2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

evet canım sağolasın öykününde sadece ateşi vardı boğazları intahaplanmış tabi bütün gün havuzdan çıkmadı her günde dondurma :))
bayılıyo dondurmaya ya
şimdi yi çok şükür
size de çok geçmişolsun canım

merhaba herkese..uzun zamandır bende sürekli katılamıyorum ki birsüre böyle devam edecek sanırım.evdeki bilgisayarımı servise gönderdik bankadada mümkün değil fırsat olmuyor.bu aralar 9 dan öce hiç çıkmadım işten..öyle yorgunum ki kızlar hiç sormayın..ne ırmağı görebiliyorum doğru düzgün ne evle ne kendimle ilgilenebiliyorum.bir ben miyim böyle yoksa bütün çalışan anneler benim gibi mi gerçekten merak ediyorum..yaz dönemi işler çok yoğun..çok geç çıkıyorum işten.ırmakcığımın uyku saati gelmiş oluyor zaten.onu uyut duş al yat.2-3 gündür kendime dikkat etmeye başladım..sanırım depresyon öncesi bir dönem bu..girmeden çıkmam lazım..bu eşimede yansıyor tabiki..onada zaman ayıramıyorum hiç..buaralar sıkıntılıyım anlayacağınız..

hasta olan bebişlerimizin hepsine geçmiş olsun.nescim seninle facede konuşmuştuk kolay değil biliyorum ama üzme artık kendini..hep daha kötüsü olmadığı için şükret canım..denizimin elide geçecek annesi merak etme sen..allahım çocuklarımızı korusun..

su çiçeği aşısı ben henüz yaptırmadım.önümüzdeki aya doğru yaptırıcam.dr muz 13-14 aylıkken demişti..isiliğe bende çözüm bulamadım malesef.deniz bizede iyi gelmedi..hatta alerjisinden dolayı denize sokmaya bile korkar oldum...

çok aklıma tutamadım yazılanları ama herkes kendisine iyi baksın..yine yoğun bir gün ama yazmadan geçemedim sizlere..güzel yavrularınızın hepsini birer birer öpüp kokluyorum...

merhabalar....
deniizn eli sargıdan kurtuldu...
daha iyi...eli deri bağlıyor şükürler olsun...
pilastik cerrah 1 hafta içinde iyileşene elde iz kalmaz dedi..
eli 10 günde açıldı nihayet...ve çok temiz pansuman olmuş korkmayın dedi...

eeeee sizler nasılsınız? oğullar kızlar nasıllar?????

selam kızlar.tatil girince topikten de uzak kaldık baya.nesguıkçimm canım öncelikle sana kuzuma çok geçmiş olsun,rabbim anneleri kuzularını üzerek sınamasın inş,kuzun da tez zaman da iyilişsin,iz kalmasın sen de bunları belleğinde anımsamak istemediğin şeyler arasına kovarsın unutur gidersn umarım cnm,
ben aksiliklerle dolu bi ev taşıma sürecinin ardından annemlerin yanına fetiyeyegeldim,yaklaşık 20gündür buradayız ama sıcaktan boğulucaz,klimanın altında yaşıyoruz resmen buna ragmen ada bebegim isilikten bir türlü kurtulmuyor.yemek yedirmek işkenceye dönüştü kızlar sizde de var mı böyle bi problem?
elvancım 10 gün daa burdayım senle tanışmayı isterim,kuzularımızı da tanıştıralım tabi yoğunluğundan zaman ayırabilirsen canım.ırmak kuzuda da isilik problemi varmış.sıc aktan pelte ibi oluyor melekler.esnafa deniz çakıra götürdüm ben adoşu isilikleri öyle kocamna olmuştuki.bi krem ve damla verdi bolca da deniz dedi.çok şükür ondan sonra azaldı ama geçmıyor,yeni yeni yerlerden çıkıyor.bu arada gece uykumuz en az 4 kez bölünüyor sıcaktan sanırım.ırmak nasıl,yoğunluktan baya özluyosunuzdur birbirinizi kıyamam.bizden bu kadar iyi geceler kızlar ve tatlı bebişleri...

