2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

İpeğumu, e_s çok geçmiş olsun kuzucuklara.İpeğumu hemen ilaçları vermemen iyi olmuş baksana kendiliğinden atlatmış.Genelde doktorlar hep öyle ya.Hele acil gidersen anında test falan yapmadan şak diye reçeteyi eline tutuşturuyorlar işte bu.Kaan 2 aylıkken hastalanmıştıda doktora daha önce hiç ilaç kullanmadığımızı söylemiştim.Ona rağmen hiçbir teste gerek duymadan antibiyotik yazmıştı acilde minicik bebeğe.Tabi bende vermedim ve kendi doktorumuza danıştım iyikide vermemişsin demişti o zaman.
Yarın son iş günü.9 günlük bayram tatiline giriyoruz.Belki fırsat bulup yazamam.Şimdiden hepinizin bayramını kutluyorum kuzucuklarıda öpüyorum.Kendinize ve yavrulara iyi bakın.Allaha emanet olun...

kızlar slm herkese benimde bir sorun var kızım 3 gündür ishal çok sık yapıyor ve lökositide var altı hep pişik benimde içim parçalanıyor öyle göründe denemdediğim krem kalmadı eridi yavrumun altı.sizler ne kullandınız bu tip kronik birşeyde ben kullandıklarımı yazayım.(hametan,travazol, antiseptik krem, bepanten,çinko içeren kremler.vb.)hepsini dönüşümlü sürdüm ama kar etmiyor tabi yine travazol bira daha iyi.bu rada ipeğumu bende senin gibi antibiyotik kullanmadan 2 gün dayandım ama benimki tam tersi enfeksiyona dönüştü.bizde bu akşam başladık artık.allahım yavrucaklar hasta olmasın.

canım çook geçmiş olsun çoğu kremi kullanmışsın zaten
kısa zamanda iyileşir inşallah

kızlar ipeğin de eli yandı..
aslında tam eli değil göğüsünde ve kolunda yanık var..göğüsü hafif silverdin sürdü doktor kolunuda sardılar..2 günde bir pansumana gidicez..
plastik cerrahiye yönlendirdi çünkü kolunda bilezik vardı kolunda ki derisi havaya kalktı su topladı eti ortaya çıktı ((
sakindim telaş yapmadım ama çok canım yandı ..yine güçlü kızım çok ağlamadı...şimdi uyuyor bense çok tedirginim uyuyamıyorum ..
uykuya dalana kadar gözünü bende almadı öyle baka baka uyudu....
acilde daha kötü çocuk vakaları vardı bununla geçmiş olsun Allah beterinden korusun..
çay döküldü fincana saldırdı çayda sıcaktı........geçmiş olsun bize ...

çok geçmiş olsun .ALLAH beterinden korusun ..çok üzüldüm ya bende ufakken yumurta haşlanırken atlamşım cezveyi dökmüşüm üstüne iz fln kalmadı kremler acıısnı alıcaktır .. ben çay içmeyi unuttum resmen ikram bile edilse almyorum biliyorum çünkü benimki kesin atar ellini yakar .. nazar deydi topiğimize Allah yavrularmızı korusun

Çok geçmiş olsun. Dr gerçekten çok önemliymiş. İnşallah istediğin gibi birini bulursun. Beyaz Melek dr'undan memnundu. Bir de ona sor istersen.

Dr'un teşhisine güveniyorum ama tedavisine güvenmiyorum. Zaten ciğerini dinlesin, nesi var teşhis koysun diye gitmiştim. Ufacık tefecik şeylere ilaç kullanmaya karşıyım. Ben küçükken çok antibiyotik kullandım. O yüzden dişlerim rezalet. Birçoğu koca koca dolgulu ki o kadar çok dikkat ediyordum ki dişlerime. Dişçiden çok korkuyordum. Kızımın aynı sonuçlara katlanmasını istemem.

Canım geçmiş olsun. İpek'te çok ciddi bişey görmediğim için ilaç vermedim. Ama ishal, ateş, lökosit önemli gerçekten.
İpek'in pişiklerinde ben trosyd kullandım bu güne kadar. Çok memnunum. Hemen iyileştiriyor. Poposunu sürekli yıkamaya çalış. Zor olacak ama günde 10 dk havalandırmaya çalış sonra da trosyd sür 5 dk'da öyle tut üstüne normal pişik kremini sür. Toparlanır diye tahmin ediyorum.

Ay bugün topik kötü haberlerle sallandı. Canım, içim eridi. Onların eline çöp batsa bizimkine kazık batmış gibi oluyor. Ne kadar canının yandığını tahmin edebiliyorum. Kızının sargısı varsa acısını hissetmez. O sargıların içine ağrı kesici falan sürüyorlar. Benim de öyle bir yanık tecrübem vardı. 3. dereceye yakın 2. derece. Derimin altındaki beyazlıklar çıkmıştı. Sargı varken hiç acı yoktu. O yüzden çok hırpalama kendini. O herşeyi kolayca atlatır, iyileşir, unutur. 1 hafta sonra bişeyi kalmaz. Artık iz gideren birsürü merhem var. Cerrahi müdaheleye bile gerek kalmayabilir. İpek de geçen gün 1 fincan çayı üstümüze devirdi. Normalde hiç adetim değildir o gün ilk defa paşa çayı yapmıştım. Bişey olmadı Allahtan. Bana ders oldu o ayrı. Telefonla konuşuyordum. İpek de kucağımdaydı. Eline kahvaltı bıçağını aldı. Çayın içine soktu ve devirdi. Elim dolu olduğu için herşeyi gördüm ama müdahele edemedim. Sadece çayın nereye döküldüğünü takip ettim. İpekin bacağına geldi birazı hemen o kısmı kaldırdım yanmasın diye. Birdaha aynı anda birsürü şeyi yapmam.

