2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Günaydııınnnn herkese nasılsınız bugün :1hug:
Kızlar benim oğluş gece 12den önce uyumuyo artık, akşam eve gittiğimde emziriyorum 15 dk. uyuyo sonra saat 9gibi bi 15 dk. daha o kadar. Uykudan eser yok çocukta sürekli çırpınıyo eller ayaklar hiç durmuyo ya. Gözümden uyku akıyoo mafoldumben
Bide bişey sorucam size, şimdi Ali Eymen sürekli hareketli çırpınıyo falan ama özellikle sol kolunu ritmik bi şekilde vurur gibi pat pat diye hareket ettiriyo, yani kucağıma aldığımda omzuma vuruyo, yatarkende kendine vuruyo ama sürekli sol kolu. Bu zamana kadar eğlendik hep önemsemedim ama bugün içime kurt düştü bu çocuk niye böyle yaparki.Oyun amaçlı mı acaba ama sanmıyorum dktora sorucam götürünce

sağolasın canım evet çocuklar için hasta olsakta yatmamaya bakıyoruzz bize muhtaçlarrr:sinifsinif:

ya evet 6 aydan önce yapılmaz ama o yağlar iyice yer bellemesin diye başladım işte ne bileyim
bunlarda gece konducular gibi bi yere yerleştilermi daha gitmmek bilmiyolar bide üstüne tapu istiyolarkaydirigubbakcemile3

ya canım tam gece kondu bunlarr belimde koca bi can simidiyle dolaşıyorum halennnnnaniknaniknaniknanik

ayy bu gece eylül yaptı aynısını ne güzell saat 11 gibi gece uykusuna geçerdi uyudu yarım saat kadar gözlerini bi açtı uyku felan yok babasına ve bana gülücükler atıyo yavrum sanki hasta değilmiş gibi ısırasım içime sokasım geldii saat 2 ye kadar oyun oynattı kendinee tabi evde olduğum için uykumu aldım geç kalktım çalışsaydım inanki zor olurdu seni çok iyi anlıyorum canım yorgun bi bedenle işe gitmek beynen yoruyoo inşallah düzelirr uykusuu:teselli:
ama o çırpınma eylülde de var hele gözüne bişey gözüksün oyuncağı felan eller ayyakalr kucağımda uçacak gibi belki öyle bişeydir canım üzülmeee:teselli:

benim oğlanda yapıyor aynısını. bence bir sorun yoktur canım. bizimki de gece 11 e kadar uyumuyor. ama uyuduktan sonra da uyanmıyor. sabah 7-7:30 a kadar uyuyor. gece de bir defa kalkıp mama veriyorum o kadar. şimdilik uykumuz güzel. ama bizim de kaka sorunumuz var. ek gıdalara başladığımızdan bu yana sürekli katı yapıyor. çoğu zaman da deniyor yapamayınca vaz geçiyor ve bir kaç gün yapmayınca da yardımcı oluyorum. ancak o zaman yapıyor.

çiçekcim benim kızda yapıyo ama öle heycana geldiğinde yapıyo genelde
uykuda bizimki gündüz horul horul uyur akşam 6 dan sonra bizi topa diker bazen gece 2 ye kadar uyumaz tabi aralarda öle gıdımlık uykular yapar
hatırlasana ramazanda 3 e kadar benim zilliyi uyutmaya çalışırdım

Sağolun kızlar , ya ritmik bi şekilde yapınca bide sadece sol kolunu yapınca aklıma takıldı.:kedi: Gece geç uyusun sorun değil ama gece 10 kere kaldırmasın beni yaa o zaman çok zor oluyo işte, bakalım sürekli değişiyo huyları bu ne zamana kadar gidecek

tatlım benim oğlanda aynı gündüz akşamları gibi hareketli değilmiş ama saat 5 den sonra babasıyla ben eve geldikten sonra ikimiz maşallah hızına yetişemiyoz uyursada 2 defa 15 dakika ara ile uyuyor akşamları ne oluyo anlamıyoz özlüyo ondan mı yapıyo acaba
canım sen sol el diyosun bizdede sol kulagına elini götürüp duruyo ctesi doktoraa götürecez acaba bi problem mi var diye kulağuını kaşıyıp duruyo

kızlar evin içinde bebişleri nasıl giydiriyosunuz kaç kaç oluyo ve içine kilotlu çorap giydiriyomusunuzz
bide benim ev çok sıcak oluyo zaten küçük evim 75 mtk petekleri açınca hamam gibi oluyo acaba sıcaktanmı hasta ettik bilemiyorum en düşük ayarda evim yanıyoo kısa kolluyle rahat gece gündüz otur yani:ecrin_bebek:

saol canım hatırlattığın iyi oldu buhar maknesini salona taşıdım ..bi taraftan çalışıyor..

en alta bez opuyorumnanaktan
üstüne sıfır kollu çıt çıt badi
üstüne kilotlu çorap
üstüne uzuzn kollu çıt çıt badi
en üstede pijama takımı alt üst ..
ayaklı yada ayaksız fark yazmaz ayaksızgiydirirsen bi giyim daha çorap giydiriyorum....bizde böyle

selam kızlar..

