2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

kızlar kilo vermek şöyle dursun ben boyna alıyorum
kurbana 84 le gittim 1 haftada 3 kilo alıp gelmişim
oldummu 87:1shok:
aklım almıyo koca çocuk taşıdım aylarcada okadar kiloya çıkmadım şaştım
aman ne koca pis boğazmışım yaaaaaaklava:

ben 78 le hamile kaldım... 92 le doğuma gıttım doğumdan 1 ay sonra 78 e geri düştümm ... ama dha vermem lazımmm.. boy 1.78 ama bı 10 kılo versem çok ii olcekkk...
şu emzirme dönemi bitsin anca öle...

yine de maşallah bebişimize umarım hemencecik iyileşiiverir

yere yanına uzan..onunla konuş eline oyuncak ver sonra uzağa koy kendi alsın gör bak nasıl yuvarlanıyo..ah video yüklemeyi bilsem eklicem deniizn videolarından ama bilmiyorumki bilen de yok sanırım

canım huri sana cevap yazmış ama görmedin sanırım.önce izlesen.com yada youtube a göndermeliymişsin.oradan da buraya

kızlar benim babam doktor. ben küçükken emziğimi bazen yere düşünce anneme yıkatmazmış.tabi annem çıldırırmış o ayrı. sırf bağışıklığım artsın die. şimdi nazar değmesin ama ben de çok nadir hasta olurum. tabi hijyene dikkat etmek gerek,yor ama fazla da steril olmamak lazım

bu arada şu tv konusuna katılmıorum çocuğu engelleyemezsin sonuçta bizimde izlemememiz lazımm...
hadi şimdi engelledin 1 yaşına gelince nasıl engellicen...
benim yiğenim doğduğundan beri tv başında şu an 2.5 yaşında kreşe başladı ve cocukların çoğundan daha yüksek zekaya bizi susuz götürür susuz getirir...
yani zekayla bi alakası olduğuna inanmıyorummm....

ben 78 le hamile kaldım... 92 le doğuma gıttım doğumdan 1 ay sonra 78 e geri düştümm ... ama dha vermem lazımmm.. boy 1.78 ama bı 10 kılo versem çok ii olcekkk...
şu emzirme dönemi bitsin anca öle...

maşallah canım metabolizman süper çalışıyomuş valla
baksana benimkine tembel tenekekaydirigubbakcemile
koyverdimmi oda üstüne üstüne koyveriyo
ama ben ona ne yapacağımı iyi biliyom hele bi emzirme bitsin görür gününükötükedihüso

ahh o metabolizma dhada çalışsa ya geldi oturdu kaldı 78 de......kaydirigubbakcemile3
emzirme bitsin hmn çiçek tozuna başlıcammm....zemuszemus

benim bildiğim kadarıyla çocukların tv izlemelerindeki tek sakınca cihazların yaydığı radyasyon
hatta çocuk odalarında tv ve bilgisayar bulundurmamak gerekliymiş
çocuklar daha çok radyasyona maruz kalmasın diye
ama tv izlemede herhangi bi zeka geriliği tabikide olmaz amaç sadece radyasyondan bi nebze daha uzak tutabilmek

lcd tv ler radyasyon yaymıyor ztn....
benim kayınvalidem kızmıştı gecen geldiğinde tv ye yakın uyutmayın die eşimde o tv radyasyon yamaz dedi elektronik teknisyeni kendisi akşama kdr telefon tamir edio kapsam ben kapardım ben nereye kaçayım dedi.....

canım çiçek tozuda ne iş
oda yenimi çıktı herşeyi duydumda bunu hiç duymamıştım anlatsana biraz

arkadaşım kullandı 75 ten 52 ye indi fıstık gbı şimdi....
bahratçılarda satılıo cnmm toz haLİNDE 1 BARDAK SUYA 1_2 KAŞIK ATIOSUN YEMEKLERDEN sona deviriosun.... biraz wc de kalıosun ama işe yarıo 6 aydır 52 kiloda geride almadı...kurtarıcım die yanında taşıo cok kacırdımı yemekleri yıne ıcıo.... ama emzirme döneminde kullanılırmı bilmiorumm...

