2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

tabi canım yaz gelsin,ayarlarız buluşma...
bu arada kemik suyu için evet belki çok erken başladığın için,yani şöyle ki ek gıdaya başlarken sebze olsun meyve olsun ne verirsek takip altına alıdığımız da çocuk neyi sevip neyi sevmediğini anlarız..
mesela bugün sade yapsaydın çorbayı,yarında kemik suyu koysaydın yarın kustuğunda anlardın kemik suyu olduğunu,sen direk kemikten başladıysan,çocuğu yemek yemiyor hep kusuyor diye düşünürsün.neyse ki atlatmışsın canım çok geç olmamış anlaman...
şu emzirme konusunda bende çok vicdan yaptım,göğüslerim şişti ben boş boş sağdım döktüm,eğer sağmazsan biri büyük biri küçük kalır ha dikkat et...
vicdandan dolayı çok uzun sürdü benim bıraktırmam çünkü ağzına tıkıyordum ağlamasın diye üzüzntüme....ama inan zamanla geçecek 3 gün bekle yeter sonra versende istemeyecek zaten...

kusma sorununu hallettik sayılır artık kusmuyor ve daha huzurlu sanki ...ara ara kemik susuz yaptım huricim ama aklıma bile gelmedi kusmasının kemik suyundan olabileceği ihtimali eşimle düşünürken düşünürken fikir yürüttük sadece oysa bu sorun yüzünden de üç kez doktora götürdüm farklı farklı bişi çıkmadı.
neyse Gelelim memeden kesme olayına.bugün birinci gündü.düngece uyandı ve beni görmedi babayla yattılar.mızırdandı ağladı ama çok değil.bugünde defalarca denemek istedi ama salça sürdüm ehh olmuş dedim akşam üstü artık oda ehh demeye başladı çok zorlanmadı doruk ama ben zorlanmaya başladım şişti doldu hiç emzirmedim vicdanım sııkıştırıyo ama kararımdan dönmeyi düşünmüyorum.bakalım yarın neler olacak anlatıcam burdan size.

merhaba kızlar topik sakinleşmiş yine :)
bende Ayşenur u memeden kesmeye karar verdim.zaten gündüzleri vermeyi bırakmıştım.ama geceler daha zor olur gibi geliyodu.babamız gece vardiyasındayken bende yavaş yavaş bıraktırmayı deniyorum.
2 gece ağlıyo diye sadece 1 kez verdim.biraz mızmızlandı tabi Allahım yardımcım olsun.Akşam hiç vermedim.bakalım bu gecemiz nasıl geçecek??
ne güzel yavaş yavaş bıraktırıyodum hafta sonu istanbul a gitmemez gerekiyo.inşallah o zamana kadar unuturda oradada gece zırıldamaz

bugün bizim meme bıraktırmada ikinci günümüz hatta iki buçukuncu günümüz .çok korkmuştum ama korktuğum kadar çıkmadı doğrusunu isterseniz sabah kalkınca emmek istedi salça sürdüm eh olmuş oğlum dedim eh dedi oda sonra daha yüzüne bile bakmadısakin geçti am gelip gidip sarılıyor bana bide biraz asabi oluyor.sakin ve inatlaşmamak gerekiyor huyuna gidiyrum şimdilik pek bir problem yok ama benimkiler iyice şişti kafam kadar oldula çokda acıyorlar.umarım yarın biraz hafiflerler sanırım zafer benim olcak gibi

canım ben biraz biraz boşaltıyorum göğüslerimi.yoksa çok şişip acıyolar.boşaltmadanda geçmiyor acısı.sen sütünü boşaltmıyomusun?

kızlar inşallah sorunsuz atlatırsınız,inanın iştahları açılacak yemeklere saldıracaklar...
sevdikçe bitmeyenim,göğüslerini sağmalısın,yoksa biri büyük biri küçük kalabilir,içinde süt kalınca zor oluyor,ben 2 ayı geçti keseli son damlaya kadar sağmadım boyutları orantılı ama hala sıkınca süt geliyor...

ayşenurcum huricim inciklerimi sağmıyorum öle dolu dolu duruyorlar sağdıkça sütün geri gitme süresinin uzayacağını düşündüğüm içinde sağmayı düşünmüyorum.iki gün bitti bugün şişlik dışında çokda zorlandımsöylenemez umarım yarında bukadar güzek geçer.

ayrıc ben nikimi nasıl değiştirebilirim bilen varmı oldukça uzun kısaltmak istiyorum :))

uzun zamandır sizi takip ediyorum 1-2 ay önce benim kızımdan sizin bebikler.neler bekliyo diye hep sizi okuyorum.keyifte alıyorum.memeyi bıraktırma konusunda benimde bir önerim olacak.öneri dediğim sütün geri gitmesi için..yoksa memeyi bıraktırma kabus gibi olcaktır benim ve kızım için.ama ben nisan sonu gibi bıraktırcam.hava ne soğuk ne çok sıcak olsun diye.bunaldıkca dışarı çıkartırım diye düşünüyorum.sütün geri kaçmasına yaş nane yaprağı çok ii geliyomuş.rahatlatıyomuş.onu denerseniz rahatlıcaknız.

