2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Çok sağol canım.

maşallah bebişine.gayet iyi gidiyor hamileliğin bu koşturmaca içinde...
Allah yardımcın olsun ben bu halimle zorlanıyorum valla.hele bu günlerde hastalık dolayısıyla bezdiriyor beniiii

Hamile olmak güzel onun kıpırtısıyla varlığını hissetmek ama çocukla çok zor. İpek'te muhteşem zevk aldığım bir hamilelik geçirmiştim. Hiç doğsun, bitsin istemedim. Ama bu sefer doya doya istediğimi yiyip içmeyi, rahatça döne döne yatmayı, çocuğumu kucağıma istediğim kadar almayı, yere eğilip doğrulurken dikkatli olmamayı özledim. Bu da geçecek bir daha hiç yaşayamayacağım biliyorum ama en iyisi ikiz doğurmakmış.

Çok şaşırdım. Benim testlerimde böyle çıktığında hep hamileydim. Çok enteresan. Gerçi 10 günlük gecikmede net çizgi görünürdü. Kimyasal gebelik falan olabilir.

bugünde oyun hamuru yaptım harika,züpper mikemmel oldu...
1 su bardağı un
yarın su bardağı tuz
1 yemek kaşığısıvı yağ
yarım su bardağı su ile yoğuruyorum...

oyun hamuru kıvamını alınca gıda boyası koyuyoruz,ben toz kullandım 1 çay kaşığı kadar...
güzelce yoğuruyoruz 5 dk dolapta bekleyitoruz..

yer sofrası vardı ufak ,onunu üzerinde oynadık çok keyif aldık yaaa..eline ne geçerse hamura izini çıkarmaya çalıştı,hiç yeme teşebbüsünde bulunmadı hem yese bile içinde ne olduğunu biliyorum en azından

evet merak edenlerr hamile değilim henüzzz:)uzun zaman sonra doğum doktorumla görüşmek konuşmak,denizle oynaması konuşması çok güzel göz doldurmaya yetti..
ama denize kardeş istiyoruzzz...çünkü arada ne fazla yaş farkkı olsun ne ilerrde okulda sınıf farkı nede diğer bi sürü farklar..biriktee büyürler...Allaha şükür bakacak durum da olduktan sonra tek sıkıntı aileye uzaklık ama olsun o kadar da napalım...
işallah yakın zamanda size pozitif haberi de veriririzzz..planlarsak belki kısa sürede gerçekleşir...

huriş çok güzel oyun hamuru düşüncesi...valla bravo..biz henüz başlamadık hamurlara :)) ama bayılır deniz de kesinnn...

bunun dışında anneler çok hareketlendik..sandalyelere çıkıp pencerelere bakıyoruz..masalara çıkıyoruzzz..dişlerimizi macunla fırçalıyoruz artık...minik minik macunlaa...çok güzel dişleri varrr korumak için macuna başladık:))
havalar soğudu malum...hastalandık anne oğul...oğlum nezle oldu benim bademcikler şişti ama atlattık...hergün sarımsaklı bişiler yedirmeye çalışıyorum doğal antibiyotik:)

meyve hala yemiyorr..mecbur kivi armut elma muz mandalinayı blendarlayıp içine bir kaşık bal atıp yediriyorum..ne zaman yer hiç bilmiyorum

artık meme istemiyor..kendiliğinden bıraktı..gece hiç uyanmıyor saat 10da yatıyor..sabah 9 gibi uyanıyor...gün içinde 2 kere uyuyor 2 saatten herbir uykusu...4 saat kadar..bardakla su içiyor az dolduruyorum...biberonu pek tercih etmiyor bardağı denedikten sonra:)

oyunlarımız bile değişti daha büyük oyunlar oynuyoruzzz:) resim yapmaya çalışıyoruzzz...kalem kağıtla şekiller yapıyoruzzz..legoları artık daha düzenli sıralayıp yükseltiyor...kitaplarındaki nesneleri sölemeye çalışıyor benle beraber...hayvanlardan kedi köpek kuşu tanıyor tepkilerini ona göre veriyor :)oyuncak torna vidalarla tamir yapıyoruz derkennnn sizlerden naber..kısaca oyunlarınızı ve oyuncak çeşitlerinizi yazarsanızz bilgilenirim...

