2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

canım yaa geçmiş olsun aşı olmuşsunuz bence azar azar tadımlık ver bebişnee kilosu az gelmiş bu bakmamak anlamına gelmezz her annae göüzü gibi sakınır bebeğini bakar kimse senden iyi bakmazz kimsenin lafına bakma bizim içinde öyle diyolar artık kapadım kulaklarımııı ben sana bi mama vereyim ondan al dene aptamil mulumil çok lezzetli ve besleyici bi mama al dene derim benim diğer kız hep bu mamayı yedi iştahsız kilo almayan bi bebekti bu mamaya başlayınca ayda 1250 kilo gram almaya başladı çabuk toplamıştık :teselli:

saol canım, senin kızda iyileşmiş geçmiş olsun sanada.. sorma deli oluyorum diyenlere :1ninca: bu mamayı bu dönemde verebiliyorum dimi, deneyeyim hemen çok saol canım opuyorumnanaktan

oğluşum uyanınca çıkmak zorunda kaldım birden

kızlar site yavaşladı mı noooldu ya , ne sinir bozucu , 2-3 gündür özellikle çok ağır gidiyor mesajlar , sayfalar geç açılıyo felan , ne gıcık bi durum (

neyse ..
gelelim bizeeeeeeeee
hala kaka çıkışımız yookkkkk mafoldumben
bugün 4. ayımız bitti , 5 aylık olduk biss de :asigim:
kontrolümüz güzel geçti ama canım sıkıldı , neden derseniz az kilo almış benim minik kuşum yaaaaa :çok üzgünüm:
450 gr almış :bbo: , dr. 3. aydan sonra 300-600 gr alırlar ve aldığı normal , yani sınırlar içinde , ilerleyen aylarda daha da düşecek hatta dese de üzüldüm .. boyumuz beklenenden fazla uzamış , 4 cm
ölçümlerimiz ;
kafa : 40 cm , boy : 64 cm , kilo : 5800 gr
dr bu ay boya gitmiş biraz ddi
huzursuzluğu , emerken ağlayıp , memeyi bırakıp emememesine sebep olarak yine bu kabızlığı işaret etti .. neler ayptığımız sordu , ben de yaptığım herşeyi anlattım .. bu arada elma püresini önermedi niyeyse , peklik yaptığı için kabızlığa neden olur yada tetikler dedi , ilginç diimi fisfisfis buradan bir çok kabız bebişin tata yapmasını sağlamıştı halbuki :sm_confused:
veeeeeeeeee biz de ek besine geçtik , böylece barsakları daha da yumuşayacakmış , belki tata yapması da kolay olucakmış bu sayede ..
1. hafta sadece yoğurt ( günlük pastörize sütle yapılacak ) , öğlen , kahve fincanı kadar , 90 cc süte yapılcak , mümkünse keçi sütü .. golden goat'u dr.um da önerdi , sağolsun Karen'im bilgilendirmişti bu konuda beni tel.da Şeniz
2. hafta patates-havuç-kabak ve 1yk z. yağıyla yapılmış çorba
3. hafta hem yoğurt hem çorba
4. hafta çorbaya küçük bir parça balkabağı eklenecek zemuszemus

başka nelerden bahsetmedim bi düşüniim , hmmmm , kabızlık için aileden birinde varsa o yüzden de bu kadar tekrar etmiş olabileceğini söyledi , adres : eşim :bbo: bundan sonra böyle de gidebilir dedi , bir bütün fitili boydan ikiye bölüp vermemi istedi , bi de böyle deneyelim bakalım dedi ..
aç karına 1 çay k. z.yağı içirdim , sonra emzirdim , altını değiştirdim ve fitili uyguladım , bakalım beklemedeyiz şimdilik :sm_confused:

diş kaşıyıcılarımızı gösterdim , hiç birini beğenmediğini , acaba damak yapısına ugun mud eğil mi diye o amaçla götürmüştüm yanımda ve en çok da parmaklarımı ve çenemi kemirmeye bayıldığını söyledim . diş kaşıyıcılarını henüz tutamayacağı , elimi rahat kavradığı için " boşver bunları , elini çeneni kemirsin , o nasıl rahatlıyorsa öyle yapsın " dedi .. dün çeneme bir yumuluşu vardı , bi gün çekip videoya buraya da eklerim yerimseniben , resmen beni kanepenin başına yapıştırdı dana var gücüyle kaydirigubbakcemile3

birazdan eşim gelcek dışarı çıkıcaz , kitabım-ders notları vs. olduğu dosyamı otobüste unutmuşum dün aşıya geç kalıcem telaşıyla , buün okuldan aradılar , bir noktaya bırakmışlar , onu almaya gidicez bir de .. aksilik daha okuldan ayrılırkenden başladı , önce okulda unuttum , duraktan tekrar döndüm okula ve öğrencinin birine getirttim , sonrada aktarma yaptığım otobüste unutmuşum .. evi aramasalar haberim olmayacaktı unuttuğumdan , ( cebim şarjı bittiğ için kapanmış oradan da ulaşamayınca ve verilen bilgiye göre çantamın kaybolduğu söylenmiş beni arayn kişiye ) panik olmuşlar okulda :bbo:

ekşınlı dolu günlerimiz şu sıralar ..

