- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #30.141
Bugün kontrolüm vardı. Oğlum 2026 gr olmuş. 851 gr almış 1 ayda. Boyu da 42 cm olmuş. 2 hafta önden gidiyor. Ve çok hareketli olduğu için dr zor günlerin beni beklediğini söyledi. Aman ne güzel.
o zaman yapacak bişey yok sende yedir kereviz,fasulye v.s. ama hepsini rondodan geçir püre haline getir yediği kadar yesin....şeklini boşver artık vitaminine bakacaksın, öylede böylede yaza yiyecektir heralde,doktoru ne diyor ki bu durum da hiç yöntem söylemedi mi,yani neticede aç aç dolaşmıyor ama faydalı vew katı olanları yemiyor diyorsun o zaman yediği şekle sokmak lazım artık biraz daha zamanı var demekki...canım benim anladım demek istediğini.ama zaten mecburen öyle yapıyorum yemiyor çünkü birbirine karıştırınca kusmaya okadar meyilli ki ondokuz aydır dorukda aşamadığım iki şeyden biri yemek biri uyku oldu.eline elme salata kraker işte armut ne varsa veriyorum dökmesi umurum bile değil .ama benim ki ısırıp ısırıp ağzına dolduruyor ama yutmadan hepsini yere atıyor sonra.zaten çorbayı sadece çorba olarak muhallebiyi sadece muhallebi olarak verebiliyorum.pilavı ayrı yiyor ama yoğurdun içinde istemiyor.hani öyle köfte yedirdim yada kereviz yedirdim yada patates yemeği yedirdim diyosunuz ya ben kendimi sorunlu hissediyorum ya bişilere geç kaldım diyorum yada yanlış yapıyorum diyorum ben oğluma yediremiyorum denemediğim yol kalmadı.okadar iştahsız bir çocukki acıksa bile ağlamaz gelir ençok memesine yapışır emer okadar.yutma olayı katı yiyeceklerde yok denecek kadar az.
ipekdemi pürüzlü yemiyor?? birde ölçek olarak bir öğünde nekadar yediriyosunuz ortalama olarak yani kaç kepçe çorba mesela onun gibi.kahvaltıda ne veriyosunuz peyniri nekadar veriyosunuz sütüde öyle .bilgilendiriseniz sevinirim gerçekten sorun yaşıyorum.kahvaltıda pek sorun yaşamıyoruz okadar geri kalanda yaşıyoruz ama kahvaltıda ne verdiğimi belirteyim hemen bi çay bardağı ballı cevizli süt bazen cici bebeli,yumurta bir gün arayla,peynir kibrit kutusu kadar bazen daha bile az.iki tatlı kaşığı reçel herzaman değil oda ,domates suyu bazen. bu kadar .mesela zeytini ağzına alıyor çiğniyor çiğniyor ama yutmadan çıkartıyor
uzun oldu biraz ama derdimi umarım anlatabilmişimdir genel olarak .gerçekten yeme konusunda dertliyim hiçde belirtmemiştim ama siz sunu yiyo bunu yiyo deyince bende derdimi anlatim belki yardımcı olurlar çözerim sorunu dedim.NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM...
günaydın kulubümün güzel anişleri günaydınnnnn rüzgarlı bir mardin sabahından selam olsun herkese nasılsınız kuzular nasıl bakalım umarım herkes iyidir kuzular zorluyor hepimizi valla bende aynen öyleyim ipegimunu taktigini uygulıyorum bu bir süreç geçecek zorlandıgım anda içimden tekrarlıyorum ne kuzuma kızıyorum ozaman nede kendimi hırpalıyorum bi ara çok kötüydüm çünkü allah saglık huzur versin gerisi bi şekilde oluyor
huriş küstüm ben sana ne facede bi slm veriyon ne burda yahuu hayırdır buradda yazdıklarımıda görmüyorsun kaç sayfa var ki sanki aşkolsun alınıyorum valla:96::95:
ipegimu maşallah küçük oglana gayet iyi gidiyor büyüsün saglıcakla gelsin inşallah:81:
sevdikçe bitmeyenim aynı sorun bendede var canım kağanda öyle yazın ne çok yaşadım ben o kusma olayını kafayı yiyecektim son derece iştahsız bir çocuk şimdi bile istemedigi an bırakacaksın kaç kaşık yedigi önemli degil yoksa çıkarıyor birazdaha yesin diye ugraşırsam neler denemedimki şuruplar farklı gıdalar şekli bu çocugun napalım ipegimu yazmış dişleri çıkınca benim kız yiyor diye kağanın dişleri daha çok az 6 tam olarak çıkmış dişi vat 4 gelenler var biüyümekteler ondan reddede bilirmiki yemekleri yediremiyorum çünkü bende agzında çevirip duruyo canı isterse yiyor ama eline sürekli bişiler veriyorum oda biriktiriyor agzında sonrada ögürüyo velet vala karşısına eçip çigneme hareketi yapıyorum:84 glum böyle çigneyeceksin diye napıyım yedikleri pilav sahanda yumurta dolma içleri taneli çorbalr canı isterse begenirse köfte yemesse ezip veriyorum bütün yemekleri yiyo bezelyeyi fasulyeyi eziyorum biz ne yersek akşam oda onu yiyor ama ezerek ıspnagıda hafif blendırlıyorum napıyım yokda yemiyor dişleri çıksın bakalım belki ondanddır kafanı takma sende huri güzel yazmış evet ya taneli olcak ya ya püre öptüm hepinizi kuzu uyandı sesleniyo saglıcakla kalın
bende komili bebe şampuan ve yağını kullanıyorum ilk başlarda nivea kullanmıştım ama köpürmedi çok memnun kaldığım söylenemez...niveanın ıslak mendilini kullanıyorum okadar.
