- Konu Sahibi ElifxEylul
-
canım mandalina,portakal,muz,cennet hurması(frenk elması) tattırdım sadece biraz cennet hurmasını sevdi dğierlerine buruştu hep
CADIARZUbu opiğe yazmak bugün kısmetmiş yoksa uzuuun süredir azda olsa tatdırrıyordum bişeyler artık öğün olarak veriyorumm .. sabah üç bebe biskükisi ceyrek kadar yumurta sarısı labne peynir yaım çay kaşığı pekmez yarım çay kaşığı tereyağ devam sütü veya ıhlamurla ıslatıp veriyorum acaba ağırmı oluyo alerjik bi tepki vermedi henüz öğlen meyve püresi elma cam rendede veya armu ve içine havucun sadece suyu akşam üstü biz yemek yerken veya yoğurt onu pek sevmedi anca iki üç çay kaşığı yiyor gece 10 gibi prinç unu sonra cumba yatak arada emziriyorum uyumadan da 12 gibi emiyor sabah 8 de uyanıyor emziriyorum aynen devam sonra çokmu acaba
biz 4,5 aylık olduk, kilomuz iyi,7 nin üzerinde,anne sütü şimdilik yetiyor.Mama vermiyoruz,acaba ek gıdaya geçsem mi,sadece tadımlık için günde ne miktarda,ne vereceğimi bilmiyorum kızlar siz ne dersiniz.
canım mandalina,portakal,muz,cennet hurması(frenk elması) tattırdım sadece biraz cennet hurmasını sevdi dğierlerine buruştu hep
kıslar pırınc unu muhallebıyı nasıl yapıyorsunuz?hazır kasık mamalarından mı yoksa pırınc unu yazan paketlerden mı kullanıyorsunuz?
[B]örnek bir gün ek besin
kahvaltı
malzemeler:
yarın su bardağı kaynamış su
6 tatlı kaşığı kaşık maması
yarım kibrit kutusu beyaz peynir
yarın tatlı kaşığı zeytinyaı
1 tatlı kaşığı pekmez
nasıl yapıyoruz?
kaynatılan suyu ılıtıp kasede kaşık maması,peynir,zeytinyağı,pekmez ezilip karıştırılır ılık suyu azar azar ilave edilir karıştırılır işte 6. aydan sonra verilebilecek nefis kahvaltı....
ara öğün-yoğurt
malzemeler:
3 kilo süt
2 yemek kaşığı yoğurt
nasıl yapılır?
sütü derince bir tencerede kaynatıyoruz.ılıtın.parmak yakmayacak sıcaklığa gelince bir ka,sede ılıyan süt ile 2 kaşık yoğurdu karıştırın.hazırlanan bu karışımı tencerenin kenarından yavaş yavaş ılınan süte ekliyoruz.bu işlemde süt oynatılmıyor karıştırılmıyor.kapağını sıkıca kapatıp sıcak bir ortamda 6-7 saat mayalanmaya bırakıyoruz.daha sonra buzdolabına alıp 1 gün hiç dokunmuyoruz.
çorba ( çiçek çorbası)
malzemeleri:
1 kase ince doğranmış karnıbahar
1 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyğı
1 tutam kimyon
1 su bardağı sıcak su
nasıl yağpılır?
sarımsağı zeytinyağında kimyon ile sote edin.karnıbaharı ilavwe ederek bir kaç dakika kavurun.sıcak suyu ilave edip kapağını kapa.yumuşayıncaya kadar pişirin.pişince püre haline getirin..
tekrar ocağa koyun püreye 2 yemek kaşığı sıcak su ile ezdiğiniz yğurdu ilave edin kaynatın işte çorbanız hazır...karbonatta bol fosfor ve B vitamini bulunuyor.karnıbaharlar gaz yapmaması için 2 dakilka kaynar suda bekletiniz.
sebze püresi:
fesleğenli mısır maması
malzemeler:
1 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 su bardağı süt
2.5 .su bardağı su
1 havuç
1 soğan
1 küçük patates
1 tutam fesleğen
nasıl yapılır?
tencerede yağı eritip soğanı kavurun.mısır ununu katıp kavurmaya devam edin.karışımın içine küp küp havuç ve patatesi ekle bu karışıma su,süt-fesleğen,ekleyip kaynamaya bırakın.piştikten sonra püre yapıp yedirebilirsiniz...
