2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Bu arada ıpeği geceleri yan yatırma yastığında yatırıyorum. Battaniyeyi yastığa sıkıştırıyorum. Üstü açılmıyor. Gündüzleri de yüzüstü uyutuyorum. Daha uzun uyuyor. Tabi bu şekilde yapınca kızım dönmeyi öğrenemedi. Sizinkiler dönebiliyor mu merak ettim. Nette 4. ayda dönebilir. 5. ayda çok rahat şekilde dönmeye başlar yazıyor.

al canım tam anlatabildim mi bilmiyorum ama..alıntı yapmak istediğin mesajın altında bulunan MQ olan yere tıklıyorsun rengi soluklaşıyor okumaya devam et her yorumdan MQ ya basarak alıntı yap en son cevap yaz yazıyor solda ona tıkla alıntılar önüne gelecektir..

Arkadaşlar,11 . gün beta-hcg kan sonucum 230 çıktı

Allah a şükürler olsun...:Saruboceq: :Saruboceq:
çok şükürcanım adına sevindim hayırlısı ile alırsın inşallah kucağına.

geçmiş olsun tatlım ..çeşitli oyubncak markalarının sitelerine gir.ordan 0-3 ay bölümüne bak yada en güzeli bebişini alış veriş merklesine götür hangi oyuncağa hareket tepki gösterirse onu al ..çünkü alıyorsun beğenipte oynamayabilir.her bebek oyuncağı sevmeyebilir..

kızım bizizm ipekler tembel biz napalım..hehehe tombili olduklarından mı bilmem bizizmkide dönmüyor daha...yüzü koyun hiç yatmaz sevmiyor feryat figan uzun havadan ağlar yüzükoyun yatınca...

merhabalar kızlar..deniz de ateşlendi dün gece aşıdan sonra..delie tti hem kendini hem bizi..37.5dan inmedi ateşi..neyseki doktotra götürdük şimdi iyi fitil verdim bir bütün...

bu arada aklınzıda olsun paylaşmak istedim,eğer bebeğinizi kucağınıza aldığınızda başı ya sağa yada sola eğimliyse tehlikeliymiş hemen tedavi...hafta içi biz doktora özel bebek nörolojisine gidicez doktorumuz önerdi...evde hareketlerle düzelirmiş..böyle bize bakarken çok hafif kafası yana eğimli...göz kaymasına kadar ilerlermiş allah korusun..bakalım nlcak işallah kuzum düzelir...

geçmiş olsun canım .. dr.lar 38 - 38.5 üstü ateşi anlamlı buluyorlar aslında , fitil ise 38,5-39da verilir diye biliyorum , neyse .. ateşi düşmüş ya önemli olan bu , bi daha yaşatmasın Allah :Saruboceq:
bizimki de daha çok sola dönk oluyor başı , düşük değil de , belki o kucakta tutuş alışkanlığımızla alakalıdır , biz de onu sormuştuk dr.a geçen ayki kontrolümüzde , diğer kolunuzda tutun böylece diğer yöne dönmeye , bakmaya da alışacaktır demişti .. öyle nörologlara gidecek kadar önemli bir şey miymiş , yda aynı şeyden mi bahsediyoruz , cidden kafam karıştı kafamçokkarıştı

Bildigimiz gibi doğadaki bitkiler birer doğal ilaç olarak kullanılıyor.Özellikle bitkiş çiçeklerindeki özleri toplayan arılar balın doğal bi eczane olmasına vesile oluyorlar
Zencefil ve bal, soğuk algınlığının doğal ilacı
Kışın soğuk günlerinde sıkça yakalandığımız soğuk algınlığı, nezle, grip gibi rahatsızlıkları en iyi tedavi eden doğal ürünlerden biri zencefildir.
Binlerce yıldır Çin, Hindistan ve diğer Asya ülkelerinde, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bu baharat, aynı zamanda soframızda güzel bir lezzet kaynağıdır. Zencefili hangi hastalıklarda, nasıl kullanabiliriz? Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarda bir tatlı kaşığı toz zencefil bir tatlı kaşığı bal ile karıştırıp macun yapılarak yenildiği zaman insanın içini ısıtarak bronşlarını açar ve temizler. Balgamı söktürür, öksürüğü keser. Zencefil aynı zamanda doğal aspirindir; kanı sulandırır, damarları açar, pıhtılaşmayı önler. İyi bir zihin açıcıdır, hafızayı güçlendirir. Zencefil yeni projeler üretmek isteyen insanların ilacıdır, beyni canlandırır. İlaçların mide ve bağırsaklara yaptığı yan etkiyi yok eder. İyi bir bulantı ilacıdır. Ameliyatlardan sonraki anesteziden kaynaklanan bulantılar, deniz ve araba tutmasındaki bulantılarda etkilidir.