arkadaşlar siz böyle ıspanak yok kereviz yok patates kızartması yediriyoruz diyosunuz ya ağzım açık okuyorum.benim oğlan asla öyle şeyler yemiyor varsa yoksa çorba meyve püresi ve yoğurt başka hiçbirşey yok.çorbada kalın ekmek olsa çıkartıyo kusmaya çok meyilli midesi var.yemek seçiyor mesela ıspanaklı patates çorbası yaptım yediremedim çocuğa resmen savaştı benle.siz nasıl yediriyornuzu bunları ya .yada şöyle sorim ben nasıl normal şeyler yedirebilirim bu çocuğa(( mağdurumda mağdurum çok mağdurum mağdurum....
uzun bir aradan sonra herkese merhaba.heralde enson yazın girebilmiştim topiğe.beni de unutmuşsunuzdur belki.herkesin ne yaptığını bebişlerinin ne yaptığını o kadar merak ediyorumki.geriye dönüp okumak eymenle mümkün değil.biri bana kısaca özet geçerse sevinirim.bu arada hamileyim.1 aylık.benim durumumda olan ya da doğum yapan var mı.öpüyorum bebişlerinizi de.
evet canım ipeğimu vardı hatırlıyormusun kızı ipek o hamile son haftalarına girdi nerdeyse oda doğuracak yakında,hayırlı olsun senin hamileliğinde,seni hatırlıyorum..sık sık gel emi zaten burası eskisi gibi kalabalık değil ama yine uğruyoruz..
anladım canım yemek konusunu inşallah yakın zamanda çözersin...huricim;ben anlatırken şaka gibi geliyor ama gerçekten yemede sorunlu bir çocuk senin dediğin yolu izlicem gerekirse herşeyi pürüzsüz hale getircem ama vitamini almasını sağlıycam doğru söylüyosu vitamin alması önemli bişi.artık nekadar yerse.kahvaltı konusundada yazmıştım anormal birdurum yok dimi doğru yapıyorum fikir verirsen sevinirim.uyku konusundada gündüz pek sorunumuz yok daha çok gece yaşıyoruz bu sorunu nekadar yorgun olursa olsun sabaha kadar deliksiz uyumaz hiç mutlaka enaz enaz iki kez kalkar.oysa aptamil kaşık maması yediriyorum tok tutsun diye ama uyanıyor.açlıktanmı uyanyor başka bişimi var bilmiyorum.tekrar yedirsem diyorum kusar diye korkumdan yediremiyorum.gündüz 2yada üç arası birkez yada 1 gibi ve akşam beş gibi iki kez uyur.onda sorun yok izlediğim yol bu ama aclıktanmı gece uyumuyodur sizce
hurişim diger adımda iki kelam gelecek galiba:81:
ay deliii,kızım facebook çıktı mertlik bozuldu ,zati face aç kapa,işleri yap,öorba pişir derken ipek uyanıyor..ne olacak bu halimiz,sen gelip 2-3 mesaj atıp kaçıyon biz bişey diyoz mueski günleri gerçekten çok özlüyorum ne güzel paylaşımlar olurdu burada:97:
valla aynı şeymi bilemem ama,buhar makinesi ipeği burnu tıkandığında en büyük kurtarıcım,oysa evin nemi ipeğin burnunu açmaz öyle değil mi...?kızlar bayanlar hatunlar canlarımyeter bukadar yalakalık
bişi dicem bizim ev çok fazla olmasada nem var ve bütün apartman bu durumda.üst kat komşum bebeği için oda nemlendiricisi almış benimde kafama takıldı.bende alim dedim eşim bizim evlerde zaten nem var onun işide odayı nemlendirmek sence mantıklımı sorusunu sordu.sizce napmalıyım iyice araştırmak istiyorum SAYGILAR:)))))))))
ayşenurcum bende minadex kullanmaya başladım ama yeni başladım bakalım ne değişecek.artık zorlamak yerine vitamini bi şekilde almasını sağlamak gibi bir yol izlemeyi düşünüyorum.çünkü kusmaya çok meyilli aç kalmasını ve gelişim geriliği yaşamasını istemiyorum.teşekkür ederim cevap verdiğin için.
