2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

canım yorumun karşısısnda küçük çaplı bir araştırma yaptım..
sakın sana karşı tartışma amaçlı değil bende acaba doğru söylüyor olabilirmi die araştırdım ...
bir diyanet sitesinde şu yazıları buldum sonuna kadar okuyuyp okumamak tabi ki sizin elinizde

Hayvan kesmenin nesi ibadet olur diye bir soru akla gelirse, Kur’an bunu şöyle cevaplar: “Onların ne etleri, ne de kanları Allah’a ulaşacak değildir, fakat O’na sadece sizin takvanız ulaşır. Size verdiği hidayetten dolayı Allah’ı büyük bilmeniz içindir ki O, bu hayvanları sizin istifadenize sundu” (Hac, 22/37). Kurban kesme ibadetinin temel amacı bu ayette de açıklandığı şekliyle Allah’ı büyük bilmek, O’na itaat etmektir.

Hangi hayvanların kurban edileceği de yine Kur’an’da bildirilmiştir. En’am suresi 143 ve 144. ayetlerde koyun, keçi, deve ve sığır’ın kurban olacağı bildirilmiştir.

Kurban hakkında bu kısa teknik bilgiden sonra sorgulamamız gereken bir başka konuda kurban ibadetinin yapılış amacıdır. Bu amacın Kur’an tarafından Allah’ı büyük bilmek olduğunu yukarıda yazmıştım ama, peki biz bu ibadeti yaparken gerçekten bu amacı gözetiyor muyuz?

Her sene kurban geldiğinde ülkemizde “ Bu kavurma bayramı değildir”; “Kurban kesmek zorunlu değildir parasını da verebiliriz”; “Böyle vahşi manzaraları XXI. Yüzyılda hala ülkemizde görmekten utanç duyuyoruz” vs. vs. vs. Bu tartışmalar ya da daha doğrusu fikir içermeyen açıklamalar; ne kurban ile alakalı ne de toplumun ihtiyacı olan tartışmalardır. Kimse kurban keserken aylardır kavurma yemiyorum midemiz bayram edecek diye düşünmez ya da kurban kesmek vahşice hayvanları katlediyorlar diye düşünmez (vejeteryan değilse!). ancak bazıları kurban kesmek yerine parasını vermeyi tartışıyor; bu esasen ince bir noktadır. Bu konuda cevaz veren bazı ilahiyatçılar olsa da; kurban ile tasadduk (sadaka) ayrı ibadetlerdir, her ikisinden gözetilen amaç farklıdır. Namaz kılmak yerine kaç paraysa parasını vereyim diyemeyeceğimiz gibi, kurban kesmek yerine parasını vereyim de diyemeyiz. Ancak!!! Kurban ibadetini ibadet gibi yerine getirmek şartıyla.

Bu ne demek?!

Kurban keserken sadece Allah’ın rızasını gözetmeliyiz. Bu nasıl olacak? Aldığım kurbandan kaç kilo et çıkar, kasaptan almaktan daha ucuza gelir vs. düşüncelerinden uzak durarak.

Son zamanlarda vekaleten kurban tartışmaları çerçevesinde fakir ve muhtaç ülkelere kurbanın gönderilmesi söz konusu olmaktadır. Her ne kadar dinen bunda bir sakınca yoksa da kurban ve zekat gibi ibadetlerin öncelikli olarak kendi yakınımızdaki muhtaçların ihtiyaçlarını gidermemizi gerektirmesi dolayısıyla doğru olmadığını düşünüyorum. Eğer bizim yaşadığımız beldede, mahallede, köyde, kasabada, şehirde, ülkede ihtiyaç sahibi kimse kalmamışsa, o taktirde diğer Müslüman ülkelerdeki fakirlerin ihtiyaçlarını gidermeyi düşünebiliriz.
Peki bizim ülkemizde fakirlik sorunu bitmiş midir? Tüm insanımızın ihtiyaçlarını gidermiş, kimseyi kimseye muhtaç olmaz bir duruma getirmiş miyiz?

ecetuuba cnm basın saolsu Alllah sabırlarlar mekanı cennet olsun ınsallah (alıntılarım vardı ama kerem bey uyandı (((( ))

canlarım bayram süresince giremedim umarım herkes iyidir kuzuları ile geçmiş bayramınızı kutlar saglık ve huzur dilerim iyi bakın kendinize ve kuzulara öpüldünüz görüşmek dilegi ile

ecetugba başın sagolsun güzelim allah sabır versin mekanı cennet olsun anneciginin kıyamam üzüntünü yüregimden hissettim ne diyecegimi bilemiyorum kelimeler anlamsız kalıyor başın sag olsun

