- 29 Haziran 2008
- 4.542
- 19
- 683
- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #14.801
kızlar annemi ciğerparemi kaybettim...19 kasım perşembe günü annem birden aramızdan ayrıldı...dünyam yıkıldı...çok kötüyümsenağlamasenağlama
slmlar
selsin masallah canim yakisikli ogluna,
huris ipektos gule gule kullansin tulumunu,
ececim basiniz sagolsun, allah mekanini cennet eyler ins,
Allah razı olsun kızlar...herkese iyi bayramlar.
oglumdan fırsat bulup sızlere bakmak ıstedimki,ecetugbanın yazdıklarını okuyunca öyle buruklastım kı.senağlama
ececım ALLAH ım mekanını cennet eglesın annenin.:Saruboceq:
evet canım hiçbir şey diyemeyiz hüküm Allahtan...Allah abime ablama ömür versin...İyiki evlenmişim eşim ve kızım varcanımcım ne diyebiliriz ki isyan edemeyiz sebep soramayız allah abini ablanı başından eksik etmesin allahım hepimize iyi durumlar versin bebeklerimize kardeş yapalım ki yarın birgün biz göç. ettiğimizde bu dünyadan onlar kardeşsiz kalmasın...
kızlar annemi ciğerparemi kaybettim...19 kasım perşembe günü annem birden aramızdan ayrıldı...dünyam yıkıldı...çok kötüyümsenağlamasenağlama
Şu hayatta çocuklarımız için yapamıyacağımız şey yoktur. Yeri gelir bütün hayatımızdan vazgeçeriz. Onunla güler onunla ağlarız. Anneyiz biz.. Onun kokusu, onun bakışı, onun öpüşü, onun sarılışı hiç birşeyin yerini tutmaz. Mutsuzken mutlu oluruz bir sözcüğüyle.. Herşeyi biz öğretiriz. Anneyiz biz. Sadun TANJU 'nun çok güzel bir yazısı var. Ben anneyim diye . Seni sevinçlerin en büyüğü ile ellerime aldım. Hayata alışman kendi kendine yaşayabilir bir insanoğlu haline gelebilmen için seni sütümle besledim. Geceler boyu başucunda bekledim, tenimin hararetiyle ısıttım, şefkatimle sarıldım. Sana ilk davranışı , ilk gülüşü, ilk bakışı, ilk heceyi ben öğrettim. Sana ilk şarkıyı ben söyledim. Sana hayatta lazım olacak ilk dersleri ben verdim. Saçını taradım , seni yıkadım, Senin yüzünden acılari ilk ben duydum. İlk ağlayışlarını göğsümde dindirdim. İlk endişelerini bana söyledin. İlk sırrını bana açtın. İlk dost beni edindin. Ben anneyim! Bana her zaman güvendin. Beyne ilk naksolacak sözler benim sözlerim, kalbe ilk yerleşecek duygular benim duygularımdır. Ben istersem sevgi, kardeslik, dostlukla büyütürüm, istersem kinle düşmanlıkla içini doldururum. Ben anneyim ! Ben sabır ve tahammülüm. Ben en yumuşak ve en sertim. Cesur olmayı nasıl ben öğrettimse, korkuyu da sana ben öğrettim. Seni ilk öpen benim. Sevmek, şefkat, dostluk duygularının hepsi bende... Ben anneyim! Bir acı duyarken beni çağırırsın. Ben teselliyim. Ölsem bile gözüm arkadadır seni merak ederim. Sen benim eserimsin. Sen benim emeğimsin. Sen benim güzel günlerim, geçen ömrüm, bütün anılarımsın. Sen ak saçlarım, buruşuk tenim, kaybolan güzelliğim, neşem, ümitlerim karşılığı kazandığım varlıksın. Bunun için sakınırım seni. Ben anneyim!
Herkese bayram tadında bayramlar dilerim.
Her yıl aynı manzaraları gördükçe kötü oluyorum. Hiç bayramınız kutlu olsun demek bile gelmiyor içimden.Bu mudur bayram? İçinde kurban kelimesi geçen bayram mesajları bile tüylerimi ürpertiyor.Korku filmi gibi heryer.
Ne zaman bu ilkelliklerden kurtulacağız acaba?
