- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #30.201
çiş meselesinde sakın acele etmeyin yavaş yavaş bazısı bir yaşında bırakırken (yeğenim bırakmıştı )bazende 3 yaşı buluyo ben kızımda 1 yaş dolunca başlamıştım alıştırmaya ama ters tepti 3 yaşşşşşolunca bıraktık wc ye oturmak bile istemiyordu hiç sevmesemde çocukta oje 3 yaşında keşfettim ve oyurtup wcye eline oje sürüyorduk veridum eline oynuyodu anca öle alıştı . denizde hiç acele etmeyi düşünmüyorum lazımlık aldık biri tuvalete girince oda gidip diek ona oturuyo yapıyomuş gibi yapıp dakikasında kalkıyo o lazımlık kafayamı geçmiyo havalardamı uçmuyo oooo çok zor benim iş...
gelelim benim sorunumuza kızlar bişi sorcam denizin ayağında çoktandır farkediyordum içe bastığını bu gün götürebildim doktora rontgen çekildi düşük taban orta dereceden biraz yüksek seviyedeymiş ortapedik ayakkabı yaptırmamızı önerdi . çıktık medikalciye sorduk 250 dolar civarı dedi hınk diye kaldık biz tabi sanki yeni bacak alcaz bu neya bilgisi olan varmı bu konuda fiyatlar nasıl genelde bölemi yoksa biraz araştırıp yaptırcaz inş...
bu arada ben k.k ayarlarınlmı oynadım ne yazılar karınca duası gibi okuyamıyorum bile ..
herkes iyidir umarım arada girip okuyorum zor daolsada pek katılamıyorum bütün bebişleri öptüm
cnm ben çerkezköydeyim burda özel bi hastaneye götürdüm ewt bi kaç yerde bende okudum ama başka nasıl tedavi edilecek doktor da bişey demedi benim eşimdede aynı sorun varmış hatta onunki tam dönükmüş kırıp alçıya almak istemiş doktorlar annesi izin vermemiş kendi hemşireymiş yazın kuma fln gömmüş artık başka ne yaptıysa düzelmiş ama yinede bariz belli bi yürümede sorun var halen .oğlum öyle değil yürürken içe basıyo bacak arası çok açılıyo baktım nette parantez bacak diyorlar bu kadar beklememin nedenide eşim bunu sorunetmedi ona göre normal alçıya alıncağını düşünüp istememişti bende böyle bişey istemem bi masaj varmış daha evel k.k da bulmuştum okumuştum şimdide aradım ama yazılar çok ufak bulamadım araştır istersncanım hangi doktora götürdünüz ?ortopedi mi? benim kızda sanki sağ ayağını hafif içe basıyor bende bi götürmek istiyorum da.
int. bi kaç gündür araştırıyorum bu konuyu ben ama ortpedik ayakkabı pek önerilmiyomuş artık.sene araştırmışsındı ama oku istersen
ÇOCUKLARIN AYAK SAĞLIĞI
Erken tanısı açısından çocukluk döneminde sorunların tesbit edilmesi son derece önemli. Doğumsal ve sonradan olan sorunları değerlendiren Doç. Dr. Selim Yalçın, görülme sıklığı risk faktörleri hakkında da bilgiler verdi: Çocuklarda ayak sorunlarını ikiye bölmek lazım. Birincisi çocuklarda gelişimsel düz tabanlık dediğimiz aslında sorun olmayan, hastalık olmayan bir hadise var. Bu çok yaygın. Çocukların yüzde 60, 70, bazı çalışmalara göre 80inde hafif düz tabanlık ve hafif içe basma var. Bunları bazı hekimler hastalık olarak kabul edip, tedaviye alıyorlar. Ancak tedavi olarak verilen ortopedik botlar, tabanlıklar veya bir takım başka özel kalıbına göre yapılan pabuçların hiçbir tanesi etkili değil. Bunların hepsi tıp dışı. Tıp dünyası bunu 1950lerden 70lere kadar araştırmış, Amerika, Kanada ve Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarımız. Seatle Üniversitesinden bir hocamız var, şu anda emekli. Dünya Çocuk Ortopedisi Dairesinin editörü, kitapları olan bir insan. O bu konunun çok üzerinde duruyor. Bu konuda hiçbir şekilde bir tabanla, pabuca özel bir tedaviye gerek yok. Bu birinci grup. Bu yaygın ama önemsiz, çünkü hastalık değil. Bir de ikinci grubumuz var. Doğuştan çarpık ayak dediğimiz, bebekler doğduklarında ayakları içe dönük olarak doğuyorlar. Bu binde 1 gibi çok sık görülüyor. Düşünün şu anda Türkiye, 70 milyon nüfuslu. Erkek çocuklarında kızların 5-6 katı sıklıkla görülüyor. Ve çok ciddi bir sorun. Erkenden alçıyla tedaviye başlanması lazım. Çocuk doğar doğmaz, dokular esnekken, daha sonra gerekirse ameliyatla. Bir takım başka çocuk ayak sorunları da var ama bunların hiçbir tanesi bu doğuştan çarpık ayak kadar sık ve bu kadar ağır değil.