çok şükür sevindim elinde iz kalmadığına denizin...
geçmiş olsun tekrar...hani doğum günü konusu açmamışsın ...biz iyiyiz çok şükür biraz öksürüğümüz var asist kullanıyorum geçmek üzere..başkada bir problemimiz yok çok şükür..
sadece bu akşam ipek değişik bir harekette bulundu uyurken kolunu emerek uyudu ,halbuki uyurken emzik kullanıyorum ama ilk defa kolunu emerek uyudu şaşırtıcı bir hareket kaydirigubbakcemile3

bizde durumlar hiç iyi değil.çağınım çok hasta.bir yerden mikrop kapmış.ilk önce ateş ile başladı.39 altına inmedi ateşi.kaç kere acile gittk.sonra biranda.dilinin üstünde yanaklarının içinde.dişetlerinde bademciklerinde ve ağzının dışında bir sürü aft çıktı.hiçbirşey yiyemiyor.serum takıldı birkere.yavrumun çok ızdırabı var.sonra doktoru yapma uyuşturucu bir ilaç verdi.onu damlatıp yedirmeye çalışıyoruz.ama çok başarılı olduğumuz söylenemez.içim parçalanıyor.bugün dışarı çıkardık onu.ama o kadar mutsuzki hiç mutlu olmadı.yarın tekrar doktora gidicez.kan tahlili yapmıştı doktor bakalım ne çıkıcak.15 günde ancak geçer dedi.bugün 6.günü ama pek bir düzelme yok.eridi bitti yavrıum.moralim çok bozuk.doktor bile şok oldu.ah yavrum çok haklısın deyip durdu.salgın olduğunu söyledi birde.

herkese teşekürlerrrrrr...sağolun...
denizle ilk tatilimiz..
diğerleri haftaya gerçekleşecek işlalahhh...

huri sevin işte meme kullanmıyor...biizmki gece süt bileiçmiyor hala biberondan..nolcak bilmiyorum.....offff 13 aylık oldu hala gece emmiyor ve emizk kullanmıyo ve de biberon içimiyorrr....

sen biberon kullanmak mı istiyorsun geceleri anlamadım..aslında ben kolunu emmesinden memnunu değilim,emziği emmesini tercih ediyorum...çok düşkün değil biberona ve emziğe...uyku halinde kullanıyor emzik ve biberon diğer zamanlarda azına sürmüyor bundan memnunum....

çok geçmiş olsun canım..
doktorun söylemiştir zaten söylemediysede sorup danış bence çok işe yarıyor mendil yardımı ile karbonatlı su ...diline ağızınını içine sürdüğünde iyileşmesine yardımcı oluyor...
acaba ağızına mikroplu bir şey sokmuş olabilir mi?

köydeyken akrabamızın oğluda aynısı oldu o 2 yaşında dedenin çorabını yakalamış annesi ağızında ertesi gün bütün dudakları şişti ağızınını içi olduğu gibi aft olmuştu...15 gün sürdü tedavisi karbonatlı su çok rahatlatıyordu..
geçmiş olsun çağına...canım benim ne kadar canı yanıyordur kimbilir .Allah bir daha göstermesin inşallah...

çok tatsız bir sayfa olmuş.selsincim çok üzüldüm.çağınıma geçmiş olsun.umarım biran önce iyileşir..kıyamam canı çok canı acıyor demekki..neyden mikrop kapmış olabileceğine dair birşey söylemedi mi doktor?umarım biran önce geçer..yatsın kalksın sabah uyansın iyileşmiş olsun çağıncım.selsincim topla kendini sende..çok zor bir annenin karşısında kuzusunun acı çekmesi ve birşey yapamaması..ama allahım beterinden korusun hepsini..dualarım sizinle..ikinizinde bian önce iyi olması tek dileğim.

denizimin iyi olmasına sevindim..göreceksin bak nescim en kısa zamanda izi bile kalmayacak inşallah..öperim ben onun yaralı elini...

hurişim ipek böcüğüde öksürüyormuş.onunda hemencik geçiversin.kuzum benim..bende küçükken kolumu koklayarak uyurmuşum.bırakması çok güç oldu biliyormusun..koskaca kız olmuştum hala yapıyordum aynı şeyi..o nedenle bence farkettiğinde geceleri hemen emzik ver ağzına..

bebekkuzuada canım hoşgeldinizzzz...bende sizi göreyi çok isterim.bana özelden telefonunu mesaj atarmısın canım haberleşelim mutlaka...yoğun çalışıyorum ama bir şekilde görüşmek isterim bende..adacığımıda öpüyorum...

unutuğum,atladığım kimse varsa öpüyorum hepinizi..

benım kızım hala yurumuyor. Bebegı yurumeye baslayanlar. Yurumesı ıcın cabaladınız mı cok yurutme vb. gıbı. Ben cok yurutmuyorum gun ıcınde en fazla 15 dak. AcABA dıyorum bunun etkısı var mmı

canim Eda 9.5 aylikken yurudu ama bence cocugunu diger cocuklarla karsilastirip da uzulme. Cunku her cocugun gelisimi farklidir. kimi erken konusur gec yurur. kimi erken yurur gec konusur. kimi 1 yasinda milleti taklit eder, kimi kupleri ust uste dizer bozar. kimi de hicbirini yapamaz. valla biz oyle onlar bunlar olmadan buyumuusz akil sagligimiz d ayerinde, cok da zekiyiz cok sukur.