içeriğinde protein,demir,fosfor,Ave B2 vitaminleri bulunuyor...
bebeğimizin içecekleri
karışık bebek kokteyli
malzemeler:
yarım muz( bunu geç ya kabız yapıyo ama)
yarım portakal
1 mandalina
yarım greyfurt
1 kivi
2 su bardağı elma suyu
1 çay kaşığı tarçın
nasıl yapılır?
bütün malzemeleri karıştır blendırla yallah mış :)
meyveler,içerdikleri vitamin ve minerallerler bebeklerin bağışıklık sistemini geliştirici ve bu yolla ahstalıklara karşı koruyucu birer kalkandır.özellikle hastalıkların arttığı kış aylarında hazırlayacağınız bu bebek kokteyli bebeğinizin kışı rahat ve güvenli geçirmesine yardımcı olacaktır..diyor...
geldik bebek tatlısına (KIZLAR BAKIN ELLERİMLE TEK TEK YAZDIM HAAAA)
mandalina soslu muhallebi
malzemeler:
2 mandalina
2 çay kaşığı pekmez
2 çay kaşığı portakal suyu
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 adet ceviz
nasıl yapılır?
sütün içinde nişastayı iyice ezerek tencereye koyun ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.muhallebi kıvamına gelince altını kapa soğumaya bırak.
mandalina,portakal suyu,pekmez,ceviz,karıştırıcı yardımıyla püre yapın.muhallebyi cam kaba boşaltın hazırladığınız püreyide üstüne işte muhallebi hazır..
bu tatlının sosunu değişik meyvelerlede deneyebilirmişiz..
işte bu kadar kızlar..
bu verdiğim tarifler sadece 6. aylık bebekelrin tarifleri aylar büyüdükçe malzemelerde artıyor ve değişiyor...
valla canım istedi yazdım çok hoşuma gettü de...[/B]
kızlar bebişlere çorba pişrirken kaynarken üzerinde köpük oluşuyo o köpüğü temiz bi kaşıkla atın çünkü acayip derecede gaz birikimi oluyo o köpüktee:ecrin_bebek:
ohh maşallah bebişlere ya ne güzel mamalar yiyolar..
ben henuz bişey vermedim ama çok tedirginim ya geç kaldıysam ya bişey yemezse sonra diye........
[B]örnek bir gün ek besin
kahvaltı
malzemeler:
yarın su bardağı kaynamış su
6 tatlı kaşığı kaşık maması
yarım kibrit kutusu beyaz peynir
yarın tatlı kaşığı zeytinyaı
1 tatlı kaşığı pekmez
nasıl yapıyoruz?
kaynatılan suyu ılıtıp kasede kaşık maması,peynir,zeytinyağı,pekmez ezilip karıştırılır ılık suyu azar azar ilave edilir karıştırılır işte 6. aydan sonra verilebilecek nefis kahvaltı....
ara öğün-yoğurt
malzemeler:
3 kilo süt
2 yemek kaşığı yoğurt
nasıl yapılır?
sütü derince bir tencerede kaynatıyoruz.ılıtın.parmak yakmayacak sıcaklığa gelince bir ka,sede ılıyan süt ile 2 kaşık yoğurdu karıştırın.hazırlanan bu karışımı tencerenin kenarından yavaş yavaş ılınan süte ekliyoruz.bu işlemde süt oynatılmıyor karıştırılmıyor.kapağını sıkıca kapatıp sıcak bir ortamda 6-7 saat mayalanmaya bırakıyoruz.daha sonra buzdolabına alıp 1 gün hiç dokunmuyoruz.
çorba ( çiçek çorbası)
malzemeleri:
1 kase ince doğranmış karnıbahar
1 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyğı
1 tutam kimyon
1 su bardağı sıcak su
nasıl yağpılır?
sarımsağı zeytinyağında kimyon ile sote edin.karnıbaharı ilavwe ederek bir kaç dakika kavurun.sıcak suyu ilave edip kapağını kapa.yumuşayıncaya kadar pişirin.pişince püre haline getirin..
tekrar ocağa koyun püreye 2 yemek kaşığı sıcak su ile ezdiğiniz yğurdu ilave edin kaynatın işte çorbanız hazır...karbonatta bol fosfor ve B vitamini bulunuyor.karnıbaharlar gaz yapmaması için 2 dakilka kaynar suda bekletiniz.
