- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #14.201
yaaaa cildiricam yaaa..
birsuru alintim uctu gitti..
aklimdakileri yazayim bariii
burcucum kayinvalidem hickirma olayina der ki, bagirsaklari genisliyor.bizimki de bir ara cok hickiriyodu, insallah dedigi gibidir de kaka sorunumuz olmaz hic. bu arada sen nasil yardimci oluyorsun kabiz olunca canim?cogumuzun ihityaci var tecrubelere..
madgirl hiiic sikma canini..her bebegin bunyesi farkli, saglikli olsun da insallah, buyuyecek elbet..nasil kimimiz tombis, kimimiz manken gibiysek bebeler de oyle:)
huri ve dilaracaim bana da fazla gibi geldi kiyafetler..ben yarimkollu body, patikli alt, kisa corap, ve picama takim giydiriyorum ama biraz kalin olanlarindan.kis icin de annem yun pantolon ordu, onu giydiricem patikli ustune.tabii yelegi unutmamak lazim.
star oyy dedim ben arasa.masallah ona, varsin az kilo alsin canini sikma.bizimki de az almisti ama doktor bnm icin yeterli diince ben kafami takmadim.kiyamama ben onun kabizligina yaaa, insallah tez zamanda cikarir, ek gidalar da hayirli olsun.
ahududulu belki sutun yetmiyordur, azicik mama takviye etsen??
kizlar arad atladiysam hepsi sitenin sucu, sakin gonul koymayin..
geçmiş olsun tatlım...dikkat etmek lazım..Kızlar selam,
Benim kız dönmeye başladı hatta koltuktan düştü bile. Geçen altını değiştiriyordum. Bezi bitmiş. Yere yastıkları attım. Odaya gittim bez paketinden bir tane almaya çalışıyorum bir türlü gelmiyor. Bir süre bezi çekmekle uğraştım. İçeri giderken İpek ağlamaya başladı. Tahmin ettim zaten. Gittiğimde yerde yatıyordu yavrum. Anlamadığım minderi de es geçerek koltuğun ileriki kısmında yatıyor olmasıydı. Hemen kaldırdım sarıldım. Korkmuştu sıpa. Galiba önce yastığa düştü sonra oradan kendini kaydıra kaydıra yukarılara çıktı. TV sehpasına küçük bir kafa vuruşu yaptı sonra ağlamaya başladı. Neyse sarılınca sustu. KOntuğa yatırdım tekrar altını bağlamaya devam ettim. O da gülmeye başladı. İçim rahatladı. Ama bundan sonra yalnız bırakmak yoook.
geçmiş olsun tatlım...dikkat etmek lazım..
ama benim hep savunduğuum bişey var...ben ipeği son 3 haftadır koltuklara yanımdayken bile yatırmıyorum artık ..çok hareketli aniden atıyor kendini daha dönmüyor ama öne arkaya fırtlatıyor kendini...
o sebepten ben yer yatağı hazırladım sürekli yerlerde oyuncakları bezleri ıslakmendili herşeyi elimizin altında....tavsiye ederim...
KIZLAR NİHAYET REGL OLDUUUMMMM........:lepi:hihoyyyt
Kızlar selam,
Benim kız dönmeye başladı hatta koltuktan düştü bile. Geçen altını değiştiriyordum. Bezi bitmiş. Yere yastıkları attım. Odaya gittim bez paketinden bir tane almaya çalışıyorum bir türlü gelmiyor. Bir süre bezi çekmekle uğraştım. İçeri giderken İpek ağlamaya başladı. Tahmin ettim zaten. Gittiğimde yerde yatıyordu yavrum. Anlamadığım minderi de es geçerek koltuğun ileriki kısmında yatıyor olmasıydı. Hemen kaldırdım sarıldım. Korkmuştu sıpa. Galiba önce yastığa düştü sonra oradan kendini kaydıra kaydıra yukarılara çıktı. TV sehpasına küçük bir kafa vuruşu yaptı sonra ağlamaya başladı. Neyse sarılınca sustu. KOntuğa yatırdım tekrar altını bağlamaya devam ettim. O da gülmeye başladı. İçim rahatladı. Ama bundan sonra yalnız bırakmak yoook.
