2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

doktorun bana dediğini aynen sanada aktarayım..
"bu kadar sorumluluk altına girip kendini kasma...herşey sana bağlı gibi düşünme sorumluluklarını dağıtım yap onların hepsi senin sorumluluğun değil...."

çalışmak güzel şey canım ırmağa vakit ayıramadığıunı düşünme önemli olan çok vakit ayırmak değil kaliteli zaman ayırmak...

akşamları 1 saat bile ırmağa bir şeyler verebiliyorsan bütün gün evde olup pc başında oturmandan çok daha iyidir.

şu an ırmağın bakıma ihtiyacı var borç bitene kadar eğitime ihtiyacı olacak o zaman kızınla vakit geçirirsin.....

olumunekankayizsmile:içelim:

heyy geçmişi okudum...allahtan eskisi gibi çok değil.sünnet tebrikleriniz iççn teşekkürler.ben büyüünce yapıcam hurim sen o zaman bir oğlan doğursan beraber yaparız valla olmaz mı...olmuş bişeyin eğlencesi kocama saçma geliyor artık...bende heves ederdim..hayırlısı..bende her gün evi toplamaktan sıkıldım valla..bu aralar çok kastım.tatile gitmeden evi temzleyip kapatmak isiyorum erimden fırsat olmuyorda.allah sağlık versin çocuklarımıza artık iyice kuduruk oldular ..
bebeği hasta olan maibeyazdı sanırım allah şifa versin..
bir şeyler daha yazacaktım vazgeçtim sonra söylerim,
insan şükretmesini bilsede sık unutuyor..kızlar namaza başladım inşallah boşlamam dua edin..

aslında yazayım kilo falan dert ediyoruz ben boşverdim erim...8,5 kilo yavrum hastalıktan kilo verdi.zaten artık yavaş alıyorlar.ama önemli olan sağlıklı olması değil mi..çok kasmamak lazım sık sık kilo muhabbeti yapılıyor ama daha neler var değil mi...kuzenimin oğlu erimden 10 gün küçük...erim 29 temmuzlu..oğlan 14 kilo ve dönemiyor bile emirhan ise yürüyor..(.maşallah)
yürümesi koşması konuşması hepsi yapacak erken veya geç ama sağlıklı olması hayırlı evlat olması en önemlisi.hepiniz bunu biliyorsunuz tabiki.ben sadece bahsi geçsin istedim yoksa her zaman böyle dua ediyoruz..sizi seviyorum kızlar
bende emirhan mızmızlanınca bağırıyorum tutamıyorum kendimi..o da bana sıpacık.kaynanam dikkat et ilerde bağırır artık sakin sabırlı ol diyor ama tek başına idare temek zor.eşim 15 dk bile oynamıyor inanın yaa.insan özler yok adamda evi topla yemek falan..kaynananm hiç bişey emirhandan önemli değil.toplama sofrayı aynı tabakta yesin kendi bilir.. diyor...inşallah bu geceden itibaren uygulayacağım..
bak dayanamadım yazdım gene..

kızlar bende sadece son sayfadan cevaplayacam inanaın geçmişe vaktim yok

elvanım bendaha yenice taşındım biliyosun ve eşyalar gelene kadarda kaynanada kaldık
eve gideceğimiz zaman benimde görümce aynısını yaptı ben gelemem dersanem var dedi
bende laf çarptırdım hazırcı seni hazıra konacan işten kaçıyon dimi diye ama anlayana tabi ve halen daha bize gelmekten bahsetmiyo eşimde çağırmıcam valla diyo kendi keyfi bilir sakın sıkıntı yapma diyo
bencede ne onların kahrını çekecem hıh

emirhanerim evet o hatayı bende çok yapıyom
sanki çocuğa bağırınca herşey holloluyo
ama nerde
bende kendime söz verdim eşimde zaten sıkma kendini diyo boşverdim gitti
namaza başlamışsın inşallah devamı gelir sende bana dua et bende başladım 1 hafta oldu valla
allah kimseyi iman yolundan ayırmasın