sebze püresi:
fesleğenli mısır maması
malzemeler:
1 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 su bardağı süt
2.5 .su bardağı su
1 havuç
1 soğan
1 küçük patates
1 tutam fesleğen
nasıl yapılır?
tencerede yağı eritip soğanı kavurun.mısır ununu katıp kavurmaya devam edin.karışımın içine küp küp havuç ve patatesi ekle bu karışıma su,süt-fesleğen,ekleyip kaynamaya bırakın.piştikten sonra püre yapıp yedirebilirsiniz...
içeriğinde protein,demir,fosfor,Ave B2 vitaminleri bulunuyor...
bebeğimizin içecekleri
karışık bebek kokteyli
malzemeler:
yarım muz( bunu geç ya kabız yapıyo ama)
yarım portakal
1 mandalina
yarım greyfurt
1 kivi
2 su bardağı elma suyu
1 çay kaşığı tarçın
nasıl yapılır?
bütün malzemeleri karıştır blendırla yallah mış :)
meyveler,içerdikleri vitamin ve minerallerler bebeklerin bağışıklık sistemini geliştirici ve bu yolla ahstalıklara karşı koruyucu birer kalkandır.özellikle hastalıkların arttığı kış aylarında hazırlayacağınız bu bebek kokteyli bebeğinizin kışı rahat ve güvenli geçirmesine yardımcı olacaktır..diyor...
geldik bebek tatlısına (KIZLAR BAKIN ELLERİMLE TEK TEK YAZDIM HAAAA)
mandalina soslu muhallebi
malzemeler:
2 mandalina
2 çay kaşığı pekmez
2 çay kaşığı portakal suyu
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 adet ceviz
nasıl yapılır?
sütün içinde nişastayı iyice ezerek tencereye koyun ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.muhallebi kıvamına gelince altını kapa soğumaya bırak.
mandalina,portakal suyu,pekmez,ceviz,karıştırıcı yardımıyla püre yapın.muhallebyi cam kaba boşaltın hazırladığınız püreyide üstüne işte muhallebi hazır..
bu tatlının sosunu değişik meyvelerlede deneyebilirmişiz..
işte bu kadar kızlar..
bu verdiğim tarifler sadece 6. aylık bebekelrin tarifleri aylar büyüdükçe malzemelerde artıyor ve değişiyor...
valla canım istedi yazdım çok hoşuma gettü de...[/B]
KIZLAR DOKTORUN YAZDIĞI LİSTEYİ AYNEN BURAYA YAZIYORUM
*MULTITABS hergün 1ml
*FERRUM hergün 8 damla
KAHVALTI
SAAT 10:00DA
_3 bebe bisküvisi
_1 çay kaşığı pekmez
_1 tatlı kaşığı pınar beyaz
_3_4 ölçek toz mama
bitki çayı ile ıslatılacakkk....
SAAT 14:00 MEYVE MAMASI
cam rendede 1/4 armut 1/4 elma hergün bu mamanın içine değişik meyve eklenebilirrr
*kivi * havuç suyu * muz *nar suyu *erik * üzüm *haşlanmış ayva *kuru kayısı haşlanmış * portakal * mandalin
SAAT 18:00 YOĞURT
__sütaş babymix(sade)
SEBZE MAMASI
*soğan
*kabak
*domates
*biber
*pirinç çiğden pişirilecek kavurma işlemi yok...
hergün deişik sebze kullanılabilir....
*ıspanak
*semizotu
*kereviz
*patates
*havuç
*bezelye
*taze fasulye
*bamya
*yer elması
*pazı
*brokolii
çiğden az zeytinyağlı az tuzlu baharatsızz çatalla ezikcek rondo yokkkk....
BAKLA kesinlikle yok
PATLICAN değersiz
LAHANA,KARNIBAHAR,PIRASA hazmı zor azar azar koncak.....
ÇORBA
sebze çorbasına un_irmik_pirinç katılabilir
*tarhana çorbası
*kırmızı mercimek çorbası
*domatesli pirinçli/şehriyeli çorba
afiyet olsun miniklereeeee karnım acıktı wallaaa ben bişiler yemeye gidiommcokacimcoook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?