- 29 Haziran 2008
- 4.542
- 19
- 683
- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #14.181
aaaa madgirl gelmiş , nerlerdeydin sen bakiiiiiiiiimklava:
bugün aşımızı olduk,kızım çook huzursuz.. ateşimiz yok ama huzursusuz.
ya sağlık ocağındaki doktor ek gıdaya geçme dedi bana 6. aydan sonra geç dedi. bende dedim mama veriyorum sütüm yok olsun geçme dedi. burda hepiniz geçtiniz bana niye böyle dedi anlamadım anne sütü alsa tamam ama mama yiyo sonuçta, kendi doktorumuza gidicem bakalım ne dicek... kilomuz 5.900 boyunu ölçmediler, bana çok az geliyo kilosu ki burda çoğu bebeğe göre az canım sıkılıyo bu duruma güzel de yiyo aslında :sinifsinif: niye yavaş alıyo kiloyu anlamıyorum...
canım yaa geçmiş olsun aşı olmuşsunuz bence azar azar tadımlık ver bebişnee kilosu az gelmiş bu bakmamak anlamına gelmezz her annae göüzü gibi sakınır bebeğini bakar kimse senden iyi bakmazz kimsenin lafına bakma bizim içinde öyle diyolar artık kapadım kulaklarımııı ben sana bi mama vereyim ondan al dene aptamil mulumil çok lezzetli ve besleyici bi mama al dene derim benim diğer kız hep bu mamayı yedi iştahsız kilo almayan bi bebekti bu mamaya başlayınca ayda 1250 kilo gram almaya başladı çabuk toplamıştık :teselli:
saol canım, senin kızda iyileşmiş geçmiş olsun sanada.. sorma deli oluyorum diyenlere :1ninca: bu mamayı bu dönemde verebiliyorum dimi, deneyeyim hemen çok saol canım opuyorumnanaktan
oğluşum uyanınca çıkmak zorunda kaldım birden
kızlar site yavaşladı mı noooldu ya , ne sinir bozucu , 2-3 gündür özellikle çok ağır gidiyor mesajlar , sayfalar geç açılıyo felan , ne gıcık bi durum(
neyse ..
gelelim bizeeeeeeeee
hala kaka çıkışımız yookkkkk mafoldumben
bugün 4. ayımız bitti , 5 aylık olduk biss de:asigim:
kontrolümüz güzel geçti ama canım sıkıldı , neden derseniz az kilo almış benim minik kuşum yaaaaa :çok üzgünüm:
450 gr almış :bbo: , dr. 3. aydan sonra 300-600 gr alırlar ve aldığı normal , yani sınırlar içinde , ilerleyen aylarda daha da düşecek hatta dese de üzüldüm .. boyumuz beklenenden fazla uzamış , 4 cm
ölçümlerimiz ;
kafa : 40 cm , boy : 64 cm , kilo : 5800 gr
dr bu ay boya gitmiş biraz ddi
huzursuzluğu , emerken ağlayıp , memeyi bırakıp emememesine sebep olarak yine bu kabızlığı işaret etti .. neler ayptığımız sordu , ben de yaptığım herşeyi anlattım .. bu arada elma püresini önermedi niyeyse , peklik yaptığı için kabızlığa neden olur yada tetikler dedi , ilginç diimi fisfisfis buradan bir çok kabız bebişin tata yapmasını sağlamıştı halbuki :sm_confused:
veeeeeeeeee biz de ek besine geçtik , böylece barsakları daha da yumuşayacakmış , belki tata yapması da kolay olucakmış bu sayede ..
1. hafta sadece yoğurt ( günlük pastörize sütle yapılacak ) , öğlen , kahve fincanı kadar , 90 cc süte yapılcak , mümkünse keçi sütü .. golden goat'u dr.um da önerdi , sağolsun Karen'im bilgilendirmişti bu konuda beni tel.da Şeniz
2. hafta patates-havuç-kabak ve 1yk z. yağıyla yapılmış çorba
3. hafta hem yoğurt hem çorba
4. hafta çorbaya küçük bir parça balkabağı eklenecek zemuszemus
başka nelerden bahsetmedim bi düşüniim , hmmmm , kabızlık için aileden birinde varsa o yüzden de bu kadar tekrar etmiş olabileceğini söyledi , adres : eşim :bbo: bundan sonra böyle de gidebilir dedi , bir bütün fitili boydan ikiye bölüp vermemi istedi , bi de böyle deneyelim bakalım dedi ..
