- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #29.581
beyaz melek nasılsın canım hiç uğramıyorsun artık nasıl gidiyor öyküyle kreş iyidir umarım.negüzzel işteykende çocuğunla olmak güzel olsa gerek.
annecik ben taktırdım anestezi verilmeden takılıyor bira zor tabi ama taktırdıktan sonra çok ağrı olmuyor süte geçicek birşey yok neyi sorduğunu anlayamadım.ayrıca anestezi alsan bile 4 saat sonra emzdirebilirsin.
tabi gelelim benim spiral sorunlarıma yan etkilerini en-çok yaşayanlardanım ve bu ay çıkarıcam.en kötüsüde allerji 2 güne bir kaşınmaya başlıyorum ve ilaç alıyorum bu kaşıntıyı başka birşeydir diye araştırdık allerji tyestleri falan derken hiçbirşey kalmadı geriye sadece spiral kaldı demira karşı allejim varsa olurmuş baya çektim anlayacağınız allerjik bünyelilere önermiyorum yani.
çiçekçim çok sevindim yeni eviniz hayırlı olsun süperrr olmuş annenle aynı evde olman karşılıklı ne güzel ya allah herkeze nasip etsinnnnnn
Sağol canım bigün beklerim oturmayaşu cumartesi günleri çalışmasam süper olacakta ancak pazar günü müsait benim için. Annem kendi evine taşındı bende dayıma kiracı gittim koca eve 300 tl. vericez. Bu açıdanda çok iyi oldu.
Seninde işin hayırlı olsun öyküyle gidiyomuşsun ne güzel, aliş büyüyünce sana emanet edebiliriz nerdeydi okulunuz ?
kayıppp seni nerelerdesin çok özledim seni
yeni eviniz tekrardan hayırlı uğurlu olsun
Allah içinde ağzınızın tadıyla oturmayı nasip etsin canımm.
tesekkur ederim canim sinan simdi biraz daha iyi,
maalesef canim mecburdum krese gondermeye, ilk baslarda babasi bakiodu ama sonrasinda pes etti, ve bakicak kimsem olmadigi icin kresi tercih etmistim ama artik gondermiorum, bizim burda 2 ayliktan itibaren aliyorlar krese, sinan icinde iyi olur yasitlariyla beraber vakit gecirir diye dusunmustum ama zannettigim gibi olmadi, ters tepti, ama seneye mecbur baslicak okula, 2,5 yasinda mecburi olarak anasinifina gondermek zorundasin, napicam bilmiyorum, simdiden onun kaygisi basladi
doğa ya çok geçmiş olsun canım allah acil şifa versin...
her doktorun farklı bi tedavi ediş yöntemi ve düşüncesi var işte...
bende çok fazla antibiyotik verme taraftarı değilim...
bir gün doktorumuza dedim antibiyotik olmasa olmazmı diye...
sol kulağında intihap ve ateşi vardı öykünün mecbur antibiyotik vercez dedi..çok üzülmüştüm.
drumuz dedi ki..evet antibiyotiksizde iğleşir bikaç gün sonra ama zamanında kökten tedavi edilmeyen enfeksiyon,kulak intihapları ...vb durumlarda ileride bize daha büğük sorunlara neden oluyo farkına varmadan biz dedi..gerekli şekilde tedavi edilmeyen enfeksiyonlar özellikle kulak enfeksiyonları beyin intihabına varan kötü sonuçlar doğuruyo 5-10 yıl içinde dedi...düşündüm mantıklı geldi doktorumuza da güveniyorum o yüzden gerekli görünce mecbur veriyorum antibiyotik..
ipeğimu senin yazılarını görünce çok heycanlanıyorum...
hamile olmak muhteşem bi duygu..ben imkan olsa :))))))))))))) her zaman hamile olmayı isterdim gerçekten...tadını çıkar
kendine çok dikkat et ipeği,seni ve paşamızı öpüyorum
Uzun bir aradan sonra herkese selam, hepinizi çok özledim ama en çok kuzuları özledim..
