2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

canım yaaa olmamıştır bi şey , babası seviyordu onu , hiç zarar verebilir mi kuzusuna :teselli:

Canım korkma bişiy olmaz Allahın izniyle bebeğine olan hakikaten eşine olmuş şok olmuştur gece gece noluyo diye delikafadulden

arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.
irem
gamze
damla
bu üç isimden hangisini tercih ederdiniz?

ben oyumu irem isminden yana kullanıyorum canımşutarafagitti
swethome:

gunaydın canım masallah prensesıne saglıkla gelır ınsallah ben ınanıyorum sonuclarında cok guzel cıkıcakkaydirigubbakcemile5
akdas:

canım bazen banada oluyo aynısı bende cok telas yapıyorum bıraz uzanıyorum gecıyo ınsallah bırsey yoktur merak etme bıtanem:1hug:
zuzumm:

canım cok gecmıs olsun ınsallah bırdaha yasamazsın bole sorunlar:teselli:
seherrr:

canım cok gecmıs olsun ınsallah test sonuçların guzel cıkar
dilara80:

canım uzulme hayır olsun ınsallah allahın ıznıyle bırsey olmaz ruyalar tersıne cıkarmıs ınsallah saglıkla alıcaksın bebısını kucagına:teselli:

gaydincım , ishal tehlikeliymiş hamilelikte , " eğer ( çooook afedersiniz ) dışkı sümüksüyse ve ishal olduysanız acil müdahale edilmesi gerekir " diyordu bebeğinizi beklerken sizi ne bekler isimli bir kitapta ... çünkü besinler barsaklarda süzülüp yararlı olanlar kana karışamadan atılıyor dışkıyla ve bebek beslenemiyor doalyısıyla :1no2:
o yüzden geç kalma , durduk yere panik ettirmiş gibi olmayayım ama okuduğumu yazıyorum ben de .. dr.unu ara yada git bi kontrole ...
geçmiş olsun a.s...

Canım konuştuk şimdi doktorumla ilaçlarını alma 2-3 gün dedi bol sıvı tüket dedi ishal perhizi yap dedi yağlı yeme dedi
3 günden sonra bitmeyen ishaller tehlikeli olabilir dedi ctesi rendevumda var bakarız o zaman gerekirse test yaparız dedi bende bugün bitek eleviti aldım diğer ilaçlarımı almıcam hafif yicem akşamada patates haşlama yap dedi bakalım bi deniyeyim
Çok saol canım ilgin için :1hug:

günaydın kızlar ben geçmişi okuyamıyorum herkez iyidir inşallah neye denk gelirsem artık bakıyorum ara ara :CüvCüv:

kafamçokkarıştıoff off valla korkuyorumm..........
hamileliğimi domates salataıkla geçircem bu gidişle...........
am insanın da canı çekiyor yaaaaaa:asigim:

melekcim bence kiloyu bu kadar takıntı haline getirme :teselli: ne alman gerekiyorsa alıcaksın .. bebeğine minnacık yararı olacağını bildiğin şeyi bile sırf kilo almamak adına geri tepeceğine ihtimal vermek istemiyorum :1no2:
kilo dediğin nedirki , verilir gider hamillelikten sonra .. zaten ince yapılı biriysen alacağın kilo bellidir yada doğumdan hemen sonra o kilona çabucak ulaşırsın .. bir arkadaşımdan ve ablamdan biliyorum .. ki eltimi tanıdığımdan beri tüp bebek tedavilerinden çok kilo almıştı , hamile olduğunu öğrendiğimiz zaman böbreklerinde bir sorun çıktı ve hastanede yattı 1-2 hafta , hastaneden çıktığında 5-6 aylık hamile gibiydi daha ilk aylarda .. hamileliği öyle geçti hem kilo hem ödemle yani .. sonra tam eski kilosuna yaklaşmışken yeniden hamile kaldı ve 2. çocuğu martta 2 yaşını dolduracak , eltim onu tanıdığımdan hamile kalmadan önceki halini düşünecek olursak yarısı kadar felan, neredeyse 34 beden oldu kadın .. üstelik kilo vereyim felan diye uğraşmadı ..
hamileliği galiba domates salatalıkla geçircem demişsin , onlar mevsim sebzesi değil ki üstelik onlardan tüketmen , hormon ağırlıklı sebzeleri yani , bebeğine daha çok zarar vermez mi .. bana dr.um tuzu yasakladığı için , yumurtayı felan tuzsuz yiyemediğimden yanında sulu bir şey olsun ve midem bulanmasın diye yarım domates ve 1 biber yiyorum , ki onu bile kafaa takıyorum keşke yemek zorunda olmasaydım şunları diye ..
sen bir doğum yap , emzirmeye başla , aldığın kiloların çoğunu verecek , yürüdüğü zaman ise tahmin ettiğinin de altına ineceksin kilonun yerimseniben
canım en olmadı yaptırırız biz de ozon tedavisi mi terapisi mi ne karın ağrısıysa , 2-3 seansla kurtuluruz gider kaydirigubbakcemile5