teşekkür ederim hepinize yeniden... emirhanerim evet kilo almasına engel bi durumu yoksa takmamak lazım bizimki de 7.5 kilo.. 14 kilo çok çok fazla zaten 11 aylık bebek için... bir de tek başıma ilgileniyorum dayanamıyorum demişsin ozaman beni gör yeniden haline şükret... bilenler vardır mutaka benim bir de 21 aylık bebeğim var...ve tam soytarı :) 1 sn yerinde durmaz sürekli yukarılardan aşağı atlar yataklarda zıplar tırmanabildiği heryere tırmanır... yani sürekli peşinde olmak lazım... ee tabi kızımında sürekli ilgiye ihtiyacı var kucağımda kızımla oğlumun peşinden koşarız... ev işi çamaşır bulaşık yemek vs hiç söylemiyorum... ama çok şükür diyorum hiç aramadan yokluğunu bilmeden yanlışlıklada olsa 2 bebeğim oldu... inşallah rabbim kızıma da şifa verecek ozaman bizden daha mutlu kimse olamaz..

günaydın yavrular elvanım açık kalmışım canım çıkmayı unutmuşum topikten

hurim güle güle kullansın eşin çok güzel bi hediye olmuş mahçup olmasıda cabası zatii

günaydın....
deniz bebeğim artık tıpış tıpış gidiyorr :))))
bizde tam gaz doğum günü için hazırlıklarla uğraşmaya başladık az zaman kadlı süper bi parti olcak işalalhhh :)))

elvancım bu arada hurinin dediği çok doğru bacı:) tüm gün pc başında olmak saçma sapan şeyleri okumak yorum yapmaktansa 1 saati iyi değerlendirmek gerekiyor yada 2-3 neyse:) boş bir anne olmamak çok önemli zaten biliyosun sende eğitimlisin...üniversite diplomalarım -hayatım deniz doğunca- rafa kalktı :))) sen keyfini çıkar...şuan tüm zamanlar mesailer ona:)))
depresyona girme sakın ha :) psikolojisi bozuk bir anne ne verebilirki yavrusuna...Allah tüm sorunlu anneelerin sorununu çözsün şeekrim...herzmana pozitif olmak ve ince (her anlamıyla :))))) olmak lazım cicim :)))))çok öptüm ırmağı bu arada denizin faceden bak cnm fotolara istemişsinya hani:)))

maibeyaz çok geçmiş olsun cnm...Allah şifasıonı verir merak etme sen güzelim...
meltemkılıç tamam cnm sen ayarla buluşuruz şu araalr yoğunluk var ama olsun :)))

diğer tüm bebekelre ve annelere sevgilerrrr:teytey:

çoook yorgun bir çarşamba sabahından bütün güzel annelere sevgiler..gününüz aydın olsun şekerler...

huricim doğru demiş doktorun.bu zamana kadar tek başımıza herşeyi üstlendikte iyi halt ettik sanki.ben ırmak doğduğundan beri herşeyiyle kendim ilgilendim..günlerce uyumadan baktım ona..eşim uyusun uykusuz kalmasın dedim..baktım olmuyor şimdi onada pas ediyorum bazı şeyleri..son günlerdeki duruma gelince artık yoruldum sanırım..hem iş,hem taşınma hem ırmak..birde evde yatacak yero lmadığından kayınvalidemlerde kalıyoruz sanırım buda rahatsız ediyor beni..evimizde kalırken bir saat olsa yanyana oluyorduk ama böyle çok içli dışlı oluyoruz.insana batıyor işte bazı şeyler..mesela dün beb saat 10 da ırmağı uyuttum biz eve gittik eşimle koli toplamaya..kayınvalidem görümcem ve komşuları dışarı sahile gezmeye çıktılar..kayınpederim baktı ırmağa uyanırsa diye..ama bana demiyorlarki ırmapı uyuttuktan sonra eve geçelim yardımımız dokunsun.sanırım herkesin kendim gibi olmasını istiyorum.aslında ben onlar gibi olsam süper olacak..eşime söyleyecektim dün akşam baktım hiç halim yok..vazgeçtim.eve taşınalım hepsini dile getiricem ama..bu zamana kadar hiç içimde tutmadım bundan sonrada tutamam sanırım..çalışmam lazım..ve ben hep çalıştım hurişim..çalışmazsam evde yapabilir miyim bilmiyorum..birde insan hayat standartını ona göre ayarlıyor..çalışmazsam kızımın şuan yaşadığı standartı yaşayamamasından korkuyorum..onun için herşeyi yaparım,herşeye katlanırım..ama allahın izniyle benimde kızımla doy doya vakit geçireceğim günler gelecek..akşamları 1 saat bile olsa elimden geleni yapıyorum ırmakla güzel,faydalı vakit geçirmek için..en azından o saatlerde onun mutlu olduğunu biliyorum ya bu bile yetiyor bana..

