- 2 Ocak 2008
- 3.406
- 194
- 688
- 39
- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #12.341
evet en etkilisi fitil canım inşallah ateşi çıkmaz..
maşallah kilosuna da gayet güzel kilo almış.
demek ek gıda listesi verdi ha hihoyyyt heyecan yapacak kadar var kızızm ...ben geçen hafat elma suyu bu hafat havuç verdm.
AMA DİKKAT EDİN HAVUÇU ,FAZLA VERMİŞİM 2 GÜN HAVUÇ KUSTU VE 2 GÜNDÜR KAKASI TURUNCU ÇIKTI ..ÇOK VERMİŞİM ZOR HAZMETTİ ÇOK KUVVETTLİ GELDİ..AZ AZ VERİN..
yoğurt yapmakta zordur ha.sen yapta bize ona göre tam ölçülerini veirsin.
hadi bakalım ek gıdalar başladı şurda 1-2- ay içinde artık şaşırıcaz ne çorbası yapsak die hergün içine yeni bir sebze eklenecek ..çok heyecanlıııı.
HÜZÜNCÜM çok gçmiş olsun geçen hafta griptim bende sürekli maskeyle gezdim şükür kıza bulaşmadı çınarın boğaz enfeksyonu varmış senin grip 2 si farklı şeyler sen tak maskeni yıpramasın annesi kuzun tekrar hastalanır falan sonuçta virüsleri farklı hastalıklar acil şifalar canım
hüzüncüm geçmiş olsun cnm. kendine çok dikkat et
herkese gunaydın.....
dun aksam çınarı doktora göturdum basit bir bogaz enfeksıyonu dedı ve surup verdı çok sukur önemlı bırsey degılmı....
ama ben cok fecı grıp oldum dunden berı sureklı ıhlamur ıcıyorum hurış sagolsun aklıma getırdı.....
hasta olan herkese gecmıs olsun havalar cok kötu ne kadar kollasakta yakalanıyoruz yınede....
bu arada sütüm iyice gidiyo zaten mama takvıseyı yapıyordum bılıyorsunuz çok üzülüyorum ama elımden bırsey gelmıyor malesef bunada şükür....
ayy canım yaa ne zor battaniyede sallamak..inşaallah çabuk iyileşir oğluşun da sen rahata erersin gece uykulu halde sallamak çok zor yaaa..Allah kolaylık versin...
canım nasıl kundak yapıyorsun ben kızımı yapmaya kalksam kıyametler kopuyor elleri hep serbest olsun istiyor...ama geceleri elleri dışarda üşür diye korkuyorum..ben de uyku tulumu aldım ama henüz giydirmedim...
tatlım kolsuz dediğim elleri dışarıda olanlardan pardon
selaaam kızlar...
dr dan ve tabiki aşıdan geldik..kuzucumun su an atesi yok ama olursa fitil atıcam..
serra 7 kilo 64 cm olmus kızlar...kan damlası ve ek gıda listesini verdiler..evde yogurt yapmaya baslıycam artık..ve meyve suları ile baslıycaz..10 gun sonrada sebze corbası ve muhallebi..heyecan yaptım bana ne oluyosa:=))
babaylon hosgeldin tekrar aramıza canım..
stella canım senin kuzuyada gecmiş olsun aşı olmus.
zor bir uyutma sistemi allah kolaylık versin kısa sürede iyileşsin paşamız..
hem bebek sütüyle hemde paket pastorize sütlede yapıyorum bide size tavsiyem meyve pürelerinni kavanozlarını atmayın herseverinden onalara yoğurdu mayalarsanız çok güzel oluyo...:)
merhabalrrrr...
