2009 Temmuz Anneleri Bugün bebişler ne yedi?gelin paylaşalımm...

Öncelikle hepinize merhaba demek istiyorum.Ben galiba biraz daha tecrübeliyim sizlere göre 11 yaşında bir oğlum var 6temmuz doğumlu birde kızım.bazı yerlerde yanlış yaptığınızı gördüm ve uyarmak istedim.1.sadece elme ve armut suyu veya püresi verin çiğ havuç henüz ağır gelir.5. ayını doldurmasını bekleyin 2.kereviz de sindirimi zorlar bebeklerimiz daha çok küçük 6.aydan sonra verelim 3.olarakta ceviz vs. gibi yiyeceklerde çok yağlı onlarıda 2 ay kadar erteliyelim.Şimdilik sadece evde mayalanmış yoğurt,elma veya armut suyu (püreside olur cam rende kullanın püre için) ve sebze püresi çeyrek kabak çeyrek havuç 1yemek kaşığı pirinç haşlayıp ezin içine devam sütü katıp mama kıvamına getirin bu ay başka birşeye başlamayın.bu ay bisküvi içinde erken.Bebeklerimize bişiler yedirmek çok zevkli oluyor ama unutmayalım biz kendimizi mutlu ederken onlara iyi bişiler yaptığımızı zannederek yanılıyoruz onların sindirim sistemlerine ciddi zararlar verebiliriz.Bu zararların sonuçları ilerki yaşlarda ortaya çıkıyor tecrübeyle sabittir.

arkadaşlar dün bir açıklama yapıldı organik mama diye aldıklarımızda gdo lu ürünlermiş bir fikri olan varmı bu konuda

arkadaşlar dün bir açıklama yapıldı organik mama diye aldıklarımızda gdo lu ürünlermiş bir fikri olan varmı bu konuda

canım yaa vallahi ne yiyeceğimize bizde şaşırdık öyle diyolar zaten yediğimiz herşeyde oynama var hangisi organikki asıl organik diye satılanlarda daha çok varmış o yüzden güvenipte bişey alamıyorum geçen günde tvde öyle çıktı organik ürünlerde bile %50 çıkmış yani biz yemeyelim ölelim barim çocuklarında herşeyinde var ne yapcazz açmı kalcak bu çocuklarr allha emanet valalhi ne yapalım ben elimden geldiği kadar evde hazırlamaya çalışyıorum herşeyi...

merhaba canım.
bızı bilgilendırdıgın ıcın cok tesekkur ederım.
böyle tecrubelı annelerin tavsıyelerıne gercekten cok ihtiyacım var bu aralar
cunku bende nerden ek gıdaya baslayacagımı bılemez haldeydım.
tesekkurler..a.s.

teşekkür ederiz tavsiyelerin için. benim bebeğim anne sütü almadığı için mecburen ek gıdalara geçtik. doktorumuz mevsim meyvelerinden verebilirsin ama püre olarak verme daha erken dedi. sebzelere de birkaç hafta daha geçsin başlayacağım. muhallebi veriyorum milupanın 4. aydan sonrası için var. biraz sıvı kıvamda yapıp biberonla veriyorum. bir de evde yoğurt mayalayıp veriyorum. bunların hepsini doktorumuz tavsiye etti.

kızlar bütün sayfaları okuyamadım belki yazılmıştır... yazıldıysa kusura bakmayın...zaten yanlışlıkla 2008 beslenme başlığına girmişim... şok oldum nasıl veriyorlar ki bunları diye... :roflol:
4. aydan itibaren havuç suyu serbest biliyosunuzdur... eğer veriyosanız havuç suyunun içine bir kaç damla zeytinyağı katmayı unutmayın...çünkü vitaminler zeytinyağı olmazsa karaciğerde birikip vitamin zehirlenmelerine yol açabiliyormuş... maranki söylemişti...

ben de sizin gibi çok tereddüt ettim acaba sütümü bırakır mı die ama öyle olmuyor merak etmeyin arkadaşlar. ben oğluma elma suyu veriyorum.bazen de havuç suyu ile karıştırıp içiriyorum. yaklaşık 3 haftadır bunu uyguluyorum ama hergün deil.böbreklerinin yorulmasından korktuğum için gün aşırı yada 2 günde bir içiryorum. bir de bizim için yaptığım çorbalardan 1 er kaşık muhakkak tattırıyorum. çünkü geç kalınırsa bebeğin bu tadlara alışması daha güç oluyormuş ve iştahsız bir çocuk olabiliyormuş. elma ve havuç tatlı olduğundan onlara hayır demiyor ama çorba suyu verince yüzünü ekşitiyor:) zaten tuzlulara alışması biraz zaman alabiliyormuş.