kikoşum ah kikoşum ah...nolcak bu görümcelerin hali :) aman ne halleri varsa görsünler..gün gelir devran döner..birşeye ihtiyaçları olduğu gün gelecek elbet..o zamanda ben kızımla sahilde deniz keyfi yapıyor olacağım..sen kolaylamışsındır caım.darısı benim başıma inşallah.güzel prenseslerini öpüyorum..

emirhanerim canım allah kabul etsin canım..erimin kilosunu falanda dert etme zaten.bencede hareketli,sağlıklı olsunda gerisi boş..ben hatırlıyorum benim abimle çocukken dalga geçerdik sen somaliden mi geldin diye..ama bak şimdi 80 kilo :) bu dönemlerde geçecek ..tadını çıkarmaya bakalım..

nescim denizimin fotolarına bakamıyorum buara faceden..gece 1 de oturuyorum ancak..o saattede internete giremiyorum..face e girmeyeli epey zaman oldu..en kısa zamanda bakıcam ama..aman benim minik erkeğim yürüyormuymuş..yerim onu ben....ırmakta dün ilk defa koltukta sıraladı..bir elinden tutuyorum kendi kendine gidiyor..çok mutlu oldum öyle görünce..birde mutlu oluyorki..valla hayatcım depresyona girmemek için elimden geleni yapıyorum..girsemde çok uzun sürmeden çıkarım ben merak etme..ama buaralar eski elvanı çok özlüyorum..kendimi çok halsiz ve bitkin hissediyorum..

maibeyaz tatlım allah sana çocuklarını bağışlasın...güzel bebeğine biran önce sağlık versin inşallah.umutsuzluğa hiç kapılma canım..herşey güzel olacak göreceksin..

lavantam bende bekledim bekledim gelmeyince sen tahmin ettim pc yi açık unuttuğunu :)

çok yazdım şimdilik öpüyorum hepinizi....

tatlı annişler günaydın...ada kuzusuyla resmen mücadele edıyoruz bir şeyler yesin diye.bu diş canına okudu yavrumun..sebze çorbası yapacağım birazdan ama aklıma semizotu ve patatesten başka bişey gelmıyor.kabak var ama isal olduğu için veremıyorum..ne önerirsiniz kızlarr?

Son düzenleyen: Moderatör:
elvancım boşver düşünme diyorum sana...yoksa kafaya takar kendine edersin....
sen yine kayınvaldene baktırıyosun ne güzel aranız ana kız gibi..bizimkisi haftada bir gün sevmeye gelse bile 1 saat,sinirlerimi geriyor ama deniz bna gelip bana ağladığı için pek de keyif alamıyor sevmekten :)))) ancak gıdıklıyor gülsün diye...allah yazdıysa bozsun ben kayınvaldeme hayatta bırakmam ama senin anne gibi ve anne diyosun ben daha 1 kez anne bile demedim ::::::::))))))

evine geçince düzelcek herşeyyyy....dünyalar şekeri kızın mutlu huzurlu yuvan var boşverrr....
tatile ne zaman çıkıcaksınız...izinlerini ne zaman kullancan canımcım...biz çıkıcaz bu ay sonu bakalım...gerçi eşim şeflik sınavına çalışıyor ama olsun yazlıkta devam eder:))1 ay tatildeyiz... :)))))bu sene yine yazlıktayız mersin kız kalesinde ama seneye marmaris yapıcaz..balayındaki otelimiz ordaydı çok memnun kaldık :)))) işallah seneye senle tanışma fırsatım olur dünürüm :)))))

merhaba canım..ilk kez görüyorum snei:)))
bebeğin kaç aylık kız erkek???:)))kaydirigubbakcemile2

mercimek çorbası yap patates havuç rendele...pirinç bulgur koy içine bol protein :)))
yada yayla çorbası..harika çok seviyor benim oğlum her yemeği ama bunları ayrı bi seviyor :)))

hurim sen o zaman bir oğlan doğursan beraber yaparız valla olmaz mı.....
inşallah canım...

kaynanayı teprik ettim bende öyleyim..ipek artık kaşıkla kendisi yemeye çalışıyor resimlerini koyarım akşama,herşeyi kaşıkla alamazsada eliyle yiyiyor..tabiki temen ana öğünlerini ben yediriyorum..
kilo önemli değil önemli olan sağlık ipekte armut gibi boynu zayıf ama olsun sağlığı zekası yerinde ya ona şükür..

