2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bizim minnoş anneannesi ve babannesi de dahil kim kucağına almaya kalksa basıyo çığlığı, sadece ben ve babası.. 2-3 aylıktan beri böyle.. yakında işe başlayacağım, babannesi bakacak, umarım alışır

İlahi, "kombiler moda" demedim "kombinler moda" dedim. Koltuklar için, hani biri bir renk biri başka renk. :)))

Kızlar yabancılama bebekten bebeğe değişirmiş. 5. ay ile 10. ay arasında başlarmış. Bizde başladı. Hoşlanmıyor oğlum tanımadıklarından. Ama herkese de yapmıyor.

cok kotu bıse oldu kızım yataktan dustuu cok fena burnu kanadı kustu dısı dılını kesmıs agzı kan ıcınde kaldı

Hastaneye gidin de röntgen çektir. Ay Allah'ım yoktur inşallah bir şeyi. Bak kusması iyi değil, götür acile hemen.

goturduk doktorumuz baktı hareketlerı normal dedı bugun bıraz daha dıkkatlı olun kusmaya devam ederse dalgın gıbı olursa tekrar gelın dedı

Allah korusun doktor da beyin kanamasından korkmuş. İzlemeye devam et. 48 saat çok önemli canım. Çok geçmiş olsun...

cok kotu bıse oldu kızım yataktan dustuu cok fena burnu kanadı kustu dısı dılını kesmıs agzı kan ıcınde kaldı

Kıyamam ben ona. Bu dönemler zor geçecek ya. Geçen biz de ufak kaza atlattık, dudağı kanadı. Ne kadar oldu düşeli? Hemen kustuysa kan kokusundan tiksinmiştir. Siz gene de bir doktora götürün isterseniz. Bu gece de gözlemleyin. Birşeyi yoktur, onların kemikleri lastik gibi ama tedbir olsun diye.

saat 11 gıbıydı cok korktuum ama sımdı daha ıyı

Canım o biraz sersemlemiştir. Sen dikkat et, çok dalgın olursa bir de fışkırır gibi kusarsa, o zaman doğru acile. Fışkırır gibi kusma beyin kanamasının en büyük belirtisidir. Sen içini ferah tut, iyidir o.

selamlar herkese nasılsınız bakalım ne zamandır okuyorum ama bir türlü yazamadım sağolsun kızım fırsat vermiyo bugün huysuzluğumu desem yoksa ilgisiz kaldı biraz ondanmı ne kucağımdan inmiyo yapışıklar gibi geziyoruz
biraz işim vardı da sürekli kendi oynadı falan canı sıkıldı herlade şimdide ayrılmıyo benden uyumadı da doğru düzgün
kızımda emeklemeye çalışıyo ama bir türlü beceremedi şınav pozisyonu alıyo popo yukarda kalıyo ee haliytlede olmuyo sinirleniyo
elizzsa çok geçmiş olsun cnm bebişine bişey olmaz inş. artık çok daha dikkatli olmamaız lazım durdukları yerde durmuyo bu yaramazlar

selam kızlar elizsa çok geçmiş olsun Rabbim meleklerimizi korusun
kızlar çok mutluyum artık bizde incilendik
öğlene doğru farkettim uykusuzluk dışında hiç sorunumuz olmadı şükür
birde bugün öğlen menüsünme tavuk ceviz yoğurt verdim maşallah bitti diye ağladı
üzerinede meyveli yoğurt verdim üzerinede emzirdim şimdi uyuyo boddişim
diş hediği hakkında bir bilginiz var mı? gün gibi mi yapılır neler yapılır?yardımcı olursanız sevinirim

Hayırlı uğurlu olsun. Ben de bugün güzelce bir ısırılınca farkettim bayağı çıkmış dişi. Şimdi sana bir diş teyzesi lazım ama dişleri çok güzel olacak. Sonra aşağıda diş buğdayı tarifi verdim bak bakalım:
Malzeme Listesi

1 Kilogram Buğday (Aşurelik)
2 Su Bardağı Nohut
2 Yemek Kaşığı Esmer Şeker ya da Tozşeker
2 Litre Su
1 Su Bardağı Ceviz
2 Yemek Kaşığı Pekmez (Dut)

Bebeğimin Diş Buğdayı Nasıl Yapılır?

Diş buğdayını sadece buğday olarak hazırlayabileceğiniz gibi, içerisine nohut da ekleyebilirisiniz.

Servis yaparken büyükçe bir tabağın içinde servis yapabileceğiniz gibi, küçük kaselere koyarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz de…

Servis yaparken tabağın üzerini sadece dövülmüş ceviz ya da dövülmüş badem, fındık gibi yemişlerle de süsleyebileceğiniz gibi, sade olarak da servis edebilirsiniz.

