2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

Maaşallah canımAllah nazarlardan korusun bebişini...Ne güzel görmüşsün...İnsan bir gün görmese merak ediyor dimi?

canım ya benimde yok ttanoz aşım yaptırmam gerekiyor mu acaba

Canım ben Cuma günü doktora gitti.Doktorum 3 hafta sonra sağlık ocağına gidip tetanoz aşısı yaptırmamı söyledi.Zaten sağlık ocağından gelmişlerdi bana.Kaydımı yaptılar.Kilomu,tansiyonumu ölçtüler,küçük ultrason aletiyle bebeğimin kalp atışlarını dinlediler ve 5-6 aylar içinde tetanoz aşısı yaptırmam gerektiğini ve doktoruma sormamı söylediler.Bu ay sonunda yaptırıcam.Doktoruna sor bence...

İkimiz de aynı sayılırız. Demek bundan sonra daha net anlaşılıyor. Bu arada artık 16. haftadaki pıt pıt'ların bebeğime ait olduğunu anladım. Tekmelerken de benzer bir his oluyor. Tarifi gerçekten zor.

Tarifi zor dedeiğin için tarif etmeni istemeyeceğim canım ama bende 20.haftamdayım ve cuma günü doktorum hareketlerini hissedip hissetmediğimi sordu.Ben hala hissedemiyorum.Yani benim sadece özellikle sol tarafımda,hatta nereyse sol böbreğimin oldu yerde müthiş sancım oluyor.Ağrıdan ağlıyorum o derece...Doktor o ağrıların da bebeğimin hareketlerinden kaynaklandığını söyledi ama ben kimse de böyle şiddetli ağrı olduğunu duymadım.Sizde de ağrı oluyor mu?

Canımmm ya... Artık bende hissetmek istiyorummmmm...

selam arkadaslar bende allah ızın verırse temmuzda hamişler arasında olacagım rabbım inşallah herkese hayırlı dogumlar nasip etsin bu arada catlaklarla ilgili tecrübeleri olan varmı herkese selam

kızlar giremedim bugün özledim sizi.. geçmişi tam okuyamadım ama badem gelmemiş herhalde en kısa zamanda aramıza geri gelir inşallah...
bugün oğlum kıpır kıpırdı hiç durmadı 1 ay oldu göremedim bebişimi ayın 21. görücem inşallah ama o hareket ettikçe rahatlıyorum iyi olduğunu anlıyorum..
bugün kendime lohusa pijaması aldım valla ne kadar şık şeyler var üst kısmıda rahat emzirmek için çıt çıtlı...tabi 1 tane yetmez bir tane daha almak lazım..

Canim gule gule kullan ama bence pijama degil de gecelik giydiriyormus hemsireler. daha dogrusu pijama istemiyorlarmis. sezeryan istiyorsan daha da zor diyorlar. evet pijama bence de daha iyi derli toplu ama tuvalete vs giderken, olurda dogumda sonda vs takiliyor. o yuzden istersen zamani gelsin oyle karar er veya doktorlarla daha once dogum yapmislarla konus. ben bu siteden okumustum %90 gecelik oneriyor.

geceligi de onden dugmeli veya citcitli alabilirsin. evet gicik bir sey ama 2-3 gun gecelik giymek daha rahat olacak gibi. ben puijama almayi dusunmuyorum.

Dilaracim uyku problemini halledememene uzuldum. cok dusunursen olmuyor. olumsuz dusunursen de olmuyor. guzel seyler dusununce biraz daha iyi.

ben de ayni sekilde. yani cok yorgunum gozlerim kapaniyor, uykum var ama yatiyorum uyuyamiyorum.

ben de evi iyice sogutuyorum veya pencereyi aciyorum, Allah im hasta olmayayim disarda kar var ama icim yaniyor. ayaklarim yaniyor. soguk olunca soguk biraz uyumama yardim ediyor ama gene de donup duruyorum.

5 defa tuvalete cikma da cabasi.

Son düzenleme:

ay canim yaaaa, ne bicim insanmis onu soyleyen oyle. felaket tellali. hani agzini hayra acmak diye bir laf vardir. Masallah senin o tanidik serre acmis. Yani kotulukle yaptigini sanmiyorum ama bazi insanlarin malesef huyu oyle. aslinda karsidakini ne kadar zor durumda biraktigini bilmiyorlar.