Herkeze merhaba,,,,

Öncelikle geçmiş bayramınızı kutlar sevdiklerinizle nice güzel bayramlar geçirmenizi dilerim..
Gerek özel mesajlarımdan ,gerekse farklı diyer yollardan bana ulaşıp bana destek olan ve bu topikte görmek istediğini belirten tüm gerçek arkadaşlarıma çok ama çok teşekkür ederim ..
Birkaç kişinin gereksiz ve yersiz davranışlarına kırılıp uzun aylardır burda gerçekten birbirimizi çok sevdiğimiz arkadaşlarla uzak kalmanın çok yersiz olduğuna kanaaat kıldık hep birlikte...
Ben bu temmuz anneleri topiğinde hamileliğimin ilk günlerinden beri varım ve burda çok iyi insanlar tanıdım elbet içinde benden ondan bundan hoşlanmayanda olacaktır..ama kendi bilir...çok sevdiğim tüm dostlarım adına ben temmuz annesiyim ve bu topikte olacağım...rahatsız olan olursa kendi bilir...
Hepinizi çok özledima.s.a.s.a.s.

Teşekkür ederim ilgine.
Ama sanırım yazılarımda asıl dikkat çekmesi gereken şeyler okunmadan yorum yapılıyor.
Ben hayvanlar kesilmesin,kurban edilmesin demiyorum ki. Ama bu şekilde yapılmaya devam edecekse hiç yapılmamasını tercih ederim. Bu benim fikrim. Vicdanım el vermiyor çektirilen eziyeti görmeye.
2 mesajımda da bunun ülkemizde yapılış şeklinin çok hunharca olduğunun altını çiziyorum.
Her eline bıçak alan koskoca hayvanlara saldırıp acı çektirerek öldürüyor.
Bunun yerine uygun ortamlarda,işinin ehli kişilerce kesilebilir veya bazı kurumlara bayramda bağış yapılıp gerçekten ihtiyacı olan insanlara ulaşması sağlanabilir.

Neyse bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. Ama hepimizin yaptığımız herşeyi sorgulayarak yapmasından yanayım.

arkadaslar hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun .
geçmişi okuyamadan ecetubanın yazsını gördüm cnım anneciğine Allah rahmet eylesin. ölüm çok acı heleki beklenmeyen ölümler daha da acıdır. Allah sabır versin

arkadaslar hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun .
geçmişi okuyamadan ecetubanın yazsını gördüm cnım anneciğine Allah rahmet eylesin. ölüm çok acı heleki beklenmeyen ölümler daha da acıdır. Allah sabır versin

Ne zamandır bunu sizinle paylaşmak istiyorudum.
Doktorumuzun verdiği kızımın sağlık karnesinde yazılı bu makale.Biz çok beğendik.