canım geçmiş olsun............
kötü bişey değildir bence sadece dışkı sıvılaşmış.......yani ishal dediğin(ciddi bişeyse)yarım saatte bir olur günde 10-15 defa..............
şiddetli karın ağrısı olur.............
ara arabende de oluyor..çok önemsemiyorum ben............
çünkü günde 2 yi geçmiyor...
birde muz ye bitanem o da iyi gelir...

canım bendede vardı 5 gün sürdü karın ağrısı falan yapmıyodu
ben ilaçları kestim acaba yan etkisimi diye doktora sordum yan etki olmaz
dedi.

Valla sorualrı unutyorum ilsumm da
birde görüntüleri sonradan kafam da yorumluyorum galiba.
O an heyecanla aaa ayağı kolu felan dyoruz.
Sonradan tutturuyorum.eli bri tanemiydi.
Ayağının bir nerdeydi.
Felan bende psikopatım ya.
Bire 3 boyutlu değil bakılan ultrason.
Yani bir de bebeğm artık büyüdü ya maşallh tek tek gösteriyor ,tek paça göremeyince kafam deli gibi dönüyor.kalbinin atışına hastayım bebeğimin.neyse ben biraz çalışayım kzıalr .hepinizi öptüm.
Akdass canım evet şimdi de kız çıktı benim ufaklık.çok şakacı ok yaramaz.
Ama salı günü inşallah size en net hali ile söylerim ha :)
teyzesi öper ellerinden seni de yorduk :)

Şenizayyy canım ya o işin şakası elbett..............
beni o adar bilinçsiz görmüş olamazsın..................yerimseniben
ben 34 beden giyiyorum hala zorlasam kıyafetlerim oluyor...
yapım gereği.........sebze ve meyze ağırlıklı beslenmeyi seviyorum ben....
ve asla domates ve salatalıktan vazgeçemeyenlerdenim....
onların da mevsimi olmadığını biliyorum...gidip t bembeyaz domates alıp yemiyorum kiii..........
şimdi değil eskiden de kışın tüm yaz sebzelerinin organik olanlarını alıyorum sadece...bunu da danıştım doktoruma.........
genelde çok hafif sebze yemekleri tercih ediyorum..............
hiç ekmek yemiyorum....(bu besin ihtiyacımı da )az makarna ile telafi ediyorum...
her gün 1 bardak süt(en az)
1 büyük dilim peynir....
4-5 kaşık yoğurt
3-4 adet ceviz içi
hafta da 2 balık
haftada 1 de ızgara et muhakkak yiyorum...tüm bunlar yağssız ve tuzsuz oluyor canım.....
belli beslenme düzeni oluşturdum kendime..
haftada 2 balık...
haftada 1 et...
haftada 1 de sadece bir büyük kase yağsız tuzsuz salata yiyorum..kalan günlerde sebze yemeği................
birde 2 günde 1 haşlanmış yumurta yiyorum tuzsuz............

bu beslenme düzeni...az gibi görünseede bebeğim için meyve sebze yemem çok daha gerekli ve besleyici..............
oturup ta bi tepsi börekk,,yağlı et yemekleri,tuzlu poğçalat tatlı ve hamurişi yiyeceklerii tüketmek bebeğime yapacağım en büğük kötülük olur heralde...evet o zaman kilo alırım ama sadece kendime alırım................
ben şu anda kendime yönelik değil bebeğime yönelik besleniyorum ve gün de ortalama 1300 kalori alıyorum canım....
fazlası bana da bebişime de zarar.........................a.s.

canım bendede vardı 5 gün sürdü karın ağrısı falan yapmıyodu
ben ilaçları kestim acaba yan etkisimi diye doktora sordum yan etki olmaz
dedi.