yeniden selamlar bir haftadır bende ek gıda başladım elme ile dün gece yoğurt mayaladım doktorumuz bize numune mama vermişti onu süt haline getirdik parmak dayanacak sıcaklığa gelince iki çay kaşığı yoğurdu o yaptığım sütle sulandırıp yavaşça süte ekledim bi kat mutfak havlusu sarıp kaloriferin üstüne koydum üç dört saaatte oluyo sonra buz dolabına koydum sabah çıkardım ılındı öğlen yedi başta karnı açtı çok beğendi sonradan yüzünü ekşittti ama baya bi yedi yinede günlük yapmak lazım ufak mama kavanozunda yaptım şiömdilik fazla bile artık kolay gelsin hepimize cokacimcoookyoğurttan bahsetmişsiniz.. ben de yapmak istiyorum ama nasıl hiç yoğurt mayalamadım hiç birisi yaparken görmedim bana tarif edermisiniz :))))
tatlım havucu ne kadar verdin bende veriyom ama çok vermeyeyim
tatlım yoğurdu bebek sütü ile yapıyon demi:dance:
maşallah de kız nazar edecen kendini...maşallah canım gayet güzel gelişimi ek gıdalarınız hayırlı olsunn:)
ben evde yoğurt yaptım gayettte güzel tuturuyorum yoğurtları taş gibi vallahi ama benim kız evdeki yoğurdu yemiyo bi anlam veremedim(((
alemsin karen beceriksiz mi gözüktüm gözüne dedin ya çok güldüm:roflol:ya dr dedi ki evde yogurt yapmayı beceremzsen hazır verebilirsin dedi..çok mu beceriksiz gozuktum acaba gozunekaydirigubbakcemile3
inş tutar yogurdum yaa..mayasını hazırdan yaparım yogurdun artık..cam tencerem var acaba daha mı saglıklı olur yoksa yogurt tutmaz mı o tencerede ..bilgisi olan var mı?
gideyimde elma suyu vereyim kzııma barim..:=)
canım ya üzüldüm vücudunda hiç demir yok mu çok üzüldüm kan hapı içiyor musun?anne sütü 20 gün bile alsa o bebek için çok faydalıymış sen de o kadar emzirdin canım...kızın çok şanslı onun için ne kadar çırpındın süt vermek için...karen maşallah kuzumuza kocaman olmus
hüzüncüm üzülme canım üzüldükçe iyice gidiyor
bak benim 1 aydır yok ama elden gelen bişeyde yok mama ile besleniyor gelişimide çok güzel ilaydanın allaa şükür hem ek besinzamanımızda geldi
rıskını allah veriyor
birde benim sütümün olmama sebebim çözüldü vücudumda hiç demir yokmuş vede kanım çok düşük çok üzüldüm ağladım herşeyi denedim ama olmadı rızkı o kadarmış allahım bizlere ömür versin babalarına bol kazanç versin kuzucukların
tarif için teşekkürler canımmm...hürrem sanada geçmiş oldsun canımm...:ecrin_bebek:
emell canım ben o küçük kavanozlara sıcağa yakın süt dolduruyorum serçe parmağın ısıya dayancak şekilde sonra 2 çay kaşığı yoğurdu süte karıştırıyorum içine döküyorum 2 kere karışrırp içini güzelce kapatıyorum ağzını üstünede polar pattaniyele sarıyorum 5 saat kapalı kalıyo sonra 3 4 saatte buzdalıbına koyuyorum çok güzel tutuyon.. aynı işlemi bebe sütüylede yapabilirsinn...
evet en etkilisi fitil canım inşallah ateşi çıkmaz..
maşallah kilosuna da gayet güzel kilo almış.
demek ek gıda listesi verdi ha hihoyyyt heyecan yapacak kadar var kızızm ...ben geçen hafat elma suyu bu hafat havuç verdm.
