2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

herkese merhaba uzun zamandır yoktum ara ara girip okuyorum ama fırssat olmuyor birtürlü kızım dan fırsat bulamıyorum eşimde askerde gün sayıyıyoruz 3 ayımız kaldı sorumluluk bende oluncada zorlanıyorum biraz.

maşallah yavrucaklara daha düne kadar emekledei yürüdü derken şimdi diş fırçalayıp kremleniyorlar aynı bizimkide öyle ama istediği olmazsa kendini ağlıyarak yerlere atıyor.memeci oldu çıktı babasını bekliyorum bakalım memeden ayırıcam gelince ozaman sizlerden yöntemler bulurum artık.

Seninki harbi akıllıymış. Canının kıymetini biliyor.
İpek'i bugün parka götürdüm. Normalde merdiven çıkmaya kalkmaz ama bir çocuğu çıkarken gördü peşine takıldı. Baktım tutuna tutuna çıkıyor. Ama inmek yok. İnerken kendini hooop diye merdivenden atıyor. Benimki tavşan misali. Çıkış var iniş yok.

Zaman ne çabuk geçmiş diyecem gel bir de bekleyene sor tabi. Eşim 18 ay yapmıştı. 14,5 ay hiç görüşemedik. Mersin'deydi. Ben de evli olmadığım için baba faktöründen yanına gidememiştim. İlk zamanlar çok özledim. 9. aydan sonra bu adamı ben kafamdan mı icat ettim acaba hissine kapılmıştım. Beklemek çok zor Allah bir daha ayırmasın sizi canım.
Ağlayarak yere atma huyu hepsinde var galiba. Ben o kendini atınca yanından gidiyorum. İlgilenmiyorum. Ağlayarak peşimden koşturuyor ama hala bu huyundan vazgeçemedi. Yani bir ilerleme kaydedemedik.
Meme konusunda Allah yardımcın olsun. İnşallah kolay bırakır. Çocuğuna göre değişiyor. Ben meme bıraktırma fikrini kafamda çok büyüttüm. Değmezmiş, boşa stres yapmışım. Meme artık yok ığğğ olmuş dedim bıraktı ki İpek de acayip memeciydi. Hatta geçen gün giyinirken beni gördü. Bu ne kızım meme mi dedim geldi başıma memme memme diye. Al em biraz dedim yaklaştırdım güldü sadece. Unutmuş bile. Senin memen nerede diyorum gösteriyor. Aklı artık başka yerlerde çok şükür.

Hatta geçen gün giyinirken beni gördü. Bu ne kızım meme mi dedim geldi başıma memme memme diye. Al em biraz dedim yaklaştırdım güldü sadece. Unutmuş bile.

ayy insan kıyamıyor da,İpekte aynı böyle yaptı,değişik bir gülüş,saçmalama anne der gibi gülüyor,Anneliğin en harika,bana en keyif veren olayı emzirmek..şimdiden özledim emzirmeyi...

temmuz annişleri merhabaaaaa...
kuzular nasıllar?
yemeleri içmeleri konuşmaları sosyal durumları?
evde dışarda oyunları?

2 yaaş sendromu dayandı biizm kapıyaaaa..neler çekiyorum neler...

Bayanlar günaydın,bişey danışmak istiyorum size.Kaan pek balık yemiyor.Ayda 2 defa ancak yiyor.Sık sık alsam yemiyor.Onun yerine balık yağı kullanmalımıyım sizce?Siz kullanıyormusunuz faydaları zararları neler?Birde hangi marka balık yağı almalıyım bu konularda hiç bilgim yok..

ben hiç yemiyorum mesela Alalha şükür bi zararını görmedim:))
Ayda iki defa yiyorsa almana gerek yok diye düşünüyorum.

Tuvalet alıştırma olayında psikolog bir tanıdığıma demişki : bebeğiniz merdiveni kendi basına inip çıkabiliyorsa tuvalet alıştırma olayına hazırdır. Erken dönemde baslayınca ileride cimri olabiliyormuşş.. nasıl bir sebep -sonuç ilişkisi anlayamadım ama öyle demişler....

temmuz annişleri merhabaaaaa...
kuzular nasıllar?
yemeleri içmeleri konuşmaları sosyal durumları?
evde dışarda oyunları?