Ortopedik ayakkabıları kesi nlikle önermediğini belirten Doç. Dr. Selim Yalçın, bütün dünyanın bunları terk ettiğini söylüyor."
cnm ben çerkezköydeyim burda özel bi hastaneye götürdüm ewt bi kaç yerde bende okudum ama başka nasıl tedavi edilecek doktor da bişey demedi benim eşimdede aynı sorun varmış hatta onunki tam dönükmüş kırıp alçıya almak istemiş doktorlar annesi izin vermemiş kendi hemşireymiş yazın kuma fln gömmüş artık başka ne yaptıysa düzelmiş ama yinede bariz belli bi yürümede sorun var halen .oğlum öyle değil yürürken içe basıyo bacak arası çok açılıyo baktım nette parantez bacak diyorlar bu kadar beklememin nedenide eşim bunu sorunetmedi ona göre normal alçıya alıncağını düşünüp istememişti bende böyle bişey istemem bi masaj varmış daha evel k.k da bulmuştum okumuştum şimdide aradım ama yazılar çok ufak bulamadım araştır istersn
bende tuvalete girerken kapıyı açık bırak,yada erkek çocuk olduğu için babası ile gitsin tuvalete şimdi çişini beze yapsa bile aslında tuvalete yapılması gerektiğini bilmesi,ileride rahat etmeni sağlar.üç gündür yazamadım ama geçmişi okudum ağırlık wc eğitimi olmuş bide herkesin yaşadığı sendromlar..bizde de aynın durumlar var.lazımlık aldım ama sadece oturmak için kullanıyo bende yaza bıraktım o işi.ama ben wcye girerken kapıyı örtüyorum o görmüyo yani yanlışmı yapıyorum
benimde danışmak istediğim iki şey var .birincisi memeden ayıran varmı varsa nasıl ayırdığını yazabilirmi?
ikincisi ise ben yemeklerinde kemik suyu kullanıodum ama kemikin ödünüde ekliyordum fakat bişi farkettim böyle yaptım yemekleri yemek istemiyor ve kusuyor .çünkü kahvaltıyı çıkarmıyor güzelde yiyiyor.ama yemeklerini kusuyor.kusmasına anlam veremiyorduk eşimle aklımıza kemik suyu geldi iki gündür kemik suyu kullanmıyorum ve kusmuyor.acaba neden gerçekten kemik suyu olabilirmi bi fikriniz varmı.herkesi optüm çok bebişlerinizide.umarım bu süreçleride atlatırız sorunsuz bir şekilde dilkelerimle ...