geçmiş olsun ipeğimu.
geçen hafta ben de düşürdüm koltuktan.poşet serip üzerine havlu koyup bezimizi çıkarıyoruz biz. hem altımız hava alsın diye hem de güneş alalım diye.yine öyle yapmıştım bi yandan da yanında nette oyalanıyordum. nasıl oldu anlamadım birden yerde buldum kızımı. ama ben çok korktum. çok şükür bişey olmadı. çok yumuşak bi düşüş yaptı kendisi korkmadı bile.
şimdi yine güneş banyosu yapıyoruz.ama artık gözümü ayırmıyorum.bacaklarını iyice havaya kaldırmış güneşe bütün totosunu gösteriyo akıllı kızım.
kızlar kociş şimdi bana mail gönderdi geçen gün kaşık alacaktım doktoru ek besine henüz geçmememmi söyleyince vazgeçmiştim eşimde iğne alsa araştırır saolsun bu kaşığı gönderdi yorumlarınıa baktım herkes çok memnunu..
en büyük özelliği içindeki besin sıcaksa eğer ucundaki bölüm renk değiştiriyormuş..yani bebeğin mamasını elle kolla sıcaklığını kontrol etmiyormuşsun eğer sıcaksa kaşığın rengi değişiyormuş..sizinle paylaşmak istedim kaşık
adı:NUBY SEDEFLİ ISIYA DUYARLI KAŞIK
ahududulu belki sutun yetmiyordur, azicik mama takviye etsen??
kelebek tarfi için teşekkürler
Yerine göre değişiyo aslında fiyatı biz 17 tl. ye alıyoruz canım
topikdekiler merhaba...müsaitseniz hemen cevap yazın :)
geçen doktorumuzdenize ek besin için muhallebi ile başla dedi...
1 su bardağı su ve 3 tatlı kaşığı pirinç unu ile birlikte içine hazır mama koy dedi..yaptım yedi...
sizler ne yediriyorsunuz bana da artık bilgi verin :)
meyve suyu ve püresini yarın yaparım birde sebze çorbaları..
bilgilerinize ihtiyacım var...
selam bayanlar
koştur koştur geldim okuldan , hemen taksi çağırıp götürdük kuşumu sağlık ocağına aşıya .. geldik evimize şimdilik bi şeyi yok sanırım ..
bu arada hala tata yapmadı :1no2:
calpol vermeme gerek var mı ? henüz ateşi yok , ama sanki aşıdan sonra ateşi çıkmadan 1 çaay kaşığı veriyor muyduk fisfisfis
siz n'apmıştınız ?
bez koyarken soğuk tabi çok ağladı ancak 2 şer kez bez koyabildim her bölgeyee dayanamadım ağlamasına aldım kucağıma yarım fitil verdim bakalım ne olcakk:çok üzgünüm:
kelebek oğlun çok tatlı maşallah
gözlerde hakkaten bi şenlik var hakkaten öle kesik kesik bakarsa çok canlar yanar
tatlım şekerim oy oy
hafsacım senin kiler yine şenlenmiş
pek bi şıkıdım şıkıdımlar maşallah
hakkaten zeynep dediğin kilonun çok çok üstünde gibi maşallah yanaklar taşmış ayolllll
kız yoksam nazar değmesin diye bizimi kandırıyon
iyi akşamlar bi sürü alıntı yapmıştım ama paşam ağlayınca çıkmak zorunda kaldım hurişş diloş amatist nuttuğum varsa affedin geçmiş olsun.. benim oğlşda çok öksürüyo ayva iyi gelirmiş özellikle çekirdeği yrn yapcaz artık ıhlamura ayvayı yıkayıp bölüp çekişrdekli fln kaynatıp içirecez .. biran evel bütün bebeişlerimiz ve annelerimiz iileşier umarım şimdi çıkmak zorundayım zaten kimse yok resmen dökülüyo topikk
