- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #30.161
CANIMSIN YA ,İPEĞİMU;ama kusma olayından gına geldi bana bu aralar azıttı yine yemeğin şekli pütürlü olması pütürsüz olması önemli değil artık canı estmi kusuyor bunaldım iyice afaganlar bastı hani kasma boşver yemezse yemesin diyosun yaah bi becerebilsem ama bu yazıları okudukdan sonra ondan başka çare yok galiba.uyucam tavsiyenize bugüden itibaren bir haftalık BOŞVERME HAFTASINA girmiş bulunmaktayım duyurulur yoksa sıyırcam soluğu bakırköyde alcam enson o olacak yanisize gelişmeleri aktarcam boşverme haftasından sonra rahatlarsam öyle devam edicem rahatlamazsam eh bi zahmet ziyaretime gelirsiniz artık.:))))öpüyorum hepiniziSağol canım.
Bu arada 1 yaşındayken İpek'in altta ve üstte toplam 8 dişi vardı arkada dişim olmasa ben de yemek yiyemem diyerek hiç zorlamadım çocuğu. Geçirdim blenderdan. Zaten zorlayamıyordum öğürüyordu yutamıyordu yavrum. Sonra 8 diş aynı anda patladı. Oldu 16 diş. Benimki mamma mamma diye tepeme dikilmeye başladı. Şimdi herşeyi yiyor maşallah. Dün pizza yiyoruz hammm diye atlıyor göreceksin. Tavsiyem çocukları alıştıracam diye ne kendinizi ne onları harab edin. Sonra onlar kusmaktan siz etrafı temizlemekten helak olursunuz. Bir de kusunca insanın canı sıkılıyor. Bu çocuk yine aç kaldı diye düşünüyor. O yüzden bırakın zamanla herşey kendiliğinden düzeliyor. Hiç kasmayın derim.
CANIMSIN YA ,İPEĞİMU;ama kusma olayından gına geldi bana bu aralar azıttı yine yemeğin şekli pütürlü olması pütürsüz olması önemli değil artık canı estmi kusuyor bunaldım iyice afaganlar bastı hani kasma boşver yemezse yemesin diyosun yaah bi becerebilsem ama bu yazıları okudukdan sonra ondan başka çare yok galiba.uyucam tavsiyenize bugüden itibaren bir haftalık BOŞVERME HAFTASINA girmiş bulunmaktayım duyurulur yoksa sıyırcam soluğu bakırköyde alcam enson o olacak yanisize gelişmeleri aktarcam boşverme haftasından sonra rahatlarsam öyle devam edicem rahatlamazsam eh bi zahmet ziyaretime gelirsiniz artık.:))))öpüyorum hepinizi
Huri benim durumu ne güzel özetlemişsin. İçinde alay sezdim bak hamilenin duası tutar derler. İnşallah sen de benim pozisyona düşersin falan dermişim. Şaka tabi. Herşey gönlüne göre olsun diye dua ederim ben.
Ay alakasız olacak ama senin İpek'e kullandığın diş macununun markası neydi. Piyasada hep OralB, signal falan var. Ben bebek diş macunu istiyorum. Geçen bir eczacı diş çıkarırken rahalatan jel sattı bana diş macunu diye. Allahtan ikinci geliyor da çöp olmaktan kurtardım.
.
Allah razı olsun kız. Tamam geçen hafta oğlum için kontrole gittiğimde dr'da bu markanın broşürü vardı. Ama o kadar ufak yazmışlar ki markasını okumak imkansız. Aldım eve geldim yine okuyamadım. Neyse inşallah bunu bulurum yakınlarda.
Demek artık sizin de 16 dişiniz var. Çok sevindim İpke adına. Artık daha güzel yemek yer.
diş macunu NATURA HOUSE BABY CUCCİ OBO diye yazıyor kutusunda çok güzel ,tadıda kokusu da,ben genelde herşeyi ipekten önce kendimde deniyorum ya ordan biliyorum
resmi de bu;
doktoruda demişti isterse bir tüpü yesin hiç bişey olmaz tamamen bebekler için üretilmiş diye,mercimek kadar koyuyuorum,hanım karşısına aynayıda alıyor fırçalıyor dişlerini arkalara daha yapamıyor ama önleri güzel fırçalıyor.artık köpek dişlerimizde uç gösterdi 16 tane dişimiz oldu :81:
evet benim kızım ekmek delisi,anasında hamileyken çok ekmek yerdi ,daha rahat koparım geveliyor artık,o broşürün arkasında hangi eczanelerde bulunduğu yazıyordu bizde brolürle aldık her eczanede yok dr.sorarsın işte..fiyatı 15 liracık,ama uzun süre gider çok az koyduğun için epey gider,tabi ipeğin eline geçmezse...
