2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Canım yaa bu ara bütün bebişler aynı sanırım, bizde böyleyiz hoş ali eymen doğduğundan beri uykusuz ama ağlamıyor allahtan, bi yeri mi ağrıyor acaba? Hasta olmasın,ağlamasında varsın uyumasın bize zor oluyo haklısın uykusuzluk benide leyla yapıyo, geçicidir inşallah annesi hep dişe yoruyoruz ama çıkmıyoda ne olacak bilmem

Canım yaa nasıl düşünmezler, ya ben bu büyükleri anlamıyorum ne var sanki küçük olan onlar ne kadar bencilce davranıyolar.kızmakta sonuna kadar haklısın, heleki plan yapıpta gerçekleşmeyince insan çok kızıyor.Zaten bunalmışız, helede sen hastalık,gelen,giden bi türlü kafanı kaldıramadın canım ya. Allah düşünce versin bu insanlara ne diyim

Bende gogly den aldım dediğin gibi ölçüsüyle çok katı oluyo bende sulu yapıyorum, onun muzlusu elmalısı falanda var elma püresi gün içinde verdiğimden ben muzlusunu tercih ediyorum

Canım geçmiş olsun neyseki halıya düşmüş allah korusun burda okudukça bizim başımıza ne zaman gelecek diye düşünüyorum, düşe kalka büyüyecekler tabi ama insanın yüreği kalkar tabi tekrar geçmiş olsunn :1hug:

Ben çeşme suyunu kaynatıyorum canım, normalde hep sürahide var zaten ama pirinç unu yaparken kaynatıldığı için çeşme suyundan alıyorum

Karencim kızmakta sonuna kadar haklısın, onlar anlayamıyolar ne var sanki ne uğraştı altı üstü bi sofra diye düşünüyolar ama zamanla öğrenecekler, inş. :) çocuğu iki dk. tutmaya gelince yoruluyoveriyo bizimkide hemen anla bak diyorum nasıl oluyomuş ama nerdeee

Ah canım benim yiğit seni biraz uğraştıracağa benziyo annesi, umarım diştendir çıkınca rahatlar kuzucuk opuyorumnanaktan

:roflol:ayaklarla yeni tanışıyolar da ondan galiba bu ara ona yaklaşan bir el görünce direk gözler dönüyo odaklanıp hemen ağzına alıyo cokacimcoook

evet ya çok çevikler , ne arada o parmağı kapıp emmeye başlıyorlar , anlamıyor insan kaydirigubbakcemile3
bizimki diş kaşıyıcıları hariç herşeyi kemirmeye bayılıyo , en çok da Tiger'ın sağ kulağını kaydirigubbakcemile3

biz daha muhallebi yapmadık .. ama eşim milupanın armutlu toz pirinç unu muhallebisini almış , deniycem 5. ay kontrolümüzde dr.la konuştuktan sonra ..
sana tavsiyem mümkünse milupanınkinden al , çünkü kullandıkları besinler organikmiş ve düzenli aralıklarla bir dizi kontrolden geçiyorlarmış , o yüzden güvenilir ve GDOlu ürün yokmuş milupalarda ..
sadece tavsiye yerimseniben

çok geçmiş olsun tatlımmmmmmmmm :teselli:
siz ii olun da , buluşuruz en yakın zamanda senin için tatlım Şeniz

günaaydın kızlar kayınvalidemleri yolcu ettim ve geri döndüm.ama geçmiş her zamanki gibi okunacak gibi deil. nasılsınıxz bakalım bebişler nasıl.bizde herhangi bir değişiklik yok

Geçmişi okuyamıyorum umarım herkes iyidir

selam ..bugun hiç iyi değilim canım cok sıkkın..of poflardayım..bunaldım iice..:=(

gecmişe bakamadım cok..
nar bebegine masallah canım aynı serra gibi ayaklara saldırıo yaramaz masallah ona..

bu sıralar ( ben de dahil ) kimse pek geçmişe takılamıyo
eeeeee ben de yoktum ne zamandır , destansı alıntılarım da yoktu :teytey:
kaldınız dimi habersi olandan bitenden kaydirigubbakcemile3

canım yaaa , onlar dayanıyorlar , nasıl yapıyorlar bunu bilmiyorum ama biz dayanamıyoruz ..seni çok iii anlıyorum , bi ara benimki gece çok sık kalkar , gündüz toplasan yarım saat uyumaz , delircektim bi ara akannehir

