2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

peki bebeklerin artık deliksiz mi uyuması gerekiyormuş ? benim kızım gece muhakkak uyanıyo en fazla 5 4 saat olmuştur, 2 ay öncesinde yatmadan önce formül süt içindede bebe bisküvisi verdim bi kaç gece iyi uyusun die 2 saat sonra kalktı sebebini anlamdım ve eski düzenime devam ettim aslında muhallebi falan yapıp vermek istiyorum ama çok çabuk kabız oluyo kızım daha düzene oturtamadığımız için vermiyorum

Yok canım ille deliksiz uyuyacak diye birşey yok. Benim oğlumun da gece uyandığı oluyor.Ama bebek ne kadar iyi uyursa anne de o kadar iyi dinleniyor. Bana mesela doktor kaşık maması demişti ama ben devam sütünü tercih ettim. Çünkü benim oğlum zaten tombik iyice obez olmasın istedim.
Bu arada kabızlığa zeytinyağı birebir. Günde iki kez birer tatlı kaşığı verirsen sorun çözülür. Bir de balkabağı ve armutun faydası çok.

Meryemcim çok geçmiş olsun canım...

Evet canım seni kontrol ediyor olabilir. Geçici canım, bir süre sonra alışacaktır. 3 yaş biraz geç değil mi? Doktor hanım doğru söylemiştir ama benim doktorum 5 aya kadar aynı odada yatın dedi. Yaza kadar bekleyelim dedik. 1 yaşında doğru odasına.

ıyı cok sukur bı sorun olmadı burnunun ustune dusmus heralde burnu kızarık cunku ama kafasında kızarıklık yok keyfı yerınde yanı ılgın ıcın tskrlr

Sevindim canım, şükürler olsun bir şeyi yokmuş.

Bak ben sana ne diyeyim. Bebek bisküvisini gece vermemeye çalış. Çünkü içinde şeker var, enerji yapar uyutmaz. Sen gece maması ver. O tok tutar.

babamız ızın vermıodu resım ıcın kız babası olmak zor haklıymıs adam hemen talıp cııktı

Oyt bu senin kız mı? Maşallah... Bir tuzlu kahve de biz içeriz belki :82:

tesekkur ederız(masallah) evet benım kızım ama bu guzellın altında acaıp bı sımarıklık ve hareket var cook yoruo benı

Merhaba emziren anneler, kızım emerken çok ısırıyor, ne yapacağımı şaşırdım çok canım yanıyor altta iki tane dişi var ısırdığı yerler açılma yapmış daha ağzına alır almaz acıdan kıvranıyorum, mümkünse bu konuda görüşlerinizi almak istiyorum.

ayy gercekten cok zor beımde ellerım kollarım hep dıs ızı emzırmeden once emzıgını verıorum agzına onu cıkarıp hemen emzırmeye baslayınca ısırmıo

çoktan yazacağım şeyi şimdi şimdi hatırlamışken sorayım:

formül süt ve formül mamadan bahsediyorsunuz....nedir bunlar?...biz de mi kullanmalıyız?..bilgilendirirseniz sevinirim...

waowwwww .....maşallah kuzucuğa...

tesekkurler bende 1 hafta oldu baslayalı benım bebeım hep cok zor anne sutu aldı ve 1 aydır sadece gecelerı alıo bende eksık beslendını dusunerek doktora sordum oda evet eksık oluo dedı ve aptamıl2ye basladık yenı basladımız ıcın gunde 2 kere 70cc verıorum ıcım rahat edıo artık ama anne sutu alıosa gerek yok

formül süt ve formül mamadan bahsediyorsunuz....nedir bunlar?...biz de mi kullanmalıyız?..bilgilendirirseniz sevinirim...

Öncelikle merhaba bence mümkün olduğunca kullanma ben pek güvenmiyorum herşeyin doğalı en iyidir.

formül süt veya formül mama aynı şey yani bildiğimiz "devam sütü" olarak satılan mamalar.. anne sütü almayan bebeklere 1 yaşına kadar vermek gerekiyor..

cevap için sağol canım , benim de bu konuda kafam karışık biz de deneme aşamasındayız şu an, 3 gündür oğlumla beraber yatıyoruz eşim başka odada yatıyor ilk 2 gün iyiydi ama dün yine çok sık uyandı şu kolaylığı oldu emzirdim yatırdım direk uyudu bir de arada uyandığında yastığını salladım uykuya devam etti.
sütümün yetmediğini sanmıyorum açıkcası akşam yemeğini saat 7-8 gibi istediği kadar yiyor 10.30 gibi de gece uykusuna yatıyor.
ama şu var ben gece oğlum emmeye uyanmadan odasına gidip kontrol hiç etmedim sadece emmeye uyanınca gittim aldım emzirdim ve yatağına koydum bilmiyorum deneyecez ama çok yoruluyorum artık...