Yurumek emeklemek veya surunmek cocugun icinden gelen bir duygu. Eda daha 5.5 aylikken yurumeye calisiyordu. yurutec aldim. derler ki yurutecle buyuyen cocuk rahata alisir gec yurur. alakasi yok. sonra yurutec kesmemeye basladi. iki elinden tutup yuruttuk. sonra tek el. sonra bluzunun arka tarafindan hafifi destekli yurudu sonra da bir baktik Eda 9.5 aylikken yuruyor. hic emeklemedi.

ama simdi 1 yasinda ve emeklemeyi kesfetti:) artik yurumek yorucu olunca atiyor kendini yere.

ama cok dustu. erken yurumenin zararlari. arkadasinki 15 aylik yurudu tam yurudu. hic dusmedi.

canim iki gundur ayni sorun bende de var. huggies takmistim. normalde prima kullaniyorum. ne olduysa o zaman oldu. sirt ve bacak kismi isilik oldu. sonra popoya gecti. pisik kremi surdum ben de. bakalim ne olacak.

Canim Eda da emerken cok fena isiriyor bazen. kiziyorum, mememi kapatiyorum ama sonra gene. ben de deneyeyim.

Canim gecmis olsun. Ne hale dustugunu tahmin edebiliyorum. Allah korusun yavrularimizi. son sayfalari okudum elinin sargisi alinmis sanirim. cok gecmis olsun. gorunmez kaza. iz kalmaz canim merak etme. ben kac kere bacagima, gogsume kafama caydanlik cay bardagi vs devrildi. iz kalmadi sukur.

canim ya annen ne kadar uzulmustur. iz kalmadigina sevindim. su kantaron yagini da not edelim beynimize. Allah kullanmaya gerek olacak durumlardan korusun ama ne olur ne olmaz.

Kızlar benim kız günde 2 kez uyuyordu. Şimdilerde direnmeye başlar oldu. Bugün 2 saat uyutucam diye uğraştım. Tam sinir harbi. Sizinkiler kaç kez ne kadar uyuyor?

Canim Eda da 2 kez uyuyordu. 8.30 da kalkip 11 gibi ilk uykusuna 4-5 gibi ikinci uykusuna yatardi ama bugunlerde 1 sefer uyuyor. yani degisiyor. kac gundur 1 sefer uyuyordu. bugun 2 sefer uyudu mesela.

bence cocuklar uyumak istemedigi zaman zorla uyutmayalim cunku makine degil onlar. Uykusu geldiginde zaten pit diye dusup kaliyorlar zorlamaya bile gerek kalmiyor. Ama Eda nin uykusu yoksa 1-2 saat ugrastigimi bilirim ama artik zorlamiyorum. bakiyorum iyice uykusu gelmis. aliyorum 10 dakikada uyutuyorum.

Canim gecmis olsun ya. insanin agzinda 1 tane bile cikinca ne kadar aci veriyor o aftlar. insallah bir an once gecer de sen de Cagin da kurtulur.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Hanimlar herkese merhaba,

Pek paylasim olmuyor, giremiyoruz. yaz da geldi herkes bir yerlerde.

KPSS aciklandi ve ben 93 aldim. Emek vermistim kac aydir cocugumun zamanindan calip. Emeklerimin karsiligini aldim. Artik elimden bir sey gelmez. Gerisi Allah'a kalmis. tekstil muhendisligi icin kadro acilirsa basvuracagim. Artik kadro bekliyorum. Eda da o zamana biraz daha buyur.

Bebeklerinizi ve gelisimlerini okudum. Hepsine birer masallah. Daha dun karnimizda 6 cm idiler. nokta kadardilar. simdi kendi sahsiyetleri olan birer bireyler.

Bu arada cocuklari yemek yemeyenler varsa Carlos Gonzales diye bir cocuk doktoru ayni zamanda norologunun "cocugum yemek yemiyor" kitabini alip okumanizi tavsiye ederim.

hepinizi cok cok opuyorum. gorusuruz.

Selsin cim çok çok geçmiş olsun çok ciddi bi sekilde hasta olmuş Cağın , ağız yaralarına biz bile katlanamıyoruz onlar napsın ,tez zamanda düzelir inş .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…