Arada takip ediyorum sizi yazmak bugüne kısmetmiş, ilk söyleyeceğim şey İpeğimu'yu tebrik etmek olacak. Medeni cesaretinden dolayı kutluyorum, inşallah oğluşumuz zamanında ve sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir. Ben Ali Eymen'le bi 5 sene daha düşünmüyorum sanırım :) ömrümü yedi ömrümüü2-3 yaş diyordum ama yok, benim oğlum kardeşini yer buna eminim artık. Fazla sevgi dolu sanırım kendinden bikaç yaş büyüklere çığlık atarak koşuyor sarılmak için kim olursa olsun. Tabi onu gören çocuk vınnnnnn . Çok komik ya cidden,istiyorki oda ona sarılsın güreşsin yuvarlansınlar,eee herkes anne baba gibi olmuyor tabi.Akşamları yuvarlanıyoruz yerlerde.
Onun dışında taşındık, artık oğlumunda odası var ve çok seviyor odasında zaman geçirmeyi, arabalarıyla saatlerce oynuyor-muş, bu gündüz böyle.Ben eve gidince işler değişiyor tabi birlikte oynayalım istiyor.Yeni evimizde annemle aynı kattayız,aynı zamanda taşındık karşı karşıya çok güzel oldu.Getir götür derdi yok, dışarı soğuğa çıkmıyor,anneminde gelme derdi kalmadı şükür. Sadece işyerine mesafe uzadı 45dk.önce evden çıkıyorum otobüs-metro derken anca oluyor ama olsun, oğlum için herşeye değer.
Gece uykuları bu eve taşındığımızdan beri düzeldi,keramet evde mi yoksa odası oldu ondan mı bilmiyorum ama maşallah diyim gece 12de yatıp sabah 8-9 gibi kalkıyor.Arada uyanırsa sabaha karşı yanımıza geliyor uyandıktan sonra yerinde yatmıyor ama şimdilik kıyamıyorum daha sonra onada alışacak.Onunla uyumak çok güzel çünküaramızda bir yatışı var biz yatağın kenarlarında büzüşük bi şekilde paşa yayıla yayıla acayip keyifçi bi çocuk aynı babası gibi.
Çok uzattım ama özlemişimara ara girip yazarım yine. Sizin kuzulardan ne haber merak ediyorum hepsini uzun zamandır foto da eklemiyoruz, bi ara ekleyelim derim
slm hanımlar.bende çok uzun zamandır kk olmama rağmen buraya nedense hiç girmemiştim.benim oplumda 16.ayına girdi.arka dişleri çıkmaya başladı.2 tane oldular sağlı sollu.bir haftadırda hiç iştahımız yok...kahvaltılarında bıldırcın yumurtası veriyorum ben.nette bakarsanız normal tavuk yumurtasına göre çok daha zengin protein,selenyum vs..içeriyor.oğlum 13,250 gr.ve 87 cm.
bir kaç gündür sevdiği şeyleri bile yemiyor ve bu sebepten dolayı çok üzülüyorum...
yok canim rotavirus degil, ADENOVIRUS turkcesine baktim turkceside ayni, dna iceren bir virusmus, rotavirusude mecbur olmadigi halde yaptirmistim
hosbulduk canim, sende hosgeldin, uzun zamandir yoktun nerelerdeydim bakem?
ins canim hemen atlatir ins,
oyku zehranin incisi hayirli olsun buarada
sagol canim, bende ilk defa duyuyorum canim, allahtan kaka tahlili yaptirdik yoksa yine haberimiz olmayacakti,
şimdi olmuş taze taze bugün annem beni çekti tyzelerim.