kızlar ben şu gdo konusunda cok endışelıyımmafoldumbenbı de bu cıktı başımıza mamaların ıcınde de varmış ne yapmayı duşunuyosunuz???ben daha ek gıdaya gecmedım ama onumuzdekı ay yogurt falan verıcez...offf nasıl olcak???acaba ınek sutu daha mı masum mamadan, kandırılıyo muyuz mama fırmaları tarafından?kafam cok karıştı..sız ne dusunuyosunuz?
kımısı de bızler ınek sutuyle buyuduk dıyor,gercekten de ben de sadece 3ay emmısım annemı sonra ınek sutuyle pırınç unuyla mama yapmış annem hep...ayy ne bılıym bı sızın fıkırlerınızı alayım dedım???

bu gdo 15 yıldır olan bişey kızlar..yeni çıkan bişey değil ki..
mümkğn olduğu kadar doğal besleyeceğiz olmayan yerde mecbur kullanacağız napalım...

maibeyazcım evet bu gdolar yıllardır var ama bütün dünya bizde dahil 0,006 oranında kullanıyordu biz şimdi 0,09 a kadar serbest bıraktık.
kelebekcim bir arkadaşımıın bebeğine doktor 7. ay bitimine kadar hiç bişey yedirtmedi sütün iyi yeme verme dedi şimdi çocuğu 2 yaşında ama hiçde iştahsız değil hatta doktoru diyet verdi çok yiyor bu çocuk diye

bizimde doktorumuz 5.aydan itibaren başlarız dedi ama öle ağzına tattırabilirsin dedi
bi kere çeyrek elma püresi yedi
bikerede yarım havucun suyunu içti
ikisinide çok sevdi inşallah herşeyi sever kızım

kızlar bende bebeğime meyve tattırıyorum ama yalayıp yalayıp buruşuyor sizinkiler ilk verdiğinizde ne yapıyorlar

kızlar valla bebişimi uyandırıp ne varsa yedirmek istedim.bu ne hız.lina sadece emiyor.26 temmuz doğumlu.bu hafta biraz keyifsiz, ama haftaya elma püresi versem mi acaba ne dersiniz?yoksa 6. ayı beklesek mi?ne dersiniz.bu arada bebişin çok tatlı yerim onu ben.

kızlar bende bebeğime meyve tattırıyorum ama yalayıp yalayıp buruşuyor sizinkiler ilk verdiğinizde ne yapıyorlar

canım hangi meyveden tattırdın?

canım sen bilirsin.bizim doktor bişey verme dedi ama ben tattırmaya başladım.öğün olarak vermiyorum ama tadına baktırıyorum.

Benim kız da ne versem yüzünü buruşturuyor. Yakında kontrolümüz var bakalım dr. ek besine geçirecek mi?

hadi bakalım hayırlısı:) kilo alımı yeterli ise 6. ayını doldurmasını bekleyebilir canım

mama yedi..2 saat sonra 7 kaşık sebze püresi yedi..üstüne annes ütü içip uyudu..kalkınca yine süt ve 1 saa sonra yogurt düşünüyorum..gecede pirinç unu muh...bu kadar..

CADIARZUbu opiğe yazmak bugün kısmetmiş yoksa uzuuun süredir azda olsa tatdırrıyordum bişeyler artık öğün olarak veriyorumm .. sabah üç bebe biskükisi ceyrek kadar yumurta sarısı labne peynir yaım çay kaşığı pekmez yarım çay kaşığı tereyağ devam sütü veya ıhlamurla ıslatıp veriyorum acaba ağırmı oluyo alerjik bi tepki vermedi henüz öğlen meyve püresi elma cam rendede veya armu ve içine havucun sadece suyu akşam üstü biz yemek yerken veya yoğurt onu pek sevmedi anca iki üç çay kaşığı yiyor gece 10 gibi prinç unu sonra cumba yatak arada emziriyorum uyumadan da 12 gibi emiyor sabah 8 de uyanıyor emziriyorum aynen devam sonra çokmu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…