cok kotu bıse oldu kızım yataktan dustuu cok fena burnu kanadı kustu dısı dılını kesmıs agzı kan ıcınde kaldı
goturduk doktorumuz baktı hareketlerı normal dedı bugun bıraz daha dıkkatlı olun kusmaya devam ederse dalgın gıbı olursa tekrar gelın dedı
tskr ederım ınsallah bıse olmaz
cok kotu bıse oldu kızım yataktan dustuu cok fena burnu kanadı kustu dısı dılını kesmıs agzı kan ıcınde kaldı
Ah ah sen bide bana sor dis yok, uyku yok, iştah yok, yaramazlık var. Benim oğlanda uyumuyo ama yanımda yatırıyorum hiç fark etmiyo yine uyumuyo yine uyumuyo. Ayağında sallarsan uyuyo biraktinmi cin. Bu ara dediğin gibi bı ağla tutturdu gidiyo. Geceleri bazen bir saat durmadan agliyo. Ne yapicagimi şaşırdım.dua ediyorum artık bı düzene girsin diye.elizza çok geçmiş olsun canım Allah bebişleri koruyor birşey olmaz inş.
kızlar oğlum 1.5 aylıkkenden beri kendi odasında yatıyor, 5.5 aya kadar gayet iyiydi uykuları süperdi 6 saate kadar deliksiz uyuyabiliyordu ama sonra çok uaynmaya başladı dişlerdendir dedik dişleri çıkktı 1 hafta önce ama uykuları hala düzelmedi emzirince uyuyordu ama şimdi emmeye değil de durup dururken uyanıyor gece ve ağlamaya başlıyor illaki ayaklarda sallanıp uyucak ve bazen çok zor dalıyo uykuya gecelerimiz çok zor geçiyor çok uykusuz kalıyorum ...
ayrı odada yattığını artık fark ediyor ve istemiyor olabilir mi sizce ???
sabiha paktuna keskin 3 yaşa kadar aynı odada yatılmalı demiş bir de sizce ne yapmalıyım ???
Kızlar misafirlerim geldi Cok memnun kaldılar bebekle bu kadar çeşit nasıl yaptın dediler. Herseyleri Cok beğendiler. Kardesim sagolsun yardıma geldi yoksa Halim harapti valla. Kardesim bile abla 3 günde bu kadar huysuzlasir bu kadar yaramazlasirmi bı bebek ya diyo. Zaten Cok huysuzdu şimdi sınırlarını astı valla. Yaptıklarını yazsam inanmazsınız görmeniz lazım. Çekmeceleri açıp boşaltmayı öğrendi ama elini çıkartmadan kapatmaya calisiyo sonra inneee(anne)..
elizza çok geçmiş olsun canım Allah bebişleri koruyor birşey olmaz inş.
kızlar oğlum 1.5 aylıkkenden beri kendi odasında yatıyor, 5.5 aya kadar gayet iyiydi uykuları süperdi 6 saate kadar deliksiz uyuyabiliyordu ama sonra çok uaynmaya başladı dişlerdendir dedik dişleri çıkktı 1 hafta önce ama uykuları hala düzelmedi emzirince uyuyordu ama şimdi emmeye değil de durup dururken uyanıyor gece ve ağlamaya başlıyor illaki ayaklarda sallanıp uyucak ve bazen çok zor dalıyo uykuya gecelerimiz çok zor geçiyor çok uykusuz kalıyorum ...
sabiha paktuna keskin 3 yaşa kadar aynı odada yatılmalı demiş bir de sizce ne yapmalıyım ???
elizzsa canım ya çok çok çok geçmiş olsun.bi dr a götürseydiniz.burnu kanaması sorundur belki.inş bişi yoktur.melekler onları korur.geçende benim oğlumda yürüteçten düştü kafa üstü.o kadar hareketliki ordan kafa üstü düşmeyi becerdi.artık tehlikeli günler önümüzde.allahımıza emanet olsun.
