2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

http://img402.imageshack.us/img402/4584/olu1.jpg

canım oğlum yiğit en sevdiği oyuncağı ile oynarken
http://img31.imageshack.us/img31/3893/olu2.jpg
buda bayram resmimiz
maşallah yine çok tatlı çıkmışsınız
kanal D de bir program var hayat sineması ....ve yine sinan çetin çok güzel bir program olmuş....bizi biz kadınları çok net çok güzel dile getirmişler ....valla çok hoşuma gitti...
evet bende bölük pörçük izledim gayet güzel ve başarılı bi program olmuş resmen onları izlerken kendşimdende bişiler çıkardım bizlerede yararlı olacağını düşünüyorum

Blue cum oğluşun çok tatlııı maşallahı var, bak bakalım bizimkiler benziyo mu ben benzettim sanki sizin gözler tam mavi yalnız maşallah bizimki yeşilimsi :)

maşallah canım evet sankim benziyolar :1shok:
seninki yeşil versiyon yiğit mavi versiyon olmuş çok şekerlerrrkaydirigubbakcemile3

maşallah deniz paşaya
çok doğru bişi diyosun canım psdagoglarda öyle diyo zaten bebekle bebek gibi konuşulmamalıymış

ayyyy bişi oldu yazım bıtmeden gıttı ................
benım topıs bgn daha ılk defa kendısını kasarak dondu guzelce hehehe şişkom benım bakalım ne zaman emekleyecek...........
maşallah senin şişko kerem beyealkisalkisalkis inşallah canım zamanı gelince oda sürünecek yerlerde

Bizde ilk defa dün döndük tam olarak ıkına sıkına ittire ittire döndü çok hoşumuza gitti yanlız çınpınarak gülüyo sevincimizden heryeri tekmeledik :dance:
maşallah idile
de sizi öle deli gibi tepinirken görünce korkmadımı kuzucumdelikafadulden

Hoşgeldinizzz geçmiş olsun canım.Kilosu güzel maşallah almamış olmasına rağmen. Çabuk toparlar inş. kendini opuyorumnanaktan
saol canım evet kilosu gayet iyi ama 2. ayımızda mama kullandık diye öyle bi anda artmıştı
şimdi bu ay sadece anne sütüyle 200 gr almış
slm kizlar
bebeklere koca bi masallah, nerdeyse hepsi donuyo artik, ama bizimkisinde daha tik yok,
donmeye calismiyo bile!! her bebek bir olmaz tabi ama en azindan bi donebilseydi??

benim zillide 10 temmuz doğumlu henüz sadece yana dönebiliyo çok ıkınıyo ama daha gerisi gelmedi
inşallah dönceklerde emeklşiceklerde yürüceklerde canım merak eteme
herşey sırayla vakti zamanı gelince:teselli:

TRT çocuk kanalında Gece Bahçesi diye bi program var biliyo musunuzz ?
Eti o programın 2 bölümünü cd haline getirmiş, dayım etide çalışıyor verdi bizede.Merak ettik açtık bi baktık bizimki gözünü ayırmıyor :) o gün bugün kurtarıcımız oldu valla. Artık alıştı seslere açınca resmen mutlu oluyor gülüyor hemen ya, ordaki karakterlerin seslerini bi duysun hele. Gün içinde bende söylüyorum isimlerini nasıl gülüyor. Akşam yemek yedirmiyodu bize açtım hemen ama 20 dk. izliyor sonra başlıyor vızıklanmaya olsun oda yeter :) fazla izlemesin zaten .

ama şunu da bilmelisin ki proflar diyorki:3 yaşa kadar kesinlikle tv yasak....her ay prof.götürüyoruz denizi...belkide en büyük gelişimi bu yüzden tv yok :)gerek ışınlardan dolayı gerek ilerde zeka sorunlarına ve değişik bir süürü prooblemler..araştır istersen canım..aklında olsun...tvye kesinlikle hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..20 dk fazla değil mi sence ): 20 koca dakikaaaaaaa :):) bebeğini düşün canımcım kesinlikle baktırma o dalgalı ışınlara...

Son düzenleme:
çiçeks sesli oyuncaklar dikkat çekici şeyler ver eline...en önemlisi kendi yüzünle oyala...yüüznü yaklaştır burnunla kulağınla ağzınla çeneni tuta tuta öğrensin mutluluğu tanısın seni...keşfetsin...benim görüşüm bu tabiki...sadec fikrimi söledim yanlış anlama olur mu?

senin kiz yine yana donebiliyo oda biseydir, benim tembel oglum onu bile yapamiyo daha,
neyse bekleyip gorcez bakalim,

senin kiz yine yana donebiliyo oda biseydir, benim tembel oglum onu bile yapamiyo daha,
neyse bekleyip gorcez bakalim,

yere yanına uzan..onunla konuş eline oyuncak ver sonra uzağa koy kendi alsın gör bak nasıl yuvarlanıyo..ah video yüklemeyi bilsem eklicem deniizn videolarından ama bilmiyorumki bilen de yok sanırım

ebrucum her cocuk farklı , kimisi geç yürür kimisi erken ,kimisi geç konuşur kimisi erken. sinanda bilir nezaman dönceğini annesi .6 aya kadar dönmüş olur merak etme.