aç karına 1 çay k. z.yağı içirdim , sonra emzirdim , altını değiştirdim ve fitili uyguladım , bakalım beklemedeyiz şimdilik :sm_confused:
diş kaşıyıcılarımızı gösterdim , hiç birini beğenmediğini , acaba damak yapısına ugun mud eğil mi diye o amaçla götürmüştüm yanımda ve en çok da parmaklarımı ve çenemi kemirmeye bayıldığını söyledim . diş kaşıyıcılarını henüz tutamayacağı , elimi rahat kavradığı için " boşver bunları , elini çeneni kemirsin , o nasıl rahatlıyorsa öyle yapsın " dedi .. dün çeneme bir yumuluşu vardı , bi gün çekip videoya buraya da eklerim yerimseniben , resmen beni kanepenin başına yapıştırdı dana var gücüyle kaydirigubbakcemile3
birazdan eşim gelcek dışarı çıkıcaz , kitabım-ders notları vs. olduğu dosyamı otobüste unutmuşum dün aşıya geç kalıcem telaşıyla , buün okuldan aradılar , bir boktaya bırakmışlar , onu almaya gidicez bir de .. aksilik daha okuldan ayrılırkenden başladı , önce okulda unuttum , duraktan tekrar döndüm okula ve öğrencinin birine getirttim , sonrada aktarma yaptığım otobüste unutmuşum .. evi aramasalar ( cebim şarjı bittiğ için kapanmış oradan da ulaşamayınca ve verilen bilgiye göre çantamın kaybolduğu söylenmiş beni arayn kişiye ) panik olmuşlar okulda :bbo:
ekşınlı dolu günlerimiz şu sıralar ..
bu arada Allaha şükür dün geceyi ateşsiz atlattık :Saruboceq:
benimki dızlıyo yine , biraz kucağıma alıp gezicez
gece yine uğrarım
bol ve keyifli muhabbetlerrrrrr :hulya:
sağol canım çok şükür ateşimiz yok bugün biraz daha iyi canım bu mama aptamilin zaten aylara göre var alırsın uygun olanınıyerimseniben
bugün aşımızı olduk,kızım çook huzursuz.. ateşimiz yok ama huzursusuz.
ya sağlık ocağındaki doktor ek gıdaya geçme dedi bana 6. aydan sonra geç dedi. bende dedim mama veriyorum sütüm yok olsun geçme dedi. burda hepiniz geçtiniz bana niye böyle dedi anlamadım anne sütü alsa tamam ama mama yiyo sonuçta, kendi doktorumuza gidicem bakalım ne dicek... kilomuz 5.900 boyunu ölçmediler, bana çok az geliyo kilosu ki burda çoğu bebeğe göre az canım sıkılıyo bu duruma güzel de yiyo aslında :sinifsinif: niye yavaş alıyo kiloyu anlamıyorum...
bana çok gibi geldi cnmcanım bende içine çıt çıtlı uzun kol badi altına kilotlu çorap bi tane kısa çorap giydiriyorum üstünede pijama yada alt üst takım işte yeleği oluyo bide azmı giydiriyorum çokmu anlayamadım
maşalalh serra bebişe resimlerinide gördüm geçen gün bi türlü yazamadım çok tatlı olmuşş biblo gibi maşallahselam kızlar..
eylüle bakiim dedim ..şükür düzelmiş..gecmiş olsun tekrardan diloşum..
huriş sende dinlenmeye tam gaz devam..acil şifalar...