Allah yaaaaa sabırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
nedir bu KV - KPlarden çektiğimiz yaaaa
bu modeller böyle galiba , belli bi yaşa gelince tavırlar ,tripler , absürd ve yersiz istekler , alınganlıklar , ayyyhhhh -tatlicadiarzu-
hepsi aynı bunların malesef benneyaptımki
ve ne hikmetse kız anneleri-babaları daha alttan alıyo yada daha zararsız :sm_confused:
demetcim , haklısın canım kızmakta .. insan en çok da eşine üzülüyo dimi .. içinden diyosun , bunun gibi evlada yapılcak şey mi bu şimdi klava: ve dediğine katılıyorum , keşke benim evladım da en az babasının yarısı kadar olsa :Saruboceq:

geçmiş olsun , dikkat etmeli tabi .. burda çok okuduk bebişleri düşenleri
aman gözün üzerinde olsun ,desteksiz yada güvensiz bırakmaya gelmiyorlar hiç ..

kikoşum , insan kendine biraz zaman ayırdı mı yaşadığını , kendisinin de insan olup bazı şeylere ihtiyacı olduğunu ve bunları karşılayınca da çok mutlu olduğunu hissediyor ..
mutlaka arada bi kaçamak yap .. bırakabilirsen ve eşin de baş edebilirse ikisini de bırak bi çık dolaş , yada arkadaşına git .. en olmadı küçüğü bırak büyükle her yere rahat gider gelirsin , yada hangiyle rahat edeceksen işte .. arada bir kendimize yer açmalıyız bu koşuşuturmacanın içinde , yoksa hep yarım hep yorgun , hep bi şeyler eksik kalmış gibi hissediyoruz ...

bende kızları uyuttum lodoslama daldım buraya valla ohhhh keyif yapıyom
başım şişti sabahtan beri
kahvaltı masamız duruyo
yataklar duruyo
bide asılcak çamaşırlar var
amannnnnnnnnn

ennnnnnnnnnnnnn iisini yapmışsın kaydirigubbakcemile5
ben de kahvaltı yaptım
yazılı kağıtlarımı okudum
paşam Allaha şükür bin nazla uyudu da koptum geldim buraya

daha önce yazdın mı bi yere de gören olmadı bu biberon konusunu , anlamadım niye böyle yazdın sengözlerimebaksanab

mama kullandığımız zaman da aynı biberonu kullandım ben >> dr.brown's << zaten ona alıştığı için ne avent , ne nuby , ne de chicconunkini almıyo velet ağzına :umursamaz:

canımcımmm , eşin tam sopalıkmış yahuuuuuu klava:
sinir oldum okuyunca , haklısın hem de çok .. ama haklı olmak kar değil malesef ..umarım bir daha böyle anlayışsızlık yapmaz , dersini verseydin bi güzel Çok üzgünüm çoook

evet canım iyi niyetliler hep eziliyor
ama biraz dişli olanlar el üstünde tutuluyor
maalesef insan kişiliğini değiştiremiyor
ben artık Allah a havale ediyorum elimden bişey gelmiyor başka

yazdıklarının altına imzamı atarım canım ,o derece yani vereliniortak
benim eşim de çok belli etmez üzüldüğünü , sinirlendiğini , anca ben bilirim benimle paylaşır .. öyle olunca da dağın haberi olsa da tavşanın küstüğünden , tavşan dağa açık açık " ben sana küstüm " demediği için işine geliyo dağın , istediği gibi vurdum duymazlığına , yerse hesabına devam ediyo ....
anlamıyorum , bi insan evladına nasıl yapabilir bunu yaaaa

hey Allaaaaaaam yaaaaaaa,ölürmüsün öldürür müsün -tatlicadiarzu-
ulen büyük olarak sen çıkar sembolik de olsa ver ..
yaşı kaç olursa olsun , durumu ne olursa olsun ,büyüğün verdiği paranın yerini tutar mı hiç bi şey bayramlarda .. onun ayrı bi yeri var , verilen para-harçlık değil de sanki bi ritüelin tamamlanması gibi bi şey bu .. e bu durumda bunu yapmak büyüklerin göreviyken nasıl kendine yakıştırıp böyle bişeyi diyebilmiş ..

