2009 Temmuz Anneleri Bugün bebişler ne yedi?gelin paylaşalımm...

kızlar benimde aklıma takıldı bizde 6 ayı yeni doldurduk va sabh kalvaltısında bebe biskivisi yumurtadan azcık pekmez yada reçel biraz rereya ve günlük süt aklıma takılnada bu kısım doktor inek sütünden verebilirsin dedi ??? şaşırdım hatta üst üstte sordumda erken değilmi diye ama değil dedi hatta tam yağlıdan bile verebilirsin dedi sizin bunla ilgil, bildiğiniz bişey varmıı?*

Ben kahvaltısına 2 cicibebe, 1 çay kaşığı pekmez, 1,5 çay kaşığı labne koyuyorum. Bunları önceden sağdığım sütle karıştırıyorum. Tereyağını bilmiyordum bunu da ekleyeceğim. Afiyet olsun bebişlerimize.

Bu arada havuç suyu bana da fazla geldi Karen'cim. Sen istersen dr'a da sor bakalım ne diyecek. Ben havuç suyunu katı meyve sıkacağından geçiriyorum. Vitamini gider falan diyorlar. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Bazı dr'lar sakınca görmüyor bazıları sakın vermeyin diyor. Ne desek boş yani.

Karencim, çorbaya unu ve yağı kavurarak kattığını yazmışsın. Kavurma,kızartma bebekler için zararlı. Üstelik kavurarak pek çok yararlı maddeyi de öldürüyorsun. Bence kavurmadan hazırla, hatta yağını piştikten sonra ilave et çok daha sağlıklı bir çorba içirirsin tatlı kızına.

Doktorların çoğu 1 yaşına kadar inek sütü vermeyin diyorlar. Ama inek sütünden mayalanmış yoğurt ve peynir verilebiliyor.
Ben yerinde olsam vermezdim ama karar senin tabi ki.

ipeğimu canım ben tüm meyveleri katı meyve sıkacağından geçirip veriyorum. ama hiç bekletmeden yediriyorum yemezse ben tüketiyorum istediğinde yeniden sıkıyorum.bişi olcaını zannetmem. vitamini konusunda

arkadaşlar anne sütüne en yakın süt keçi sütü ve şayet süt vermeniz gerekiyorsa onu kullanın diyorlar ve bir tane markadada var keçi sütü haberiniz olsun

Ben de öyle düşündüm. Sonuçta bekletmeden verince bişey olmamalı. Sonuçta metal değmemesi gerekiyorsa tüm sebzeleri tencerede pişiriyoruz. O zaman şimdiye kadar vitaminsizlikten ölmemiz gerekirdi di mi?

arkadaşlar anne sütüne en yakın süt keçi sütü ve şayet süt vermeniz gerekiyorsa onu kullanın diyorlar ve bir tane markadada var keçi sütü haberiniz olsun

Evet ben de migrostan almıştım. 2.3 tl gibi bişeydi galiba.

sütümle karıştırıyorum demişsin ama benim doktorum sütüne hiç bişey katma sade ver diyo besin değeri kayboluyomuş.benim kızımda kaşıkla yemeğe başladıktan sonra biberon istemiyo sütümü de kaşıkla veriyorum çok zor oluyo

sabah henüz bişey vermiyorum ...
öğlen günün çorbasını veriyorum bugünkü çorbası (havuç,patates,kabak,brokoli)
uyanınca armut rendeledim
akşam üstü keçi sütünden yaptığım yoğurt yedi...
akşam bebelac gece maması...
saat 8:30 da son mamayı yiyiyor artık ertesi gün öğlene kadar anne sütü..
gün içinde de aralarda emziriyorum...

tabiki canım bişi olmaz ya. önemli olan viitamini kaçmadan tüketmek. ben de real den aldım 2.29 tl

afiyet olsun ipeğime..canım havuc suyu için dr bebek kendisi karar vericek dedi..bende 50 60 cc verebilir miyim dedim evet dedi içiyorsa ver dedi..b sorun da yasamadık..1 cay bardagı gb bişi oluyo kızlar cok değil..yerimseniben

Havuc suyunu k.m sıkacagından geciriyorum ben...bilmiyorumkismile

prienecim un ve yagı çeviricez ancak o kavrulmus koku cıkmadan brokoli eklenicek yani kastım 3 4 çeviricez un ve yagı..kavrulmuş olmuyo o zaman..benim hatam kavurma olarak yazmaktı sanırım :=)yoksa kavurmanın zararını biliyorum tatlım.tesekkurler kaydirigubbakcemile5

ben sabah saat 8 de 5 bebe bisküvi 1 çay kaşığı ceviz içi 1 çay kaşığı tereyağ1 çay kaşığı üzüm pekmezi 1 tatlı kaşığı tuzu alınmış peynir ve 1 yumurta sarısı bunları kaşıkla eziyoyorum ve veriyorumceviz içini muhallebi haline getirdim o yanlış anlaşılmasın
saat 10 da 3-4 kaşık meyve püresi ( elma havuç)
saat 12 de brokoli pazı ıspanak kereviz patates kabak soğan sarımsak havuç bunları düdüklüde kaynattım sonra unu az tereyağ ve az zeytinyağ ile ayrı yerde 2-3 çevirdim çorbamın içine döktüm daha sonra blendırdan geçirdim valla az da tuz koyuyorum yoksa yemiyor.cicibebe ekmeği ufalıyorum içine..bu çorbayı da çok seviyor vitamin deposu
saat 2 de bebe bisküvili yoğurt verdim saat 5 te muhallebi 7-8 gibi de tekrar çorba içiyor sonra uyuyor gece her uyandığında mama veriyorum.....