Merhaba kıslar;
Cok fazla okuyamadım geçmişi baya bi birikim olmuş ama anladıgım kadarıyla epey bi hastamız var. Bütün bebişlerimize ve annişlerine allah bi an once şifa versin :Saruboceq: Bende inanılmaz korkuyorum hastalıktan dısarı dahi cıkmıyorum gerçi belli olmuyo birinden de gelebilir ama ne biliim bole daha güvende hissediyorum kendimi... Bende de zatürre baslangıcı, bronşit, faranjit, sinüzit her türlü üst solunum yolu enfeksiyonu mevcut bi kaptımmı bittim valla, kapatıp vücudu gitmem lazım aman allah korusun :sinifsinif:
Bebişlerin resimlerinede bayıldım, hafsacım senin cimcimeler pek güzel masallah oya gibi ikisi de, karencim papatyama da bayıldım valla tam papatya gibi olmus kazagıyla, filizcim ve kelebek sizin ogluşlarda pek yakısıklı topik topik yerim ben hepsini...Komacan bi masallahhh
bu arada dün ipek beni emmedi..bilmiyorum nedense memeyi reddetti ya benim kokumdan yada sütün tadından emmek istemedi ..
eşim akşama mama almış heronun 4. aydan sonra olan iyi geceler maması var ondan almış kaşık maması bir kaç kaşık yedi ..yetti ona...
çok şükür gece aldı memeyi...
günaydın kızlar. bir şey sormak istiyorum. benim oğlum ne zaman kahkaha atsa hıçkırık tutuyor. sizin bebeklerinizde de oluyor mu. yavrum gülemiyor ya. sinir oluyorum. hıçkırınca da midesinde ne varsa çıkarıyor. sonra da hıçkırdığı için sinirleniyor.
Günaydııınnnn herkese nasılsınız bugün :1hug:
Kızlar benim oğluş gece 12den önce uyumuyo artık, akşam eve gittiğimde emziriyorum 15 dk. uyuyo sonra saat 9gibi bi 15 dk. daha o kadar. Uykudan eser yok çocukta sürekli çırpınıyo eller ayaklar hiç durmuyo ya. Gözümden uyku akıyoo mafoldumben
Bide bişey sorucam size, şimdi Ali Eymen sürekli hareketli çırpınıyo falan ama özellikle sol kolunu ritmik bi şekilde vurur gibi pat pat diye hareket ettiriyo, yani kucağıma aldığımda omzuma vuruyo, yatarkende kendine vuruyo ama sürekli sol kolu. Bu zamana kadar eğlendik hep önemsemedim ama bugün içime kurt düştü bu çocuk niye böyle yaparki.Oyun amaçlı mı acaba ama sanmıyorum dktora sorucam götürünce
kızlar evin içinde bebişleri nasıl giydiriyosunuz kaç kaç oluyo ve içine kilotlu çorap giydiriyomusunuzz
bide benim ev çok sıcak oluyo zaten küçük evim 75 mtk petekleri açınca hamam gibi oluyo acaba sıcaktanmı hasta ettik bilemiyorum en düşük ayarda evim yanıyoo kısa kolluyle rahat gece gündüz otur yani:ecrin_bebek:
merhabalar kızlar,
yazılarınızı takp etmeye çalışıyorum ama pek yazamıyorum aylardır.