Son düzenleme:

Tamam dışarı çıkıp alınacaklar listesine gıda boyası da ekleyeceğim de nereden alacağım bir de onu yazarsan süper olacak.

Yakında kardeş haberlerini alacağız anlaşılan. Hadi hayırlısı bakalım.
Biz diş fırçasını macunsuz kullanıyoruz. İpek'in henüz tüküreceğini sanmıyorum. Onun dışındaki oyun aktiviteleri hemen hemen aynı. İpek benim de ona katılmamı istiyor. Aktivite masasındaki sesleri ben söylüyorum o tuşuna basıyor. Onun dışında sözlükteki nesnelerin, hayvanların bazılarını tanıyor. Daha doğrusu benim anlattıklarımı. Şekil geçirmeli oyuncağı var hani şu kare, yıldız, oval falan şekilleri yuvalarından geçiriyorsun onu benimle yapıyor. Küpleri üst üste diziyor, iç içe sokuyor. Artık bunlar basit kaldı. Halkalarla oynuyor. Ona pastel boya alacağım resim yapsın diye. belki bir de boyama kitabı. Yapabileceğini pek sanmıyorum. Açıkçası ebush kadar cesaretli de değilim. El boyası almak isterdim ama heryeri batırır kesin. Yeni gelişme olursa yazarım.

Sahi Huri sen meme işini ne yaptın. Operasyon tamamlandı mı?
Benimkinin geçen hafta sinirleri çok bozuktu. Ben memeye bağlıyorum. Artık pek hatırlamıyor. En azından yatağa yatırınca ağlamıyor ama uyutması çok zorlaştı. 23:30'da uyuyan çocuk ki bu en geç saatiydi artık 1'de falan uyuyor. Sabah da 10:30'da kalkıyor. Ona bir çare bulamadım henüz. Bir süre kendi haline bırakıyorum. Bu durum benim de işime geliyor. Sabah biraz uyuyorum. Yakında uyuyamayacağım için çok da hayıflanmıyorum ama çocuğun büyüme hormonu güme gidiyor. Haftaya bir düzene sokmaya çalışacağım.

IPEGIMU masallah fistik kocaman olmus, tipki babasi

huris sagol tarifin icin, en kisa zamanda denicem bakalim sinanin hosuna gidicekmi
bizde kitaplari cok ama cok seviyoruz, hic elinden dusurmuyo, butun hayvanlari taniyoruz neredeyse,

aslan nediyomus oglum diyorum HRRR diyo, kus nediyomus diyorum CIK CIK CIK diyo, yilan nediyomus diyorum SSS diyo,
onun disinda bizde dis fircalamayi cok seviyoruz, ta basindan beri macunla fircaliyorduk, bebeklere ozel macunla. Birde sinan herseyi sol eliyle yapiyo, solak mi olcak ne?

Bende buaralar yalanci emzigi biraktirma çabasindayim, ama hic ilerleme kaydetmedik,
sadece uyurken veriyorum, onsuz asla uyumuyo,

canım gıda boyasını aktardan alıyorum
birde hamuru saklamak için plastik kaplarda almak lazım sanırım ben streç filme sarıp buzluğa koymuştum çözüldükten sonra çatlamalar oldu yağ ile yoğurdum ama kurtaramadım hamuru sanırım hazır satılanlar gibi ya plastik kap alacağım yada meyve pürelerin olduğu minik cam kavanozlarda ona daha çözü bulamadım...

meme işini hiç sorma vaz geçecek gibi değil gündüzleri ııggghhh diyo böö diyor ama gece uykusuna yatarken bluzlarımın yakası uzadı çekiştirmekten hiç bir şekilde dikkati dağılmıyor odaklanıyor göğüslerime...2 fırtta olsa çektiğini kar sayıyor maalesef...kıyamıyorum yaa...1 gececik kaynanada kalsa belkide geçecek bu gece nöbetlerimiz ama işte...

