2009 Temmuz Anneleri Bugün bebişler ne yedi?gelin paylaşalımm...

karencim ben akşamları bak şöyle yapıyorum
bi akşam yarım muz ve yarım elma rendesi
öteki akşam buna armutta katıyom
öteki akşam nmuzu vermiyom
bazende portakal ve mandalinayı sıkarak bu karışımlara damlatıyorum ama 1 dilimini anca işte

tskler kikoşum..artık portakal ve mandalina verebilirim gönül rahatlıgıyla..:=)

Bugün ilk kez sebze çorbası yedirdim kızıma. 1 yemek kaşığı pirinci,1 havuç ve 1 patatesle düdüklü tencerede 15 dk haşladım.
Sonra ezdim ve tel süzgeçten geçirdim.Tekrar ezdim biraz.
Tabağa koyup üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ettim.
Benim bıcırık ancak 10 çay kaşığı kadar yemiştir herhalde. Ağzından çıkarıp durdu zaten.
ılk deneme için yeterli sanırım.

2-3 gün daha bu çorbayı yapıp yedireceğim. Sonrasında yoğurt ta vereceğim akşamüstleri.

kızlar bizde saah 7-8 arası emiyor.11 gibi 3 tnane cicibebe içine bir çay kaşığı pekmez yarım çay kaşığı tereyağ haftada iki kere yumrta sarısının 4 de 1 ini karıştırıyorum.larayla kahvaltı ederken ağzına peynir,zeytin,reçel veriyorum ama minicik.yanlız har masaya oturduğumuzda sandalyeye puseti koyuyorum masaya eşlik ediyor.
ÖĞLE:emiyor,1 çay bardağının 4/1 kadar yoğurt veriyorum.akşam üstü 4-5 gibi tek bir meyve püresi bazende ülkerin pirinç unuyla muhallebi
AKŞAM:ne yemeği pişirdiysem 5-6 çay kaşığı tattırıyorum.ama her yeni tadı karnı çok açken veriyorum ve az az.bir kaç çay kaşığı ile başladık
9 da emiyor odasına götürüyorum yatıyor.
GECE:yatarken 100cc hazır mama içiyor.sonra sabaha kadar 2 saat arayla emiyor
açıkcası bebek tariflerini çok uygulamıyorumç çünkü tarifler hep buharda yağsız tuzsuz,laelaelaelaelae doktorların önüne koyun bakalım yiyeceklermi? benim fikrim evde pişirdiğiniz şekilde yemeleri.biz genelde zeytinyağlı yemek yiyoruz.zaten çok yağlı pişirmiyorum.eti ayrı tüketiyoruz.
şimdiye kadar linaya;çorbalardan yoğurt çorbası,tarhana,mercimek bugün brokoli çorbası
sebzelerden;kereviz,kabak,kırmızı yağ biberi közü,kemikle kaynamış havuç patates,
meyvelerden;elma,armut,hurma,cennet elması,kuru incirin içi
ayrıca mantar suyu balık suyu(fırında pişmiş) denetdim. ama dediğim gibi az az.
bende her anne gibi herşey yemesini istiyorum.lara'da da bu yöntemi yapmıştım.önce 3-4 saat aç bırakıp yeni tatları öyle deniyoruz.yaşına girsin arnavut börekleri oh .....
benim yöntemim ve yedirdiklerim bunlar. hepinize iyi şanslar.bütün topiklerimize bol iştahlar inşallah.

canım bebeklerde yutma refleksi anca gelişiyor. o yüzden çıkarması çok normal.

dün akşam bende kızımı ilk defa sebzeyle tanıştırmak adına prine nin çorbasını yaptım
ama malesef yemediiiii
yani saysan işte 5 çay kaşığını anca yutturabildim
eyvahhh dedim sebzeyle arası kötümü olacak ne
gittim bugün migrostan sebzeli kaşık maması aldım devam sütüyle hazırlanandan
ama onu çok beyendi ve yarım ölçek yapmıştım gayette severek yedi
ama aradaki fark prinenin çorbasını nerdeyse tokken verdim mamayı açken verdim acaba ondanmıdırki
tekrar açken yapayım artık

bu arada sakın kızmayın mama aldım diye sadece denemek içindiiiiii
bende hergün kızıma güzel çorbalar yapma taraftarıyım

3 gün aynı sebze çorbasını yedirdim. Artık 1 malzeme daha ekleyeceğim ve maydonoz da koyacağım. En az 3 gün yine aynı şekilde yapacağım.

Bugün elma püresini denedik, sevmedi hiç. 2 çay kaşığı bile yiyemedi.

Akşam kendi sütümle muhallebi yaptım. 10 çay kaşığı ancak yiyebildi, onu da pek sevmedi.

Benim kız biberon da almıyordu. Bugün eline verdim suyunu kendi içti. Ama hala cok cok çekmiyor biberonu.

Ebru şahin cim eger yakın oturuyosan bağdat caddesi üzerinde göztepe ışıklarda bizim doktorumuz, prof. aynı zamanda yeditepe de bölüm baskanı ben dogdugundan beri ona götürüyorum alyayı ve cok memnunum git bi gor derim istersen iletişim bilgilerini de özelden yazarım sana

Merhaba,
Blendır önerilmiyor. Çatal, kaşıkla ezme,cam rendeden ve tel süzgeçten geçirme gibi işlemlerle hazırlamak gerekiyor yiyeceklerini.
Blendırdan geçirince hem vitamin kaybı çok oluyor hem de çok küçük parçalara ayırdığı için bebekler pütürlü yiyeceklere alışamıyorlar.