huricim;ben anlatırken şaka gibi geliyor ama gerçekten yemede sorunlu bir çocuk senin dediğin yolu izlicem gerekirse herşeyi pürüzsüz hale getircem ama vitamini almasını sağlıycam doğru söylüyosu vitamin alması önemli bişi.artık nekadar yerse.kahvaltı konusundada yazmıştım anormal birdurum yok dimi doğru yapıyorum fikir verirsen sevinirim.uyku konusundada gündüz pek sorunumuz yok daha çok gece yaşıyoruz bu sorunu nekadar yorgun olursa olsun sabaha kadar deliksiz uyumaz hiç mutlaka enaz enaz iki kez kalkar.oysa aptamil kaşık maması yediriyorum tok tutsun diye ama uyanıyor.açlıktanmı uyanyor başka bişimi var bilmiyorum.tekrar yedirsem diyorum kusar diye korkumdan yediremiyorum.gündüz 2yada üç arası birkez yada 1 gibi ve akşam beş gibi iki kez uyur.onda sorun yok izlediğim yol bu ama aclıktanmı gece uyumuyodur sizce
sağlıklı olmasına sevindim umarım herşey yolunda gider sonuna kadar.bazen bende düşünüyorum ikinciyi bazen sırf zor olur diye vazgeçiyorum oysa negüsel olurd peş peşe büyürlerdi o zorluğa katlanabilseydim eğer.sen çalışmıyosun galiba canım.birde oğluşunun ismini ne koyacaksın düşündünmü artık karar verdinmi yani:))
uzun bir aradan sonra herkese merhaba.heralde enson yazın girebilmiştim topiğe.beni de unutmuşsunuzdur belki.herkesin ne yaptığını bebişlerinin ne yaptığını o kadar merak ediyorumki.geriye dönüp okumak eymenle mümkün değil.biri bana kısaca özet geçerse sevinirim.bu arada hamileyim.1 aylık.benim durumumda olan ya da doğum yapan var mı.öpüyorum bebişlerinizi de.
günaydın kulubümün güzel anişleri günaydınnnnn rüzgarlı bir mardin sabahından selam olsun herkese nasılsınız kuzular nasıl bakalım umarım herkes iyidir kuzular zorluyor hepimizi valla bende aynen öyleyim ipegimunu taktigini uygulıyorum bu bir süreç geçecek zorlandıgım anda içimden tekrarlıyorum ne kuzuma kızıyorum ozaman nede kendimi hırpalıyorum bi ara çok kötüydüm çünkü allah saglık huzur versin gerisi bi şekilde oluyor
ipegimu maşallah küçük oglana gayet iyi gidiyor büyüsün saglıcakla gelsin inşallah:81:
sevdikçe bitmeyenim aynı sorun bendede var canım kağanda öyle yazın ne çok yaşadım ben o kusma olayını kafayı yiyecektim son derece iştahsız bir çocuk şimdi bile istemedigi an bırakacaksın kaç kaşık yedigi önemli degil yoksa çıkarıyor birazdaha yesin diye ugraşırsam neler denemedimki şuruplar farklı gıdalar şekli bu çocugun napalım ipegimu yazmış dişleri çıkınca benim kız yiyor diye kağanın dişleri daha çok az 6 tam olarak çıkmış dişi vat 4 gelenler var biüyümekteler ondan reddede bilirmiki yemekleri yediremiyorum çünkü bende agzında çevirip duruyo canı isterse yiyor ama eline sürekli bişiler veriyorum oda biriktiriyor agzında sonrada ögürüyo velet vala karşısına eçip çigneme hareketi yapıyorum:84 glum böyle çigneyeceksin diye napıyım yedikleri pilav sahanda yumurta dolma içleri taneli çorbalr canı isterse begenirse köfte yemesse ezip veriyorum bütün yemekleri yiyo bezelyeyi fasulyeyi eziyorum biz ne yersek akşam oda onu yiyor ama ezerek ıspnagıda hafif blendırlıyorum napıyım yokda yemiyor dişleri çıksın bakalım belki ondanddır kafanı takma sende huri güzel yazmış evet ya taneli olcak ya ya püre öptüm hepinizi kuzu uyandı sesleniyo saglıcakla kalın
herkese tek tek teşekkürler canlarım...
ayşenurcum ,sende haklısın doktorda ama benim çocuk okadar cinski kusmaya çok meyilli ve hemen kusar eğer onun istediği gibi yapmazsam aç dolaşır ama yemez yesede kusar anladın son kaşıkda yine kusar.ay ne çekiyorum bir bilsen.bari istediği gibi yapimde vitamin alsın bende şaşırdım napcamı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?