Günaydın herkese,
Haftasonu giremiyorum pek. Herkes iyi mi bakalım?
Benim oğluma bir haller oldu. Oğlum çok hareketli bir bebek. Aklı fikri ayağa kalkmakta, aklı fikri oradan oraya gitmekte. Ama hiç konuşma belirtisi yoktu. Yani sadece "aaaa" "ıııııı" diye bğırıyordu bir de birkaç gündür sessiz olarak "baba" der gibi ağzını oynatıyordu. Ama sadece ağzını oynatmak. Kesinlikle baba filan demiyordu. Ha bir de "buuuu" diyordu. Ama dediğim gibi genel olarak hep kıpırdanmakla meşguldü. Kuşlara bakmayı çok seviyor mesele, onlara bile sesle değil kollarını çırparak tepki veriyordu. Neyse uzatmayayım, cuma ona bir oyuncak aldım. Renkli ortası delik tabak gibi, üstüste dizilebilen bir tür basit lego. Onu gördüğü andan itibaren benim oğlum dillendi. Bıçakla kesilmiş gibi. Cumadan beri sürekli biz konuşurken değişik heceler sesler çıkarıyor. Değişik ses tonları kullanıyor. Tabi daha anlamlı bir sözcük kullanamıyor ama çok çeşitlendi. Ve vurguları sanki lafa karışır gibi. Herkse konuşurken o da "adadudabubaba" filan diyor, biz ona bakınca da gülüyor. Çok şaşkın ve mutluyum. :)))) Nasıl bu kadar aniden açıldı onu da anlamadım. :))

Benim sıpa da ilk dişleri çıkınca bir iki gün ısırdı. Oyun sanmasın diye tepki vermemeye çalıştım, "ay" filan diye bağırmadım. Baktım gene de devam ediyor, ısırdığı bir an göz göze gelerek "Hayır, ısırmak yok, kızıyorum." diye sert bir ses tonuyla kızdım. Bir daha ısırmadı. Zaten artık dişleri 6 tane oldu, ısırırsa koparır. :))) Siz de kızın, onlar ses tonundan anlıyor.

1,5 aydır mı ayrı yatıyor, 1,5 aylıktan beri mi? 1,5 aylıktan beri ayrı yatıyorsa başka bir nedeni vardır uyanmaya başlamasının. Umarım düzelir.

slmlr herkese bı oda ayırma muhabbetıdır gıdıo herkesın farklı dusuncesı var bende kendı fıkrımı yazayım 2 yasından once ayırmayı dusunmuorum hem psıkolojık olarak hemde gece en az 5 6 kere kalktıım ıcın bence dogru deıl(bence) sonunda dun bebek arabası aldım kucakta tası tası hem kendısı cook rahatsız oluodu hemde benım kollarım kopuoduu bugun ılk ısım carsıya cıkıcam herkese mutlu gunlerrr

1.5 aylıktan beri ayrı yatıyor ama haklıymışsın yanlızlık değilmiş derdi zaten mutlu uyanıyordu benim oğlum konuşa konuşa yatağında yarım saat 45 dakika uyanınca kalabiliyordu bizi görmezse..
dişler oğlumu çok zorladı 1 ayda 2 dişi zor çıkardı çok kaşıntısı ve ağrısı vardı vardı yavrumun sanırım biraz düzeni bozulmuştu ve gündüa halası yastıkla yatırıyordu ben biz gece yastıksız yatırıyorduk ve sanırım biraz da açlıkmış... dün gece uykusu çok güzeldi 2+4 saat uyudu oğlum gece seslenir seslenmez hemen yanında bittim ağlatmadan mutlu oldu beni görünce umarım böyle devam eder iyi ki varsınız ...

selam kızlar birşey soracağım.hem emzirip,hemde biberon kullana varmı?ben emziriyorum.ama biberonda kullanmak istiyorum.ama emmeyi bırakır diye korkuyorum...sizce ne yapmalıyım.artık büyüdü ayırt edermi acaba..............

Ben hem emziriyorum hem biberon veriyorum. Beni emmesi onun tutkusu ama biberon ısı bittimi yerde. Ama benim oğlum öyle seninkini bilemem.

bende emzırıorum 1 haftadır da bıberon verıorum benı bırakmadı hatta bıberonu ıstemıo bıraz zor bıle alıo ama her cocuk bır deıl tabı

ben kızıma doğduğundan beri mama takviyesi yapıyorum sütüm yetmediği için halen emiyor biberon doğumdan itibaren 2 ay kullandı ama bir tersliktir bizimkisi beni değil biberonu bıraktı :) ağzında çiğniyor kaşıkla veriyorum herşeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…