Zencefilin doğum sonrasında annenin emzirme döneminde, anne sütünü artırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır. Sindirim sistemini düzenler, hızlandırır, enerji verir. Zencefil, İngiltere’de besin takviyesi olarak kabul edilmiştir. Kışın salepin üzerine tarçın yerine zencefil serperek içilmesi yorgunluğu alır, sinir sistemini düzeltir. Taze zencefil kökünden yapılan turşu sofralara güzel bir çeşni olmanın yanında sindirime faydalı bir takviye olur.
Zencefil, asırlar boyu iyi bir besin ve ilaç olarak güvenle kullanılmıştır. İnsanlar üzerinde yapılan deneylerde zencefilin hiçbir yan etkisine rastlanmamıştır. Zencefil aynı zamanda çok güçlü doğal bir romatizma ilacıdır. Bal ve toz zencefil karışımından hazırlanan macun, günde üç tatlı kaşığı yenildiğinde bel ve bacak ağrılarına, romatizmaya bire birdir. Çinliler yüz yıllardır romatizmayı zencefil ile tedavi etmektedir. Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz zencefil hakkında Alman bir uzman şöyle der: “Bir kızım olsaydı adını mutlaka zencefil koyardım.”Sıcak su dolu bir bardağa bir tatlı kaşığı taze toz zencefille bir tatlı kaşığı bal ekleyip günde 3 defa içmek gribe çok iyi geliyor. Zihin açıcı etkisiyse tartışılmaz

cnm kafanın sola yada sağa dönük olması sürekli evet tehlikeli dedi doktorum...ve özel bir muayeneye yönlendirdi bakalım pazartesi gidicez...hatta fiizk tedaviye kadar gidermiş iş...kimi bebeklere de evde uygulama veirimiş gerek olmadan tedaviye...ilerde öle kalma durumu varmış ve göz kayması...ben yinede gidicem bencede bi sorun olmasa sürekli sola eğmez kafayı...hayırlısı...bebeklikten bu yana yatış şekliylede alakalıymış cidden biizmki yastıkta yüz üstü hep sola yatıyor genelde hep ama...

kızlar migroslarda var yerimseniben
kiler'de bile gördüm :jeyyar:
" yedek kulübesinde bile gördüm " gbi oldu diiimi :roflol:

hadi yaaa kiler bize çok yakın yarın fırsat bulursam bakarım saol canım

bizimkide uyurken mutlaka sağ tarafa çevirir başını
ilk ay doktora sorduğumuzda zamanla geçer demişti anne karnında otarafa daha çok yatmıştır dedi
allahtan sol taraftada bırakıyo bazen kafasını ama uykuya dalmadan önce muhakkak sağda uyur

iyi geceler filiz .. kimseler yok bu gün ... rendeyi bende çok aradım paşabahçeninki en güzeli oda az sayıda üretiyomuş sanırım kolay bulunmuyo başka bi ikimarka daha var onlarında cam kalitesi pek iyi değil ha birde rende kısmına dikkat etmek lazım ufak olursa baya zorluyo zaten kolaydeğil onda havuç fln rendelemek ... ben sonunda bi tane buldum züccaciyelerdede bulunuyo cnm

zencefil aldım kızıma balla karıştırıp vermek için gribin en iyi ilacımış bu bilgileri buluncada paylaşmak istedim sütüde artırıyormuuş cokacimcoook