Kıslar saolun bende önemsemedim ama şimdide aklıma takılmaya başladı
Yok öyle sık değil normal çıkıyorum sadece farklı karın ağrım felanda yok şükür doktorumda ilaçları kes 2-3 gün emilimi olmaz zaten ishalden dedi bende bugün yarın almıcam Cumartesi doktortayım kısmetse duruma göre bakıcaz artık
Evet akşama muz da yiyim o normale çevirir sanırım

günaydın kızlar....

biraz geçmişe göz attım ve bazı arkadaşlar ikili test sonuçları yüzünden üzülmüşler kıyamam size sakın bunda üzülecek birşey yok..... yani hiçbirşeyin garantisi yok risk çıktığında bebekte bir problem olma ihtimali yok risk çıkmadığında da sağlıklı olma ihtimali kesin değilki.... allaha emanet meleklerimiz rabbim bizim için herşeyi kararlaştırmıştır dua etmekten başka yapacak birşeyimiz yok arkadaşlar boşu boşuna kendimizi üzmeyelim....

benim bir arkadaşımın 1/230 falan riski çıktı onlarda bir panik oldular 3lü test yapıldı olmadı amniyosentez yapıldı ama şükür bebeği gayet sağlıklıymış oda ileri yaşta hamile kaldı 35 yaşında falan o yüzden bu kadar riski çıkmış..... kendinize ve bebişlerinize iyi bakın..... mutlu bir hamilelik geçirmeniz dileğiyle....

Geçmişi ancak bitirdim. Hasta olanlara geçmiş olsun. Dilara, Hüzün yılı size de geçmiş olsun demek geldi içimden. Neyse ki herşeye rağmen bebişler iyi :)
Dün nazar değdirdim herhalde benimki bugün fazla hareketli değil. Ya da canı BOZA istiyor. Evet. Ben boza içtikçe o içimde tepiniyor. Seviyordur inşallah. En azından ben öyle düşünüyorum.
Bu arada sağlık ocağından peşime düşmüşler. Evime 2 kez gelmişler. İlla kayıt yaptırmalı bize gelmeli demişler. Dün aradım. Riskli gebeliğimin tesbitini apmaya çalışıyorlardır diye size hastane raporlarını kanamanın olduğu ultrason görüntülerini göndereyim dedim. tamam dediler. Bugün eşime illa gelsin demişler yine. Ben de "zevkle" diyorum. Sanırım gittiğimde tetanoz aşısını da vururlar. İlk kurban ben olacam aranızdan galiba :)

Günlük kalori ihtiyacımız kişinin yaşı, boyu ve kilosuna göre değişiyor.
Günlük Kalori İhtiyacı bu linkten kendi ihtiyacınızı hesaplayabilirsiniz. Ayrıca besinlerin kalori bilgileri de altta yazıyor. Mutlaka bakın derim. Hamilelikte günlük kalori ihtiyacına 300 kalori daha eklenmesi gerekiyor. Bebiş için:)

günatdın anneler maşallah bugün muhabbet ne güzel oku oku bitiremedim
hüzün yılı bebeğne bişey olmamamıştır olan kocana olmuş:mymeka:

karnımızda da olsa uyurken bile ona zarar verecek olana panter gibi saldırıyoruz değilmi annelik çoook güzel

demett vallahi çok özendim bizde arkdaşlarla devamlı toplanırdık kahvaltılar piknikler...
ankarada kimse kimsenin kapısını çalmıyor geldiğim yerdeki ark çok özlüyorumsenağlama

kızlar bendede idrar yolu enfeksiyonu çıktı ama benim şikayetim yok rutin testlerde çıktı dr bol bol su iç dedi

eyetiker canım idrar tahlilinde renk açık sarı ,lökosit görülmemiştir yazıyorsa normaldir canım tahlil sonuçların bide proteine glikoza ..falan bakarlar zaten rastlanmamıştır yazar kendinde bakabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…