- 20 Kasım 2008
- 1.013
- 0
- 316
- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #13.181
burcucum gecmiş olsun oglusuna..popişler pişmeden bebeklik olmuyor..
prienecim senin meleğinede gecmiş olsun canım..
huricim yorumun için tsk ederiz canım..:=)
kızlar bişi sorucam..pirinç unundan muhallebi tarifi yazar mısınız bana??
Canım bizim doktorumuz bana ek gıdalarla ilgili bir mail atmıştı orda bu tarif verilmiş dosyanın tamamınıda atabilirim sana istersen
• 1 su bardağı su
• 3 tatlı kaşığı pirinç unu
• 6 ölçek hazır mama
Su ve pirinç unu karıştırılarak su muhallebisi yapılır, ateşten indirilir, hafif soğuduktan sonra 6 ölçek hazır mama eklenir ve gerekirse tel süzgeçten geçirilir.
canım walla hatırladığım kadar yazayım...
1 çay bardağı suyun içine 2 yemek kaşığı pirinç ununu iyice karıştır(malum bir yaşından önce süt yasak)
sonra altını yak karıştırmaya devam et
1 damlada limon atıyodum ben gazını kolay çıkartıyodu o zaman...
kaynamaya başlayınca kıvamını ayarlarsın zaten sulu gelirse pirinç unu ekle biraz daha
pirinç unu markadan markaya çok değişiyo kıvamı
ama bana sorarsan hiç pirinç unu kullanma
2 kaşık pirinci 1 bardak suyla iyice haşla sonra blendırdan geçir
daha besleyici olur hemde doğal
tatlandırmak içinde azcık pekmez katabilirsin....
canım bende hazır pirinç unu aldım..ama içine bazıları su koy bazıları süt koy diyor..o konuda karıstım..kafamçokkarıştıdediğin hazır muhallebilere bakmadım farklı bişi mi acaba..
birde pirinç unun dan muhallebi yapanlara içine şeker katıp katmadıgını sormak istiyorum,sekersiz yapılabilir mi?
Canım allah kolaylık versin, hemen alışamazsın zaten aslında hiç alışılmıyorama mecburuz işte.
Pişikleri içinde geçmiş olsun umarım en kısa sürede geçer.
umarım canım. evet alışılmıyor. insan bebeğinin yanında olmak istiyor. ama hayat koşulları. çalışmak zorundayız.
slm kıslarrrr.....
bu ek gıdaya geçen annelere bi sorum var...
anne sütünden başka bişi veriyomuydunuz bebişlere bu güne kadar.....
yani sırf anne sütü verenleride dr başlatıyomu dr ek gıdaya fisfisfis fisfisfis fisfisfis
ben şimdiye kadar başka bişi kullanmadım çok şükür
ama kızım iki aydır aynı kiloda
kaç dr gittiysekte ısrarla anne sütünün yanına ek bi mama vermediler....
bilgi verirseniz sevinirim ....
öyle bir topik olabilir aslında ...opuyorumnanaktanlülülülülülüCNM MAŞALLAHH BEBİŞE DEMEK ÇORBALARA DA BAŞLIYORSUNUZ BEN HENÜZ ÇORBALARA BAŞLAMADIM AMA MUHALLEBİ VERİYORUM ELMA - HAVUÇ SUYU VERİYORUMM
DİMİİ YAA NE GÜZELL OLURDU BASTONLARLA resim çekilirdik ama ben kokoş bi hatun olurudm herhalde .. sonra şöyle bi başlıkk 2009 temmuz annelerinin en kokoşlarıı....:)))))
sevindim canım yani en azından pişikmiş önemli bir durum yok pişiksiz bebek yok...herkese merhaba. artık iş hayatına başladım. aslında cuma günü başlamıştım. ama o gün adapte olmaya çalıştığım için yazamamıştım. korktuğum kadar zorlanmadım. bu arada sabah oğlumu doktora götürdüm lekeler için. pişik dedi. önemli bir şey değilmiş. ama hastane çok kalabalıktı ve hep hapşırıp tıksıran çocuklarla doluydu. oğlum hasta olacak diye çok korktum. acil bir durum olmadan da artık doktora götürmeyeceğim.
o kremi bende kullandım gerçekten hemen geçiriyor..kızlar pişik içinde aklınızda bulunsun trosyd diye bi krem var
pişiğe birebir geliyo...
...
merhaba arkadaşlar doğumdan sonra hiç giremedim siteye umarım herkes ve meinik melekleri iyidir.
geçmişi okumaya çalışsam ayla rolur.umarım bundna sonra paylaşımlara devam edebilirm.
bütün minikleri öpüyorum uzaktan:))
hehehehehe ben aradayım.hem kaynanam baksın biraz yükümü alsın istiyorum hemde elleyince sinir oluyorum :1shok:-tatlicadiarzu-kötükedihüso:lepi:ne güzellllll ayyy çook kıskandımm walla :)))))
evet burcucum sekersiz yapıcam..su an erken oldugunu dusunuyorum..
öyle bir topik olabilir aslında ...opuyorumnanaktanlülülülülülü
sevindim canım yani en azından pişikmiş önemli bir durum yok pişiksiz bebek yok...
o kremi bende kullandım gerçekten hemen geçiriyor..
klava: klava:
hehehehehe ben aradayım.hem kaynanam baksın biraz yükümü alsın istiyorum hemde elleyince sinir oluyorum :1shok:-tatlicadiarzu-kötükedihüso:lepi:
burcu kolay gelsin,enine sonunda hepimiz baslicaz ise ne yazikki.
umarim alismak kolay olur.
çiçeks bana da dosyayi gonderebilir misin rica etsem, ziyaretci sayfana mailimi yazarim,ozel mesaj atamiyorum henuz.
burcu kolay gelsin,enine sonunda hepimiz baslicaz ise ne yazikki.
umarim alismak kolay olur.
çiçeks bana da dosyayi gonderebilir misin rica etsem, ziyaretci sayfana mailimi yazarim,ozel mesaj atamiyorum henuz.
öyle bir topik olabilir aslında ...opuyorumnanaktanlülülülülülü
sevindim canım yani en azından pişikmiş önemli bir durum yok pişiksiz bebek yok...
o kremi bende kullandım gerçekten hemen geçiriyor..
klava: klava:
hehehehehe ben aradayım.hem kaynanam baksın biraz yükümü alsın istiyorum hemde elleyince sinir oluyorum :1shok:-tatlicadiarzu-kötükedihüso:lepi:
selam everybody hihoyyyt
izmirli hatunlar burdayken sorayım , haftaya pazar uygun mu buluşmak için ?
ctesi olsa daha ii olurdu ama ogün eyetkiner çalışıyordu sanırım fisfisfis
eyetkiner pazarda çalışıyor bildiğim kadarıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?