dun rota vurulduk ve her zaman gttgim dr un özeline gittik..adama kufredesim geldi..adam gb baktı ama özeline gelmeden olmuo mu yaaa..yazık insanlara yazık bunların gozunu para burumuş..neyse..7300 olmuş serra..hırıltısı var ısrarla cocuun...dr da yok dio cigerlerinde bişi..inş öledir..hiç sevmiorum bu adamı ama alternatif bulamadım:=(
benim evde çok sıcak oluyo merkezi kömür yakıyoruz kaloriferde .. yukarıdada yazdım çok giydiriyonuz sanki ben çıplak dolaştıracam nerdeyse o zman kolsuz bady üzerine ya yarım kol üst yada incebi pijama aşofman allta sadece ayaklı veya ayaksız alt bazen çorap sıcaklığa bağlı o kadar bizde kısa kol giyiniyoz uzun bunaltıyokızlar evin içinde bebişleri nasıl giydiriyosunuz kaç kaç oluyo ve içine kilotlu çorap giydiriyomusunuzz
bide benim ev çok sıcak oluyo zaten küçük evim 75 mtk petekleri açınca hamam gibi oluyo acaba sıcaktanmı hasta ettik bilemiyorum en düşük ayarda evim yanıyoo kısa kolluyle rahat gece gündüz otur yani:ecrin_bebek:
teşkler canımcım geçicek inş. ayva ıhlamur kaynattıım içirdim daha iyice şimdiNarcım senin mesajını da yeni okudum cok geçmiş olsun cnm acil şifalar dilerim güzel oglusuna :sinifsinif:
ek gıdalarınız ahyırlı olsun canım inşallah şu kabızlık sorununu biran önce atlatırsnızz
baya bi ekşınlı dönem hemdee dikkat et tatlım kendinide unutmaaakaydirigubbakcemile3
maşalalh aras paşaya benimki sadece200 almışya yine iyi almışsınız bu ay herkes az kilo alımından şikayetçi ayın sorunu kilo ve grip sanırım ...ek gıdalarınız hayırlı olsun afiyetle yesin paşan ..oğluşum uyanınca çıkmak zorunda kaldım birden
kızlar site yavaşladı mı noooldu ya , ne sinir bozucu , 2-3 gündür özellikle çok ağır gidiyor mesajlar , sayfalar geç açılıyo felan , ne gıcık bi durum(
neyse ..
gelelim bizeeeeeeeee
hala kaka çıkışımız yookkkkk mafoldumben
bugün 4. ayımız bitti , 5 aylık olduk biss de:asigim:
kontrolümüz güzel geçti ama canım sıkıldı , neden derseniz az kilo almış benim minik kuşum yaaaaa :çok üzgünüm:
450 gr almış :bbo: , dr. 3. aydan sonra 300-600 gr alırlar ve aldığı normal , yani sınırlar içinde , ilerleyen aylarda daha da düşecek hatta dese de üzüldüm .. boyumuz beklenenden fazla uzamış , 4 cm
ölçümlerimiz ;
kafa : 40 cm , boy : 64 cm , kilo : 5800 gr
dr bu ay boya gitmiş biraz ddi
huzursuzluğu , emerken ağlayıp , memeyi bırakıp emememesine sebep olarak yine bu kabızlığı işaret etti .. neler ayptığımız sordu , ben de yaptığım herşeyi anlattım .. bu arada elma püresini önermedi niyeyse , peklik yaptığı için kabızlığa neden olur yada tetikler dedi , ilginç diimi fisfisfis buradan bir çok kabız bebişin tata yapmasını sağlamıştı halbuki :sm_confused:
veeeeeeeeee biz de ek besine geçtik , böylece barsakları daha da yumuşayacakmış , belki tata yapması da kolay olucakmış bu sayede ..
1. hafta sadece yoğurt ( günlük pastörize sütle yapılacak ) , öğlen , kahve fincanı kadar , 90 cc süte yapılcak , mümkünse keçi sütü .. golden goat'u dr.um da önerdi , sağolsun Karen'im bilgilendirmişti bu konuda beni tel.da Şeniz
2. hafta patates-havuç-kabak ve 1yk z. yağıyla yapılmış çorba
3. hafta hem yoğurt hem çorba
4. hafta çorbaya küçük bir parça balkabağı eklenecek zemuszemus
başka nelerden bahsetmedim bi düşüniim , hmmmm , kabızlık için aileden birinde varsa o yüzden de bu kadar tekrar etmiş olabileceğini söyledi , adres : eşim :bbo: bundan sonra böyle de gidebilir dedi , bir bütün fitili boydan ikiye bölüp vermemi istedi , bi de böyle deneyelim bakalım dedi ..