merhaba canlar.herkes iyidir inş.biz bebeklerimle çok iyiyiz.hele doruk bomba gibi.çocuk bir sn duramıyor yerinde.kurtlu bebek
diş buğdayı nasıl yapılır konusuna gelince.biz yaptık.kaynanamlarda yapılıyormuş bende ilk defa gördüm aslında ama çok güzel oluyor.diş buğdayı yemeği yapılıyor işte biz yanına bir sürü çörek börek tatlıda yaptık o ayrı.sonra yemek yenince çocuğu yere oturtuyorsun dişi güzel olan biri başından içinde leblebi şekeri,çerez ve bozuk para dolu olan şeyi eliyle yavaş yavaş döküyor.dökülenleri çocuklar topluyor yerden falan.haa dökmeden öncede diş buğdayı yemeği pişirilirken pişen buğdaydan az bişi ayrılıyor.çocuğun başına 3 kere küçük paçalar konuyor ve o dişi güzel olan kişi ağzıyla başından alıyor.o buğday taneleri ipe dizilip kurutulduktan sonra 1-2 gün bebeğin yatağının başına konuluyor.çok zevkli ve eğlenceli bir gün oluyor.bol çocuk olursa daha güzel.paraları şekerleri topluyorlar yerden.aaa unuttum çocuk yere oturtulunca önüne kur'an,ayna,tarak,makas,kalem konuluyor.ilk hangini alırsa o mesleği yapacakmışya eğlenceli diyorumya.sen sırasını kendin istediğin gibi de yapabilirsin.
diş buğdayı yemeği tarifini vereyim.ben göz kararı yaptım ama çok güzel oldu.
-1veya1.5 kilo buğday
-3 kase nohut
-3-4 kaşık biber salçası
-göz kararı su :)
-yeterince baharat ve tuz (senin damak tadına bağlı ama baharatlı güzel oluyor)
-yeterince sıvı yağ
biz böyle yaptık çok güzel bir yemek oldu.herkes beğenerek yedi.buğday ve nohutu ayrı olarak haşlıyorsun.yumuşayınca suyunu süzüyorsun.sonra bir araya katıp salçasını suyunu yağını ve baharatlarını koyuyorsun.biraz kaynıyor ve hazır.çok sulu olmasın ve suyu duru olmasın yani koyu olacak suyu benim tarifimin.afiyet olsun.dişiniz hayırlı ve sağlam olsun.bu arada oğlumun başından şekerleri ben döktüm dişlerim sağlam ve güzeldi kimseye bırakmadım bu zevki
Kızlar misafirlerim geldi Cok memnun kaldılar bebekle bu kadar çeşit nasıl yaptın dediler. Herseyleri Cok beğendiler. Kardesim sagolsun yardıma geldi yoksa Halim harapti valla. Kardesim bile abla 3 günde bu kadar huysuzlasir bu kadar yaramazlasirmi bı bebek ya diyo. Zaten Cok huysuzdu şimdi sınırlarını astı valla. Yaptıklarını yazsam inanmazsınız görmeniz lazım. Çekmeceleri açıp boşaltmayı öğrendi ama elini çıkartmadan kapatmaya calisiyo sonra inneee(anne)..
Kızlar bugün misafirim gelicek yardım edicek kimsem yok ve oğlum hiç durmuyo son günlerde Cok huysuz. Dun tv Ünitesi'nin en alt gözü acikti oraya girmiş bagiriyo. Çıkamamış sipa, emeklemiyo ama kendine has ve Cok ilginc bı sürünme tarzı var. Allah yardımcın olsun bugün Cok yorulucaga benziyorum. Yorulmak sorun değil misafirlerle nasıl ilgilenicem bilmiyorum
selamlar herkese nasılsınız bakalım ne zamandır okuyorum ama bir türlü yazamadım sağolsun kızım fırsat vermiyo bugün huysuzluğumu desem yoksa ilgisiz kaldı biraz ondanmı ne kucağımdan inmiyo yapışıklar gibi geziyoruz
biraz işim vardı da sürekli kendi oynadı falan canı sıkıldı herlade şimdide ayrılmıyo benden uyumadı da doğru düzgün
kızımda emeklemeye çalışıyo ama bir türlü beceremedi şınav pozisyonu alıyo popo yukarda kalıyo ee haliytlede olmuyo sinirleniyo
elizzsa çok geçmiş olsun cnm bebişine bişey olmaz inş. artık çok daha dikkatli olmamaız lazım durdukları yerde durmuyo bu yaramazlar
selam kızlar elizsa çok geçmiş olsun Rabbim meleklerimizi korusun
kızlar çok mutluyum artık bizde incilendik
öğlene doğru farkettim uykusuzluk dışında hiç sorunumuz olmadı şükür
birde bugün öğlen menüsünme tavuk ceviz yoğurt verdim maşallah bitti diye ağladı
üzerinede meyveli yoğurt verdim üzerinede emzirdim şimdi uyuyo boddişim
diş hediği hakkında bir bilginiz var mı? gün gibi mi yapılır neler yapılır?yardımcı olursanız sevinirim
ah canım benim...yazını yeni okudum..umarım günün iyi geçmiştir...bebeklerle birlikteyken 1 kişiyle bile ilgilenemiyorum ben...
elizza çok geçmiş olsun canım Allah bebişleri koruyor birşey olmaz inş.