Pulsuz Dilekçe

Sevgili anneciğim, babacığım; Bütün duygu ve düşüncelerimi dile getirebilseydim, size şunları söylemek isterdim:
Sürekli bir büyüme ve değişme içindeyim. Sizin çocuğunuz olsam da sizden ayrı bir kişilik geliştiriyorum. Beni tanımaya ve anlamaya çalışın.
Deneme ile öğrenirim. Bana ayak uydurmakta güçlük çekebilirsiniz. Oyunda, arkadaşlıkta ve uğraşlarımda özgürlük tanıyın. Beni her yerde, her zaman koruyup kollamayın. Davranışlarımın sonuçlarını kendim görürsem daha iyi öğrenirim. Bırakın kendi işimi kendim göreyim. Büyüdüğümü başka nasıl anlarım?
Büyümeyi çok istiyorsam da ara sıra yaşımdan küçük davranmaktan kendimi alamıyorum. Bunu önemsemeyin. Ama siz beni şımartmayın. Hep çocuk kalmak isterim sonra. Her istediğimi elde edemeyeceğimi biliyorum. Ancak siz verdikçe almadan edemiyorum. Bana yerli yersiz söz de vermeyin. Sözünüzü tutamayınca sizlere güvenim azalıyor.
Bana kesin ve kararlı davranmaktan çekinmeyin. Yoldan saptığımı görünce beni sınırlayın. Koyduğunuz kurallar ve yasakların hepsini beğendiğimi söyleyemem. Ancak, hiç kısıtlanmayınca ne yapacağımı şaşırıyorum. Tutarsız davrandığınızı görünce hem bocalıyor, hem de bundan yararlanmadan edemiyorum.
Öğütlerinizden çok davranışlarınızdan etkilendiğimi unutmayın. Beni eğitirken ara sıra yanlışlar yapabilirsiniz. Bunları çabuk unuturum. Ancak birbirinize saygı ve sevginizin azaldığını görmek beni yaralar ve sürekli tedirgin eder.
Çok konuşup çok bağırmayın. Yüksek sesle söylenenleri pek duymam. Yumuşak ve kesin sözler bende daha iyi iz bırakır. "Ben senin yaşında iken..." diye başlayan söylevleri hep kulak ardına atarım.
Küçük yanılgılarımı büyük suçmuş gibi başıma kakmayın. Bana yanılma payı bırakın. Beni, korkutup sindirerek, suçluluk duygusu aşılayarak uslandırmaya çalışmayın. Yaramazlıklarım için beni kötü çocukmuşum gibi yargılamayın. Yanlış davranışım üzerinde durup düzeltin. Ceza vermeden önce beni dinleyin. Suçumu aşmadığı sürece cezama katlanabilirim.
Beni dinleyin. Öğrenmeye en yatkın olduğum anlar, soru sorduğum anlardır. Açıklamalarınız kısa ve özlü olsun. Beni yeteneklerimin üstünde işlere zorlamayın. Ama başarabileceğim işleri yapmamı bekleyin. Bana güvendiğinizi belli edin. Beni destekleyin; hiç değilse çabamı övün. Beni başkalarıyla karşılaştırmayın; umutsuzluğa kapılırım.
Benden yaşımın üstünde olgunluk beklemeyin. Bütün kuralları birden öğretmeye kalkmayın; bana süre tanıyın. Yüzde yüz dürüst davranmadığımı görünce ürkmeyin. Beni köşeye sıkıştırmayın; yalana sığınmak zorunda kalırım. Sizi çok bunaltsam bile soğukkanlılığınızı yitirmeyin. Kızgınlığınızı haklı görebilirim, ama beni aşağılamayın. Hele başkalarının yanında onurumu kırmayın. Unutmayın ki ben de sizi yabancıların önünde güç durumlara düşürebilirim.
Bana haksızlık ettiğinizi anlayınca açıklamaktan çekinmeyin. Özür dileyişiniz size olan sevgimi azaltmaz; tersine, beni size daha çok yaklaştırır. Aslında ben sizleri olduğunuzdan daha iyi görüyorum. Bana kendinizi yanılmaz ve erişilmez göstermeye çabalamayın. Yanıldığınızı görünce üzüntüm büyük olur.
Biliyorum, ara sıra sizi üzüyor, belki de düş kırıklığına uğratıyorum. Bana verdikleriniz yanında benden istediklerinizin çok olmadığını da biliyorum. Yukarıda sıraladığım istekler size çok geldiyse bir çoğundan vazgeçebilirim; yeter ki beni ben olarak seveceğinize olan inancım sarsılmasın.
Benden "Örnek çocuk" olmamı istemezseniz, ben de sizden kusursuz ana-baba olmanızı beklemem. Sevecen ve anlayışlı olmanız bana yeter.
Sizin çocuğunuz olarak doğmak elimde değildi. Ama seçme hakkım olsaydı, sizden başka kimsenin çocuğu olmak istemezdim.
Sevgiler,
Çocuğunuz.
Kaynak: Yörükoğlu, Atalay, Prof. Dr. (1982). Çocuk ruh sağlığı: çocuğun kişilik gelişimi, yetiştirilmesi ve ruhsal sorunları. Ankara: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları.

Son düzenleme:
Günaydın hanımlarr
ecetubacım başın sağolsun ALLAH size sabır annene bol rahmet versin canım aile gibi olduk tanımasak bile üzülüyor insan

hafsacım senin kızları çok merak ettim geçmişi okuyamadım umarım düzelmişlerdir

melekcim sende hoşgeldin yeniden

prienecim yazın çok güzel çocuk yetiştirmek çok meşakkatli ama bir o kadar da güzel teşekkürler paylaşmın için

yok ben hamıleykende giriyordum ama eve gecınce gıremedım evde net yoktu ynı bağlandı katılayımm dedımm tekrar... nerde oturuosunn

herkese merhaba arkadaşlar. yoğun bayram temposundan döndük evimize geldik şükür:)
naslsınız görüşmeyeli.yazılar epey çoğalmış bakabildiğim kadar geçmişe döneceğim. hadi bana kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…