benim KV bana bakmaya geldi hamileyken ben ve kaldı 1 ay , sora KP le beraber geldiler doğum zamanı 10-15 gün de öyle kaldılar , 6 senelik evliyiz eşimle , hiç bu kadar daralmadık dedik eşimle ve 6 senelik emeklerim boşa gitti dedim eşime laelaelaelaelae
çünkü araya mesafe koyan bendim ve hiç sorun olmadan bu seneye kadar gelmiştik bi şekilde .ama ii de oldu , eşim bazı benim görüp ona söyle(ye)mediğim bi çok şeyi kendi gözüyle gördü anne-babasıyla ilgili , tek karım bu oldu .. malesef bir arada fazla kalınınca ilişkilerin tadı değişiyor ..

canım yaaa rahatınızı bozup gelmişsiniz
keşke senin annenin yakınına gitseydiniz hem işiniz görülürdü hem huzurunuz kaçmazdı
kız anneleri herşeyi yapıyor hiç bişey beklemeden

kesinlikle haklısın canım .. benim paşama da annem bakıyo, nererdeyse 100 km yoldan alıp getiriyoruz onu da hiç ses etmiyo , ist olsam KV bakmazdı , baksa da " el adama ne der " korkusuyla bakardı , e tabi bi de böyleyken ona gebe kalmak istemezdim .. zor hakkaten bebeğe bakacak birini ayarlamak :1no2:

ayyyy kikoşşşş kadın zaten fırsat kolluyomuşşşkaydirigubbakcemile
deseydi ya eşin anne sen bize ver büyükler küçüklere verir diyeeelaelaelaelaelae

nerdeeeeeeeeeeeee bizimkiler de bekler fırsat versen bi hele ..

paşam uyuyoken yazayım dedim şimdi uyandı kucağımda , bi ayağını atıyo klavye sürgüsüne kaydirigubbakcemile3

kızlar sabahtan ayzıalnları okyamadım ben çekilişin videosunu çekmeye gidiyorum şu çekilişi yapalım hadi bakalım...

selamlarrrrrr hihoyyyt
oğluşum sabahtan beri uyumadı yaaa benneyaptımki
velet açtı gözlerini 7.30da uydu 15 gibi..
birazcık geçmişe bakayım hazır uyuyoken o

hoşgeldin canımmmŞeniz
dua et gündüz uyumuyo
bizimki 1 haftadır geceleri ayakta acdıkaydirigubbakcemile
hatta dün gece aldım kucağıma oturduk pc başına beraber tarla ektik biçtik farm da :roflol:
sen ne zaman pes edersen o zaman uyutucam dedim
ama yine pes eden ben oldumkafamçokkarıştı

maşallah cnm aman iyi olsun yiğit çok huysuz bu aralar hiç uyumuyor benide çok yoruyor saat 6 da kalktı 14.30da zorla uyuttum.şuam hala uyuyor biras daha uyursa gece beni başında bekleticek yine mafoldumben

aynııııııııııııııı:gitme:

bizimkiside dün akşamdan bu yana kaka yapamadı :)
sanırım ek gıdaya geçtik diye...öfff çekeceğimiz var allahtan uyuudu...

bizimkinin yarın 1 hafta oluyo yapamadığı
herşeyi denedim yok yokk
ilk kez böyle oldu
normalde günde bikaç kez yapardı
2-3 gün gün aşırı yaptı sonra bidaha tık yok
sanırımhuzursuzluğuda ondan:teselli:

iyi demişsin canım:1rolleyes:

neyse kızlar benim kızlar uyandılar azcık onlarla oynaşayım
yemeklerimde ocakta yarım kaldı onuda halledeyim tekrar gelirim inşallah
hadin muhabbetiniz bol olsun
kuzularınız huzurlu olsun

güle güle kızlarımı öppŞeniz

düşüncesizler canım yapacak bişey yok böyleleri için neyse o maalesef:1closedeyes:

yerim onun minik ayakını bennnnnnnnnncokacimcoook

kızlar sabahtan ayzıalnları okyamadım ben çekilişin videosunu çekmeye gidiyorum şu çekilişi yapalım hadi bakalım...

