2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın herkese. Herkes iyidir umarım.

Ne güzel. Böyle böyle büyüyecekler işte. Yastık kullanabilirsiniz artık bence. Ben kullanıyorum. İlk bronşiolit olduğunda doktor yastıkla yatırın demişti. Ona alıştı ve sanırım daha rahat etti, ben de bırakmadım. Yalnız iyi bir yastık aldım. İçinde mayt, toz filan biriktirmeyecek, zararlı kimyasal içermeyen bir yastık olmalı. Biraz pahalıydı, 50 TL ama 10 yaşa kadar kulalnılabilecek.
Bebeğiniz uyanınca yanına hemen koşmayı ihmal etmeyin. O önemli kendini güvende hissetmesi ve anneye güvenmesi açısından.

Ben hem emziriyorum hem biberon kullanıyorum. İlk günler sütüm gelmedi, bebeğim de kilolu olduğu için sarılık riski yüksekti. Mecburen üç dört kez mama verdiler. Sonrasında ilk aylarda arada bir yorgunluktan sütüm akşamları yetmezdi, nadiren haftada bir filan mama verirdim. Şimdi işe başlayınca gündüz bıraktığım sütü biberonla içiyor. Biberonu karşıdan görünce ağzı sulanıyor, aynı zamanda da meme delisi. Sorun olmaz sanırım. Ama hala tek delikli yenidoğan biberon ucu kullanıyorum, lıkır lıkır akmasına alışmasın diye.

Kilo vermek ne, almaya son gaz devam. Doğumdan iki ay sonra 57 kiloydum. Şimdi 62. Sütüm çok nazlı az yediğim zaman azalıyor. Spor zaten hayal. Oğlumu akşamdan akşama görüyorum ne ara spora gideyim?

tamda kilo konusu üzerine gelmişim

yercekimlikaranfil canım sen süt arttırmak için dereotunu denedin mi? çok faydalı oldugunu okudum aksam saracoglunun kitabında hemen sen aklıma geldin

Benim sütümde Cok nazli seninki gibi. Ama yaz geliyo. Bende doguma 86 kiloyla girdim, hamile kaldığımda 68 kiloydum. Tabi sana göre Cok ama boyum 1.80 kiloda olunca Cok iri duruyorum. Gerçi etraftakiler kilomu duyunca hiç göstermediğimi soyluyolar ama ben Cok rahatsizim. Fazlalıklarımin cogu popo ve bacaklarda. Hep elbise yada etek giymek zorunda kalıyorum. Pantolonu özledim valla. Oğlumda sagolsun uyumuyo evde spor yapayım diyorum bırakmıyor.

ya kızlar hala regl olmayan varmı aranızda.ayrıca kilolarınızı verirsiniz bol bol yürüyerek.

selam herkese umarım herkes iyidir kızımı uyuttumda umarım güzel uyur çünkü bügün daha bir kere uyudu o da yarım saat bakalım şimdi uyursa iyi olur
bende çok sıkıldım bu havalardan yaaa artık düzelsin şu havalarda dışarlara çıkıp gezinelim
bende evde spora başlamıştım pşlates topu şişirtim ama 2 gün yapabildim her yerim tutuldu walla özellikle karnım çok ağırdı ama sağolsun kızım 2 gündür yaptırmıyo pilates topuna deli oldu yaa onuda üstüne çıkartıp zıplattım bi kaç kezde şimdi onun için ağlıyo resmen umarım yaza kadar birazda olsa şu göbek gitse çok güzel olcak ama bişey yapmadanda gitmez tabii

tamda kilo konusu üzerine gelmişim

yercekimlikaranfil canım sen süt arttırmak için dereotunu denedin mi? çok faydalı oldugunu okudum aksam saracoglunun kitabında hemen sen aklıma geldin

Ay çok düşüncelisin. Evet dereotu ve rezene bu aralar hayatımın bir parçası. Çok da işe yarıyor. Her yemeğe, salataya katıyorum.