1. Bir kilogram buğdayı yıkayarak tencereye alın ve üzerini iki parmak geçecek şekilde su ile doldurarak haşlayın. Buğdayın cinsine göre haşlama süresi uzayabilir, kısalabilir. Haşlandıktan sonra suyunu süzerek soğumaya bırakın. Eğer buğday çok sertse akşamdan ıslatmanız da gerekebilir. (Anadoluda bazı yörelerde aşurelik buğdaya ve bu buğdayı kaynatmaya hedik denir.)

2. Nohutları akşamdan ıslatın ve tencereye alarak, üzerlerini iki parmak geçecek kadar su koyarak haşlayın. Daha sonra suyunu süzerek soğumaya bırakın.

3. Anadoluda ya da bazı aktarlarda bulabileceğiniz çetene denilen tohuma benzeyen kuru yemişten bulabilir iseniz, Teflon tavada sade olarak kavurun ve soğuduktan sonra suyu süzülmüş ve soğumuş buğdaylarla harmanlayın.

4. Kaseleri hazır ederek, bir tanesinin alt kısmına renkli bir şeker koyun. Önce buğday ve çetene karışımından iki ya da üç kaşık koyun, üzerine haşlanmış nohuttan da bir kaşık serpiştirin.

5. Bir kasede üç yemek kaşığı dut pekmezi, iki yemek kaşığı su ve bir yemek kaşığı esmer şekeri çırpın ve hazırladığınız sosu kaselere dökün.

6. Pudra şekerini çay süzgeçi ile süzerek kaselerin üzerine serpin.

7. Ceviz ve bademi havanda çok ince olmayacak şekilde dövün ve kaselerin üzerine serpin. Eğer diş buğdayı yaptığınız zaman nar mevsimine denk geliyorsa, buğdaylarınüzerine ya da içine bolca nar taneleri de atabilirsiniz.

8. Dilerseniz kaseleri renkli şekerle de süsleyebilirsiniz.
Not:

Bebeğin ilk dişini gören kimse bebeğe hediye alır ve hatta baştan aşağı giydirir… Bebeğin ailesi de dişin patlamasından mıdır nedir, dişlerini kolayca çıkarsın diye buğdayı haşlayarak çatlatırlar. Diş buğdayı yapılır, kaselere konulur, kaselerden birinin altına da renkli şeker saklanır, şekeri bulan kimse de bebeği baştan aşağı giydirir. Bebeğin üzerine bir örtü tutarak 32 adet buğday tanesi üzerinden serpilir. Serpilir ki 32 dişi de buğday taneleri gibi kolayca çıksın.

Diş buğdayına davetli kişiler de bebeğe hediye getirir… Anlaşılan odur ki, insan kendi hatırlamasa bile ilk dişinin çıkmasında her şey bebek içindir ve buğdayın bereketi, diş buğdayının bereketi hep bebeklerle olsun dilenir.

Diş buğdayı kutlanırken, bütün aile biraraya gelir, sofralar kurulur, buğday pişirilerek çatlatılır. Buğdaylar yenir. Gün sonunda bebeğin önüne çeşitli nesneler konur (makas, kalem, kaşık, tarak, mouse.. vs), bebek önce hangisini alırsa, denir ki büyüyünce mesleğini o nesne ile ilgili olarak seçecektir.

(Mutfak önlüğüne teşekkürler)

canım çok teşekkür ederim sizinkide hayırlı uğurlu sağlıklı sağlam olsun
bizim ailede de öle güzel dişli kimse yok ki neyse bulacağız artık hemen mi yapmam gerekiyo ilk ben gördüm minik diş fırçası almayı düşünüyorum

Valla aileden olması gerekmez, arkadaş da olur. Bir de diş fırçasıyla kurtaramazsın, baştan aşağı giydirmen lazım. Ben yakaladım bakıyorum kıyafetlere şimdi.

Valla aileden olması gerekmez, arkadaş da olur. Bir de diş fırçasıyla kurtaramazsın, baştan aşağı giydirmen lazım. Ben yakaladım bakıyorum kıyafetlere şimdi.

yok o işin şakası havalar düzeleydi bi dışarı çıkamıyorum burda ay sende ağladın mı çiğdem ilk gördüğünde ben çok duygulandım

yok o işin şakası havalar düzeleydi bi dışarı çıkamıyorum burda ay sende ağladın mı çiğdem ilk gördüğünde ben çok duygulandım

Doğrusu ben pek ağlayan biri değilimdir. Tam ağlayacak gibi olurum yutarım. Çok sevindim gördüğümde, sevinçten uçtum, gözlerim doldu ama ağlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…