şimdi size danışmam gereken bişey var.
kızımı emziriyorum sadece. ama son zamanlarda sütte sorun yaşadığımı düşünmeye başladım.,
bir memeyi sadece 4 dk emiyo yavrum daha uzun durmuyo. ben de sıkıyorum sıkıyorum birkaç damla ancak geliyo süt. eskiden olduğu gibi sertleşmiyo da sabahları.acaba sütüm azaldı mı yetmiyo mu diye endişeleniyorum. aç bırakmıyorum kendimi. fazlasıyla sıvı da alıyorum. ama en önemlisi dinlenmek ve olumlu düşünmekmiş. olumlu düşünebilmek için elimden geleni yapıyorum ama ne yapıyım ki endişelerimi izole edemiyorum. bu sıralarda pek uyuyamıyorum da. kızım gece yarısına kadar mızlıyo.. sabah da erken kalkıyo. gündüz uykuları da 40 dkdan fazla sürmüyo ki ben bunun 20dksını uykuya dalmaya çalışmakla geçirebiliyorum ancak böylece o zamanda dinlenemiyorum.elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama durum bu.
diyeceğim normal mi acaba benim ki. sizin sıkınca geliyo mu sütünüz daha fazla veyahut bebeğiniz kaç dk emiyo sizi.
Kızlar selam,
bu arada kendimi topladım ama ciğerlerim acıyor hala ..öksürüğü atamadım daha...yavaş yavaş...
geçmiş olsun ipeğimu.
geçen hafta ben de düşürdüm koltuktan.poşet serip üzerine havlu koyup bezimizi çıkarıyoruz biz. hem altımız hava alsın diye hem de güneş alalım diye.yine öyle yapmıştım bi yandan da yanında nette oyalanıyordum. nasıl oldu anlamadım birden yerde buldum kızımı. ama ben çok korktum. çok şükür bişey olmadı. çok yumuşak bi düşüş yaptı kendisi korkmadı bile.
şimdi yine güneş banyosu yapıyoruz.ama artık gözümü ayırmıyorum.bacaklarını iyice havaya kaldırmış güneşe bütün totosunu gösteriyo akıllı kızım.
bu arada ciceks ve filizcim geceleri kolay gelsin ..
bizim sorunumuzda soyle:
sabah uyaniyor, 1.5 veya 2 saat sonra tekrar uyuyor 2 saat kadar.
sonra tekrar uyaniyor, yine 2 saat sonra uyuyor, tahmini 2-3 gibi kalkiyor.
ama sonra uyutmak ne mumkun, babasi gelecegi icin mi yoksa ac mi bilemiyorum, 10da aglaya aglaya bagira bagira uyuyor.
dun ben de esim de cinnet gecirecektik.
mama yedi, gozden uyku akiyor ama yataga koyunca aglamaya basliyor.
coook yorulduk, artik sicak su torbasi falan koyduk, oyle uyudu.derseniz bak karni agriyormus, oyle bacaklarini falan da cekmiyordu.
gunduz zaten iice yoruluyorum, gece de iice bitmis oluyorum..
var mi bir fikriniz sorunumuzla ilgili?
kızlar kociş şimdi bana mail gönderdi geçen gün kaşık alacaktım doktoru ek besine henüz geçmememmi söyleyince vazgeçmiştim eşimde iğne alsa araştırır saolsun bu kaşığı gönderdi yorumlarınıa baktım herkes çok memnunu..
en büyük özelliği içindeki besin sıcaksa eğer ucundaki bölüm renk değiştiriyormuş..yani bebeğin mamasını elle kolla sıcaklığını kontrol etmiyormuşsun eğer sıcaksa kaşığın rengi değişiyormuş..sizinle paylaşmak istedim kaşık
adı:NUBY SEDEFLİ ISIYA DUYARLI KAŞIK
selam kızlar
geçmiş birikmiş.nasıl okuyacaım ki ben hepsini
nasılsınız
İPEĞİMU geçmiş olsun canım....
ama sıkma canını her bebek en azından bir kere düşmüştür yeni dönmeye başladığında..
bide böle düşün .. kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile5
ah canım allah sabır versin sanada...
bu aralar çicekste aynı durumda eyetkinerde ..
hakkatten gece uyumaları insanı mahvediyo..
allah sabır versin sizlere..
bide benim bi önerim olacak
ben böle durumlarda çarşafla sallıyorum..
ve hemen uyuyo..
belkide denemişsindir ama ben yinede hatırlatıyım dedim...
ama sık yapma sonra allah korusun ona alışıverir....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?