2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

mrb.kızlar dün aksam doktordaydık ve ögrendik bitane oglum vardı bi ogluş daha geliyomuşgamyoncuiremsuAllahım bide kocişim 3erkekle ben cinnet gecirmezsem iyidirdelikafaduldenkafamçokkarıştıdelikafadulden

ama saka bi tarafa ALLAHIM olmayan isteyen herkese evlet nasip etsin rabbim bizide enkısa zamanda bebişlerimize kavuştursun inş.:Saruboceq:

mrb.kızlar dün aksam doktordaydık ve ögrendik bitane oglum vardı bi ogluş daha geliyomuşgamyoncuiremsuAllahım bide kocişim 3erkekle ben cinnet gecirmezsem iyidirdelikafaduldenkafamçokkarıştıdelikafadulden

gözün aydın canım allah sabır versin 3 erkekle
hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah

beyaz melek el uyuşmalrını soracaktın doktoruna sordun mu? bende de aynı sorun var iki kolumuda geceleri hissetmiyorum birde ağrı yapıyor acıyla uyanıyorum

Benim doğumum çok zor olmuş..Annem neredeyse hayatını kaybetmek üzereymiş....senağlama:çok üzgünüm:

Ben tekrar biraz dinleneyim.Çok fazla pc başında durmasam iyi olucak..Akşamüstü tekrar girerim..Öpüyorum tüm anneleri...:asigim:a.s.Şeniz

slm kızlar bende aranıza katıldım anneliği yaşamak için ne güzel bişeymiş anne adayı olmak şimdiden heyecanlanıyorum

merhaba ben 16 haftalık hamileyim çok heyecanlıyım benimde ilk bebeğim çok farklı bir duyguya allah hepimizin bebeğini korusun

hoşgeldiniz kızlar sağlıkla kavuşursunuz bebişlerinize inşallah...

hayırlı günler annecikler a.s.
güzel bi gün olması dleğiyle :1hug:

canım dr uma sordum yaptır dedi. onun için yaptırıcam ben ama zamanlama konusunda kararsız ve tereddütte kaldım..

canım bukadar çok düşünmene gerek yok.ben 8 haftada yaptırdım.elimi kesmiştim ve dr önlem için aşıyı yaptırdı..zaten yapılacaktı dedi biraz erken oldu okadar dedi.ve ben yaptırmadan önce korkmuştum bebeğe bişey olurmu diye iki dr a sordum ikisde bisorun olmayacağını söyledi.int.arştırdığımda sorun olmayacağını öğrendim.
ama genellikle şu şekilde yapılıyor:
GEBELİKTE TETANOZ AŞISI
Her ne kadar doğum yapacağınız yerin steril olacağından emin olsanız da, ekstra bir önlem olarak gebelikte bu rapelin yapılmasında fayda vardır. Rapel gebeliğin herhangi bir döneminde uygulanabilmesine karşın (toksoid adı verilen tetanoz aşısı, içinde canlı bakteri bulundurmaz), kural olarak ilaç uygulamaları mümkün olduğunca bebeğin organ gelişiminin tamamlanmış kabul edildiği birinci trimester (ilk üç aylık dönem) sonuna ertelenmektedir.

Ülkemizde sağlık ocaklarında tetanoz aşısı 20. gebelik haftasını tamamlamış olan anne adaylarına ücretsiz olarak sağlanır.
Eğer çocukluktaki aşılarınız tam ise ve rapelinizin yapıldığı zaman üzerinden 10 seneden daha az geçtiğine emin iseniz gebelik döneminde bu aşıyı yaptırmanıza gerek yoktur.
Eğer çocukluktaki aşılarınız yapılmamışsa tercihan gebelik öncesi dönemde, bu mümkün değilse, gebelikte doktorunuzun önerisine göre toplam üç doz tetanoz aşısı olmalısınız.
Eğer rapeliniz yapılmamışsa, ya da tam hatırlamıyorsanız, gebelikte ilk üç aylık dönemin sonunda bu aşıyı yaptırmalısınız.

Tetanoz aşısı gebelikte ne zaman ve kaç kere yapılır?
Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşılamanın üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse gebelik sırasında yapılması gerekmez.
Daha önce aşılamalar tam yapılmamışsa veya son aşının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmişse gebelikte 1 veya 2 ay arayla toplam iki kere aşı yapılır. İkinci aşıdan 6 ay sonra bir doz daha aşı anneye yapılır.

Hamilelik sırasında kirli bir metal ile kesilme veya batma gibi tetanoz açısından riskli bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda aşı ile beraber tetanoz immunglobulin de yapılabilir.

Tetanoz gelişmekte olan ülkelerde yenidoğan ölümlerinde önemli yeri olan bir hastalıktır ve aşıyla önlenebilir.

Son düzenleme:
neslihancım tesekkür ederimcanım... ben az sonra 3lü test yaptırmak icin cıkıyorum birazda korkuyorum cünkü 2liyi yaptırmamıstım hayırlısı artık.neyse hepinizi öptüm görüşürüz:1hug:

çok dedikodu yapmışsınız geçmişi pek okuyamadım nasılsınız fıstıklar..bu gün biraz yoğundum giremedim

meleğim doktoruna sordun mu ellerinin uyuşmasını?
Magnezyum, kalsiyum eksikliğinden olurmuş canım özellikle de hamilelerde..
ben rahat edemedim dün sordum ...
Ama sen yinede sor ve bir tahlil yaptır bence:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…