yere yanına uzan..onunla konuş eline oyuncak ver sonra uzağa koy kendi alsın gör bak nasıl yuvarlanıyo..ah video yüklemeyi bilsem eklicem deniizn videolarından ama bilmiyorumki bilen de yok sanırım
neler neler yapiyorum banamisin demiyo, cok cabuk yoruluyo ,kafasini bile 1dk dan fazla tutamiyo,
canim sen degilmiydin buraya video yuklemistin, denizi konusturuyordunuz??
benmi yanlis hatirliyorum :uhm:
ebrucum her cocuk farklı , kimisi geç yürür kimisi erken ,kimisi geç konuşur kimisi erken. sinanda bilir nezaman dönceğini annesi .6 aya kadar dönmüş olur merak etme.

evet canim biliyorum ama nebilim burdaki bebeklerin cogu donmeye baslayinca bende ister istemez endise duydum,

Evet ya kesinlikle gelişimleri farklı farklı idilin ayındaki bebekler haziran annelerinden baktım kase kase çorba yiyiyorlarmış biz kaşık hesabı yapıyoruz bi kaşık yese kar bize zaten doktorlarad öyle diyor kimi çocuk önce yürümeye odaklanırmış kimisi de konuşmaya yaşayıp görücez

slm şekerler nasılsınız
geçmişe bakamadım sadece son sayfayı okudum ebushcum bu konuda kendini sakın ha üzme bebek gelişimleri her zaman farklıdır.
ben sana bunları eğitimci olarak söylüyorum sen sadece elinden geldiğince ilgilen onunla konuş sesine alışkın olduğu için senide anlayacaktır
dikkatini çeken oyuncaklar al ben emekleyen tırtıl aldım ilayda emeklemiyor ama onunla birlikte dönüyor yüzüstü dönüncede onu yakalamak için altındaki battaniyeyi asılıyor sende stres yapmadan ilgilen bebişinle
allaha şükür bi hastalıkları sakatlıkları yok er ya da geç yürüyecekler konuşacaklar
benim görümcemin iki kızı aralarında 1.5 yaş var
büyük olan 11 aylık yürüdü 1 yaşında konuştu
küçük olan 2.5 yaşında yürüdü 3 yaşında konuştu bak iki kardeş ve annenin ilgisi ikisinede aynı

nurcum tesekkur ederim canim yorumun icin
inan cok rahatladim,
birsuru oyuncaklar aldim ama nedense fazla ilgisini cekmiyo,
sadece agzina goturmekle mesgul, disinden dolayi huzursus sanirim,
hep kucak istiyo, kucak kusu oldu cikti basima, zaten durmadan konusuyorum ona cok seviyo konusmayi,
bilmiyorum belkide ben cok pimpirikliyim

3 yaşına kadar kesinlikle nasıl baktırmayacaksın, pek mümkün değil sanırım birde çocuğun görselliğe de ihtiyacı var kanımca. Şekiller renkler sesler... Işınlar konusunda haklı olabilirsin. Yani gelişimini sadece tv olmamasına bağlamanda yanlış değil mi, sonuçta diğer bebeklerde ses çıkartıyor, dönüyor,tepki veriyor ne bilim örnekler çoğaltılabilir,şimdilik emeklemiyorlar ama yakında onada başlayacaklar inş.

Yanlış anlamadım canım :) fikir paylaşıyoruz burda elbetteki söyleyeceksin düşüncelerini. Bu dediklerinin hepsini yapıyorum, oda çok güzel tepki veriyor, babasının burnunu sıkıyor mesela :) kendi ellerini inceliyor, çıngıraklı ahşap oyuncaklarımız var onlara bayılıyor...

tabiki mümkün değil mutlaka bakacak tvye ama bilerekte 20 dk bekletmek kendisi için sakıncalı diye söyledi doktorumuz o yüzden birde araştırdım da ben paylaşayaım dedim...
yaramaz bunlar...temmuz bebekleri maşşalalhh hem şekerler hem zekilerrrr :)

canım bende herşeyi ağzına alması konusunda çok pimpirikliydim
geçen gün prof konuştu tvde çocuklar neden ellerine aldıklarını gözlerine götürmezler bunun zararlı olduğunu bilirler çünkü dedibırakın ağzına alsın o bağışıklığını arttırır dedi bende rahatladım şimdi oyucaklarını falan yıkıyorum zaten ama daha rahatım

evet seviyor böle yaşından büyük şeylerle uğraşmayı :)
şimdi çığırıyor nedense avazı patlicak :)
kendi sesine tepki veriyor kimi zaman...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…