Burada bir vaiz var. (hristiyan) adam gecen o kadar guzel bir konusma yapti ki tv de. diyor ki nasil vucudumuzu toksinlerden arindiririz, zararli seyler yememeye calisiriz, bu insanlar da ruhumuzun toksinleridir. bedenimizi korudugumuz gibi ruhumuzu da boyle dusuncelerden, insanlardan korumaliyiz diyor. surekli yapamazsin, yanlissin diyenlerden, devamli olumsuz ve kotu durumlar hakkinda konusan insanlardan arindirmaliyiz kendimizi diyor.

Bizim orada malesef daha onceden de bahsetmistim, herkes doktor. herkesin mutlaka bilgisi vardir. yorumunu yapmasa cildirir. Aslinda bu gibi sonuclarin hasta ozellikle istemedigi surece hastaya verilmemesi lazim. cunku sonuclari yorumlayacak olan kisi doktordur. biz kendimiz yorumluyoruz bazen dogru bazen yanlis internetten arastirarak. Ne gerek var ki doktora oyle olsa. yaptir testleri ac internetten bak sonuclara. ama oyle degil. doktor yorumlarken tecrube de girer isin icine.

zaten senin yastan dolayi sifir risk olsa bile risk grubuna otomatikmen dahil ediliyor. ama sonucta ne oluyor. koca bir sifir. sapasaglam bebekler.

inan bana doktoruna sen guveniyorsan, sana guven veriyorsa gerisini bosver. insanlarin dediklerine kulaklarini tika. eger sen de guvenmiyorsan ha o zaman bakabilirsin baska doktor. renkli ultrasonu olan bir doktora gidebilirsin veya doktorun seni yonlendirebilir, ararsin, doktor bey ben rahat edemiyorum icim rahat etmesi icin ne onerirsiniz? renkli ultrason derse sizin tavsiye ettiginiz bir yerde yapalim, siz yoprumlayin sonuclari vs seklinde kendi doktorunla da kontakt halinde yapabilirsin icin rahatlar. amniyosentez de yaptirabilirsin ama doktorun gerek gormedi ise hic tatli canini sikma.

Bahsettim mi? benim komsum 36 yasinda kizini bekliyor haziranda dogacak. senle belki ayni samanlar. belki bir hafta falan once. amniyosentez istedi doktoru.hicbir sey yok sadece yas riski. kafayi yedi, sonuclar cikana kadar yemeden icmeden kesilmis. ama ne oldu, tertemiz, bebis sapasaglam.

Seninki de oyle. hic canini sikma.

selam kibele buralardamisin canim?? sen en son ne zaman doktora gittin ya da yakinlarda gidecekmisin?? bide 16+1 misin su an tam olarak yoksa geriden mi geliyo senin ticker??

göztepe medikal park'a giden arkadaşlar.bana doktorlarının isimlerini söyleyebilirmi.vede memnunlarmı.

Cmtesi için randevu alıcam.geçen hafta cuma kontrole gittim.ama doktorum o kadar yoğunki doğru dürüst bakmadı ultrosonda.burada okuyorum.ne güzel kontroller oluyor.merak ediyorum bende.başka bir doktora daha gidicem.ayrıca bugün 19 haftalık oldum.ama daha hiçbir hareket filan hissetmedim.doktorumda hiç şöyle detaylı birşey anlatmıyor.iyi deyip duruyor.bu gittiğimde bebeğimi hiç göremedim.göbeğini ve kafasının üstünü gösterip birşeyler ölçtü o kadar.

canım bende medical park sultangazi hastanesine gidiorum benimki de aynı bebeşimin sadece bir tane fotoğrafı var oda ikili taramada kadın hiç vermiyor bebeğimin kalbinin sesini bile duymadım daha bana sürekli iyi deyip duruyo bende hastane araştırıyorum güzel bir tane bulursam gidicem ikili tarama sonuçlarımı başka dr gösterdim emin olamadım profösör o baktı oda iyi dedi ne yapçam bilmiyorum

günaydın.
biz geldik.dün doktor teyzemize gittikçveeee kızımız oluyorççok baktı hiç fazlalık yok dedi.
335 gr. mış kızım gelişmesi gayet güzel dedi.
inşalah her şey yolunda gider.
dobler için de salı günü randevumuz var.
rabbim ne olur gzüel sonuçlar almak nasip etisn.
kızlar ya doktordan gelinc esanki hep bir şeyelr ekisk gibi geliyor mu size de oraa sormka aklınıza gelmeyen şeyleri eve gelince hatırlayıpda kendinizi yiyor musunuz?

bitanem ben dün gittim dr a 1 ay sonra tam hissedersin hareketleri dedi mesela şuan tekmeliyor ama sen hissetmiyorsun dedi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…