2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

1 lt sütü bir tencereye koyup ocağa koyuyorum.Ocağın altını çok açmıyorum dibi tutmasın diye.Karıştırıp ısıtıyorum sütü. Cam kavanozlara ya da cam tencereye alıyorum ısıtılmış sütü. Bir küçük kapta 1 çorba kaşığı yoğut ile 3-4 çorba kaşığı sütü karıştıyorum ve bu karışımı ısıtılmış süte ilave edip biraz karıştırıyorum.
Tencereyi battaniye,masa örtüsü gibi örtülerle sarıp evin ılık bir yerine koyuyorum. 5-6 saat sonra açıp bakıyorum.Olmuşsa buzdolabına koyuyorum.

canım çok teşekkür ederim hemen bu akşam deyeceğim insallah güzel olur...yoğurtta ılık olacak değilmi?

Kızlar ben bugün adet oldummm :teytey::teytey: :kedi::kedi::kedi:
hadi gözün aydın canımmm
Allah sabırlar versin....Allah kavuştursun eşine canım ayrı kalmak çok zor benim eşim de mühendis şehir dışına çok çıkıyor hele daha 20 günlük evliydik iş için şehir dışına gitti 1 ay sonra geldi..çok zor günlerdi..şimdi şehir dışından iş almamaya özen gösteriyor
4. ayınız hayırlı olsun canımm...kolik sancılarınızın bitmesine çok sevindim:1hug:
canım o zaman seni çok merak etmiştik...Allah kavuştursun eşine...
tariflerin için teşekkürler canımmm...
pastörizenin mayalandığını bilmiyordum canım...denemek lazım...

Ha bir de biliyorsundur belki ama yine de hatırlatayım; mayalanmış yoğurdu sarsmamak,karıştırmamak lazım.
Taze yoğurdu çok severim. Ne zamandır yapmıyordum benim de canım çekti :) Ben de mayalayayım bu gece.

huriciğim ben bebedorun aldım 2li kaşık fıyatıda uygun hem güzel ucu yumuşacık...
chicconun vardı yamuk yumuk almadımkaydirigubbakcemile3
hehehe tamam canım o yamu kyumuklar heralde çocuk kendi yemeye başladığında rahat kullansın die ..çünkü onların ağızları daha büyük ...

ay saol canım yaaa yapacağım bende kendime...

teşekkür ederiz bilgi için valla canım çekti..
peki bu tarifin acaba diğer sütlerlede olurmu..mesela keçi koyun manda falan gibi...
yani burda pazar sabahları kasımpaşada köy pazarı kuruluyor ve çeşitli sütler geliyor tamam belki ipeğe yapmam ama kendime yapabilirim ben sütü yoğurdu çok severim de hergün 1lt süt her hafta 2 paket yoğurt tüketirim..

Açık sütlerle daha da güzel olur. Hele manda sütüyle. Annem hep sütçüden aldığı sütle yapardı.
Ben de sütü çok severim.
Bu aralar sütü ballı ve tarçınlı içiyorum. Hem tatlı yemiş gibi oluyorum hem de çok yararlıymış.

Yağsız süt ve yoğurt tüketmek zayıflamaya yardımcı oluyormuş bu arada. Bir programda görmüştüm deney yapmışlar bu konuyla ilgili. Vücuttaki yağları yakıyormuşsun ve resmen dışkıda büyük oranda yağ bulunuyormuş.
Pilatesle beraber bunları da tüketirsek süper olur. Kendim mayalarsam yoğurt ta yiyebilirm her gün. Az önce mayaladım ve kızımın odasına koydum tencereyi.

teşekkürler canım verdiğin bigiler için...ben de içeyim

teşekküeler canım verdiğin bilgiler için....benim de süt yoğurt içesim geldi zaten doğumdan sonra kilo aldım geçen tartıldım 62 kilo geldim...habire kilo alıyorum doğumdan sonra 9 kilo vermiştim 4 kilo geri aldım:umursamaz:süt yoğurt zayıflatıyomuş ben de bol bol içeyim...

maşallah ececim kızının fotoğrafına bayıldım ne şeker bakmış öle...
yesin onu tiyzesiiiiiiiiiii....opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

maşallah ececim kızının fotoğrafına bayıldım ne şeker bakmış öle...
yesin onu tiyzesiiiiiiiiiii....opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
teşekküe ederiz hafsa tiyzemiz kızım kucağımda o da teşekkür ediyor sana selam söyledi...opuyorumnanaktan

hmm ben bal bıraktım yemiyom küstüm bala :umursamaz:kaydirigubbakcemile3

hafsaa verdiğin kahvaltı listesi güzel canım hemen ekledim pc kayıtlı nasılsa yakında onada başlarız..:)

kızz huriişş öldürcen beni gülmektenn akşamdan berii manda sütünee taktınn senn :roflol:manda sütüyle çok güzel yoğurt oluyoo ama bebeğe ağır gelir manda yoğurdu için erken:)

yarasın bebişlerimize
zaten senin topiğede ekledim sonradan....

kızımı uyutmayı başardım:lepi:bu arada demetciğim nerde kaç gündür girmedi önemli bişey yoktur umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…