Bugün çorbaya brokoli de ilave etmiştim. Hiiç sevmedi. Artık 2 hafta sonra kadar tekrar denerim.
Bugün ara öğünde elma püresi ve çok az havuç suyu verdim. Bunları da sevmedi. Çok şekerli geldi belki de.
Yarın haşlanmış pirinçle birlikte armut püresini deneyeceğim.

günaydın kızlar bende yeni öğrendim bu topiği çiçeksten.

ben kızıma sabah kahvaltıda eti bebek ekmeğiyle tuzsuz beyaz peynir yumurta sarısı pekmez mamayla yada meyve suyuyla sulandırıp veriyorum. saat 2 gibi meyve püresi elma armut havuç sırayla saat 5 gibi kendim mayaladığım yoğurdu . akşamda prinçli kaşık maması veriyorum . artık sebze çorbasına başlıycam .geri kalan zamandada emiyo

Selam kıslar bizde yavaştan başladık ek gıdalara şuanda 3 gün sadece elma suyu verdim elmayı soydum cam rendeden geçirdim kaşıkla suyunu verdim
DÜn akşam çeyrek kase tuzsuz biraz salçalı tarhana çorbası verdim onu içti
Bugünde armut suyu vermek istiyorum aslında bi verdiğimizi 3 gün verip takip etmemiz gerekiyor herhangi bir alerjik durum varmı diye biz tamamen ek gıdalara ocak 11 den sonra geçmiş olucaz şuan tadını alsın diye veriyoruz bakalımzemuszemus

bende sabahları kahvaltı olarak 8 tahıllı milupayı hazırlıorum içine de 1 cay k. pekmez biraz labne peyniri 1 cicibebe atıyorum. henuz yumurta vermedim.
öglen tekrar mama ve sonrasında ara öğün olarak brokoli veya klasik çorbamızdan içiriorum.
ikindi arasında yogurt varsa veriyorum.her gun muhakkak elma veya havuc suyu içiyor 60 cc.
akşam süt sonrasında p.unlu muhallebiye 1 cicibebe atıyorum veriorum.

canım evet tatlarını böyle böyle alıştıracaksın
ama dediğim gibi tadımlık bunlar bildiğim yemek kaşığımız ölçüsünde
her geöen hafta ölçeğini arttır:lepi:

canım havuş suyunu okadar vermende bi sakınca yoktur inşallah
biyerde okumuştum nerden hatırlamadım şimdi
fazlasıda iyi dğilmiş:bbo:

canım sizi yumurta sarısına başlattılarmıki
erken değilmiymişki

cnm brokoli çorbasının tarifini verirmisin bide şu klasik çorba dediğin patates havuç kabakmı nasıl yapıyosun cnm

kızlar günaydın bizde 6 .ayımızı doldurduk bugün öğün olarak kahvaltıyla başlıyoruz.
labne peynir
yumurta sarısının 4te 1 i
cici bebe ekmek yada bizküvü
pekmez
tereyağı(ben koymıcam daha erken)
ceviz
bunları anne sütüyle yada mamayla ıslatarak vercez
ÖĞLEN
sebe çorbası (patates,havuç,brokoli vb.) yada babaannemizin kızıma özel yaptığı tarhana
ARALARDA;meyve suları ve beni emiyor ben işteyken biberonla süt veriliyor.
AKŞAMDA sütlü irmikli tahıl mamaları
bütün bebeişlere afiyet olsun.

cnm brokoli çorbasının tarifini verirmisin bide şu klasik çorba dediğin patates havuç kabakmı nasıl yapıyosun cnm

tatlım bende çiçeksten almıştım tarifini..:=)..1 2 çiçek brokoliyi yıka ve hasla..ayrı b tencerede de azcık un ve azcık yagı kavurarak terbiyesini hazırla ve süzdüğün brokolileri üstüne dök..azcık ateste dursun ve blendırdan gecir .afiyet seker olsun..

klasik çorba evet patates kabak havuc canım ben prinç atmıyorum içine..

şimdide tavuk suyuna tarhana yapıcam..inş sever..

bu arada tereyagı beyin gelişimi için inanılmaz faydalı kıızlar kahvaltısına muhakkak katın derim.ben 1 cay kasıgından az katıorum.

herkese merhaba ben de bir temmuz annesiyim kızım 2 temmuz doğumlu.yazılarınızı hep okuyordum ama ilk kez yazı yazıyorum.ben kızım 4 aylıkken ek gıdaya başladım.kızım sadece geceleri beni emiyo gündüz göğsümü sağıyorum kafam bu aralar karışık sabah yumurta sarısı beyaz peynir ıhlamur veriliyo(ben olmuyorum yanında) günde bi kase meyve püresi bi kase sebze püresi bi kase yoğurt veriyorum günlük 300 cc süt veriyorum acaba süt miktarı az mı bi de gece 2-3 kez emziriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…