Valla benim hamilelikten önce de bir 3-4 kilo fazlam vardı. 55 kiloydum. Doğuma 69 kilo ile girdim. Boy 1.53 bu arada. Şimdi 62 çok fazla. Biraz süt işi düzene girsin ben de yememe disiplin koyarım. Şimdi zaten sağdığım için azalmak için bahane arıyor. Gündüz sütü bitip sadece gece emmeye başlayınca ben de en azından öğlen yemeklerini azaltır akşam da hafif zeytinyağlılara geçerim. Benimki gerçekten yemekten, boğazımı kessem vereceğim.

ya kızlar hala regl olmayan varmı aranızda.ayrıca kilolarınızı verirsiniz bol bol yürüyerek.

Ben hala regl olmadım. Ama ben doğumdan sonra ikinci ayda implant taktırdım. İmplantın yan etkisi mi yoksa hala gece gündüz emzirdiğim için mi bilmiyorum. Bu ara kontrole gideceğim zaten. Bir soracağım onu da. Ama emzirdiği sürece regl olmayan da oluyormuş.

Valla evde olsam gene arada birşeyler yapacağım da çalışırken çok zor. Akşam eve 6'da varıyorum. 7'ye kadar oğlumla oynuyorum. 7'den sonra sofra hazırla ye kaldır saat 8-830 oluyor. 9'da da oğlum uyuyor zaten. Yani yemek telaşesini çıakrırsan zaten 1,5 saatim var oğlum için. Onu da sporla geçirmek istemiyorum. (

çalışanalar için çok zor zaten hem iş hem ev allah kolylık versin
ben bile çoğu zaman herşeye yetişemiorum kızım bu aralar bende kopamıyo sürekli bana istiyo yemek bile yaparken zor oluyo bide benim kızım pek gündüz uykusuda yok o uyusa ben uyurken işlerimi hallederim ama malesef şimdi uyuyoda bende bi yandan yemeğe başladım
ama iyiki hayatımıza girmişler

Benim de annem ve babam olmasa ne yaparım bilemiyorum. Haklarını nasıl ödeyeceğiz? Evlerini düzenlerini bırakıp bizim yanımıza geldiler. Kreş yaşı gelene kadar da bakacaklar eğer bir aksilik olmazsa. O yüzden aslında çalışan kadınlar arasında en rahat olanlardanım. Akşam yemek hazır, oğlum gül gibi bakılıyor.

iyi o zaman ne azından eve gelince sadece oğlunla ilgileniyosun hem emin ellerde olmuş oluyo oğluşunda
evet annelerin hakkı ödenmez heralde

Ya işte gerçekten çok ilginç bir durum. Çok seviniyorum annem bizi yalnız bırakmadı diye hem de suçlu hissediyorum, onları yoruyorum diye. Sanki benim yüzümden emekliliklerinde başlarına iş çıkmış gibi. ama onlara sorarsan oğlumun bir öpücüğü dünyaya bedel. Umarım öyledir.

cok guzel ya gercekten anne baba hakkı hıc odenmez emın ol mutlulardır hallerınden ben gurbetteyım calısmıorum ama annem cook ozluo torununu hemde ılk ve tek torunu hergun konusuoruz tlfnu verde sesını duyıım dıo sankı ne anlıcan sesınden bababa gelgelgel

Selam kızlar... Üff sonunda işim bitti gibi oldu. Kombiyi taktılar, her yer battı. Günlerdir onunla uğraşıyorum. Camlarım kaldı bir tek. O da artık yağmur bitince.

Oğluşumla sarılmaya başladık birbirimize. Biraz oyun biraz sarılma. Yapıştık kaldık, uyku da yok. Haydi bakalım hayırlısı. Sizin minnoşlar da iyidir inşallah.

Haydi kendinize iyi bakın, kuzulara da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…