2009 yazı evleneceklerin paylaşım alanı !!

kızlar o kadar yoğunum ki anlatamama ama bir yandan aklım hep burda ....eğer gelemezsem iyi akşamlar şimdiden

ya kızlar Kayseri Mudo'da bu bal kavanozlarından bir sürü gördüm ben aldım.keşke sizlerde alabilseniz :çok üzgünüm: :Saruboceq:

bende haksızlık oldugunu düsünüyorum
birde kız ne getiriyor demiyorlar mı bizim aldıklarımız cok daha fazla para tutuyor

gunaydın kızlar

bzım burdada yatak odası yada oturma grubu alınır
ben ıkısınıde almıycam uzaga gelın gıdecegım ıcın zaten dıger herseyı aldım
onların alacagı
buzdolabı
tv
yatak odası
salon koltuk takımı
yemekodası
salon halısı
salon perdesı

dıger herseyı ben yaptım
:)
butun yuk kız tarafında aslında kucuk mucuk ama alınanlar cok para tutuorr

bende haksızlık oldugunu düsünüyorum
birde kız ne getiriyor demiyorlar mı bizim aldıklarımız cok daha fazla para tutuyor

Ben haksızlık olduğunu düşünmüyorum.
Hatta bana hemen hemen yapılan masraflar eşitmiş gibi geliyor.
Neden derseniz ;
Kız tarafı mutfak eşyalarını ,yatak odası takımını ,(bazıları beyaz eşyalarını alır bazıları hiç almaz.Ki takdir edersiniz ki beyaz eşya alınmadığında erkek tarafı her halukarda daha çok masraf yapar.Herneyse....) + nevresim,dantel gibi ıvır zıvır şeyleri alır.

Erkek tarafı ise oturma grubu ,salon takımı,salon için oturma grubu,evin perde + halılarını ,bazen beyaz eşya ,tv ve müzik seti gibi diğer elektronik aletlerin yanısıra "en az" 5.000ytl lik bir düğün(buna gelinlik,yapılan gelin alışverişi ve kuaför masrafları dahildir )+ takılan altınlar olmak üzere belki kız evinden biraz fazla masraf yapar.
Yani ortada bi haksızlık yok bence.Kurulan yuva için iki tarafında neredeyse eşit masraf yaptığını düşünüyorum :1closedeyes:

sana katılıorum cnm gercekten kızın aldıgı seyler cok para tutuor ben sımdıye kadar aldıklarımı bıle az buluyorum daha bı suru eksık var dusun suana kadar
benım aldıklarım
braun epılasyon aletı
korkmaz celık tencere takımı
erdem cay setı 12 kısılık
özdılek bornoz bursadan almıstım
pasabahce 43 parca boncuklu mor bardak takımı ve gondol setı
battanıyem
örgu battanıyelı nevresım dayzın colors
ıkısı dayz ın colors nevresım
altınbasak nevresım ıkı adet
teflon tencere 5 li korkmaz
ütüm tefalden
sarjlı supurgem
sarjlı gırgır
toz avcısı
yatak örtusu
vitrin takımı boncuklu
arzum robotum
yemek takımı
kahvaltı tk ve 24 adet catal kasıgı
çatal kasık takımı 12 kısılık
elektrıklı supurge
mikser

ya bu kadar aldım daha da az tabıkı daha bı suru eksık var alıcaklarımda
şunlar;
camasır mak
bulasık mak
mıdı fırın
mıkro dalga
katı meyve sıkacagı
blendır
yatak örtusu bı tane daha alcam
ketıl
banyo aksesuarları
klozet takımı
masa ortusu
baharat takımı
ekmek dolabı
camasırlık
tost makınası
hazır mutfak takımı
utu masası
sac kurutma mak
bıcak takımı
bavul
perdeler
halılar

bı de kızlar bısey yapmıo derler vallaa

hee bıde dantellerımın hepsıde hazır
vıtrın tk dantel
fıskosum
patıklerım 30 tane
yazmalarım 55 taneydı en son
havlularım 30 tane daha da yapılıo
lıflerım baya var
yatak odası ıcın 6 adet dantel ıkı adet
pıke takımlarım dantel 4 tane
mutfak takımım dantel

ooofff bıı suru eksık var daha yaa kızlar valla omur bıter ceyız bıtmez dıorum yaneee

Ben de TuRuNCuma katılıyorum. Kendi adıma cevap vermem gerekirse nişanlım ve biz ailelere çok fazla yük olmamak adına herşeyimizi kendimiz almaya çalışıyoruz, ikimiz de çalışıyoruz sonuçta. Bunu yaparken de kız tarafı onu alır erkek tarafı bunu muhabbetini hic yapmadık bu zamana kadar. Benim elimde oldukca ben, onun elinde oldukca o. Mesela beyaz eşyalar için birikim yapıyorum ben şu anda. Yani ben alacağım. Sonuçta o eşyalar ortak kullanılacak arkadaşlar. Durumu taraf boyutuna indirmek bana biraz haksızlık gibi geliyor. Evet eskiden kadınlar çalışmazken herşeyi erkek/erkek tarafı alırmış. Buna diyecek sözüm yok, çünkü o zamanın şartları belliydi ama artık çoğumuz çalışıyor. Eee o zaman neden tüm yük eşlerimizin omzuna binsin?
Bunlar benim kendi görüşlerim, kimseye atfet yazılmış şeyler değil, lütfen kimse üstüne alınmasın.

Günaydın kızlar...Hayırlı cumalar

hayrlı cumalar
sana katılıyorum cnm benle erkek tarafıda nerdeyse aynı masrafları yapar ama ekrk tarafı daha cok yapar bız ıkı gelın aldık ordan cok ıyı bılıyorum
kımı kız tarafıda bışey yapmıo ceyıs dıyede nerde dandık var onu alıyo bunları ck gordum ben konunun ortası olarkta kışılerın kendılerıne bağlı sonucta aldıklarıylada kendılerı yaşıycaklar eksık yada fazla :1rolleyes:

kızlar ben kendı acımdan söledım
butun masraf benım boynumda suan
nısanlımın dugunden önemlı sorunları var alacaklarını en aza ındırdım ben oyuzden dıorum kız tarafı daha cok masraf yapıor dıe
yanlıs anlasılmayayım

hihoyyytkızlarr sonunda düğün tarihimiz belli oldu daha çok var ama yinede heyecan bastı benihihoyyyt 4 temmuz da evleniyoruz salonu tuttuk :CüvCüv:

günaydınnn kızlarrrr :teytey:

gunaydın hosgeldın
sıbel sanada gunaydın cnm
sszzkk calısanlar yıne ıyı valla ıyıkı çalısıp paramızı kazanabılıyoruz ya evde otursaydık ben kesınlıkle sanmam babama sunu bunu aldrayım genelde cok lazımları alır hep aklımda alcaklarım kalırdı allah hepımıze sağlık versın hersey olur Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…