bu arada Allaha şükür dün geceyi ateşsiz atlattık :Saruboceq:
benimki dızlıyo yine , biraz kucağıma alıp gezicez
gece yine uğrarım

bol ve keyifli muhabbetlerrrrrr :hulya:

Son düzenleme:
saol canım, senin kızda iyileşmiş geçmiş olsun sanada.. sorma deli oluyorum diyenlere :1ninca: bu mamayı bu dönemde verebiliyorum dimi, deneyeyim hemen çok saol canım opuyorumnanaktan

sağol canım çok şükür ateşimiz yok bugün biraz daha iyi canım bu mama aptamilin zaten aylara göre var alırsın uygun olanınıyerimseniben

ek gıdalarınız ahyırlı olsun canım inşallah şu kabızlık sorununu biran önce atlatırsnızz

baya bi ekşınlı dönem hemdee dikkat et tatlım kendinide unutmaaakaydirigubbakcemile3

merhabalar kızlar,
yazılarınızı takp etmeye çalışıyorum ama pek yazamıyorum aylardır.
şimdi size danışmam gereken bişey var.
kızımı emziriyorum sadece. ama son zamanlarda sütte sorun yaşadığımı düşünmeye başladım.,
bir memeyi sadece 4 dk emiyo yavrum daha uzun durmuyo. ben de sıkıyorum sıkıyorum birkaç damla ancak geliyo süt. eskiden olduğu gibi sertleşmiyo da sabahları.acaba sütüm azaldı mı yetmiyo mu diye endişeleniyorum. aç bırakmıyorum kendimi. fazlasıyla sıvı da alıyorum. ama en önemlisi dinlenmek ve olumlu düşünmekmiş. olumlu düşünebilmek için elimden geleni yapıyorum ama ne yapıyım ki endişelerimi izole edemiyorum. bu sıralarda pek uyuyamıyorum da. kızım gece yarısına kadar mızlıyo.. sabah da erken kalkıyo. gündüz uykuları da 40 dkdan fazla sürmüyo ki ben bunun 20dksını uykuya dalmaya çalışmakla geçirebiliyorum ancak böylece o zamanda dinlenemiyorum.elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama durum bu.
diyeceğim normal mi acaba benim ki. sizin sıkınca geliyo mu sütünüz daha fazla veyahut bebeğiniz kaç dk emiyo sizi.

tatlım bizim sağlık ocağındaki doktorda geçme dedi ama geçtik kendi çocuk doktorumuz geç dedi biz geçtik ben 4 ay sadece anne sütü verdim.anne sütünüde kesmedi sadece öğlenleri çorba akşam üzerileri yoğurt akşamları da sütlaç veriyorum .:teytey:

canım bende içine çıt çıtlı uzun kol badi altına kilotlu çorap bi tane kısa çorap giydiriyorum üstünede pijama yada alt üst takım işte yeleği oluyo bide azmı giydiriyorum çokmu anlayamadım
bana çok gibi geldi cnm
maşalalh serra bebişe resimlerinide gördüm geçen gün bi türlü yazamadım çok tatlı olmuşş biblo gibi maşallah
benim evde çok sıcak oluyo merkezi kömür yakıyoruz kaloriferde .. yukarıdada yazdım çok giydiriyonuz sanki ben çıplak dolaştıracam nerdeyse o zman kolsuz bady üzerine ya yarım kol üst yada incebi pijama aşofman allta sadece ayaklı veya ayaksız alt bazen çorap sıcaklığa bağlı o kadar bizde kısa kol giyiniyoz uzun bunaltıyo
Narcım senin mesajını da yeni okudum cok geçmiş olsun cnm acil şifalar dilerim güzel oglusuna :sinifsinif:
teşkler canımcım geçicek inş. ayva ıhlamur kaynattıım içirdim daha iyice şimdi

ek gıdalarınız ahyırlı olsun canım inşallah şu kabızlık sorununu biran önce atlatırsnızz

baya bi ekşınlı dönem hemdee dikkat et tatlım kendinide unutmaaakaydirigubbakcemile3