bu gece de aynısını yaptı kucağımdan indirdim "git" diye bağırdım,bir ağlayışı var hıçkıra hıçkıra sonuç yatakta omuzum da uyudu kolu da hep boynumda....
uyku saatlerimiz
sabah 9
öğlen 12
akşam üstü 5
gece 10
gece boyunca 2 kere kalkmak...

menekseak ben veriyorum yatmadan once 200 cc iciyo, bazen gece yarisi bidaha istiyo ozamanda 150 cc felan iciyo. Gunduzleride yatmadan veriyorum, biberonla iciyo buarada

gece bebeğe süt yada meme yada mama vermek çok doğru değilmiş..hem bunu bi programa çıkan uzamndan dinlemiştim hemde okumuştum..özellikle dişleri ve midesi için çok sakıcalıymış....gerç, nasıl alıştırırsan öle gider...acıkıp ağlarsa yapacak başka bişi kalmıyor ama benim oğlum gece ne meme ne süt ne mama alır..saat 22.00 gini uyur sabah 9 da uynaır...güne yumurtayla başlarız sonra ya cici bebe süt yada normal kahvaltıyla..

Merhaba,bende bazen yatmadan önce 200ml süt veriyorum kaana ama her zaman değil.Yemeği erken yediyse yatmadan içmek istiyor veriyorum.Yemeği geç yediyse ve ardından hemen yatacaksa istemiyor zaten karnı tok olduğu için...Gecede 2 defa meme için kalkıyor.Ben yaza doğru memeyi bıraktırmayı düşünüyorum...Gündüz zaten meme aramıyor..
Benim oğlum genellikle günde 1 defa 2 yada 3 saat uyuyor.Akşamüzeri pek uyutma taraftarı değilim.Akşam uykusuna saat 20.00 de yatmış oluyor.Sabahta 7 de kalkıyor.Bende akşamları biraz tv izliyorum uzanarak iyi oluyor.Ama illaki uyumak isterse akşamüzeri 5 gibi 1 saat daha uyutuyorum.O zamanda gece uykusuna saat 22 de yatıyor.
Biz diş fırçalamıyoruz daha....
Oyunlara gelince bu ara kaana çok oyuncak ve kitap aldım.Kitaplara bakmayı ve dinlemeyi seviyor.
Dün bateri takımı aldım.Sabahtan başladı çalmaya...Balonla oynamayıda çok seviyor.karalamayı da seviyor.Pastel boya almayı düşündüm ama vazgeçtim.Biraz daha zaman geçsin bakalım.Şimdilik yazı tahtası ve kalemle idare ediyoruz.Bu arada geçen gün eline tükenmez kalem geçirmiş ve kanepeyi çizmiş bayağı.Nasıl çıkar acaba??
Dans etmeyi oynamayıda çok seviyor.Tv de müzik çıktığında hemen oynamaya başlıyor.En sevdiği reklam turkcell....
Tek başına kahvaltı etmekten hoşanmıyor öyle olduğunda çok az yiyor.Hepberaber sofraya oturduğumuzda ise çok güzel yiyor.
11 tane dişimiz var azılarda çıkıyor çok şükür hasta olmadı bu sene fazla.Umarım bu kışı hastalıksız atlatırız...Bizden haberlerde şimdilik bu kadar