aç karına 1 çay k. z.yağı içirdim , sonra emzirdim , altını değiştirdim ve fitili uyguladım , bakalım beklemedeyiz şimdilik :sm_confused:
diş kaşıyıcılarımızı gösterdim , hiç birini beğenmediğini , acaba damak yapısına ugun mud eğil mi diye o amaçla götürmüştüm yanımda ve en çok da parmaklarımı ve çenemi kemirmeye bayıldığını söyledim . diş kaşıyıcılarını henüz tutamayacağı , elimi rahat kavradığı için " boşver bunları , elini çeneni kemirsin , o nasıl rahatlıyorsa öyle yapsın " dedi .. dün çeneme bir yumuluşu vardı , bi gün çekip videoya buraya da eklerim yerimseniben , resmen beni kanepenin başına yapıştırdı dana var gücüyle kaydirigubbakcemile3
birazdan eşim gelcek dışarı çıkıcaz , kitabım-ders notları vs. olduğu dosyamı otobüste unutmuşum dün aşıya geç kalıcem telaşıyla , buün okuldan aradılar , bir noktaya bırakmışlar , onu almaya gidicez bir de .. aksilik daha okuldan ayrılırkenden başladı , önce okulda unuttum , duraktan tekrar döndüm okula ve öğrencinin birine getirttim , sonrada aktarma yaptığım otobüste unutmuşum .. evi aramasalar haberim olmayacaktı unuttuğumdan , ( cebim şarjı bittiğ için kapanmış oradan da ulaşamayınca ve verilen bilgiye göre çantamın kaybolduğu söylenmiş beni arayn kişiye ) panik olmuşlar okulda :bbo:
ekşınlı dolu günlerimiz şu sıralar ..
bu arada Allaha şükür dün geceyi ateşsiz atlattık :Saruboceq:
benimki dızlıyo yine , biraz kucağıma alıp gezicez
gece yine uğrarım
bol ve keyifli muhabbetlerrrrrr :hulya:
derin ek besinleriniz afiyet bal şeker olsun prensesine prinç pişirip rondoluyosun anladığım kadarıyla şeker koyuyormusun veya pekmez ..star dust hayırlı olsun canım 5. ayınız benimkide bu ay çok az almış bende üzülüyordum ama sağlıkları yerinde ya nönemli olan o bizde 4. ay bittiğinde 15 gün önce dra gittiğimizde 5 900 gelmiştik.bizde ek gıdalara başladık öğle pirinci rondodan geçirip öyle muhallebi yapıyorum zorlada olsa yediriyorum bir tane müzikli tlf numuz var onunla heryeri batırarak yiiyoruz. akşam üzeride tarhana çorbasıo veriyorum bayılıyor ona sebze çorbasını sevmedi bu sıralar pek yapmıyorum zamanla alışır belki.yoğurduda zorla yiyor elma püresine bayılıyor zaten kabızlığımızda bitti elma sayesinde ben birde milupanın pirinçli muhallebisini veriyorum arada
star dust hayırlı olsun canım 5. ayınız benimkide bu ay çok az almış bende üzülüyordum ama sağlıkları yerinde ya nönemli olan o bizde 4. ay bittiğinde 15 gün önce dra gittiğimizde 5 900 gelmiştik.bizde ek gıdalara başladık öğle pirinci rondodan geçirip öyle muhallebi yapıyorum zorlada olsa yediriyorum bir tane müzikli tlf numuz var onunla heryeri batırarak yiiyoruz. akşam üzeride tarhana çorbasıo veriyorum bayılıyor ona sebze çorbasını sevmedi bu sıralar pek yapmıyorum zamanla alışır belki.yoğurduda zorla yiyor elma püresine bayılıyor zaten kabızlığımızda bitti elma sayesinde ben birde milupanın pirinçli muhallebisini veriyorum arada
maşalalh aras paşaya benimki sadece200 almışya yine iyi almışsınız bu ay herkes az kilo alımından şikayetçi ayın sorunu kilo ve grip sanırım ...ek gıdalarınız hayırlı olsun afiyetle yesin paşan ..
yer cnm inşallah benimkide suyu içmiyor zorla veriyorum bir iki çay kaşığı ..aman dikkat et emziriyorsan onu bırakmasın sanırım benimki bırakcak gibi görünüyo mafoldumbenama uğraşıcam daha izin yok bırakmasına rezene içiyorum bol bol sütolsunda alsın diye ..:gitme:sizin de hayırlı ollsun ve sağlıklı geçsin bu ayınız canım ..
geçen aylarda hep 900-950 gr almıştı , şimdi böyle birden yarı yarıya inince insan ister istemez endişeleniyor .. her zamanki gibi o heo çok doğaru olan son söz : " amaaaan , sağlıklı olsunlar da " yerimseniben...
yaaa fisfisfis demekki normal gerçekten , dr.un moralimin mozulmaması için söylediği bir şey değil ..
amin canım , inşallah yerse tabi .. suyu bile diliyle dışarı çıkarıyor , inşallah sorun yaşamayız ek gıdalarda benneyaptımki
en sevdikleri : subsimplex ve limon kaydirigubbakcemile3
sevmediği : devit -tatlicadiarzu-
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?