2 yaaş sendromu dayandı biizm kapıyaaaa..neler çekiyorum neler...
neler mesela
??
balık yağı kullanmadım da ,balık çeşidini değiştir,hepsinden tattırdın mı ..mesela ipek somonu beğenmiyor,palamutta sevmedi,ama mezgite bayılıyor...belki öyle yer...

enteresan gerçekten ama o merdiven inip çıkıyorsa zamanı gelmiştir diye bende okudum bi yerde...
ipek şu an lazımlıktan korkuyor,klozet aparatı alıcam,çişini yaparken söylüyor,ama tam yaparken

benim kızda balığı pek sevmedi.etlede pek arası yok benim gibi sebzeci sanırım.ağzında sakız gibi çiğneyip topluyor yutmuyor.
minadex in içinde az miktarda balık yağı var.onunla idare ediyoruz.
etide çorbaya katıyorum biraz yemiş oluyor işte.

ilginç ben duymamıştım daha önce.
bizimkide çıkıyor ama elinden tutmadan inemiyor.lazımlığını çok seviyo anne çıkar diyo üstünü çıkartıp oturtuyorum ama sadece oturuyor
kaka söylüyo ama bittikten sonra temizlemem için
inşallah yavaş yavaş öğrenecekler ..
amma benim önce memeyi bıraktırmam gerekiyo.gündüz akıl etmiyo pek aklına gelsede geçiştiriyorumunutuyo ama gece kabus gibi 2 kere mutlaka kalkıp emiyo.meme meme diye ağlıyo
inşallah onuda bırakır da deliksiz uyuruz artık

Huriş - Ayşenur yine de biliyorlar çişlerini kakalarını 2 yas gibi söylerler artık sizin bıcırıklar ...
Benim kızım bilmiyor daha çişini kakasını sadece wc ye giderken ben çişşşş diyor okadar kendi çişinden bi haber zavallıcık:)))

huriii ; bunlar mesela

herşeyden önce paylaşımcı değil.....artık değil...benlik kavramı oluşuyormuş doktoru öle diyo...birey olduğunun farkına varıp kendini ispat edip "bende burdayım" demekmiş bu...
isteklerini ağlayarak bağırarak yaptırıyor...yapmadığımızda vuruyor...
aşırı inat...kendi istekleri olsun istiyor...sakıza ve çaya sıcak olan herşeye ilgisi var...
kafası esince istediği saçma sapan herşeyi yapıyor kafayı iyise benim dağıttıklarımı bile yerine yerleştiriyor...kendine has alışkalnlıkları ve özellikleri var...
bu ayki değişimleri:
nesneleri gösterip isimlerini ona söylememi istiyor...cevap bekliyor :)masada yoğurt çorba meyve olsun mesela hangisini yemek istiyorsa elini uzatıp "munu" diyor...
bazen çıldırtsa da üstüne gitmiyorum...inatlaşmamaya gayret ediyorum...

bide erkek çocuk sıkmıyorum rahat yetiştiriyoruz babası özellikle ama istiyorum ki büyüsün abi olsun:) kardeş düşünemiyoruz onun bu davranışı yüzünden...günde 2 kere hava güzelse dışarı çıkıyoruz...bisikletine binmeye bayılıyor...diğer tüm oyuncakları kaldırdık zaten...artık lego araba flüt sesli oyuncaklara elini sürmüyor...oyun hamuru ve pastel boyalara ilgisi çok...karalamak yazmak istiyor...gidip yerlerini gösteriyor bana...

Benimkide biliyor çişini kakasını ama yapınca söylüyor.Poposunu tutup kaka diyor.Yaptınmı oğlum diyorum evet diyor.Sonrada koşarak yatak odasına gidip halıya uzanıyor temizle diye
Bezden de artık rahatsız oluyor çekiştirip duruyor.Dün çıkardım bezini ama çişin gelince söyle altına yapma dedim.Kafasını salladı tamam der gibi.Mama sandalyesinde oturuyordu ıspanak yapraklarıyla oynuyordu bende yemeğini yapıyordum.Tahmin ediyordum zaten söylemeyceğinide bir deneyeyim dedim.Baktım sandalye ıslakGidip değiştirdik tabi.Şu tuvalet eğitiminden çok korkuyorum zor bir süreç gerçekten.Kolay öğrenir umarım..

nesguik ayni benim kızımı anlatmışsın , çok zor bir süreç ...