teşekkürler diloşummmm Şeniz
ya dün nasıl geldim eve , nasıl çıktık evden aşıya inan ben biliyorum ..
uykusuzluk , gecikmenin verdiği telaş , açlık , ayak tırnaklarımın batması akannehir
hamileliğimde ayak tırnaklarımı eşim kesiyordu , son kestiğinde bi baktım kavisli kesmiş , sonradan o da farketti yanlış kestiğini , ama olan olmuştu artık . doğumdan sonra uzamaya başlayınca tırnaklarımda ete batmalar başladı ve halen devam ediyor .. 3 aydan fazladır çekiyorum :çok üzgünüm: korkuyorum ya , belki çekilmesi gerekecek , her iki ayağımın da ilk 3 parmağın tırnakları mafoldumben
yoğurt yapmayı denycem bakalım yarın , dr. 40-50 derece ısıdaki süte 1 tatlı kaşığı koyup karıştırmamı söyledi şu mama kavanozlarına .. olmazsa yarın 1 tane milupa 4. aydan itibaren olanından alıp hem bi tadına bakarız , akşamında da yoğurdu mayalarım içine kaydirigubbakcemile2

paşam hala huzursuz , mızıklanıyor , arabasına koyup koridorda gezdireyim en iisi :-/

star dust hayırlı olsun canım 5. ayınız benimkide bu ay çok az almış bende üzülüyordum ama sağlıkları yerinde ya nönemli olan o bizde 4. ay bittiğinde 15 gün önce dra gittiğimizde 5 900 gelmiştik.bizde ek gıdalara başladık öğle pirinci rondodan geçirip öyle muhallebi yapıyorum zorlada olsa yediriyorum bir tane müzikli tlf numuz var onunla heryeri batırarak yiiyoruz. akşam üzeride tarhana çorbasıo veriyorum bayılıyor ona sebze çorbasını sevmedi bu sıralar pek yapmıyorum zamanla alışır belki.yoğurduda zorla yiyor elma püresine bayılıyor zaten kabızlığımızda bitti elma sayesinde ben birde milupanın pirinçli muhallebisini veriyorum arada

maşalalh aras paşaya benimki sadece200 almışya yine iyi almışsınız bu ay herkes az kilo alımından şikayetçi ayın sorunu kilo ve grip sanırım ...ek gıdalarınız hayırlı olsun afiyetle yesin paşan ..

derin ek besinleriniz afiyet bal şeker olsun prensesine prinç pişirip rondoluyosun anladığım kadarıyla şeker koyuyormusun veya pekmez ..

sizin de hayırlı ollsun ve sağlıklı geçsin bu ayınız canım ..
geçen aylarda hep 900-950 gr almıştı , şimdi böyle birden yarı yarıya inince insan ister istemez endişeleniyor .. her zamanki gibi o heo çok doğaru olan son söz : " amaaaan , sağlıklı olsunlar da " yerimseniben...

yaaa fisfisfis demekki normal gerçekten , dr.un moralimin mozulmaması için söylediği bir şey değil ..
amin canım , inşallah yerse tabi .. suyu bile diliyle dışarı çıkarıyor , inşallah sorun yaşamayız ek gıdalarda benneyaptımki
en sevdikleri : subsimplex ve limon kaydirigubbakcemile3
sevmediği : devit -tatlicadiarzu-

yer cnm inşallah benimkide suyu içmiyor zorla veriyorum bir iki çay kaşığı ..aman dikkat et emziriyorsan onu bırakmasın sanırım benimki bırakcak gibi görünüyo mafoldumbenama uğraşıcam daha izin yok bırakmasına rezene içiyorum bol bol sütolsunda alsın diye ..:gitme:

Kızlar selam,
Benim kız dönmeye başladı hatta koltuktan düştü bile. Geçen altını değiştiriyordum. Bezi bitmiş. Yere yastıkları attım. Odaya gittim bez paketinden bir tane almaya çalışıyorum bir türlü gelmiyor. Bir süre bezi çekmekle uğraştım. ıçeri giderken ıpek ağlamaya başladı. Tahmin ettim zaten. Gittiğimde yerde yatıyordu yavrum. Anlamadığım minderi de es geçerek koltuğun ileriki kısmında yatıyor olmasıydı. Hemen kaldırdım sarıldım. Korkmuştu sıpa. Galiba önce yastığa düştü sonra oradan kendini kaydıra kaydıra yukarılara çıktı. TV sehpasına küçük bir kafa vuruşu yaptı sonra ağlamaya başladı. Neyse sarılınca sustu. KOntuğa yatırdım tekrar altını bağlamaya devam ettim. O da gülmeye başladı. ıçim rahatladı. Ama bundan sonra yalnız bırakmak yoook.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…