- Konu Sahibi ElifxEylul
-
arkadaşlar dün bir açıklama yapıldı organik mama diye aldıklarımızda gdo lu ürünlermiş bir fikri olan varmı bu konuda
Öncelikle hepinize merhaba demek istiyorum.Ben galiba biraz daha tecrübeliyim sizlere göre 11 yaşında bir oğlum var 6temmuz doğumlu birde kızım.bazı yerlerde yanlış yaptığınızı gördüm ve uyarmak istedim.1.sadece elme ve armut suyu veya püresi verin çiğ havuç henüz ağır gelir.5. ayını doldurmasını bekleyin 2.kereviz de sindirimi zorlar bebeklerimiz daha çok küçük 6.aydan sonra verelim 3.olarakta ceviz vs. gibi yiyeceklerde çok yağlı onlarıda 2 ay kadar erteliyelim.Şimdilik sadece evde mayalanmış yoğurt,elma veya armut suyu (püreside olur cam rende kullanın püre için) ve sebze püresi çeyrek kabak çeyrek havuç 1yemek kaşığı pirinç haşlayıp ezin içine devam sütü katıp mama kıvamına getirin bu ay başka birşeye başlamayın.bu ay bisküvi içinde erken.Bebeklerimize bişiler yedirmek çok zevkli oluyor ama unutmayalım biz kendimizi mutlu ederken onlara iyi bişiler yaptığımızı zannederek yanılıyoruz onların sindirim sistemlerine ciddi zararlar verebiliriz.Bu zararların sonuçları ilerki yaşlarda ortaya çıkıyor tecrübeyle sabittir.
teşekkür ederiz tavsiyelerin için. benim bebeğim anne sütü almadığı için mecburen ek gıdalara geçtik. doktorumuz mevsim meyvelerinden verebilirsin ama püre olarak verme daha erken dedi. sebzelere de birkaç hafta daha geçsin başlayacağım. muhallebi veriyorum milupanın 4. aydan sonrası için var. biraz sıvı kıvamda yapıp biberonla veriyorum. bir de evde yoğurt mayalayıp veriyorum. bunların hepsini doktorumuz tavsiye etti.Öncelikle hepinize merhaba demek istiyorum.Ben galiba biraz daha tecrübeliyim sizlere göre 11 yaşında bir oğlum var 6temmuz doğumlu birde kızım.bazı yerlerde yanlış yaptığınızı gördüm ve uyarmak istedim.1.sadece elme ve armut suyu veya püresi verin çiğ havuç henüz ağır gelir.5. ayını doldurmasını bekleyin 2.kereviz de sindirimi zorlar bebeklerimiz daha çok küçük 6.aydan sonra verelim 3.olarakta ceviz vs. gibi yiyeceklerde çok yağlı onlarıda 2 ay kadar erteliyelim.Şimdilik sadece evde mayalanmış yoğurt,elma veya armut suyu (püreside olur cam rende kullanın püre için) ve sebze püresi çeyrek kabak çeyrek havuç 1yemek kaşığı pirinç haşlayıp ezin içine devam sütü katıp mama kıvamına getirin bu ay başka birşeye başlamayın.bu ay bisküvi içinde erken.Bebeklerimize bişiler yedirmek çok zevkli oluyor ama unutmayalım biz kendimizi mutlu ederken onlara iyi bişiler yaptığımızı zannederek yanılıyoruz onların sindirim sistemlerine ciddi zararlar verebiliriz.Bu zararların sonuçları ilerki yaşlarda ortaya çıkıyor tecrübeyle sabittir.
aaaa ne guzel:))ben de sadece emzırıyorum canım ama aynı sorular benım kafama da takılıyor tattırsak bı turlu tattırmasak bı turluakannehiryıne de en ıyısı 2 hafta bekleyıp kontrolden sonra hareket etmekCADIARZU
cok zormuş valla işin kotusu bıde etraftakıler bunlar ıyı gunlerınız dıyorkafamçokkarıştı
kızlar bende bebeğime meyve tattırıyorum ama yalayıp yalayıp buruşuyor sizinkiler ilk verdiğinizde ne yapıyorlar
kızlar valla bebişimi uyandırıp ne varsa yedirmek istedim.bu ne hız.lina sadece emiyor.26 temmuz doğumlu.bu hafta biraz keyifsiz, ama haftaya elma püresi versem mi acaba ne dersiniz?yoksa 6. ayı beklesek mi?ne dersiniz.bu arada bebişin çok tatlı yerim onu ben.
Benim kız da ne versem yüzünü buruşturuyor. Yakında kontrolümüz var bakalım dr. ek besine geçirecek mi?
mama yedi..2 saat sonra 7 kaşık sebze püresi yedi..üstüne annes ütü içip uyudu..kalkınca yine süt ve 1 saa sonra yogurt düşünüyorum..gecede pirinç unu muh...bu kadar..
canım hangi meyveden tattırdın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?