Geçmişi okuyamıyorum.Yine hasta kuzucuklar varmış. Umarım hemen iyileşirler.
Benim de eşim hasta. Odaya kapandı, canı da sıkılıyor ama mecburuz. Sürekli bitki çayları meyvalar hazırlayıp veriyorum.
Zaten grip dolayısıyla evden çıkmayacaktık.
Çok çok geçmiş olsun. Artık iyileşmişlerdir umarım.
Ama valiz hazırlıyorum demişsin. Yoksa bu halde bir yere mi gidiyorsunuz?akannehir
Çocuklar için yolculuk yorucu olabilir, belki yakın bir yere gidiyorsunuzdur ama...
Domuz gribi olabilir demiş doktorunuz gittiğiniz yerdeki insanlara da bulaştırabilirsiniz.
Canım benim başın sağolsun güzel anneciginin mekanı cennet olsun... Senin acını kesinlikle hafifletmez biliyorum ama yalnız değilsin bende anneciğimi bundan tam 16 yıl once henüz daha cocuk dencek yasta kaybettim... Haddimi aşmak istemem ama yasadıklarımı anlatırsam belki yardımı olur diye düşündüm. Önceleri bitmeyecekmiş gibi gelen özlem, yerini cok yogun bi sevgi ve minnete bırakıyor. Ne sanslısın ki annecigin torun sevgisini tattı senin elinden, benim annem benim büyüdügümü dahi göremedi, ve ikimizde cok sanslıyızki annelerimizden ögrendigimiz güzel değerlerimizi kendi kızlarımıza ögreterek onları yasatacagız, ve sunu da unutma artık annen gözünü kapattıgın her anında karsında ve yanında olacak, allahımdan sana ve ailene sabır ve dayanma gücü vermesini canı gönülden diliyorum.
lmaz: lmaz: lmaz: lmaz:
öncelikle kurban bayramın mübarek olsun....
düşüncen çok yanlış bence eğer hakikatten kurban kesimine karşıysan..
şimdi sana uzuuun uzuuuuuuun bu konuyu açıklamak isterdim ama yeri değil
en iyisi sen ön yargılarından kurtulup bi aç bak kitaplara...
kurban kesmenin hikmetleri neymiş,kurban kesmeyen toplumlar nasıl sapıklıkların içine düşüyomuş diye....
inşallah cevabını arayıp bulursun..
alkisalkisalkisalkisalkisalkis
daha adıma kurban kesemedim :sinifsinif: inşallah allah nasip etsin borcumzu bitsin bende kurban kesmek istiyorum allahım nasip etsin inşallah..
çok güzel okurken tüylerim diken diken oldu. bebeklerimiz bizim herşeyimiz. iyi ki dünyaya gelmişsiniz.Şu hayatta çocuklarımız için yapamıyacağımız şey yoktur. Yeri gelir bütün hayatımızdan vazgeçeriz. Onunla güler onunla ağlarız. Anneyiz biz.. Onun kokusu, onun bakışı, onun öpüşü, onun sarılışı hiç birşeyin yerini tutmaz. Mutsuzken mutlu oluruz bir sözcüğüyle.. Herşeyi biz öğretiriz. Anneyiz biz. Sadun TANJU 'nun çok güzel bir yazısı var. Ben anneyim diye . Seni sevinçlerin en büyüğü ile ellerime aldım. Hayata alışman kendi kendine yaşayabilir bir insanoğlu haline gelebilmen için seni sütümle besledim. Geceler boyu başucunda bekledim, tenimin hararetiyle ısıttım, şefkatimle sarıldım. Sana ilk davranışı , ilk gülüşü, ilk bakışı, ilk heceyi ben öğrettim. Sana ilk şarkıyı ben söyledim. Sana hayatta lazım olacak ilk dersleri ben verdim. Saçını taradım , seni yıkadım, Senin yüzünden acılari ilk ben duydum. İlk ağlayışlarını göğsümde dindirdim. İlk endişelerini bana söyledin. İlk sırrını bana açtın. İlk dost beni edindin. Ben anneyim! Bana her zaman güvendin. Beyne ilk naksolacak sözler benim sözlerim, kalbe ilk yerleşecek duygular benim duygularımdır. Ben istersem sevgi, kardeslik, dostlukla büyütürüm, istersem kinle düşmanlıkla içini doldururum. Ben anneyim ! Ben sabır ve tahammülüm. Ben en yumuşak ve en sertim. Cesur olmayı nasıl ben öğrettimse, korkuyu da sana ben öğrettim. Seni ilk öpen benim. Sevmek, şefkat, dostluk duygularının hepsi bende... Ben anneyim! Bir acı duyarken beni çağırırsın. Ben teselliyim. Ölsem bile gözüm arkadadır seni merak ederim. Sen benim eserimsin. Sen benim emeğimsin. Sen benim güzel günlerim, geçen ömrüm, bütün anılarımsın. Sen ak saçlarım, buruşuk tenim, kaybolan güzelliğim, neşem, ümitlerim karşılığı kazandığım varlıksın. Bunun için sakınırım seni. Ben anneyim!