biizmkide plazma ama doktorun bize söylediği zeka ile ilgili olan şey: ilerde bir şeyi 3-4 kere deyişte algılayıp anlaması..katılan katılır katılmayan kendi bilir..ben şahsen plazma da olsa yanında açmamaya yada göz teması kurmasına uzun süre izin vermiyorum,tabiki gözü kayacak bakacak ama başında oturmuyorum anlatmak istediğim zeka ile olan şey bu...tabiki zeka özürlü yapmıyor :)ve bunu bize söyleyen tanınmış bir prof.ismini isteyene de veririm irtibata geçebilir...ben sözsüz müzikler ve hafif şeyler dinletiyorum..genelde de dingin oluyor...hareketli arabesk pop rock dinletmiyorum :):)ben inanıyorum,çünkü yakınımdaki tandıklarımın çocukları gerçekten bir şeyi 1.kez anlamıyor ve aşırı tv izlemek bönlük yapıyor muşşşşşşşşş...birşey söylüyosun çocuğa cvp vermeden suratıma bakan arkaşdaşların çocukları var,%100 tvden diyemem ama doktorum öle dedi paylaşayım dedim kızlar...ben paylaştım gerisi size kalmış anneler okişopuyorumnanaktan

düşüncene saygı duyuyorum ama katılmıyorumm.....
isteyen katılır isteyen katılmaz...
1.si lcd ve plazma çok ayrı şeyler araştır göreceksin neyse konumuz bu diil....
tv şu bu olmuş önemi yok ben radyasyon açısından söelmiştim onu....
benim bebeğimde doktor kontolünde büyüyor prof. olmasada özel ve izmirde tanınmış bir doktoru var.... ve benim bütün gün onu kucağımda gezdirecek ne takatim nede vaktim var...
ztn akşama kadar onun başında oturtun demıorum 15_ 20 dk sonra sıkılıp mızıldanmaya başlıyor ztn...
ben bi sakınca görmüorum... yeğenimde gayet sağlıklı ve akıllı bön değil yaniyerimseniben
bu konuda kapansın artık çok uzadı isteyen istediği gbi büyütür....
kimseye şöle veya böle yap diemeyiz....kaydirigubbakcemile5

Tv konusunda dr'ların bile ayrı görüşleri var. Geçen birinizin dr'u 3 yaşa kadar seyrettirmemeli hatta aynı odada bulundurmamalı demiş. Merak ettim bu dr'un çocuğu var mı diye. Ben de mümkün olduğunca uzak tutuyorum ama 3 sene boyunca ne kadar uzak tutulabilir ki. Bu hiç uygulanabilir bişey değil. Ayrıca bir akrabamızın oğlu sürekli reklam seyredip dururdu. Çok erken konuşmaya başladı ve bütün markaları logosundan tanıyıp söylüyordu. ızlediği reklamları ezberlemişti. Zekası geri değil bence ileriydi de anne-baba pek üstüne düşmediği için kanımca şimdi normale döndü. Yine bir akrabamızın kızını da mama yedirmek için tv'nin karşısına geçirip hangi kanalda reklam varsa açıp seyrettirirdik özellikle. O zaman otistik falan yapabileceğini bilmiyorduk. Bu kız da zehir gibi maşallah. Sadece her iki vak'a da da tv bağımlılığı oldu o kadar. Belki bu eksisi oldu. Herşey dozunda olduğu sürece bişey olacağını pek sanmıyorum. Ama bu da kola gibi. Eninde sonunda onunla çocuklarımız tanışacak da ne kadar geç olursa belki o kadar iyi olacak.

slmlar
benimki durmadı , aldım kucağıma , merakla ekranı izliyo , çıt çıt sesler geliyo ve ekran renkli afilli ya dikkatini çekti tosbiğin :))bir de klavye sürgüsünü itip çekiyo :))))

gündemimiz tv olmuş sanırım
ben günde 10-15 dak , özellikle de şu ek gıdasını yerken baby tv izlettiriyorum , sonuçta bebeklere özel yapılmış programlar içerdiğinden bu konuda endişe taşımıyorum ama normal tv programlarını izlettirmiyorum ..
şu ekrana da tez zamanda bi filtre lazım sanki yerimseniben

starcım hoşgeldin.....
buluşuyormuyuzz.... pazar günü.... hbr bekliorum 2 de agora bana uyar...kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…