bağırma konusunda bende öyleydim işte herşeye sinirleniyordum psikolojik tedavi aldım şu an iyiyim bugün kontrolüm var 1 de ...süperim hatta tüm sinirlerim alınmış gibiyim...relaxxx...

hayırlısı canım inşallah kızın sağlığına kavuşacak oğlunu da hatırlıyorum yaramaz diyordun üstelik senin yaşında çok gençoğlunla kızınla çok güzel günler yaşayacaksınız bir kaç sene dişini sık canım..kendini üzme Allah herşeyi görüyor o ne yapacağını bilir...

dün bir çorba yaptım ...
mmmmmmm...

tavuğu haşladım ,sonra didikledim,sonra içine bir avuç prinç-biraz salça ve tavuk beraber pişirdim ipek bayıldı resmen...

Son düzenleme:
elvancım bu 2 gün önceki halimiz :)))

buda sabahın 9unda kahvaltısı :)))portakal suyu,salatalık,labne,tahin pekmez,elma rendesi...

Son düzenleme:
kızlar doğum günleri başladı....
yavaş yavaş sıraya girelim bakalım yeni topiklerle doğum günlerinizi bekliyorum...
bunu düşünürken aklıma ne geldi çocuklarımızın 2-3-4 yaş doğum günlerini nasıl kutlayacağız ki yaaa....ramazan oluyor oruç oluyor....
nasıl olucak kaydirigubbakcemile

nesquik maşallah size....
kız o kadar şeyi yiyiyormu deniz..ipek anca elmalı tahin pekmezi yer sabah...
oda uykudan kalkınca yarım saat kendi haline bırakacaksın hemen yemez...

bende dün akşam üstü

1 su bardağı elma suyu
2 kaşık süt
2 tatlı kaşığı prinç unu
1 tatlı kaşığı irmik
ile muhallebi pişirdim çok beğendi her meyvayı kullannabiliriz bu tarifte heralde...

huri evet deniz çok şeyi yiyor yormuyo bu konuda...o bardaktaki portakal suyunu içip bitidi elma bitti..salatalık labne...hatta üzerine 3 çubuk kraker yedi...:))

bizde yemek konusunda sorun yok maşallahhhh...
kendi adıma doğum günü için özel şeyler hazırlayacağım hepsinin listesi hazır...:)))) süsleri bile aldım :))güzel cicili bicili pastalar börek çörekler...süslemeler....tek sorun kostüm kiralanmasında..büyük civciv kostümü istiyordum ama hala bakıyorum :))))

birde oğluma özel bir hediyeee...o süprüz olsun :))))

elma suyunu kaynattın mı (( meyvalar kaynarsa gitmez mi yararı ??güzel bir tairf bende denerim bi ara :)

selam canım topicte yeniyim ara ara yazıyorum ama karşılşmadık dememki çok yeni katıldım aranıza..bebişim kız teyzesi 7 temmuz doğumlu zeynep ada..
ilk dişimiz çıkıyor yaklaşık 15ündr ateş kusma beter olduk valla.mercimek yemıyor canım.ama yayla çorbasını da şu ara reddedıyor galiba dişin sıkıntısından yiyemıyor.sürekli aynı şeyleri verıyormuşum gibi gelıyor oo yüzden sizlere danışayım dedeim.teşekkirler cnm..resimlerinizi gördüm şimdi çok şeker oğluşun maşalla size.

Son düzenleme:
Herkese merhaba,
Bugün prensesim 1 yaşına girdi. Çok garip bir duygu. Geçen sene bu saatlerde yine tuhaf duygular içindeydim. ılk kez yüzyüze tanışmıştık. Şimdi kocaman oldu. ınşallah daha uzun seneleri beraber geçirirriz.

Bu aralar doğumgünü hazırlık telaşım vaar. 2 gündür temizlik yapıyorum. Cuma günü kutlayacağız.. Cumartesi günü annemlere gideceğim. 2-3 hafta kadar yokum. Ben yokken çok doğumgünü geçecek biliyorum. Tüm kuzuları teyzesi yerine kucaklayın. Öpün. İyi ki doğmuşlar. Hayatımıza renk katmışlar. 2-3 hafta sonra görüşmek üzere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…