AMA DİKKAT EDİN HAVUÇU ,FAZLA VERMİŞİM 2 GÜN HAVUÇ KUSTU VE 2 GÜNDÜR KAKASI TURUNCU ÇIKTI ..ÇOK VERMİŞİM ZOR HAZMETTİ ÇOK KUVVETTLİ GELDİ..AZ AZ VERİN..
yoğurt yapmakta zordur ha.sen yapta bize ona göre tam ölçülerini veirsin.
hadi bakalım ek gıdalar başladı şurda 1-2- ay içinde artık şaşırıcaz ne çorbası yapsak die hergün içine yeni bir sebze eklenecek ..çok heyecanlıııı.
karenciğim hoşgeldin tatlım maşallah serraya kilosu gayet iyi allah nazarlardan saklasın....
maşallah serracığımıza kocaman abla olmuş...
demek ek gıdaya geçiyonuz haaa....
ne kadarlık oldu serracık...yanlış hatırlamıyosam aramızda çok yoktu...
bide sen hiç ek besin kullandın mı...
maşallah serrayaa.... kocaman olmuş allah nazardan saklasın .. ek gıdalar da yarasın bütün bebişlere...
:sm_cool: evimdeyimmmmhihoyyythihoyyyt
ama malesef ev mahfolmuşdurumda işe nerden başlayacağımı bilmişyorum
hasta olan arkadaşlarım ve kuzucuklara çok geçmiş olsun hepinize acil şifalar inşallah
hürrem sanada geçmiş oldsun canımm...:ecrin_bebek:
emell canım ben o küçük kavanozlara sıcağa yakın süt dolduruyorum serçe parmağın ısıya dayancak şekilde sonra 2 çay kaşığı yoğurdu süte karıştırıyorum içine döküyorum 2 kere karışrırp içini güzelce kapatıyorum ağzını üstünede polar pattaniyele sarıyorum 5 saat kapalı kalıyo sonra 3 4 saatte buzdalıbına koyuyorum çok güzel tutuyon.. aynı işlemi bebe sütüylede yapabilirsinn...
Canım geçmiş olsuntam hastalık zamanı işte hem bebişler hem anneler sırayla başladık bugün benimde boğazlarım değişik gıcık var biraz.Ihlamur yapman iyi olmuş yumuşatır boğazlarını.
Süt konusuna gelince benimde azaldı iyice artık gecede mamaya başladık.Kısmet dediğin gibi..[/FONT][/B]
:sm_cool: evimdeyimmmmhihoyyythihoyyyt
ama malesef ev mahfolmuşdurumda işe nerden başlayacağımı bilmişyorum
hasta olan arkadaşlarım ve kuzucuklara çok geçmiş olsun hepinize acil şifalar inşallah
30 cc verdim suyunu sıktım .
sert meyva sıkacağından türbentten süzdüm biberonla.sonra ağladı bitince bende 50 cc daha verdim.hata etmişim.toplamda 80 cc oldu.
yuh bana dimi o kadar havuç suyu verilirmi.diloştan fırçamı yedim .bütün gün kustu turuncu ama az az kustu.3 kez kakası turuncu çıktı 4. de sarı oldu ...kaydirigubbakcemile3
maşallah de kız nazar edecen kendini...
alemsin karen beceriksiz mi gözüktüm gözüne dedin ya çok güldüm:roflol:
canım ya üzüldüm vücudunda hiç demir yok mu çok üzüldüm kan hapı içiyor musun?anne sütü 20 gün bile alsa o bebek için çok faydalıymış sen de o kadar emzirdin canım...kızın çok şanslı onun için ne kadar çırpındın süt vermek için...
tarif için teşekkürler canımmm...
nur 84 sende hosgeldin canımmm..iyi dileklerin için tsk ederiz..
yeniden selamlar bir haftadır bende ek gıda başladım elme ile dün gece yoğurt mayaladım doktorumuz bize numune mama vermişti onu süt haline getirdik parmak dayanacak sıcaklığa gelince iki çay kaşığı yoğurdu o yaptığım sütle sulandırıp yavaşça süte ekledim bi kat mutfak havlusu sarıp kaloriferin üstüne koydum üç dört saaatte oluyo sonra buz dolabına koydum sabah çıkardım ılındı öğlen yedi başta karnı açtı çok beğendi sonradan yüzünü ekşittti ama baya bi yedi yinede günlük yapmak lazım ufak mama kavanozunda yaptım şiömdilik fazla bile artık kolay gelsin hepimize cokacimcoook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?