2009 Temmuz Anneleri Bugün bebişler ne yedi?gelin paylaşalımm...

kıslar paylasımınız için tesekkur ederım.
bu multitabs ve ferrum kullanılması sartmı?

bizde bugun doktora gittim rota virüsü aşısının ikinci dozunuda yaptırdım bu ay 300 gr almıs sadece dedi doktor:bbo: farklı doktora götürdüm bugun tartıları değişik olabilirmi hepsinin yaa geçen ay kilo takibi yapmıstık ek gıdaya gecelimmi die 1 haftada 200 gr almıstı ek gıdaya başlıycaz dedi doktor meyve suyu maması yogurdu liste yaptık ama kafam karısık başlasammı acaba die ya memeyi bırakırsakafamçokkarıştı ay cokmu büyütüyorum gözümde yoksa bebek büyütmekmi çok zor cidden:uhm:

Rosem multitabs vitamin mi canım o neki bugun doktorda multivitamin surup yazdı devit3 bırakıp bunu vericem ferrumda kansızlık olmasın die veriliyor bebeğinin sağlıklı gelişmesi için gerekli canım bunlar

canım farklı dr.larda tüm ölçümler farklı olabiliyor , o yüzden istisnai durumlar hariç hep aynu dr.a gitmekte fayda var
bir de ek gıdaya geçince anne sütü-meme daha tatlı geliyormuş , için rahat olsun:teselli:
bizim de bugün kontrolümüz ve rotanın 2. dozuu var , bakalım bizim dr ne diyecek vitamin konusunda :sm_confused:

dün akşam meyve suyu verdim ama pek sevmedi havuç mandalina armut sularını karıstırım ama ilk defa değişik bi tat aldıgı içiin sanırım almak istemedi bugun mamayı deniycem bakalım ne olcak star_dust haklısın canım bundan sonra aynı doktora devam etmem lazım hamileliğimde bile 8 ayda anca bi doktor sectim kaydirigubbakcemile3

sen de bendensin demek kaydirigubbakcemile3
ben de hamileliğimde üstelik 2 ayrı şehirden 2 dr.un devamlı takibindeydim .. arada sırada gittiğim 2 dr daha vardı , onun dışında 35. haftadan itibaren bir başka dr.un da takibinde oldum , ne olur ne olmaz doğuma belki onunla girerim diye yerimseniben
ama çocuk dr.unu çok gerekmedikçe değiştirmemeli dimi , doğrular çatışıyo , insanın kafası çok karışıyo söz konusu bebiş olunca kaydirigubbakcemile5

tamam budur diyebileceğim bi doktor bulabilsem bende cok istiyorum artık bi doktora devam etmeyi ama içime sinen bi doktor çıkmadı henüzya ilgisiz ya bilgisiz ya asabi oluyolar güvenmek istiyor insan ama öyle doktoru bulmak da zor sanırım en son bi doktotra daha gidicem çok methini duydum sonra artık kararımı vericem sanırımkaydirigubbakcemile5 dediğin gibi konu bebeklerimiz olunca daha secici oluyoruz

çocuk doktoru için kendi doktorumu tavsiye ederim
bir yenidoğan uzmanı yani bu konuda sertifkası falan var.
istanbul bakırköy'de murat palabıyık adı.

bir de ek gıdaya geçiş için bize 5,5 ayı önerdi. aslında 6 ay ama bu yarım ay gıdalara alışabilmesi için deneme süresi

bir de hipp ya da milupa kavanoz mamalarını önerdi.
özellikle de şu gdo tartışmasından sonra acaba manavdaki meyve sebze mi daha güvenli yoksa sertifikalı markaların kavanoz mamaları mı diye sordu. ama kavanoz için ısrar etmedi tabi. ama bence kavanoz mamaları daha güvenli olur sanırım.
zaten bunun bir kaç aylık bir geçiş süreci olduğunu daha sonra ise bizimle benzer yemekler yiyebileceğini söyledi. ocak 10 gibi tekrar gidip katı gıda geçişimize başlayacağız inşallah.

bir de rehber kitap arayanlara tracy hogg'un kitabını öneririm.
biz 3,5 ayda kitaba uymaya başladık ve hayatımız değişti.
o günden sonra resmen kızımla aramdaki ilişki değişti - birbirimizi daha bir sever olduk
artık yeme saatleri, uykuları düzenli. ne zaman ne yapacağımızı biliyoruz. dahası o da bunun farkında. yatağında kendi kendine uyuyor. mucize gibiydi ilk zamanlar benim için. gerçekten tavsiye ederim. anne-baba ufkunu çok geliştiriyor.