Günaydın herkese. Elizzsa nasıl oldu bebeğin? Bir sorun yokru umarım.
Ben de oğlumu 2 aylıkken ayırdım. Sorun da yaşamadım. Ben Sabiha Hoca'yı severim ama bazı şeylerin de bebekten bebeğe değişeceğini düşünüyorum. Bu işlerde tek doğru yok. Ayırdıktan 2 ay filan sonraydı, birgün televeizyonda izledim Sabiha Hoca'yı. Tabi endişelendim. Doktora danıştım, anlattım herşeyi. Dedi ki; "Sabiha Hoca benim hocamdır, nörolojiyi bize öğreten insandır, dedikleri yanlış diyemem, doğrudur söyledikleri ama bu işlerde kesin bir doğru da yoktur. Ona bakarsan temel pediatri kitabında da 1 yaşından sonra anne baba ile yatan bebekler ileride pısırık olur yazıyor. Şimdi 3 doktora sorsanız 3 farklı görüş söyler. Bu işin kuralı yok, önemli olan bebeğin mutluluğu. Her bebek de kendine özeldir, siz bebeğinizi izleyeceksiniz, bakacaksınız, bir huzursuzluğu var mı, bir sıkıntısı var mı, davranış değişikliği var mı, gece uyanmaları arttı mı diye takip edeceksiniz. Çocuğunuzu tanıyacaksınız. Önemli olan onun nasıl karşıladığı, herkes için geçerli tek bir doğru yok." Ben de bununüzerini işte gülümseyerek uyandığını, ağlamadığını, sabahları keyifli olduğunu, gece 9 saat kadar deliksiz uyuduğunu anlattım. "İşlem tamam, o halinden memnun, bağımsızlığı seven bir bebek demek ki, içiniz rahat olsun" dedi.
O sözden bu yana geri kalan herşeye kulak tıkadım. Ve şuna inanıyorum, bebek küçükken ayırmak anneye zor. Gece en az 5 kere kalkıp kontrol etmek, ona gece varlığını hissettirmek, odada olmasan da yanında olduğunu anlatmak çok çaba istiyor. Ama daha geç ayırmak bebeğe zor. Bebek 3 yaşına kadar anne ile yatıp da 3 yaşında pat diye aannesi onu başka odaya koyduğunda "Ne oluyoruz ya, annem artık neden beni istemiyor" duygusunun travması oluyor bence; hele de o dönemlerde bir de kardeş geldiyse.
Bir de Sabiha Hoca'nın bu fikrini söylerken eklediği birşey var. Evet bebek odanızda yatacak ama asla ve asla o odadayken uyuyor bile olsa cinsellik olmayacak. Çocuk uykusunda bile cinselliğe şahit olmayacak. Biz anneanne ve dede ile kalıyoruz oğluma baktıkları için. Bunu sağlamam mümkün değildi odamda yatırsaydım. Bu travmayı yaşamasını istemedim.
Sizin bebeğinizin gece uyanmasına gelince 6. ay kontorlünde doktor beni uyarmıştı." Bu aydan sonra gece uykusu bozulabilir, gece sık uyanabilir, eğer uyanmalar başlarsa artık tüm gece uyuması için süt yetmiyor demektir yatmadan önce formül süt ya da kaşık maması ya da muhallebi takviyesi yap." demişti. Dediği gibi de oldu. Gece son emzirmeden sonra sütüme ilave 100 ml kadar devam sütü takviyesi yapmaya başladım gene deliksiz uyumaya döndü.
ıyı cok sukur bı sorun olmadı burnunun ustune dusmus heralde burnu kızarık cunku ama kafasında kızarıklık yok keyfı yerınde yanı ılgın ıcın tskrlr
dedıklerıne aynen katılıyorum canım bende 4. aydan sonra ayırmayı dusundum ama odası almak 7. ayda nasıp oldu...ve bende ayırdım hıcde zorluk cekvedım bende rahat uyuyorum oda rahat uyuyo su anda... onun en ufakkkıpırtısına donmesıne bıle uyanıyodum buda benı olumsuz etkıledı.. zaten bebegım yanımızda oyumayı sevmıyoyanlız uyumayı sevıyodu cok ıyı oldu.. ha noluyo sırf guven problemı yasamasın dıye gak dedıgı anda yanına gıdıyorum sarılıyorum.. bızde problem yasamadık yanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?