ii geceler nar
yaa aslında bu akşam netten alışveriş yaptık paşaya ve ben siparişi gönderdikten sonra gördüm orda olduğunu
pzt araştırırım artık buralarda canım.sanki bulamıcakmışım gibi bi his var içimde ama :)

günaydın arkadaslar

karen ile konuştum serracık bugun daha iyiymiş , bu seferde karen rahatsızlanmış , boğazları tahriş olmuş .ailecek geçmiş olsun.
starcim yavas yavas verirsin inş böyle
darısı basıma 62 de çakıldım kaldım ama göbüş eriyor giysilerden anlıyorum:)

canım , bende sanırım eski numarası var karenin , ..8098 ile biten .. yeni numarasını bana özelden atar mısın , ben de geçmiş olsun demek istiyorum yerimseniben

kilo vereyim diye özel bir şey de yapmadım , hatta yiyorum paso yarasın diye :)
sevinmek için erken , belki de bir gün önce az su içmişimdir , ondan olabilir CADIARZU

yarasın fıstığına canım , biz daha henüz başlamadık , zaten 4. ayımız da dolmadı henüz .. sormama bile gerek yok bizimki henüz erken diyecektir kesin şakkıdı

inşallah geceyi rahat geçirmiştir kuzucuuun , geçmiş olsun aşısı , korusun onu tüm hastalıklardan :Saruboceq:

hadi gözün aydınn ben tarrtıya çıkmadım korkuyorumm:sinifsinif:

korkma tatlım , gidecek zaten hepsi belki düşündüğünden de fazlası .. herkesin metabolizması farklı çalışıyor , o yüzden de kimimiz çabucak verirken kiloları kimimiz ( ben de dahil ) daha ağır yada hiçe yakın veriyoruz aldıklarımızı benneyaptımki
geldikleri gibi giderler diyelim , kararlı olduğumuzu gösterelim biz de :lepi:

aman ne güzel , ateşiniz çıkmadan atlatmışsınız geceyi
ateş düşürücüyü aşıdan hemen sonra derken calpolü yanında mı götürmeli acaba fisfisfis
aşıdan eve gelinceye kadar 15 - 20 dak felan geçiyor , geç mi kalmış olurum yani :uhm:
dimetin böcüüü de inşallah sorunsuz atlatır gecesini :Saruboceq:

KIZLAR BUARADA BENDE 2 KİLO VERMİŞİM

BEŞİBİYERDE İŞE YARIYO SANIRIM

braava brrravaaaa alkisalkisalkis

HAFSACIĞIM BEN BEŞİĞİ BULDUM CİCİM
BERRAMIZI BEKLİYORUZkaydirigubbakcemile

pek şirinmiş beşiğiniz , halen hatabiliyor mu onda ??
bizimki şu sepet beşik denen beşikte 2. aydan beri yatmıyor neredeyse , çok hareketlendi o zamandan beri yatırmıyorum :sm_confused:

benim için ctesi-pazar farketmez , mekan olarak da artık her yere gidebiliriz h.sonu olursa , yani bi ara Agora demiştin , sorun yok artık eşim iyileşti , gelirim benim için OKdir
kızına kocaman
3kilonun üstünde doğmuştu diye hatırlıyorum sanki , ne kadardı kilosu ve boyu doğduğunda ?
3. aydan sonra hareketlenmeler arttığı için alınan kilo düşük olur diye duymuştum.. bizimki 6yı bile göremeyecek 4. ayında benneyaptımki
amaan sağlıklı olsunlar da :sm_confused: :Saruboceq:

enem kız aferin sana geri gelmesinde gidenlere asla üzülmek yok

afarin diimi kaydirigubbakcemile5 ne üzülcem deli misin , yarım kilo gitti diye sevindiğim 2 gündür kaydirigubbakcemile3

canım yaa , üzüldüm kiloları geri almış olmana benneyaptımki
emzirmediğine göre kilo verdirici şeyler yiyebilir , rejim yapabilir , hatta spor da ekleyebilirsin rejimine ..