Çook geçmiş olsun İpek'e... Artık çok tehlikeli bir dönemdeler ne zaman neye saldıracakları hiç belli değil. Allah daha kötülerinden korusun..

Bana doktor hametan ve bepanten merhemi karıştırıp sür demişti öyle yapıyorum hep.. Çok geçmiş olsun, bizde geçen yaz uğraşmıştık ishalle sadece bunu kullandım..

Huricim çok geçmiş olsun sabah sabah okuyunca çok üzüldüm.En korktuğum şeylerden birisidir yanık.İnşallah en kısa zamanda iyileşir ipekcik...

Sibelcim sizede acil şifalar diliyorum.Bayram öncesi ne oldu böyle kuzulara Allah beterinden saklasın.Pişik için tavsiyem her altını açtığında mümkünse poposunu ılık suyla yıka ardından kremi sür çok çabuk iyileşir.Direk ıslak mendille temizleyip kremi sürme...

Sabah işe geldim bir arkadaşın oğlu var 2 yaşında su çiçeği olmuş.Akşam acile gitmişler.Doktor bol bol bal, çikolata yedirin demiş.Daha çabuk atlatırmışş garip değilmi?*Hiç duymamaıştım.Bunun yanında ilaçlar krem falanda vermiş.İşin kötüsü 5 aylıkta kardeşi var ona bulaştırmamaya dikkat edin demiş..

teşekkür ederim kızlar içimi rahatlatınız biraz...
ipek sabah herzaman ki gibi mutlu kalktı kolu acımıyor göğüsünde azalmış ve kararmış iyileşme yoluna girmiş hemen...

olay şöyle gerçekleşti,akşam yemeğine kaynanam ve kaynım geldiler..yemekten sonra çay demledim normalde ipekten biz pek çay içemeyiz...çay içiyorduk çayda o kadar güzel olmuş ki ben 3 fincan içtim her fincan da da "ay çay ne güzel olmuş,harika demlemişim "dedim durdum ...

kendime bir fincan çay daha koydum kaynımda çay istedi ..kendi çayımı kaynanamın önüne bıraktım kaynıma çay koymaya gittim mutfağa,geri dönerken kaynana gözü t.v. de kocam var kaynım var...ipeğin elleri benim fincanda üstelik yeni koymuştum çayı kaynarrr...

bi baktım ipeğin göğüsüne doğru aktı çay elimdekini masa üstüne koydum hemen ipeği kaptım öyle fark etiler çay döküldüğünü,banyoda su tuttum göğüsüne ,sonra yallah hastaneye ...öncetürkiye hastanesine sonra okmeydanı ssk ya...

aklınızda olsun böyle acil durumlarda özel hastaneler bakmıyorlar....arap sabunu olayımızda da türkiye hastanesi hiç ilgilenmemişti yine okmeydanına yönlendirmişti...
ben
m güçlü kızım yine çok ağlamadı yavrum,eve gelirken yolda uyudu şimdide neşeli bıcırığım...

huriş çok geçmiş olsun , canı pek demekki ipeğin masallah kuzya sesi çıkmamış .Allah büyüklerinden esirgesin cnm.

Bana 6 sene önce Türkiye Hastanesinde müdahele yapmışlardı. Sonradan uygulama değişti demek ki. Söylediğin iyi olmuş. İnşallah gerekmez ama gerekirse de oraya gitmem.

kızlar teşekkürler bizde bugün daha iyiyiz çok şükür.

huricim çok geçmiş olsun kuzuya allah korusun bebişlerimizi.

huricim öncelikle ipegimize ve sana çook eçmiş olsun o an odada bulunan ve dikkat etmeyn herkesede birer yuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh affına sıgınarak ne rahatlar yahuu bana hep derler çok pirpriksin olmalıyım çünkü olmadıgım anda kağan bişiler yapıyor sen mutfaga gitmişsin işte baksanıza çocuga göz ucuyla ahh annelik başka bişi

sibelcim aynı durum bendede var ve naptıysam olmuyor kağan çok kaka yapıyor aslında isalde deil napmalıyım bilemiyorum

kağanı bugün 1 kez uyuttum ve kşam 9 30 uyudu şimdiye kadar 1 kere uyandı sabaha kadar bu sefer kaç olur bilmem dün çıldırttı resmen beni gece 1 30 zor uyuttumbundan sonra kıyabilirsem 1 kere uyutucam

kızlar kağan çok meraklı bir çocuk ve birazda yaramaz gezmeye gittigimde çok rahatsız oluyorum bu durumdan şöyleki hiç durmuyor heryeri karıştırmak istiyor tv dügmesine basıyor süs eşyalarına doknutor örtüleri çekiyor şimdiye kadar naptıysam disipline sokamadım ve artık biryere çıkmamaya lkarar verdim çünkü peşinde çok yoruluyorum zarar versin istemedigim için hem kendine hem milletin eşyalarına sürekli peşindeyim halile yoruluyorum ve gezmek bana zehir oluyor szce ne yapmalıyım nasıl anlatmalıyım

ve önerebileceginiz kitaplar varmı okumak istiyorum düzgün yetiştirmek istiyorum mardinde kitap bulmak çok zor malsef internetten nerden alacagımıda yazarsanzı sevinirim aramaya pek vaktim yok malesef

ve son bir soru şu mobilyaların sivri kızımlarını nasıl hallattiniz kızlar orta sehpa kalktı zaten yan sehpa görevi görüyor masa var tehlikeli olan sadece kenarları sivri geçen vurdu kağan ve kızardı yavrumun alnı sünger yapıştırıcam artık çaresiz burada bulmam mümkün amacına uygun ürünü siz neler yaptınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…