şu içe basma meselesi bende doktora gösterdim ama bişey yok normal dedi,şikayetim ipek sürekli düşüyor,doktoru çok aceleci ve hareketli bir çocuk ondan dedi,ama yavaşta yürüse devamlı düşüyor ,bide sinirlenip ööööffff diyor
bende tuvalete girerken kapıyı açık bırak,yada erkek çocuk olduğu için babası ile gitsin tuvalete şimdi çişini beze yapsa bile aslında tuvalete yapılması gerektiğini bilmesi,ileride rahat etmeni sağlar.
memeden ayırdım 3 gece uykusuz kaldık,birçok yöntem denedim en son salça ile bıraktı,çay tabağında salça ile geziyordum,meme istediğimde ucuna sürüyordum eğğ eğğğ diyip ağızına tıkıyorum,eeğğğ diyip çıkarıyordu,gece ağladığında salçalı memeyi veriyordum,memeyi tükürüp emziğini alıyordu,3 gece ağladı,4. gece deliksiz uyudu..çok zor sabır lazım..en müsait haftanı seç o hafta dene...ben eşim gececi olduğu hafta yaptım babamız zorlanmasın die...
kemik suyu olabilir tabi ki canım, vejetaryendir belki bilemeyiz ki diğer et ürünlerini yiyiyor mu?
madem kemik suyu konunca kusuyor koyma sende,onun yerine bol bol mercimek çorbası yedir mesela aynı yeri tutuyor...kusuyorsa verme kemik suyu,içi almıyordur,ağır geliyordur belki...
ayy insan kıyamıyor da,İpekte aynı böyle yaptı,değişik bir gülüş,saçmalama anne der gibi gülüyor,Anneliğin en harika,bana en keyif veren olayı emzirmek..şimdiden özledim emzirmeyi...
Bayanlar günaydın,bişey danışmak istiyorum size.Kaan pek balık yemiyor.Ayda 2 defa ancak yiyor.Sık sık alsam yemiyor.Onun yerine balık yağı kullanmalımıyım sizce?Siz kullanıyormusunuz faydaları zararları neler?Birde hangi marka balık yağı almalıyım bu konularda hiç bilgim yok..
slm kızlar ipeğumu teşekkürler yorumun için bebiş nasıl nekadar kaldı gelmesine.
üç gündür yazamadım ama geçmişi okudum ağırlık wc eğitimi olmuş bide herkesin yaşadığı sendromlar..bizde de aynın durumlar var.lazımlık aldım ama sadece oturmak için kullanıyo bende yaza bıraktım o işi.ama ben wcye girerken kapıyı örtüyorum o görmüyo yani yanlışmı yapıyorum
benimde danışmak istediğim iki şey var .birincisi memeden ayıran varmı varsa nasıl ayırdığını yazabilirmi?
ikincisi ise ben yemeklerinde kemik suyu kullanıodum ama kemikin ödünüde ekliyordum fakat bişi farkettim böyle yaptım yemekleri yemek istemiyor ve kusuyor .çünkü kahvaltıyı çıkarmıyor güzelde yiyiyor.ama yemeklerini kusuyor.kusmasına anlam veremiyorduk eşimle aklımıza kemik suyu geldi iki gündür kemik suyu kullanmıyorum ve kusmuyor.acaba neden gerçekten kemik suyu olabilirmi bi fikriniz varmı.herkesi optüm çok bebişlerinizide.umarım bu süreçleride atlatırız sorunsuz bir şekilde dilkelerimle ...
iyi geceler canimu ve sevdikçebitmeyenim :) ne uzun nickin varmış arkadaşım yawfs :78:
Aras canımı okuyor bugünlerde3 ay arayla yeniden fizik tedavi oluyorum .. ist.a taşındım , ist.lu arkadaşlara selam ederim
nette pek öenmli olmadığını büyüdükçe düzeleceğini yazmışlar düşme olayı bizdede var hızlı haraket etmekten sanırımşu içe basma meselesi bende doktora gösterdim ama bişey yok normal dedi,şikayetim ipek sürekli düşüyor,doktoru çok aceleci ve hareketli bir çocuk ondan dedi,ama yavaşta yürüse devamlı düşüyor ,bide sinirlenip ööööffff diyor
sizdemi tekirdağdasınız merkez sanırım .. teşekkürler ilgilendiğin için geçicek inş.canım senin sorun bizden daha farklı ve ciddi sanırım.babasında da var diyosun belki kalıtımsaldır.benim öle görünür bi sorun yok.sadece koşarken yada hızılı giderken sanki sağ ayağı hafif içe basıyor gibi.(şimdi dikkat ediyom ya daha çok oluyo gibi)asslında babaannesinde ve büyük halasıda hafif içe basarak yürüyolar ben onlara benzetiyorum(eşim duymasın) ama bi doktora götürücem bende t.dağ da doktorumuza danışalın da.
