçmeyeceğim galiba.kısmet olur baharı görürüsek hemn cıvıl cıvıl elbiseler istiyorum:))))allah nasip ederse tabi.

Ben de ince, rengarenk yaz kıyafetlerini beğeniyorum. Şansımıza hamileliğin çoğu soğukla geçecek. Dediğin gibi birkaç pantolon, üstüne değişik kazak, kırka body ile kışı geçireceğiz artık.

evet ipeğimu mecburen.yoksa hasta felan olmayı göze almaıyorum.zaten bozğmın şişi yeni indi.
allah korusun.bünyem de pek sağlıklı değil ,hemn hasta olurum zaten
allah koruusn şık olacağım diye :))

Merhaba arkadaşlar,ben hala eski pantolonlarımı giyiyorum.Bir kaç kilo aldım ama hala öyle görünürde bişey yok.zaten zayıftım gene de zayıfım.Sizin fotoğraflarınıza baktım da çok yakışmış göbüşleriniz..a.s.Ancak bende o kadar bile belirgin göbüş yok dışardan bakıldığında..Bunun için biraz daha beklemem gerekicek sanırım..:1rolleyes:

günadın güzel anneler nasılsınız bugün ben eski kıyafetlerimi giyemiyorum migren haı yüzünden 2 ayda 15 kilo almıştım hamile kalınca 6sı gitti ama daha gerisi duruyor kilo aldığımda bel,i lastikli kot almıştım onlarla idare ediyorum şimdilik ama alışveriş yapacam hatta bugünde eşimin iş yemeği var çıkıp elbise almam lazım

karnn şişmeye başladı mı nur 84. Kaç kılosun

ben down sendromlu bi insan için yaşamaması gerekli diye düşünemiyorum canım. üstelik kendi ihtiyaçlarını görebilen insanlar oluyor onlar da. tabiki Rabbim kimseye göstermesin hem kendisi için hem ailesi için zor bi durum ama ona da can verilmiş ve normal bi şekilde hayatını idame ettirebiliyor. ben onun yerine karar verip hayatını sonlandıramam. bebek sevdasıyla alakası yok yani. kaderimde varsa elimden bişey gelmez. öğrenip de en azından sıkıntı stres yapmak istemiyorum.
üstelik güvenmiyorum ikili teste.
Rabbim herkese sağlıklı bebekler nasib etsin.

Bişey demiyorum. Aşağıda konu ile ilgili yazı var. Karar tabiki sizlerin.

"Down sendromu genetik bir hastalıktır. Normalde spermlerde ve kadının yumurta hücrelerinde 23 adet tek kromozom bulunur. Döllenme ile bunlar birleşip bebeğin 23 çift (toplam 46 adet) kromozomunu oluştururlar.

Bazen sperm yada yumurta hücresinde, kromozom yapımında bir hata olur ve spermde yada yumurta hücresinde 21.nolu kromozomdan bir yerine iki adet üretilir. Böylece anormal sperm veya yumurta hücresi 23 adet yerine 24 adet kromomozom taşır (21 nolu kromozom iki adet olmak üzere).

Anormal sperm yada yumurta hücresinin normal bir sperm yada yumurta hücresi ile döllenmesi sonunda, oluşan bebeğin toplam kromozom sayısı 47 adet (21 nolu kromozomu ise 3 adet) olacaktır. Down sendromuna bu yüzden trizomi 21 denilmektedir.

Bu sendrom doğuştan zeka geriliği, yüzde yapısal bozukluklar, işitme, görme bozuklukları ve diğer sağlık problemleri ile bir arada görülür. Bu saydığımız bozukluklar şahıslar arasında değişkenlikler (ağır yada hafif) göstermektedir.

Bu bebeklerde Down sendromuna %40-50 oranında yapısal kalp bozuklukları eşlik eder.

Olguların %50 sinde işitme ve görme bozuklukları vardır (katarakt, yakın veya uzağı görememe, şaşılık v.s).

Yine bu bebeklerin %10 da barsak anomalileri görülür.

Down sendromlu çocuklar nadiren diğer çocuklar gibi yürür, konuşur,kendi başına giyinir ve tuvalet terbiyesi alabilir. Genellikle bunları yaşıtlarından geç olarak yaparlar.

Bu çocukların küçük bir kısmı okul öncesi özel eğitim programları ile okuma yazma öğrenebilirler ve normal sınıflara uyum sağlayabilirler. Bu çocuklar genellikle fazla uzun yaşamazlar.

Unutmayın Down sendromunun tedavisi yoktur. Tek çare korunmadır.

Korunma ise anne karnında erken tanı konulması ve gebeliğin sonlandırılması ile olur."

ARKADASLAR BU TİP ŞEYLERİ KONUŞUP MORALİNİZİ BOZMAYIN BENCE .o testler sonuçta tarama testi kesin sonuç vermezler .Allaha dua edelim baska yapacak bişeyimiz yok .Otizmi bilirsiniz hepiniz o down sendromundan daha kötü ve aileye zarar veriyor cocuklar. Mesela onu anne karnında teşhis edemiyorlar bu testlerle .Onun için hayırlısını istiyelim lütfen .

Evet bence içimizi ferah tutup guzel dualar hayırlısını dileyelim. Bir de doktorum bana kitap okuma fazla ınternete gırme bana sor dedı. Haklı aslında Internette bazen yanıltıcı bilgiler olabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…