canlarrım benim hepinizden Allah razı olsun...9 sene önce babamı kaybetmiştim..şimdi annemi kolum kanadım kırıldı...kimsesiz kaldım şu dünyada...çok şükür ki abim ablam var...çok kötüyüm aklımı oynatacak haldeyim...kızıma bakınca hayata tutunmaya çalışıyorum...
amin canım sağolasın...Allah herkesin annesini babasını bağışlasın...canım başın sağolsun mekanı cennet olsun allah geride kalnlara sabır versin çok üzüldüm allah kimseye böyle bi acı yaşatmasınn:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:
canım ne güzel yazmışsın Allah razı olsun...canım beniimmmmmm
allah rahmet eylesin bitanem...
allah sonsuz sabırlarından versin sana .....
inan şu anda klavyenin başında kilitlendim resmen..
doğumla ilgili bi forumumuz var ve burda hep en güzel sevinçlerimizi,
yavrularımızla anılarımızı paylaşıyoruz...
bi anne olmanın ne demek olduğunu kelimelere döktüğümüz yer burası..
ve hayatın gerçeği doğum ve ölüm...
bunu kimse dğiştiremez...ancak biz inançlı kullar olarak bunu kabullenebiliriz...
nitekim şunuda biliyoruz ki ölüm bi yok oluş değil
aksine ebedi bi hayatın başlangıcı...
bi nevi yeniden doğum...
dünya hayatı sadece bi sınav odası..
sınav odasıyla işimiz olmaz..sadece girer çıkarız..
önemli ve asıl olan sınava beraber girdiğimiz kişilerle aynı yer kazanıp
bundan sonra beraber olmaya çalışmak...
eminim ki annecin ve babacın seni cennetin en güzel yerinde bekliyor olacaklar.
allah sana ve bütün sevdiklerine uzun ömür versin....
sende bi annesin...allahım seni yavruna ve bütün sevdiklerine bağışlasın...
canım senin bundan sonra yapacağın annene bol bol dua edip arkasından onuı orda rahat ettirecek ameller yapmak..
sende biliyosun bi insanı ölümünden sonra amel defterini açık tutan şeydir hayırlı evlat...
allahım annenin mekanını cennet eylesin....
hepimizede ölümümüzden sonra amel defterimizi açık tutacak evlatlar nasip etsin....
evet canım Allah çocuklarımızı eşlerimizi bize bağışlasın....canım elbette hayata tutunacaksın. bizim artık çocuklarımız var ve hiçbir şey için olmasa da onlar için yaşama sıkı sıkı tutunmalıyız. onlar bizsiz ne yaparlar. daha çok küçükler. umarım uzun bir birlikteliğimiz olur çocuklarımızla. iyi ki bebeklerimiz ve eşlerimiz varmış.
lmaz: lmaz: lmaz: lmaz:
öncelikle kurban bayramın mübarek olsun....
düşüncen çok yanlış bence eğer hakikatten kurban kesimine karşıysan..
şimdi sana uzuuun uzuuuuuuun bu konuyu açıklamak isterdim ama yeri değil
en iyisi sen ön yargılarından kurtulup bi aç bak kitaplara...
kurban kesmenin hikmetleri neymiş,kurban kesmeyen toplumlar nasıl sapıklıkların içine düşüyomuş diye....
inşallah cevabını arayıp bulursun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?