Ben memeyi bıraktırıken zaten sütüm kalmamıştı hiç öyle acıma durumu falan yaşamadım. Ama sütünüz varken bıraktırıyorsanız sağmak gerekir diye biliyorum. Bir de sütün üretilmemesini sağlayan ilaçlar var. Bunlardan da kullanabilirsiniz. Dr veriyor zaten. Yoksa allah korusun kist, sıtma falan yapabilir.

ayrıc ben nikimi nasıl değiştirebilirim bilen varmı oldukça uzun kısaltmak istiyorum :))
sen daha önce değiştirdin ya nickini hayatım,yukarda yararlı linklerin içinde yöneticiler var ordan kazeni yada cuhrly i bul onlara mesaj at nickimin şu olmasını istiyorum diye onlar hallederler şeker...
yaş nane yaprağını napıyorum çiğniyor muyuz??:26:

selam güzel anneler ve bebişleri...
bugün çok bunaldığını hissettim biraz yazıp rahatlayayım dedim..iş beni bitirdi artık..her akşam 9 da çıkıyorum ve ırmağı göremiyorum bile doğru düzgün.son zamanlarda cumartesileride çalışır oldum.yoruldum artık.yazık ırmakcık akşamları anne diye anne oluyor..çok özlüyor farkındayım.üzülüyorumda onu öyle görünce..

kolundaki alçı çıktı çok şükür bir sıkıntı yok.ama çok yaramaz çok hareketli oldu.hergün gece altını değiştirmek eziyet oldu bana.hiç değiştirtmiyor.

birde yazdığınız son sayfayı okudum.ben sütümü hapla kestim.1 hafta kullanıyorsunuz kesiliyor.
neyse iş beni bekler.öpüyorum hepinizi

keşke işin biraz daha hafif olsa,saatleri daha erken olsa

selam ahali bizim üçüncü günümüzde bitti.ciciklerim normale dönme yoluna girdiler.çabuk çekilcek sanırım sütüm ee ondokuz ay em em canım onlar napsın süt mü kalır dünkü kadar şiş değiller ve acımıyorlar.doruk gündüz girişimlerde bulundu ama vermedim yalnız bu gece sancılı geçiyor neden anlamadım ilk gün bile bu kadar değildi uyumak istemiyor sürekli uyanıyor beni istemedi babasıyla yatıyolar üç gündür.nasıl bi yol izlemeliyim yoksa bu dönemde rahat bırakım istedi yerde yatsın mı zaten pazartesiye kadar bişi kalmaz alışır dedi annemde....(((

bende bir hafta önce oğlumu sütten kestim
beklediğimden kolay oldu
oğlum uf olmuş artık emme dedim
uff dedi emmedi ilk günler çok sayıkladı kuzum ama vermedim
ğöğüslerimde sancı olmasın diye gece uyurken emzirdim 2 gün
artık rahatz daha çok iştahı açıldı

bende gündüz zorlanmadım bugün beşbuçucukuncu günama geceleri feryad figan kalkıyor mama verip uyutuyorum ama sanırım aklına ençok gece vuruyor .birhafta daha geçsin bakalım.seninkinin uykuları nasıl peki...

slm güzel anneler ve dünya tatlısı bebişler

benimde prensim var 11 aylık emmeyi bıraktı çalışan anne olduğum için çok fazla isteklide değildi...

benim size sorum sünnet ettirmek istiyorum.. ettiren ve düşünen var mı?

birde bu aralar çok mızmız herseyi yere atıyor zorla yamek yiyiyoruz sizde durumlar nasıl?

merhaba arkadaşlar...
ist gezimizi tamalayıp döndük.şansımıza hava gerçekten çok kötüydü.yollar kapanırda kalırız diye korktum valla :)
Ayşenur u sütten kesme olayımız tamamlandı.gündüz aklına gelmiyor maşallah .gecede iyiyiz Allah a şükür.deliksiz uyuyor artık diyebilirim.su içmek için uyanıyor bazı geceler.meme diyo yok kızım kuş almış gitmiş diyorum dönüp uyuyor.
Allah a çok şükür kolay oldu ben baya bi gözümde büyütmüştüm yoksa bu olayıönce gündüzleri sonra geceyi kesmeminde faydası oldu sanırım.göğüslerimde normala dönüyo yavaş yavaş acıma hissi kayboluyo...
iştahımızda bi değişiklik yok gibi ben gündüzleri bırakınca biraz artmıştı zaten.geceyi kesince bişi değişmedi.

kızlar nasılsınız çok uzun zaman oldu yazmayalı,çokta takip edemedim ama umarım tüm yavrularımız iyidir.hep aklımdasınız öyle yada böyle birşekilde haberlerinizi alıyorum aslında ama buraya yazamadım hiç.biz iyiyiz emzirmeden bahsedilmiş en son,Ceren hala emiyor,2 yaşına kadar gitsin bakalım böyle.onundışında çok şükür sağlığımız keyfimiz yerinde.
hamile arkadaşlar vardı onlara hayırlı doğumlar diliyorum,Allah en kısa sürede banada yeniden anne olmayı nasip etsin,amin diyor ve hepinizi öpüyorum

ya kızlar sütten kestim ondan mıdır sendrommudur bilmiyorum ama canımı okuyo akşamları öyle yorgun öyle yorgun oluyorumki kemiklerim ağrıyor ne iş yapıyorum ne temizlik akşama kadar peşinde dolanıyorum beyefendinin yinede memnun edemiyorum bi mız mız bi çığırtkan uyanırken dahi ağlayıp kalkıyor.ayy allahım yardımcım olsun.çok fena çok bide dün alt kat komşumun evine hırsız girdi bende evde oğlumla duruyorum eşim işten gelene kadar .hırsızın evi soyduğu saatlerde bende çocukla uyuyomuşum meğer.polisler akşam olupta ışığın yanmadığını görünce girmişlerdir demiş ya bize gelseydi aman tanrım komşuma girdi ama benim dengem bozuldu dünden beri bi pıtırtı bi çıtırtı dinliyorum aksi gibi eşimde işten geç geliyor iki gündür.akşam olur olmaz ışıkları yakıyorum kendi kendime düşünmekten kafayı yicem ayy fena bunaldım yaniii sizlerden ne haber...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…