tuvalet eğitimi için çok erken olduğunu düşünüp bişi diyemeyeceğim...yaz olsun bakalım belki açılır birden...benim oğlum merdiven çıkar ama inemez bir yerden tutmadan rahatlıkla...daha zamanımız var desenize:))
daha çiş kaka nedir bilmiyo...:)))) ben wcye girdiğimde selpak uzatıp bacağımı siler sadece

eee bunlar okula başladığında da sendrom...sonrasında ergenlik dönemine girdiğinde de üzerlerine de gidemeyeceğiz...nedir bu yaaaa bizi kim anlasınkendilerine soru sordurmazlarda...merak da etsek suç olur...yemek yapsak yemezler tripler falan....eeee bizi anlicak kişi gene kocalar:)

benzer şeyler bizde de var.

Ayşenur aslında paylaşır herşeyini ama abimin kızı ile değil :)
nedense kızlarla pek anlaşamıyor ve paylaşmıyor sanki erkek çocuklarla daha iyi anlaşıyo.büyük görümcemin ikiz oğulları var mesala onlara deli oluyo.kendini unutuyo hele emre ye.beni bile aramıyo akşama kadar oynar.

sakıza deli oluyo bütün gün sakız 5 dk çiğneyip çıkarıyo yarım saat sonra gene istiyo
meme ve sakız dışında öle inatlaştığı bişi yok sanırım.bide kağıt kalem çizmekten usanmıyo :9
olmaz diye anlatınca anlıyo sanki arada
oyuncaklarla pek arası yok bi kamyonu var bide bi bebeği var onunla mesgul bu ara ha bide misketler ve top:) sanki ereke çocuğu (bende küçükken öle imişim erkeklerle aram daha iyiymiş bana çekmiş galiba)
ne yersin kızım diye menü sayınca hangisini istiyosa söylüyo kendi dilince.yada mutfaktan beraber seçiyoruz :)
hayvanları çok seviyo mesala pc den resimlerini açıyorum deli oluyo severken ayy ayyy çüçük (küçük) diye (at,balık,kedi,köpek,inek,kuzu favorileri
kayuu delisi oldu sabah uyanıyo kumanda elinde anne aç ayuuu deyip sallanıyo bitincede ayuuu gitti diyoo

huri37 kullanıcısından alıntı
sıra geldi çiş meselesine ve 2 yaş sendromunaaaa....amanın amannn

_Tuana _

birde 4 yaş sendromu varmış , sonra anaokulu sonra okul

amannnn bu ne ya bu çocuklar sendromla mı büyüyecek yandık ki ne yandık..
gözüm korkuyor benim valla 1.5 yaşında söz geçiremiyoz bazen büyüdükçe ne olacak bilmem..
Annelik zor iş Allah yardımcımız olsun

sıra geldi çiş meselesine ve 2 yaş sendromunaaaa....amanın amannn

çiş meselesinde sakın acele etmeyin yavaş yavaş bazısı bir yaşında bırakırken (yeğenim bırakmıştı )bazende 3 yaşı buluyo ben kızımda 1 yaş dolunca başlamıştım alıştırmaya ama ters tepti 3 yaşşşşşolunca bıraktık wc ye oturmak bile istemiyordu hiç sevmesemde çocukta oje 3 yaşında keşfettim ve oyurtup wcye eline oje sürüyorduk veridum eline oynuyodu anca öle alıştı . denizde hiç acele etmeyi düşünmüyorum lazımlık aldık biri tuvalete girince oda gidip diek ona oturuyo yapıyomuş gibi yapıp dakikasında kalkıyo o lazımlık kafayamı geçmiyo havalardamı uçmuyo oooo çok zor benim iş...
gelelim benim sorunumuza kızlar bişi sorcam denizin ayağında çoktandır farkediyordum içe bastığını bu gün götürebildim doktora rontgen çekildi düşük taban orta dereceden biraz yüksek seviyedeymiş ortapedik ayakkabı yaptırmamızı önerdi . çıktık medikalciye sorduk 250 dolar civarı dedi hınk diye kaldık biz tabi sanki yeni bacak alcaz bu neya bilgisi olan varmı bu konuda fiyatlar nasıl genelde bölemi yoksa biraz araştırıp yaptırcaz inş...
bu arada ben k.k ayarlarınlmı oynadım ne yazılar karınca duası gibi okuyamıyorum bile ..
herkes iyidir umarım arada girip okuyorum zor daolsada pek katılamıyorum bütün bebişleri öptüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…