tatlım kocaman geçmiş olsun .. inşallah çabucak atlatırsın sen de .. nazar mı oldu , noldu size analı kızlı fisfisfis
daha önceki mesajlarda da yazdım ama geride kaldığı için görmemişsindir .. tel.numran mı değişti , aradığım numara kullanılmıyormuş :uhm:

canım bu doğum parası ne memurlarda alabiliyo mu

alıyoruz canım , ben aldım , 100 küsur TL ..

verirsiiiin acele etme .. insan panik olunca hiç veremiyor , tecrübeyle sabit yerimseniben

geçmiş olsun yaa dikkat et .. acaba şu içtiğin akrışım çayların bi yan etkisi olablir mi yaşadığın fisfisfis

aferin prensese , " sadece " mi 850 gr , kız daha naaapsın , zaten 600-1000 gr arası alınıyo , maaşallah de sadece diiiyceene klava:
slm şekerler nasılsınız
geçmişe bakamadım kusura bamayın bi yaramazlık yoktur inş..
ben 2 gündür berbat durumdayım migrenim tuttu resmen sürünüyorum

ay canımmm geçmiş olsun a.s.
başladı mı yine :teselli:
migren için Z harfiye başlayan ve içinde 2 tane olan bi hap var , süper geliyor , zaten endikasyonlarında sade migren ve türevleriyle ilgili rahatsızlıklara birebir olduğu yazıyor .. hafif ağrılarda ise arveles iyi geliyor canım .. sen ne kullanıyorsun ??
ha bir de şakaklarını nane yağıyla ovmak + melisa çayı içmek de oldukça rahatlatıyor yerimseniben

yaa nasıl dönüyormuş yani yüzü koyun gelip mü düzeliyormuş :uhm:
bizimki de popişini kaldırıyor ama öyle pek döndüğünü görmedik , gerçi hiç döecek pozisyon olmuyor sanırım , ya kucakta yada yatar pozisyonlu anakucağında ..

o zman bu yazdıklarımızı da okuyamayacaksın ama ben yine de yazayım çok geçmiş olsun canım .. şükür ki çaresi , bir ilacı var yine yaşadığınız sıkıntının .. inşallah kolayca atlatır kuzun

bizimki nerdeyse 2 aydır altı bağlanırken çığlıklar eşliğinde ayaklarını bacaklarını kaldırıp kaldırıp indiriyor , kendine doğru çekiyor itiyor , şımarıyor dana delikafadulden

kadınlara da hayret bi şey yani , onlarınki hasta olduysa seninki de mi hasta olmalı yani klava:
dr. haklı bence bu kadar ek gıdalara geçmek için uçmamak lazım , ne gerek var zaten 2 ay sonra illaki vericez :1closedeyes:
diş kaşıyıcılarının bazıları bizde de var .. şıngırdaklı çorapları ise ben ikitellideki azizbebe mağazasından almıştım geçen bayrama geldiğimde , hani geçenlerde eklediğim resimlerde vardı, ben 12-13 tl gibi bi şey ödedim diye hatırlıyorum fisfisfis

Allah kabul etsin mevlütünüzü , kendi evinde okunmuş lması daha iyi olmuş bence de kaydirigubbakcemile5

ben de dün toyzz shoptaydım , bi tane değişik sesli çıngırak , bir de nubynin diş kaşıyıcısını aldım , bunu biraz daha beğendi sanki paşam , daha sert gibi , sanki parmağımızı kemiriyormuş gibi his veriyor sanırım .. diğer pıtırcıklı yada sulu olanları beğenmedi :sm_confused:
bir de nesquikin aldığı çilekliden bulayım , sanırım bi eczanede vişnelisini gördüm chicconun , bi de onu deneyelim bakalım :uhm:

maşallah denize , bakalım biz ne kadar olduk , haftaya öğrenicez , daha 1 hafta var :bbo:
bizim de her yer diş kaşıyıcısı dolu ama sadece nuby olana biraz ilgi gözterdi gibi , ama senin şu çilekli olanını denemeyi düşünüyorum bir de , nerden aldın canım ve markası ne , yazar mısın rica etsem yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…