bizim ki güneş kremini istemiş babasından oda vermiş yarısını halıya boca etmiş en az 3 sene giderdi yani
bende böyle bişi arıyodum sağol canım,alalım bakalım aliş efendi fırçalayacak mı korkmadançamaşır makinesinden korkar,avm lerdeki jetonlu oyuncaklardan korkar,yerde karınca görse adım atamaz ama bağırmaya gelince adam gibi ses çıkar çok erkek benim oğlum çoook, macundanda korkarsa hiç şaşırmayacam
Bu arada slm herkese :) umarım iyisinizdir.Biz şükür iyiyiz oğlumla bu aralar pek faaliyet içerisindeyiz elimizden kalem kağıt eksik olmuyor. Konuşamadığı için ıh ıh ıh diye derdini anlatmaya çalışıyor,tutuşturuyor elime kalemi didi didi didi (aydede) çiz, tooota (toyota) çiz, elma,araba,otobüs,uçak ne varsa çiz.İlle yanında biri olacak ben alıştırdım sanırım yalnız oturup çizmiyor biraz çekilmeye karar verdim yoksa her gittiğimiz yerde didi didi didi şeklindeyiz, yemek bile yedirmiyo.Doğruları yanlışları göre göre öğrenicez yetiştirmeyi
vermesen unutmuyorlar anacığım;ne yaparsan yap aradan 20 dakka geçsin yine onu istiyorlar,nasıl bir akıl var ki unutturamıyorsun..Benimki de ekmeği çok seviyor. Man kafa olacak bu gidişle o kadar yani. Bir ara ekmeğe memme diyordu. Kafasında nasıl kategoriler varsa artık?
Bebek diş macunları pahalı zaten. Ben alana kadar İpek 2 yaşına girecek. Sonrasında birsürü macun çeşidi var zaten. Benimki de diş fırçasını elinde orada burada dolaştırıyor. Bu kaçıncı fırça saymadım. Vermeyince çok bağırıp ağlıyor. Verince çöp yapıyor. Valla ne yapacağımı şaşırdım. Hatta hiç sevmediğim halde bazen eline krem falan veriyorum. Başkası yapsa kınardım. Ama kendin yaşayınca neler yapıyorsun. Aslında herşeye hayır demek istemiyorum o yüzden sesimi çıkarmıyorum ama bazen hakikaten adamı pişman ediyorlar. Senin kremi bocalama örneği gibi.
.
Benimki de ekmeği çok seviyor. Man kafa olacak bu gidişle o kadar yani. Bir ara ekmeğe memme diyordu. Kafasında nasıl kategoriler varsa artık?
Bebek diş macunları pahalı zaten. Ben alana kadar İpek 2 yaşına girecek. Sonrasında birsürü macun çeşidi var zaten. Benimki de diş fırçasını elinde orada burada dolaştırıyor. Bu kaçıncı fırça saymadım. Vermeyince çok bağırıp ağlıyor. Verince çöp yapıyor. Valla ne yapacağımı şaşırdım. Hatta hiç sevmediğim halde bazen eline krem falan veriyorum. Başkası yapsa kınardım. Ama kendin yaşayınca neler yapıyorsun. Aslında herşeye hayır demek istemiyorum o yüzden sesimi çıkarmıyorum ama bazen hakikaten adamı pişman ediyorlar. Senin kremi bocalama örneği gibi.
Benimki de çok tırsaki. Gölgesinden korkuyor. Baba nerede diyorum kaçıp kucağıma geliyor. Babadan korktuğu için falan değil. Kedi nerede desem yine aynı tepki. Değişik seslerden görüntülerden de korkuyor. Kumdan, çimenden, küvete ayak basmaktan, vodafone reklamlarındaki Selim'den daha birsürü komik şeyden korkuyor. Tam konuşamasa da artık derdini anlatmaya başladı. Akşamları kelime egzersizi yapıyoruz. Abi, abla, İpiş ( bu İpek oluyor), otur, toto( toyota) peppe, nonon (mannon), üç, dört, beş son kelimeleri. Vücudunun bölümlerini sorunca gösteriyor. Yalnız yanak diyince ayağını gösteriyor. E kızım haklı çok benziyor.
Merhabalar,hepiniz iyisiniz maşallah..Bizi sorarsanız ben işyerinde olduğum için fazla yazamıyorum ama takip ediyorum sizi.Kaan dün mama sandalyesinden düştü.zaten ben hep böyle haberlerle geliyorum.mama sandalyesinin önündeki masaya fazla yüklenmiş masası bir çıktı kaan tepetaklak kendini yerde buldu masada üstüne düştü.Bende o arada öğlen arası yemeğe eve gelmiştim ve tost yapıyordum kendime.Bir anda nasıl düştü tutamadım.Burnu falan kırılmadı Allahtan.Sadece yüzü halıya sürttü kafası çarptı burnu kızarıktı akşama kadar.Çok korktu ağladı falan ama neyseki bişey olmadı.Düşecek diye korkuyordum zaten çünkü sandalyede ayağa falan kalkıyor akrobatik hareketler yapıyor ama hep bir elimle tutuyordum yada uyarıp oturtuyordum bu sefer kendini yerde buldu.Ne zaman uslanacak bu oğlan bilmiyorum.
