2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

ecetubacım başın sağolsun canım. Allah rahmet eylesin , geride kalanlara uzun ömürler versin.........okuyunca çok üzüldüm....acın büyük ama kendine iyi bakmaya çalış..bebişinin sana ihtiyacı var.....

merhaba arkadaşlar
az önce bir telefon aldım ve eski patronum 20 gün içinde işe başlamamı istiuyor çalışan anneler bebkelrinizi kime bırakıyorsunuz ben bakıcı bakmak zorundayım.
annemler memlekette ben istanbulda kayınvalidem bakamıyor diye daha önce söylemiştim hatırlayanlar vardır belki.
bu konuda fikri olan var mı ne yapabilirm fiyatlar nedir bu konuda bir şey bilen ve deneyim yaşayan varsa yazabilir mi acaba ?
ben siteye giremiyorum ama sık sık kusura bakmayın tepeden inme gibi oıldu sorum.:)
aklımda sadece bu soru var malesef çalışmam lazım ama ne yapacağüımı bilmiyorum.varsa fikirleriniz söyler misiniz?

canım hoşgeldin bizde seni burda görmek istiyoruz.biz temmuz annelriyiz tartışmalara son verip bebeklerimizin gelişimlerini büyümelerini knuşalım.ben burdan acemi bir anne olarak çok yararlı bilgiler öğrendim.buna deavam edelim. bizde seni özledik melekcim.....alkisalkisalkis

kızlar bebeğim bir saattir falan çok öksürüyor korktum biraz ya ateşi falan yok sadece kuru öksürük başladı ne yapsam ya hastalanmasından çok korkuyorum kayınvalidem bakıyo bugün hiç yelek giydirmemiş uykudan falan kalkınca kendi çok bunalıyormuş sıcaktan deli etti beni kadın bebeği kendiyle bir tutuyor

canim selam

hosgeldin. ben de seni merak ediyordum.
umarim sen ve melegin iyisindir. canim hangi semtte oturuyorsun? eger apartmanda veya etrafinda daha onceden cocuk baktirmis olan varsa onlara sor bence. memnun olduklari bakicilarin telefonlarini vs verebilirler. ama kapiciya vs baktirma. cunku telafisi uzun yillar alabiliyor. degisik davranislar kelimeler. bebek beyaz kagit gibi.

is yerinin yakininda da bir yere birakabilirsin belki. hem arada emzirmeye gidersin ogle arasinda falan. kresler de var bebek bakan.

valla ben kara karar dusunuyorum ikinciyi nasil yapacam diye. hadi simdi abd idi vs derken eda arada buyuyecek. ise baslayinca ikinciyi de hemen arkasindan dusunuyorum. e hic calismadan ikinci olsa 2 sene de onun icin ara verecem. etti 5 sene ara. cok fazla.

diyorum ki en kotu isyerime yakin bir ev kiralarim. annemi de begeimin basina dikerim. arada gelir emziririm. boyle dahiyane! fikirler uretiyorum kendimce.

canim ya nedir senin su kayinvalideden cektigin?

bakmak istemiyor ya da zor geliyor olabilir mi? sonucta bebek bakimi gercekten zahmetli. yani oynamaya sevmeye gelince tamam da, surekli ilgilen uzerinde yogunlas, oynat vs zor is. hele orta yas ustu veya yasli ise cok daha zor.

ben de annem bile olsa tahammul edemiyorum bazen ama soyle dusun. aslinda bakmak zorunda degil. fedakarlik ediyor.

bence bir konus karsina alip. annecim de ilk bebegim oldugu icin belki cok telas yapiyor veyz uzerine dusuyor olabilirim ama ne bileyim uykudan uyaninca yelek giydirmemeniz, bende biraz sizde bikmislik hissi uyandirdi. gercekten yaptiginiz fedakarligi cok takdir ediyorum, sonucta hayatinizdan odun veriyorsunuz ama sizi kendim gibi bakacaginizi dusunup emanet ettim ama siz boyle uykudan uyaninca yelek vs giydirmeyince ben cok uzuluyorum vs bakmak istemediginizi ya d aonemsemediginizi dusunuyorum.

vs vs gibi biraz pohpohlayarak ama icindekileri de ifade eden ICTEN yani tamamen duygularini ifade eden bir konusma yapsan belki biraz akillanir.