ziligurti hoşgeldin canım topiğimize seni ben daha önce davet etmiştim ama farkına varamadın heralde buranın. diğer topiktede yazmıştım geçecek annesi üzülme bak nazda 4 ay ağzına meyvadan başka birşey koymadı şimdi az çok yiyor
amatist çok teşekkürler canım şurubun etkisimi nazınmı iştahı açıldı naz yemek yemeye başladı hatta kilo bile almış yaz boyunca 8 kilonun üzerine çıkmamıştı şimdi 10 kilo olmuş nasıl seviniyoruz ama allah ne muradın varsa versin canım.köfte tavuk balık yemeye başladı yavrum ama yinede ben vermiyorum kendi çatalı ile yiyor olsun yesinde onada razıyım .en azından uyku problemimiz kalktı ayağımda sallamıyorum ratık yanına uzanıyorum uyuyor şükürler olsunki ama dolap çekmece dağıtmalarımız başladı olsun onada razıyım ben uyku problemi yemek problemi geçtiya
ebush seher kuzucuklarada geçmiş olsun
demetimmm geçen gün juniorun iştah açıcı bir ürününden bahsetmiştin marketlerde bulabilrmiyiz onu ben birde onu kullanayaım bakalım
Merhaba arkadaşlar,
Bugün yaşadıklarımızı sizinle paylaşmak istiyorum.
Doğa geçen gece çok huzursuz uyumuştu,beraber yattık, ancak öyle uyudu.
Sabah kakası ishal gibi ve kötü kokuluydu.Gün içinde yavaş yavaş ateşi arttı.7-8 kez ishal kaka yaptı.Gece 39,5 'a kadar çıktı ateşi.Calpol verdik,çıkardı.Fitil verdim.Ateşi düştü ama sonra yine çıktı.
Bu sabah yine ateşi yüksekti.
Doktorunu aradık,ulaşamadık.Muayenehanesini aradık.Aralık ayına kadar tadilat var,kapalıyız dediler.
Türkiye'nin en bilinen hastanelerinden birine gittik.
Kan,idrar,gaita tahlili istedi doktor.
Şu an ateşi kaç acaba diye bakmadı bile.
Hemşire zorla aldı kanı.Daha önce 2 yerde kan vermişti,10 snde biterdi.Dakikalar sürdü.Yeter artık bu kadar kan yeter dedim de bıraktı hemşire.
Kanda crp değeri 6 çıkmış.Bu değer yüksek; ya idrar yolu enfeksiyonu ya da başka bir enfeksiyon dedi.Her iki durumda da antibiyotik başlayacağız dedi. Eğer idrar yolu enfeksiyonu ise hastanede yatması gerekir dedi.Sonuçları görmeden yorum yapamam dedi ama hasta yatışını falan pek güzel yorumladı.
Bu arada ben Doğa'nın doktorunu aradım.Sordu; ishali devam ediyor mu ?Sabahtan beri hiç yapmadı.
Kusma? Yok.Ateşi düşünce keyfi nasıl?Keyfi yerinde.
Sakın antibiyotiğe başlamayın,3. günün sonunda ateşi devam ediyor olursa tekrar görüşelim.Crp sonucuna göre ezbere antibiyotik vermmek lazım.Bu arada ateşini takip edin,gerekirse calpol,fitil verin dedi.
2 saat idrar verebilmek için bekledik.Doğa su içmek,birşey yemek istemedi. Hiç olmadığı kadar huzursuzlandı hastanede.Emzirdim, idrarını torbaya değil beze yapmış düzgün takılmadığı için. Hadii sil baştan.Bu kez daha düzgün yapışkanlı bir torba taktılar.Yedeklerini alıp eve geldik.Evde bişeyler yedi,su içti hemen yapmış idrarını.Eşim götürdü hastaneye.
İdrar sonuçları normal.Kültürün çıkması birkaç gün sonrayı bulacak.
Bu arada akşam oldu.Sabah muayene eden doktor gitti,nöbetçi doktora sonuçları gösterdik. O da mutlaka antibiyotik kullanması gerekiyor dedi,bir şurup yazmış.