Fırça konusunda bizde aynıyız,sadece elinde tutup gezmek istiyor ne sanıyorsa artık.Hiç göremeyeceği yere kaldırdım konuşana kadarda isteyemez adını diyemiyo daha fırça mı diyecek
Krem deyince bişey anlatayım, bizimki benden görüyor ya krem sürdüğümü geçen metroya binmişler annemle,annem eline kremalı bisküvi vermiş bizimki kremaları sıyırıp oh oh oh diye yanağına sürmeye kalkmışbütün metro koptu diyo annem.Değişik oluyo bu çocuklar,bizim aklımızın ucundan geçmeyen şeyleri akıl ediyolar şaşırıp kalıyorum.
Canım geçmiş olsun çok üzüldüm,Allah korumuş neyseki.Durdukları yerde durmuyorlar çok hareketliler tabi başlarına geleceklerden habersiz, Alişte bi ara koltuklara çıkıp yere bırakıyodu kendini, tutmasam ciddi ciddi düşecek öyle gözü kara, neyse şimdilerde aklına gelmiyor.Tekrar geçmiş olsun
Merhabalar,hepiniz iyisiniz maşallah..Bizi sorarsanız ben işyerinde olduğum için fazla yazamıyorum ama takip ediyorum sizi.Kaan dün mama sandalyesinden düştü.zaten ben hep böyle haberlerle geliyorum.mama sandalyesinin önündeki masaya fazla yüklenmiş masası bir çıktı kaan tepetaklak kendini yerde buldu masada üstüne düştü.Bende o arada öğlen arası yemeğe eve gelmiştim ve tost yapıyordum kendime.Bir anda nasıl düştü tutamadım.Burnu falan kırılmadı Allahtan.Sadece yüzü halıya sürttü kafası çarptı burnu kızarıktı akşama kadar.Çok korktu ağladı falan ama neyseki bişey olmadı.Düşecek diye korkuyordum zaten çünkü sandalyede ayağa falan kalkıyor akrobatik hareketler yapıyor ama hep bir elimle tutuyordum yada uyarıp oturtuyordum bu sefer kendini yerde buldu.Ne zaman uslanacak bu oğlan bilmiyorum.
vermesen unutmuyorlar anacığım;ne yaparsan yap aradan 20 dakka geçsin yine onu istiyorlar,nasıl bir akıl var ki unutturamıyorsun..
ben artık büyük konuşmuyorum,ben onu yapmam,şu çok yanlış,ayy böyle olur mu hiç ben ipeğe yaptırmam gibi laflar kalktı lugatımdan....başıma gelecek diye ödüm kopuyor,her şey akışında...bu iyi günlerimiz ergenlikten aklım çıkıyor,şimdiden yaptıklarını görünce o zamana hazırlık yapmak gerektiğini düşünüyorum...
farın göze,allığın yanağa sürüldüğünü bilen 18 aylık bir kızım var
şu korku konusunda hiiiiiiiiiiiiç,zerre korku yok anam,karanlık,ses,bağartı,umrunda olmaz,henüz hiç bir korkusu yok hanımın...
dün akşam annemdeydim,orda ki komşumuz uğradı ipek ilk defa gördü,atladı kadının kucağına gitti,gel kızım,gitme kızım,ben burdayım dediysem de dinlemedi,sarıldı kadının boynuna gitti...(yan daire)5 dakkaya gittim baktım oynuyor,hayır çocukta yok evde 17 yaşında kızı var....hayrettin bişiy,babannesi gibi umursuz,gamsız bişiy olcak sanırım
Fırça konusunda bizde aynıyız,sadece elinde tutup gezmek istiyor ne sanıyorsa artık.Hiç göremeyeceği yere kaldırdım konuşana kadarda isteyemez adını diyemiyo daha fırça mı diyecek
Krem deyince bişey anlatayım, bizimki benden görüyor ya krem sürdüğümü geçen metroya binmişler annemle,annem eline kremalı bisküvi vermiş bizimki kremaları sıyırıp oh oh oh diye yanağına sürmeye kalkmışbütün metro koptu diyo annem.Değişik oluyo bu çocuklar,bizim aklımızın ucundan geçmeyen şeyleri akıl ediyolar şaşırıp kalıyorum.
[/SIZE][/FONT][/B]
çok güldüm ya :))) ah aliş benim bile aklıma gelmezdi o akıllı bıdık nolcak
Tuanada kendi fırcası dışında bizimkilere ilgi duyuyor . ilk önce kendi dişine sürüyor kendi dfırcasını az bişey sonra duvarlara :)))) öyle böyle alışacaklar inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?