şimdiden geçmiş olsun canım umarım geçer.
üç gündür yazamadım ama geçmişi okudum ağırlık wc eğitimi olmuş bide herkesin yaşadığı sendromlar..bizde de aynın durumlar var.lazımlık aldım ama sadece oturmak için kullanıyo bende yaza bıraktım o işi.ama ben wcye girerken kapıyı örtüyorum o görmüyo yani yanlışmı yapıyorum
sizdemi tekirdağdasınız merkez sanırım .. teşekkürler ilgilendiğin için geçicek inş.
huri37 kullanıcısından alıntı
şu içe basma meselesi bende doktora gösterdim ama bişey yok normal dedi,şikayetim ipek sürekli düşüyor,doktoru çok aceleci ve hareketli bir çocuk ondan dedi,ama yavaşta yürüse devamlı düşüyor ,bide sinirlenip ööööffff diyor
sevdikcebitmeyenim kullanıcısından alıntı
hayal ettim onu öff derken yedim onu oyüsden
ben kemik suyu pek kullanmıyorum canım banada bir et obur olarak ağar geliyor,ben her yemeğe kıyma atmaya özen gösteriyorum,köfte ve et yemekleri sık yaparım,kendimden geçiyorum yerken çok seviyorum,ipekte genelde sulu et yemeği ve yemeklerde kıyma tüketiyor ,o sebeple hiç kemik suyu ile uğraşamam valla yeter ona o kadar...sende olmasan sesimi duyan yok canım ya harikasın.bütün tavsiyelerine uyacağım.özellikle wc ve memeyle ilgili olanlara.diğer arkadaşlarda palaşsa ya merak ediorum.
kemik suyunu bırakalı üçüncü günümüz dağlara taşlara biyerii kaşıdım kusmadı ..sanırım ağır gelior.peki sen ödünü alıormusun atıyormusun huri yada sende yapıomusun kemik suyu.nasıl yapıosun yaptın yemeklerin tamamınımı kemik sulu yapıosun.vejeteryan oldunu sanmıorum.çünkü çok olmasada balık v tavuk yiyen bi çocuk.sanırım kemiki sevmedi.aklıma enson o geldi onsuz yaptım yemekleri kusmadı.umarım ondandır başka derdi yokturda kullanmayveririm nolcak.dediğin gibi besin değeri olarak yüksek yemekler yparım bende zaten ufak tefek biçocuk sayılmaz olan yeter onaallahım inşallah ondandır başka problemi yoktur kusan bir çocuk gerçekten çok zor.
kaç aylıkken ayırdın memeden neden ayırmaya karar verdin ne rahatsız etti seni.beni çok sık emior açda olsa tokda olsa.ve okadar uzun emiorki acıo artık ona rağmen bırakmıo.asılıo oyun oynuo resmen yeni doğmuş gibi.artk vakti geldi sanırım die düşünüorum yanlışda düşünüo olabilirim ayıran varmı başka acaba:...
ooooo hadi bakalım bi istanbul buluşmasıda seninle yapak hatunnniyi geceler canimu ve sevdikçebitmeyenim :) ne uzun nickin varmış arkadaşım yawfs :78:
Aras canımı okuyor bugünlerde3 ay arayla yeniden fizik tedavi oluyorum .. ist.a taşındım , ist.lu arkadaşlara selam ederim
uyyy maşallah paşama..ablasın da var mı canım böyle bir durum ?denizin son halleri esaında öle pantolondan görünen bi anormallik yok . dar bişey güydüğünde belli oluyo
kendi doktoru canım,ortapediye gerek yok dedi,bi sorun yok dedi,telaşlı olduğundan dedi..bakalım büyüdükçe anlaşılır,nasılsa herşeyin bi çaresi vardır,çok dert etmiyorum şimdilik...canım sen çocuk doktoruna mı ortopedi ye mi çıkardın ipeği? bende bi göstermeyi düşünüyorum da?benim ki gayet güzel yürüyor öle düşme falan yo.seninki doktorun dediği gibi telaştandır brncede..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?