2009 Temmuz Anneleri Bugün bebişler ne yedi?gelin paylaşalımm...

biz de iki gündür ek gıdalara geçtik. sadece mama ile beslenen bebeklerde 4. aydan sonra ek gıdalara başlanıyormuş. biz de sadece mama ile beslendiğimiz için geçtik ek gıdalara. gün içerisinde biraz yoğurt biraz muhallebi biraz da meyve suyu veriyorum. bir iki hafta sonra da sebzelere geçeceğiz.

çok yararlı bi topik olmuş gerçekten bi sorum olcak kızlar sütünüz yetmiyomuda ek kıdalar veriyosunuz yoksa başlamak mı gerekiyor kızım 3,5 aylık sadece emziriyorum başlamam gerekiyormufisfisfis

canım benim kız emmiyo mama ile besleniyo sadece anne sütü alanlar tadımlık çay kaşığı ile tattırabilirler 6. aydan sonra rahatlıkla geçebilirsin zemuszemus

diloşum eline sağlık çok güzel bi topik olmuş
bende meyve püresi almıştım çok sevmedi
muhallebi veriyorum
bide meyveleri kendim sıkayım diyorum

Çook gÜzell bı topıc olmuŞŞ....

Ben Çok sevdımm burayıı...

:))) ne gÜzell yaa bÜyÜdÜler de ek gıda ya geÇtılerr
ben de ayın 22 sınden berı havuÇ elma pÜresı verıyorum ayrıca her yemeĞın suyundan sadece 1 damla tattırıyorum... Şımdı gece kaŞık maması yıyoruz yıne mılupanın..

Vee sıze bıŞeyy sormak ıstıyorum
benım oĞlum kan damlasını kullandıktan sonra hep sŞyah kaka yapıyoo.. Sız baŞladınız mı bu damlaya ya da bu konuda bılgısı olan var mı???

süper olmuş topikk:)))elıne sağlık dılaracım:))
cok ozendım valla bız 16 temmuz doğumluyuz anne sutu verıyorum ekstra bır se vermıyorum yavaş yavaş tattırsam mı acaba???ozendıım:)))

arkadaşlar ben daha başlamadım ama eyetkinerin yazısı üzerine yazıyorum geçen gün salçanın 1 yaşına kadar sakıncalı olduğunu okumuştum fikri olan yada doktora soran varmı

süper olmuş topikk:)))elıne sağlık dılaracım:))
cok ozendım valla bız 16 temmuz doğumluyuz anne sutu verıyorum ekstra bır se vermıyorum yavaş yavaş tattırsam mı acaba???ozendıım:)))

canım benim kızımda 16 temmuzda doğdu aynı gün doğum yapmısızzemuszemus
bende sadece meme veriyorum henüz bişey vermedim bu ay doktor kontrolune gidincede sorucam dilara çay kaşığıyla tattırabilirsiniz demiş ama ben başka şeylerin tadını alırda meme yemez diye tedirgin oluyorum zaten zar zor yediriyorumfisfisfisama başka şeylerinde tadını almaya başlaması gerekiyor sanırım ay ne zor bişe bebk büyütmek:bbo:

ben meyveyi evde kendim sıkıp veriyorum. şimdilik elma verdim. havuç ve nar vereceğim ama henüz tatmadı bunları yavrum.

Bizde artık günde 1 tane elma püresi veriyoruz onu sevdi şimdilik.Armutuda deniyim bikaç gün sonra bakalım zevkli olacak bunları hazırlamak nihayet bugünleride gördük şükür

DıloŞum elıne saĞlık Çok gÜzel bır topıc olmuŞ
kızlar sılıkon kasıkla mı verıyorsunuz bu yıyeceklerı bırde yerken boĞazına takılmıyor dımı .benımkıde %90 mama yedıĞı ıÇın baslayacaĞım artık

arkadaşlar ben daha başlamadım ama eyetkinerin yazısı üzerine yazıyorum geçen gün salçanın 1 yaşına kadar sakıncalı olduğunu okumuştum fikri olan yada doktora soran varmı

cnm biz 17 haziran doğumluyuz..
hemşire bana 2 haftaya kadar öğün olarak çorba verebileceğimi söyledi. dr um onayladı. ayrıca bence de salçalı ve domatesli şeyler sakıncalı olabilir ben sadece kaşığın tersinii ıslatım dudağının kenarına sürüyorum öyle kaşık kaşık yemek suyu vermiyoırum. bilginiz olsun diye söylim dedim.

aaaa ne guzel:))ben de sadece emzırıyorum canım ama aynı sorular benım kafama da takılıyor tattırsak bı turlu tattırmasak bı turluakannehiryıne de en ıyısı 2 hafta bekleyıp kontrolden sonra hareket etmekCADIARZU
cok zormuş valla işin kotusu bıde etraftakıler bunlar ıyı gunlerınız dıyorkafamçokkarıştı

kızlar ben ülkerin meyve ve sebze purelerınden verdım çınara
ama sadece meyve purelerını sevdı sebze purelerını yemıyor
diloşon verdıgı bır sebze puresı tarıfı vardı onuda yaptım agzına bıle surmedı ne yapsam bılemıyorum

bu arada masallah oğlusuma meyve puresıne basladıgımdan berı hergun duzenlı kakasını yapıyır sukurler olsun bıliyorsunuz çınar kolikli bır bebek kakasını 3 gunde bır yapıyordu...

bu arada masallah oğlusuma meyve puresıne basladıgımdan berı hergun duzenlı kakasını yapıyır sukurler olsun bıliyorsunuz çınar kolikli bır bebek kakasını 3 gunde bır yapıyordu...

maşallahhh yarasın bebişinee cokacimcoook

bunu sanırım buraya yazmam gerekiyodu :kedi: :kedi: :kedi:
ooo bebişlerimiz artık ek gıdayada başlamış.....

ek gıdaya başlayan arkadaşlara benimde bi tavsiyem olacak...
bi kaç tane fındığı,bademi ve cevizi robottan geçirin iyice un haline gelsin...
sonrada sabah kahvaltılarına (önce 1 çay kaşığı ile başlayarak) katın çok besleyici oluyo
ve bi çok cocuk dr tavsiye ediyo....

mesela benim büyük kıza ilk yaptığım sabah kahvaltısında...
bi sabah
çeyrek yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı az önce bahsettiğim fındıklı karışım
2-3 bebe bisküvisi
azcıkta devam sütü
(hepsini iyice ezip püre haline getirin)

diğer sabahta

2 ceviz kadar beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı fındıklı karışım
2-3 bisküvi
azcık devam sütü

iki ayrı kahvaltı çeşidimizinde olma sebebi
yumurtayla peyniri aynı öğüne koymamak için..
berrayada bunları başlamayı düşünüyorum ilerki günlerde....

kizlar su gdo (genleri degistirlmis organizmalar) kanunu cikti.
korkuyorum artik meyve sebzeleri vermeye.
acaba kavanoz mamalari daha mi saglikli, yoksa bizim purelerimiz mi?
daha pure yapmadim gerci ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…