herkese selam benimde 6 aylık üçüzlerim var ek gıdaya daha yeni başladık ilk elma ve armut püresi verdim çok sevdiler fakat sbze çorbasın geçtiğimizde işler değişti hiçbiri sevmedi sizce ne yapabilirim iki gündür patates büresi veriyorum onuda severek yiyorlar diyemem sizin bebekleriniz sevdilermi yoksa sevmeleri için birşey yaptınız mı

canım öncelikle Allah sana sabır ve kolaylık versin diliyorum.valla ben bir taneyle bazen deliriyorum:) canım havuç da ekle. havuç tatlı olduğundan hoşlarına gidiyor. içine biraz da irmik ekle besleyici olsun. daha sonra bulgur yada pirince geçersin ben böle başladım. bir de ceviz kadar büyüklükte kıymayı kavurup eklersen daha lezzetli oluyor. ama kıymaya hemen geçme istersen. daha sonra da tek tek diğer sebzeleri eklemeye başlarsın. umarım yerler minişler:)

Merhaba,
Benim kızım 10 gün sonra 6 aylık olacak. 2-3 haftadır birşey yedirmeye çalışıyorum ama daha yeni yeni sevmeye başladı. Yine de çok az yiyor.
Çorbayı püre gibi yapıyorum hem yedirmesi kolay hem de az yedikleri için maksimum miktarda gıdayı alsınlar diye.
Önce patates,havuç ve pirinçle başlayabilirsin.
Her yeni sebze eklediğinde 3 gün başka birşey ekleme ki alerji olursa hangi besinden geldiğini anlayabilesin.
Maydanoz,soğan ekleyebilirsin bunların alerji riski yokmuş.
Ben çorbaya kabak,kereviz,kereviz sapı,balkabağı gibi sebzelerden ekledim şimdiye kadar.
Düdüklüde haşlıyorum sebzeleri sonra tel süzgeçten geçiriyorum ve 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı ilave ediyorum. Yağı hep piştikten sonra ilave ediyorum.
1-2 keredir akşamları muhallebi vermeye başladım. Az miktarda suya 1 tatlı kaşığı kadar pirinçunu ilave ediyorum ve pişiriyorum.Bu koyulaşmış muhallebiyi biraz keçi sütüyle seyreltip (hem böylelikle ılınmış oluyor) biberonla veriyorum. Kaşıkla verdiğimde istemiyor nedense.

Bazen keçi sütüyle bazen de organik inek sütüyle yoğurt mayalıyorum. Benimki yoğurdu sade seviyor. Ama cam rendeden geçirilmiş elma,armutla da verilebilir.
Bazen patates ve havuç püresi yapıp yoğurtla karıştırabilirsin.

Allah kolaylık versin 3 bebekle :) Herhalde yalnız bakmıyorsundur, mümkün değil gibi geliyor bana. Üçüzlerinin birbirleriyle olan iletişimini görmek isterdim doğrusu. Öpüyorum üçüzlerini.

günaydın arkadaşlar...benim kızımda 6 aylık 4 günlük..biz biberon almadığımız ve kilomuz 300 gr düşük gittiğimiz için ek gıdalara biraz erken başladık.ırmak 4 aylıktan beri kaşık maması yiyor..kısaca bahsedeyim günlük menüsünden sizlere..

sabah 1 tatlı kaşığı labne peniri,bir adet bebek ekmeği,bir çay kaşığı pekmez ve aptamil sabah kahvaltısı mama ile karşıtırıp veriyorum.2 gün önce yumurta sarısına da başladık.sonra öğlen çorbası var tabi.yeni başlayan arkadaşlar varsa onlar için yazayım ben ilk patates,havuç,maydonoz ve pirinç ile başladım.bütün hepsi haşlandıktan sonra bir yemek kaşığı saf zeytinyağı ilave ediyorum.3-4 gün nu şekilde verdikten sonra sebzeleri değiştirmeye başladım.ilk zamanlar patates ve havuç u hep sabit bıraktım diğer sebzeyi değiştirdim.dereotu,ıspanak,karnıbahar,brokoli koyuyorum genelde..pirinç yerinede bulgur,irmik yada kırmızı mercimek koyuyorum.
benim kızım yoğurtu sade sevmediği için öğleden sonra meyve ile karıştırıp yediriyorum.meyve olarakta elma ve muz tercihimiz.buara kivi vermeye başladım muzla karıştırıp.akşam üstü tahıllı aptamil mama veriyorum.akşamları arada portakal yada mandalina 1 dilim ezip yedirmeye çalışıyorum genelde..gece yatmadan önce de aptamil tahıllı mama veriyorum.

ama günün menüsünden anlaşıldığı gibi kızlar kızım benim kullandığım bir ilaç yüzünden anne sütünü bırakmak zorunda kaldı.ilk günler çok üzüldüm ama doktorumuz asıl önemli olanın 6 ay emmesi olduğunu söyleyince biraz içim rahatladı.buarada unutmadan bizim doktorumuz soğan ve patlıcanı şuan vermememi söyledi..bütün bebişlerinize afiyetler olsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…