2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

ben biraz daha oyuncak araştırayım...
ay ben bu oyuncaklarla ne etcem ya ...
çok gheves ediyorum kızızmla oyun oynamaya..
geçende bi arkadaşım gelmişti 3 yaşında kızıyla pazzl almış kıza ama ben bir yumuldum 1 saatte anca çıktım içinden bilmem kaç parça .kız diyo ben senle sohbet etmeye geldim ama sılayla oyuna daldın yok bana çocuk olsun saatlerce oynarım yeterki konuşmadan anlasın....

bak bundan arkadaşımda var o oyuncaklarını bize veriyor zamanı geldiğinde bunu çok beğeniyordum kızı oynarken yürümeye başladığında araba oluyor bu oyuncak buda çok hoş....

buda 9 aydan sonra topu atıyorsun hava yolu ile yukarı fırlatıyor..ipeğin kahkahalarını tahmin edebiliyorum...

bu kullanışlı olurmu bilmem emeklerken seninle birlikte düm düz emekliyor tırtıl..eh işteee..

6 ay+) Bebekler Şirin Kanatları çok sevecek! Çırpınan kanatları takip etmek hem onların gelişimine yardımcı olurken hem de eğlenmelerini sağlayacak. 6 farklı melodisi sayesinde bebeklerin işitme duyuları da kuvvetlenecek.

ama bana rengi itici geldi mavi olan hiç bir şeye elim gitmiyor nedense...

9 ay +) Renkli küpleri üst üste dizmeye çalışırken bebeklerin problem çözme yetenekleri gelişecek.

(9 ay+) Bebekler farklı yöntemlerle kutuları açarken hem eğlenecek hem de neden-sonuç ilişkisini öğrenecek. Üstelik Sevimli Hayvancıklar yaptıkları farklı hareketlerle bebekleri şaşırtacak.

delikafaduldenhihoyyyt
şimdiden hergün kumbaraya 1 lira atsam heralde alırım bu oyuncaklardan...

Son düzenleme:
Huri sen İpek'ten daha hevesli olacaksın. Tırtılın ikinci elini gördüm 20 Tl'ye.

sorma canım ya...ipek bebek arabasında uyuyordu..biz bir daldık mağazaya bütün oyuncakları öttürdük ipek uyandı bak kızım buna bak kızım şuna ..bak bak bu nasıl diye deli gibi ipeğe gösteriyoruz yani kzı oyuncağa bakıp bir gülümsese oyuncak 100 lira olsa alıcaz gözümüz döndü....alkisalkisalkisdelikafadulden
kaynanam diyo şimdi götürürsünüz 1-2- sene omağazanın kapısından çevirmek için yalvarırsınzı diyo..haklı kadın

bide şu var bak...bundan ipekte kullanıyor ama ışıksızı hehehehehe..
elinde bişey tutarak uyuyor ipek bazende kucağına peluş oyuncak yatırıyorum hani yanında biri varmış gibi hissetsin die...
bu arada bu yaratığın adıda merak edenlere Fisher Price Uykucu Denizatı :)))))

Son düzenleme:
maşalah ibrahim egeye
saol canım benim
çok saolun arkadaşlar valla geldi geçti çok şükür
aşı olduk bugün oğlan huysuzlandı bir saat oldu uyuyalı.
geçmiş olsun inşallah ateşlenip huysuzlaşmaz

huricim bende senin gibiyim valla herşey almak istiyorum oğluma annem oğluma oyuncak almış bi sürü bende bu ara almayı düşünüyodum iyiki almamışım bi tane araba almış araba hareketli ve sarkı söylüyo kapıları ışıkları açılıp kapanıyor oğlum çok sevdi onu heyecandan ellerini kollarını çırpıyo yavrumkaydirigubbakcemile3

oyuncaklara yavaş yavaş tepki gösteriyorlar ya hoşuna gidiyor insanın yaaa....allahım gözyaşlarını bize hiç göstermesin onlar hep gülsünler inşallah...

0-3 aylık bebekler için oyuncak seçimi
Bebeklerin zeka ve motor becerilerinin gelişimi için oyuncaklar çok önemlidir. 0-3 aylık bebekler ilk aylarda siyah- beyaz, kontraslı, daha sonra canlı ve parlak renklere ilgi gösterirler. Çoğunluğun bildiği gibi pastel renkler dikkatlerini çekmez. ınsan yüzlerini, fotoğraflarını uzun süre severek incelerler.
Yumuşak, çok renkli, ses çıkaran, hareketli nesneler favorileridir. Bu bilgi ve kriterleri baz alaraktan;

Uygun oyuncaklar:

Dokunma ve görme duyusunu geliştiren yumuşak, çamaşır makinesinde yıkanabilen peluş oyuncaklar, bebekler
Yatağa, ana kucağına, bebek arabasına asılabilen, ışıklı, yumusak, ses çıkaran, hışırdayan, çıtırdayan ninni söyleyen, müzikli oyuncaklar
Yumuşak renkli toplar
Çıngıraklar
Bir nesneyi gözleri ile takip etmesini ve zekasını geliştiren dönenceler
Müzik kutuları
Etrafa ışık ve görüntü veren oyuncaklar
Plastik aynalar

arkadaşlar bu oyuncak seçimlerinde benden de size bi tavsiye olacak
benim bildiğiniz gibi 4 yaşında bi kızım var ve ben ona genellikle eğitici oyuncaklar aldım pazıl olsun şekil bulma yap boz vs ve bunları 1-2 kere yaptı bidahakine inanın gözü kapalı yapar oluyodu
fakat kızkardeşiminde oğlu 5 yaşında ama hiç bi şekilde pazıl yapma kabiliyeti yoktu çocuk hangi parça neray uyar nasıl olur bilmez aval aval bakardı benim kız o arada dayanamayıp şip şak tamamlardı tabi
ama nerde savaş oyunu pc oyunu playsteyşın oyunu var nasıl tüfekler silahlar var hepsini bilirdi
bence çokda doğru bişi değil evet erkek çocuğu ama bu tarzlarda biyere kadar olmalı diye düşünüyorum
bu sene anaokuluna başladı öğretmeni herkez istediği bi resmi yapsın demiş bu boyna karalamış durmuş adınada savaş vermiş
bu arada kalem ve boya tutma kabiliyetide çok fena
övünmek istemiyorum ama benim kızım da şuan bütün herşeyin resmini yapabiliyo
aslında aradaki fark şuki herşey anneden kaynaklanıyo
çocuklarınıza ayırdığınız zaman ve ortam
alınan oyuncaklar
izletilen tv programları vs
bunları iyi bir ebeveyn olmak için lütfen göz ardı etmeyin

kızlar bu arada hasta bebişler çok bizde 2 kez hastalık geçirdik daha ateş görmedik ama görmeyeceğiz anlamına gelmiyor...
canınızı sıkmayın kızlar bebekler hasta ola ola çocuklar düşe kalkar büyür derler..
allahın çaresiz ilaçsız hastalık vermesin herşeyin çaresi vardır..bugün hasta olur kilosu düşer yarın iyileşir iştahı açılır..
daha ne zorluklar yaşayacağız dişleri çıkarken hiç bir şey yemeyecekler hepten iştahları kesilecek sakın canınızı sıkmayın...
hasta olmalarında bizim bir suçumuz yok etrafta salgın var..
bebişlerimize geçmiş olsun bir an önce mikroplar geçsin gitsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…