Henüz gaita sonucu çıkmadı.
Doğa bugün toplam 3 kez kaka yaptı.Hiç ateş düşürücü vermemizi gerektirecek kadar ateşi yükselmedi ve şu anda ateşi normale döndü.
Kendi doktorunu dinlemekle iyi yaptığımızı düşünüyorum.
Daha önce benzer bir olayı egzema konusunda yaşamıştık. Yine aynı hastanedki doçenti dinlemiş olsak yatamızı altüst etmiştik.Evden halılar gidecek,sizin kıyafetleriniz bile pamuklu olacak,sabunla yıkanacak falan diye bir dolu şey sıralamıştı.Başka bir uzmana götürüp sorunu halletmiştik.
Doktorlar bazen gerçekten bilemediklerinden bazen de en kötü durumda sorumluluğu üzerlerinden atmış görünmek için en son alınacak tedbirleri en başta alıyorlar.
Amerikada ve Türkiyede son yıllarda açılan davalar yüzünden dokrorların gerekli olsun olmasın ekstra tedbirler aldığını okumuştum.Tabi her zaman çok ta masum olamıyor bu tedbirler.
Artık doktorların söylediklerine acaba mı diye bakar olduk. İyice araştırmadan önemli kararları sırf doktor dedi diye hemen uygulamıyoruz.
Bence de yoktur rahat ol. Maşallah Öykü Zehra'ya. Kilosu da boyu da gayet iyi.
Bu arada benim kız da ceviz yemiyordu. Eminönünden rende aldım ama garip birşey. Rulo gibi. İçine cevis koyabileceğin bir bölmesi ve kolu var. Kolu çevirince fındık, fıstık, ceviz herneyse rendeliyor. Onunla çok ince tanelere ayırdığı için yedirebildim. ASlında seninkiyle aynı mantık. benimki biraz daha pratik bişey.
Oğluşumla iyiyiz. Yavaş yavaş hareketlerini hissetmeye başladım. Arada pıt pıtlıyor ama çok düzenli değil. Geçen hafta kontrole gittim. Herşeyi iyimiş. Bende kasılma olmuştu. Yorgunluktandır dedi dr. İpek olduğu için o da normaldir dedi. Uzanacakmışım nasıl yapacaksam. Bu aralar aşağıda bir baskı hissediyorum. Çok yürüyemiyorum. Sanki 30 haftalık hamileyim. Valla bu çocuğu zamanında doğurayım başka bişey istemem. Erken doğacak diye ödüm kopuyor.
demetçim hadi gözün aydın bebiş yokmuş allah olmayana versin evlatlarına sağlıklı uzun ömür versin..
bence öykünün gelişimi süperr...sakın sakın dert edip kendini de öykümüde strese sokma...
kilo alınır verilir dert değil...boyu gayet iyi..
sağlığı yerinde olsun kuzumun
Uzun bir aradan sonra herkese selam, hepinizi çok özledim ama en çok kuzuları özledim..
Arada takip ediyorum sizi yazmak bugüne kısmetmiş, ilk söyleyeceğim şey İpeğimu'yu tebrik etmek olacak. Medeni cesaretinden dolayı kutluyorum, inşallah oğluşumuz zamanında ve sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir. Ben Ali Eymen'le bi 5 sene daha düşünmüyorum sanırım :) ömrümü yedi ömrümüü2-3 yaş diyordum ama yok, benim oğlum kardeşini yer buna eminim artık. Fazla sevgi dolu sanırım kendinden bikaç yaş büyüklere çığlık atarak koşuyor sarılmak için kim olursa olsun. Tabi onu gören çocuk vınnnnnn . Çok komik ya cidden,istiyorki oda ona sarılsın güreşsin yuvarlansınlar,eee herkes anne baba gibi olmuyor tabi.Akşamları yuvarlanıyoruz yerlerde.