Canım ben anadolu yakasındayım bakırköy bana çok uzak oluyo keşke yakın olsaydıda önerini değerlendirebilseydim

5,5 ay bencede ideal bunu şimdi daha iyi anlıyorum çünkü bebeğim verdikelrimi almak istemiyor alışması için zamana ihtityacı var:ecrin_bebek:

mama önerin içinde çok teşekküerler çünkü bende hangi amamyı ne ölçüde kullanıyorsunuz die sormak için gelmiştim ki cevabımın yarısını aldım :)

rehber kitap konusunu düşünmemeiştim şimdiye kadar ama muhakkak alıcam opuyorumnanaktan

mamaya ilk ne kadar ölçüyle başladınız arkadaşlar bide doktor içine pekmez peynir bisküvi karıstırmamı söyledi bunu blendırlıyomusunuz yoksa sadece ezipmi yediriyorsunuzkafamçokkarıştı birde kızım 5 ay 3 günlük 6 ayını doldurmadı henüz bunları yiyebilirmiki:S

Son düzenleme:
merh aba kızlar uzun zamandır giremiyordum. gördüm ki ek gıdalara geçilmiş.... MAŞALLAH KUZUCUKLARA.. bizde başladık 1 haftadır. dr tavsiyesi ile ... sabahları 180 ml devam sütü ile güne başlıyoruz. sonra kahvaltı olarak devam sütü içine milupanın kahvaltı mamasından 2 kaşık ve peynir arada reçel koyuyorum ama pekmez yok. pekmezi meyve suyu yada püresi ile ver dedi dr. kahvaltı sonrası anne sütü yada meyve suyu içiyor. öğlen çorba. ben sebze çorbasına sebzeleri tek tek ilave ediyorum takip etmek dokunan olursa hemen anlamak için. bugüne kadar ancak patates- havuç koyabildim birde pirinç. yoğut çorbası pek svilmedi. ama tekrar denicem 4-5 gün sonrasında....bu arada yoğurt kendim yapmadım. devam sütü ile bir türlü tutturamıyorum nerde hata yapıyorum bilmiyorum. akşamlrı da pirinç unuki mama olarak alıyorum yada benzer kaşık mamalarından veriyorum..

emre beyin yemek listesi
sabah 6:00 da:anne sütü 10+10
9:00 da multitabs 15 dk sonra anne sütü +60 cc devam maması (devam maması olarak hero1önerdi)
12:00 da anne sütü+yoğurt50cc veya 100 cc içine 50cc havuç suyu
16:00da cam rende de elma rende 1 elma kadar ve anne sütü bir diğer gün aynı saat de
veya 1 muz 2 ölçek mama 60 cc suyu blenderdan geçir + anne sütü
18:00 anne sütü
21:00 anne sütü
24:00 anne sütü
03:00 anne sütü
bu şekil de 20 gün besle daha sonra çorbalara ve kahvaltıya başlıcakmışız

kızlar bişeyi merka ettim 1 gün yediklerini yazmısnız bebişlerinizinde bunları hiç itirazsız kabul ettimi bebkleriniz ben yediremiyorum kızıma almamak için direniyor resmen aldıgınıda yutmuyor ağzınada bekletiyor sonra çıkarıyor mama yedirmeyi basaramadım bi türlü sütümde çok değil artık doyuramıyorum bebeğimi mafoldumben

ben de senin gibi düşünüyorum
benim oğlum kabul etmiyor ek gıda,zaten annesütü veriyorum onu da sadece uykuda olduğu için alabiliyor,uyanıkken anne sütü-mama-ek gıda herneyse hiçbirini istemiyor
bi ka kere zorla da olsa verdim kuzum fışkırır tarzda kustu ne kadar korktum,kendi istemedikçe (ki pek isteyeceğini sanmıyorum) ek gıda veremeyeceğim sanırım
ama yazılanları okuyunca şaşırıyorum,sanırım beni oğlum oldukça iştahsız...:sm_confused:

Merhaba,
Havuç suyunun birkaç damla zeytinyağı ile verilmesi gerektiği konusunda haklısınız. Havuç A vitamini içerir ve A vitamini yağda çözünen bir vitamindir.
Vitaminlerin vücutta depolandığını hiç duymadım, bildiğim fazlasının vücuttan atıldığı. Bir de A vitamininin fazlası zehirlenmeye sebep olabiliyor,Bu yüzden havuç falan verirken dikkatli olmalıyız bence.Hele bebeğimiz ilave vitamin damlası da kullanıyorsa.

ya birde arkadaslar ıspanaklı çorbayı nasıl yapıosunuz veya yapan var mı??

Karencim ıspanak için erken bence. Bugün doktorumuz söyledi; ıspanak nitrat içerdiğinden ve patlıcan da nikotin içerdiğinden 1 yaşından önce vermiyoruz dedi. Sen de bir araştır istersen.

bize ıspanak ile ilgili birşey demedi.yasak olanlar;bakla,patlıcan,çilek ve bal.meyve olarakta mevsimdeki bütün meyveler dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…