eylüle bakiim dedim ..şükür düzelmiş..gecmiş olsun tekrardan diloşum..

huriş sende dinlenmeye tam gaz devam..acil şifalar...

dun rota vurulduk ve her zaman gttgim dr un özeline gittik..adama kufredesim geldi..adam gb baktı ama özeline gelmeden olmuo mu yaaa..yazık insanlara yazık bunların gozunu para burumuş..neyse..7300 olmuş serra..hırıltısı var ısrarla cocuun...dr da yok dio cigerlerinde bişi..inş öledir..hiç sevmiorum bu adamı ama alternatif bulamadım:=(

sağol canımm maşallah serraya güzel toplamışş yaa insan hangi doktora güvenceğini bilemiyo sen yine bozma içini inşallah önemli bieşyi yoktur yavrunun:teselli:

canım bende içine çıt çıtlı uzun kol badi altına kilotlu çorap bi tane kısa çorap giydiriyorum üstünede pijama yada alt üst takım işte yeleği oluyo bide azmı giydiriyorum çokmu anlayamadım

Evet kikoşum hatırlıyorum kaydirigubbakcemile3, bizimki gündüzde uyumuyo 40 dk. yı geçmiyo diyo annem, huysuz çocuk benimki :) olsun huysuzluğuna kurbann

Ben altına ya külotlu çorap yada patikli bi alt giydiriyorum, onun üstünede evde eşofman takımı genelde, gezmeye gidiyosak pantolon bide kazak swet falan. Yelek giydirmiyorum genelde evdeyken bunalıyo çünkü

bugün aşımızı olduk,kızım çook huzursuz.. ateşimiz yok ama huzursusuz.
ya sağlık ocağındaki doktor ek gıdaya geçme dedi bana 6. aydan sonra geç dedi. bende dedim mama veriyorum sütüm yok olsun geçme dedi. burda hepiniz geçtiniz bana niye böyle dedi anlamadım anne sütü alsa tamam ama mama yiyo sonuçta, kendi doktorumuza gidicem bakalım ne dicek... kilomuz 5.900 boyunu ölçmediler, bana çok az geliyo kilosu ki burda çoğu bebeğe göre az canım sıkılıyo bu duruma güzel de yiyo aslında :sinifsinif: niye yavaş alıyo kiloyu anlamıyorum...

canım bence çok giydiriyosun hele hele altına kilotlu çorap giydirmeniz çok sakıncalı yani çok uzun zaman onla kalması çok sakıncalı bırakın bacakları teni rahat nefes alsın evin içindesiniz giydirin patikli pijamalarını içine bi kısa çorap üstünede ya patiksiz yada tekrar patikli giydirin gezmelere giderken giydirmeye çalışın heleki gece muhakkak çıkarın

maşallah serramıza canım
o hırıltı bizde 4 aydır var geçmedi ama doktorda ısrarla bişisi yok diyo bende dedli oluyorum
geçmiş olsun canım sen yinede calpol içir rahatlar kızın
bencede ek gıdaya geçmeniz lazımmış baksana zaten mamayla besleniyomuş
muhakkak kendi doktorunada götür biran önce
bebeiğinin boyu nedir bilmiyorum ama sanki banada az gibi geldi ama az kiloyla doğmuştur ne bileyim fazla bilgim yok oyüzden senide üzmek istemem ama muhakkak bi doktorl agörüş beslenmesi için

kikoleyim, benim kız 3,150 doğdu. 5 günde 150 gr verdi. 1 ayında sırf anne sütü aldı 3900 oldu, 2 ayda maalesefki mamaya başladık, o ay 4200 oldu sadece 300 gr, 3 ayda 5000 gr, şimdide 5700, çok dengesiz aldı kiloyu zaten bundan sonra yavaş alıcaklar sinirim bozuluyo, sağlığı yerinde şükür ama gören yedirmiyomusun küçücük bu deyip duruyo hem canımı sıkıyo hemde diyene uçasım geliyo

canım ozaman bizimkilerle kıyaslamayalım çünkü seninki mamaya geçişinde zaten az kilo almış vede hep öyle almış gitmiş
ama negüzel annesütü aldığında güzel almış
acaba mamanımı değiştirsen
ya hakkaten millet laf söyleyince kızası geliyo insanın benimde 2.ayımda sütüm gitti çocuk baktım zayıflıyo mama verdim valla sonra sütüm geri geldi kestim mamayı
üzülme canım dediğim gibi çocuğun kendi doktoruyla bi görüş ısrarla ek gıdaya geçtirt olmadı kendin tattımaya başla
ve bünye meselesi olabilir canım yine üzülme Şeniz

canım denedim başka mama ama zorla içti yine geçtim aptamile, dediğin doğru yapı meselesi bakalım doktoruna gidelim ne dicek,ne güzel gelmiş sütün ben boş memeyi sağdım 1 ay boyunca gelir diye ama gelmedi maalesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…