Onun dışında taşındık, artık oğlumunda odası var ve çok seviyor odasında zaman geçirmeyi, arabalarıyla saatlerce oynuyor-muş, bu gündüz böyle.Ben eve gidince işler değişiyor tabi birlikte oynayalım istiyor.Yeni evimizde annemle aynı kattayız,aynı zamanda taşındık karşı karşıya çok güzel oldu.Getir götür derdi yok, dışarı soğuğa çıkmıyor,anneminde gelme derdi kalmadı şükür. Sadece işyerine mesafe uzadı 45dk.önce evden çıkıyorum otobüs-metro derken anca oluyor ama olsun, oğlum için herşeye değer.
Gece uykuları bu eve taşındığımızdan beri düzeldi,keramet evde mi yoksa odası oldu ondan mı bilmiyorum ama maşallah diyim gece 12de yatıp sabah 8-9 gibi kalkıyor.Arada uyanırsa sabaha karşı yanımıza geliyor uyandıktan sonra yerinde yatmıyor ama şimdilik kıyamıyorum daha sonra onada alışacak.Onunla uyumak çok güzel çünküaramızda bir yatışı var biz yatağın kenarlarında büzüşük bi şekilde paşa yayıla yayıla acayip keyifçi bi çocuk aynı babası gibi.
Çok uzattım ama özlemişimara ara girip yazarım yine. Sizin kuzulardan ne haber merak ediyorum hepsini uzun zamandır foto da eklemiyoruz, bi ara ekleyelim derim
Sabah İpek'e babası kedileri izletti. O arada üşüttü galiba. Bütün gün hapşırdı. Akşam da burnu akmaya başladı. Canımsıkıldı. Her ay hastalanır oldu kuzum. Ne güzel geçen seneyi 1 defayla kapamıştık. Bu kış uzun olacak anlaşılan.
Bu arada yeni pıtırcığım artık kendini belli ediyor teyzeleri. İpek'te hareketleri 18.-20. haftada falan hissetmiştim. Bunda 15+'larda başladı. Gerçekten ikincilerde insan daha çabuk hissediyormuş. Merak ediyorum acaba ablasına benzeyecek mi yoksa alakasız bir tip mi olacak? İkinci de olsa merak edecek bişey bulunuyor yani
Merhabalar,işlerimin yoğunluğundan bu ara uğrayamadım.Bizden son haberler:
Kaan paşanın alçısı dün çıktı çok şükür rahatladı kuzum..
Diş çıkarıyor keyifsiz ama iştahı yerinde Allahtan..
Bu aralar yemek sorunumuz ve uyku sorunumuz yok.İyi bir düzende gidiyor.12.500 kilo, 87 cm boyumuz olmuş...
Köfte balık tavuk pek yemezdi yemeye başladı.balığı önce eğilip öpüyor sonra yiyor:)))
Geceleri kalkıp oynamayı alışkanlık haline getirmez umarım bu geceyle 3 oldu....
ebush çum çok geçmiş olsun sinana da çok üzüldüm...
öykü de artık kreşe gidiyo ama farklı tabi benim yanımda olduğu için evdeki durumdan çok farklı dğil herşeyiyle kendim ilgileniyorum öykü çok sosyalleşti ve nerdeyse konuştu konuşacak duruma geldi
yaşıtlarıyla aynı yuvada oyun oynamak koşmak eylenmek onlara çok iyi geliyo önemli olan doğrı yer doğru insan ve eğitimcilerle olması canım sabırlı ol alışacak ...
evde tek başına tv bağımlısı olarak yetişmesinden daha iyidir diye umuyorum...
ben bile evde olduğumdan daha verimliyim şu an öyküye birlikte daha çok oyun oynuyo,spor yapıyo ,faliyet yapıyoruz..yememiz uykumuz herşeyimiz düzenli
inşallah sinan da alışır bence alışacaktır canım herşey gönlünce olsun yine de anne yüreğin nasıl rahat ederse öyle yap cnm sen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?