merhaba arkadaşlar 3-4 gündür demir hasta öle olunca ne gece uykusu kaldı nede gündüz..dün doktora götürdük grip olmuş burnu tıkalı boğazıda kızarmış allahtan ciğerlerinde bişey yok ondan çok korkuyordum geçenlerde ben hastaydım galiba benden geçti ona ama şöle bi ihtimal daha var su sebiline basmayı öğrendi günde 6-7 kere en az üst değiştiriyoruz ıslatıyor sürekli kendini o yetmiyormuş gibi yerler dökülen suyunda içine yatıyorondanda olabilir tabii çok üzülüyorum onu öle görünce geceleride sürekli kalkıyor herhalde burnu tıkalı ve rahat nefes alamıyor şimdi tonimer ve bi burun damlası daha kullanıyoruz ayrıca benical ve aferin kullanıyoruz tabi iştahıda yok ve hiç bişey yemiyor son günlerde dişlerden şüphelenmiştim çok saleyesi akıyor şimdi 12 tane dişi var bu arada onuda çıkarıyor olabilir en kötüsü zaten kilo almıyordu ama şimdi dahada kilo vermiş 10.5 kilo olmuş15 gün sonra doktor kan tahlilleri istedi onları yaptırcaz bide hiç bilmiyordum demirin başı sürekli terler baş terlemesi d vitamibni eksikliğinden olabilirmiş onun içinde kan tahliliği yaptırıyoruz ve biz şu ana kadar hiç yaptırmamıştık..aynı zamanda kilo almayan çocuklarda yada sürekli aynı kiloda seyredenlerde idrar yollarında iltihap yada kumda olabilirmiş bunların hepsini dün ilk kez duydum bir ay takip etcez eğer kilo alımı olmazsa bu seferde idrar tahlili yaptırcakmışız..biz doktorumuzu değiştirdik iyimi oldu kötü mü anlamadın(bakalım artık zaman göstercek

bu arada kızlar demir hiç süt içmiyor sadece kahvaltısını bizle ettikten sonra bulamaçta veriyorum tekrar o zamn biraz almış oluyor..birde çok fazla oyun oynamak istiyor ama onunla napcağımı şaşırıyorum halkalarla oynardık eskiden hoşuna giderdi şimdi ondanda sıkıldı işte şekiller var onları kutunun içine atıyoruz beraber ama oda bi süre çok çabuk sıkılıyor napcağımı şaırdım onunla bütün gün evin içinde çocuk sürekli dolanıyor şu hamurdan bende yapıcam bi onu deniyelim belki hoşuna gider

Geçmiş olsun tealight,inşallah çabucak iyileşir paşa..
Evde ttüm gün çocuklar gerçekten sıkılıyorlar aynı oyuncaklarlada dönüp dolaşıp oynamaktanda zevk almıyorlar artık.Böyle oluncada evin içinde dolaşıp duruyorlar..
Aynı durum bizdede var.kaan tüm gün annemle beraber evde bütün oyunları oynuyorlar beraber ama yinede canı sıkılıyor.Sürekli ev karıştırıyor artık.Yaramazlık yapıyor masaların koltukların tepesine çıkıyor.Dün babannesine gitmişler halasıda varmış.Oradan gelmek istememiş eve.Değişiklik arıyor çocuklar ama kış günüde her zaman nereye gidersin.Bende bu ara kitap oyuncak vs çok aldım sıkılmasın diye ama biraz oynuyor bıkıyor haklı olarak...

tealight geçmiş olsun inşallah kısa zamanda iyilrşir.
benim kızımda 1 haftadır hastaydı malesef 2 gündür iyi maşallah.çok zor ne gece kaldı ne gündüz maşallah iyi şimdi....

Ayşenur 22:00 yada 22:30 da uyuyor gece 1 bazen 2 kez emmek için kalkıyor.sabah 9:30 - 10:00 uyanıyor .
gündüz 12:30 de 1 saat ,17:00 de 1 saat uyuyor.eğer öğlen çok uyuduysa akşam üstü uyutmuyorum gece geç uyuyor.

oyunlara gelince kızım oyuncakla oynamıyor malesef.bende yanında olursam ancak 10-15 dk sonra sıkılıyor.öle peşim sıra takılıyor.
kalem kağıtla oynamaya düşkün bu aralar ama yanında olmazsam bulduğu yeri çiziyo :)
şunu yap bunu yap deyince yapabiliyor maşallah.şekiller var onları atıyor topun içine benim yardımımla..söylenen herşeyi anlıyor neredeyse.kendince anlatmaya çalışıyor.anlaşabiliyoruz az çok.

beslenme sorunumuz dışında bi problemimiz yok Allah şükür.oda zamanla düzelir inşallah..

onu bende duydum onunu sebebi daha çok reflu problemi olan çocuklar için miş..gece yatmadan önce yada uykuda süt vermeyin refluyu tetikler demişti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…