beklemedeyim heyecanlaaaazemuszemus

:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi:

hemen denicem kayısıyı canım çok sağol
yalnız bendeki kayısılar memleketten dedecim kendi elleriyle kurutmuş sağolsun
sadece suda bekletmekle şişerler mi acaba azıcık kaynatsam mı kCADIARZUi

hemen şişmiyo sabah koyuyom akşama yada akşam koyuyom sabaha şişmiş oluyo
önemli olan odeğil zaten suyu
bilidiğin çeşme suyu sarılaşıyo
tüm özü suya geçiyo resmen ben o sudan verdim acaba diye
ve hakkaten süper çıkarttı

çiçeks cim demişsinya muzlusundan veriyorum diye
aman dikkatli kullan sürekli kullanma canım
çünkü muz tamamen kabızlık yapar
tek çeşitle kalma muzlu olanıda ver ama ara ara ver emi canım

şimdi benim kızında edindiği bi huydan bahsedeyim
eline bişiler veriyoruz
hooop hemen ağza tabikide
uğraşıyo baya sonra elinden düştümü basıyo çığlığı hadeeee tekrardan sustur
bazen genemiiiiii diyeceği aklıma geliyo oyuncak felan veresim gelmiyo

bide bugün diğer kızın müzikli oyuncaklarına hep pil değişimi yaptım
aman tanrım yapmaz olaydım
küçük zillim sen delir onlara hepsini istiyo ışık müzik hangisindne çıkıyosa işte
allahım bir çığlık bir çığlık resmen takıldı
zor susturduk
diğer kızımla karar aldık bidaha ona göstermicez müziklileri
ama tabi oda çocuk sözüne sadık kalacağını sanmıyorum
en kısa sürede bu oyuncak krizine girdiği halinide yayınlayacağım şok olucaksınız

buarada belim ve sırtım bugün çok fena
tekrar gidicem artık
emzirdiğim için sadece fizik tedavi verdiler ama onada gidemedim
2 çocukla 14 gün nasıl gidicemki

İyi akşamlar herkese
Neyse ki kızımın idrar kültürü şimdilik temiz çıktı. Doktorumuz 20binlik koloni görülmüş, idrar yolu enf. olsa en az 100 bin olurdu dedi.Haftaya tekrarlayalım idrar tahlilini dedi. Şimdilik ek gıdaya da geçme,gelince tartısına göre karar verelim dedi.
Zaten 2. kez başka yerde tahlil yaptırmadan ilaç vermemeye karar vermiştik.
Eşimin anne ve babası bizdeler.Eşim yılbaşında bizde olun diyor, kalacaklar sanırım.
Tek sıkıntım kayınpederimin yanında emziremediğim için akşamları eşimle salonda oturmak yerine kızımın odasında uzun zaman geçiriyor olmam.
Bunun yanında kayınvalidem yemekleri yapıyor,bulaşık.çamaşır,ütü falan.. İç çamaşırlarımızı bile ütülüyor :)
Rahata alıştım. Doğum sonrası herşeyimle kendim ilgilenmek durumunda kalmıştım acısını çıkarıyor gibiyim şu an.

Ben de epidural sezeryanlı doğum yaptım. Birkaç ilişkide kuruluktan dolayı biraz canım yandı o kadar. O da kayda değer birşey değildi, yarıda kesmedik yani.
Korkacak birşey yok inan ki. Eğer ilişki öncesi kayganlaştırıcı kullanırsan bence hiçbir şekilde canın da yanmaz ve eskisi gibi olur herşey.
Çok yerde okumuştum, doğumdan sonra vajinimus olan bile varmış. Bence yol yakınken doktoruna bir danış derim.Tanıdık bir uzmana yönlendirir belki seni.
Bence kısa sürede aşarsın sen bu olayı.

merhabalar benim oğluşumda 4 ay 3 haftalık annecikler:))
madem böyle bir başlık açılmış bende merhaba diyeyim dedim...tüm yazılanları okumadım ancak şöyle bir gezindim çoğu kişi ek gıdaya geçmiş gibi geldi..biz sadece tattırıyoruz doktor sadece bunu önerdi ne zaman tam olarak ek besinlere başladınız arkadaşlar,mama ise doktor kesinlikle vermeyin eğer sütünüz yetmezse meyve çorba verin dedi yettiği takdirde sadece emzirin dedi..

Hoşgeldin,
Benim kızım 4 ay 2 haftalık.
Biz henüz geçmedik. Ancak kızım son ay 370 gram almış,geçmemiz an meselesi :) 1 hafta daha sadece anne sütü alacak, eğer kilo artışı yeterli olmazsa sebze çorbasıyla başlayacakmışız ek gıdaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…