- Konu Sahibi ElifxEylul
-
bizde bugun doktora gittim rota virüsü aşısının ikinci dozunuda yaptırdım bu ay 300 gr almıs sadece dedi doktor:bbo: farklı doktora götürdüm bugun tartıları değişik olabilirmi hepsinin yaa geçen ay kilo takibi yapmıstık ek gıdaya gecelimmi die 1 haftada 200 gr almıstı ek gıdaya başlıycaz dedi doktor meyve suyu maması yogurdu liste yaptık ama kafam karısık başlasammı acaba die ya memeyi bırakırsakafamçokkarıştı ay cokmu büyütüyorum gözümde yoksa bebek büyütmekmi çok zor cidden:uhm:
Rosem multitabs vitamin mi canım o neki bugun doktorda multivitamin surup yazdı devit3 bırakıp bunu vericem ferrumda kansızlık olmasın die veriliyor bebeğinin sağlıklı gelişmesi için gerekli canım bunlar
dün akşam meyve suyu verdim ama pek sevmedi havuç mandalina armut sularını karıstırım ama ilk defa değişik bi tat aldıgı içiin sanırım almak istemedi bugun mamayı deniycem bakalım ne olcak star_dust haklısın canım bundan sonra aynı doktora devam etmem lazım hamileliğimde bile 8 ayda anca bi doktor sectim kaydirigubbakcemile3
tamam budur diyebileceğim bi doktor bulabilsem bende cok istiyorum artık bi doktora devam etmeyi ama içime sinen bi doktor çıkmadı henüzya ilgisiz ya bilgisiz ya asabi oluyolar güvenmek istiyor insan ama öyle doktoru bulmak da zor sanırım en son bi doktotra daha gidicem çok methini duydum sonra artık kararımı vericem sanırımkaydirigubbakcemile5 dediğin gibi konu bebeklerimiz olunca daha secici oluyoruz
çocuk doktoru için kendi doktorumu tavsiye ederim
bir yenidoğan uzmanı yani bu konuda sertifkası falan var.
istanbul bakırköy'de murat palabıyık adı.
bir de ek gıdaya geçiş için bize 5,5 ayı önerdi. aslında 6 ay ama bu yarım ay gıdalara alışabilmesi için deneme süresi
bir de hipp ya da milupa kavanoz mamalarını önerdi.
özellikle de şu gdo tartışmasından sonra acaba manavdaki meyve sebze mi daha güvenli yoksa sertifikalı markaların kavanoz mamaları mı diye sordu. ama kavanoz için ısrar etmedi tabi. ama bence kavanoz mamaları daha güvenli olur sanırım.
zaten bunun bir kaç aylık bir geçiş süreci olduğunu daha sonra ise bizimle benzer yemekler yiyebileceğini söyledi. ocak 10 gibi tekrar gidip katı gıda geçişimize başlayacağız inşallah.
bir de rehber kitap arayanlara tracy hogg'un kitabını öneririm.
biz 3,5 ayda kitaba uymaya başladık ve hayatımız değişti.
o günden sonra resmen kızımla aramdaki ilişki değişti - birbirimizi daha bir sever olduk
artık yeme saatleri, uykuları düzenli. ne zaman ne yapacağımızı biliyoruz. dahası o da bunun farkında. yatağında kendi kendine uyuyor. mucize gibiydi ilk zamanlar benim için. gerçekten tavsiye ederim. anne-baba ufkunu çok geliştiriyor.
kızlar bişeyi merka ettim 1 gün yediklerini yazmısnız bebişlerinizinde bunları hiç itirazsız kabul ettimi bebkleriniz ben yediremiyorum kızıma almamak için direniyor resmen aldıgınıda yutmuyor ağzınada bekletiyor sonra çıkarıyor mama yedirmeyi basaramadım bi türlü sütümde çok değil artık doyuramıyorum bebeğimi mafoldumben
kızlar bütün sayfaları okuyamadım belki yazılmıştır... yazıldıysa kusura bakmayın...zaten yanlışlıkla 2008 beslenme başlığına girmişim... şok oldum nasıl veriyorlar ki bunları diye... :roflol:
4. aydan itibaren havuç suyu serbest biliyosunuzdur... eğer veriyosanız havuç suyunun içine bir kaç damla zeytinyağı katmayı unutmayın...çünkü vitaminler zeytinyağı olmazsa karaciğerde birikip vitamin zehirlenmelerine yol açabiliyormuş... maranki söylemişti...
ya birde arkadaslar ıspanaklı çorbayı nasıl yapıosunuz veya yapan var mı??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?