cnm benimkide bir kaç gündür öksürüyor.. doktoru aradım ateşi var mı dedi yok.... eğer öksürük memeyi bıraktırmıo ve uykudan uyandırmıorsa sorun yok demektir dedii... izle bakalım uykudan uyandırıomu yada memeyi bırakıomu öksürmek için....

priene yazın çok hoş bendede var aynısı kızımın odasına panoya iliştirdim ki her gördüğümde onun ayrı bir birey olduğunu kafama kazımak için ben biraz despot anne olacağım gibi geliyor şimdiden kendime aşılamaya çalışıyorum bazı şeyleri.....

hürremciğim yapacak bişey yok neticede evladına kaynanan bakıyor eee bazı şeyleri kendine göre yapacak ...ya laf geçireceksin ya laf dinleyeceksin....

burası herkese açık bir topik özellikle temmuz annelerine tabiki isteyen, kendisi ister gider ,isteyen kendisi kalkar gelir......

herkesin geçmiş bayramı tekrar kutlu olsun....

priene kurban konusunda anlaştık canım bende aynı fikirdeyim hele o en son haberlerde izlediğimiz ki ben izlemedim bile dayanamadım görütülerden sonra boğaza dökülen kanlardan sonra aynı fikirdeyim....

benim memleketimde bir küçük kuyu açılır ....hayvanın korkmasın die gözleri bağlanır, ayakları bağlanır ,dualar edilir ,kurban edili,r kuyuya dışkıları, kanları dökülür....hayvanın canı yanmadan ,ehli kişiler ,en fazla 30 saniyede hayvanı kurban ederler....1/3 'i akrabalara 1/3 'i komşulara 1/3 'i kendine .....

bu şehirde ne doğru gidiyor ki zaten ibadetimizi doğru yapalım..

bu arada kızlar bu akşam D&R dan bir kitap aldım çok güzel Hatice Kübra Tongar ın kaleminden .minik bebeğime afiyetle die 87 özel tarif var 6. aydan sonra bebeklerimize hazırlayabileceğimiz çorbalar kahvaltılar ara öğünler içecekler kurabiyeler ....güzel tarifler var ...diloşun açtığı topikte paylaşırım yavaş yavaş terifleri....tavsiye ederim almanızı....

benden bu gece bu kadar kızlar bayram tatili bitti....herkes topik başınaaaaaa

Son düzenleme:

sağol canım teşekkür ederima.s.

swethome canım bakıcı fiyatları çok değişken bursa da tam gün 500-800 arası.......
ama baktırcan saat ta önemli ,inşallah uygun fiyata çok iyi bi bakıcı bulursun çok zor iş
evine yakın olmasını tercih et bide güleryüzlü olur inşallah

hürrem içerisinin havası kuru olduğunda kuru öksürük olabiliyomuş bi ona dikkat et canım içersini nemli tutmaya çalış

canım seninle aynı durumdayız. ben de ücretsiz doğum izni aldım 6 ay daha. Arda 9. ayını tamamladığında işe döneceğim. benim de hem annemler hem de kayınvalidemler ankarada olduğundan Arda ya sanırım bakıcı bakacak. ben de bu konuda çok endişeliyim. şimdiden araştırmaya başladım. fiyatlar 750 den başlıyor canım. eğer evinin günlük temizliğinede yardımcı olmasını istiyorsan 900 1000 TL istiyorlar. bir de kendi evimize mi alacağız yoksa bakacak kişinin evine mi bırakacağız. benim kafsm baya karışık

yaa topiğe gireöiyorumm herkes iyidir inşallahh bizim gaz sorunumuz hortladı

geçmiş olsun canım ya hayırdır. ayaklarını mı üşüttü acaba?

hürremcim istersen her ihtimale karşı bi doktorunu ara sor. ama bişi olcağını zannetmiyorum.geçmiş olsun canım

evet canım merhaba hoşgeldin nasılsın bebişin nasıl kız mı erkek mi adı ne tanışalım...
benim kızım var adı öykü

iyiyim canım sen ? bebişim erkek adı Arda. bu topiği açmakla çok iyi yapmışsın. valla hergün sabahları işim olsa da girip günaydın demeden yapamıyorum. benim ilk bebeğim olduğundan bazı konularda zorluk çekiyordum ama bu topikte çok şey öğrendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…