2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Cigdem tahmin ettim bu kız temizlik yapiyodur diye. Evin kucukmu benim ev 220m2 temizle temizle bitmiyo birde butuuunnn eşyalarım beyaz. Koltuklar mobilyalar dolaplar yatak odaları halılar.... Ev temizliği kadar nankör is görmedim, temizle bütün evi arkanı don bak yine toz olmuş. Benim oğlanda Sariliyo kendince bı öpme tarzı bile var. Öpmek istedimi çekip opuyo:)

Günaydın kızlar. Nerdeyse hiç uyumayan bı oğlum var ama çenesi düşük. Dede, baba, dit, del, ınne bazen anne,mama, nannanne (annanne gibi geliyo). Uykusuzluktan öpmek üzereyken oğlusum dede mama, baba dit diye bagiriyo. Gulsemmi aglasammi bilemedim

Günaydın,
Ben de birkaç gündür gece yatmadan verdiğim devam sütünü kesme denemeleri yapıyordum. akşam yemeğine biraz karbonhidratlı birşeyler ekleyeyim yatmadan devam sütü vermeyeyim diyordum.İlk iki gün iyi gitti. Ama iki gecedir 3 kez uyanmaya başladı. Pazartesi gecesi ve dün gece üçer kez uyandı. Gerçi tahmin ediyordum, sütüm azdı yatmadna önceki emmelerinde. Ama uyuyakaldı diye vermedim mamayı. Gece bölündü uykusu.
Sanırım sütün durumuna göre mama vermeye biraz daha devam etmem gerekiyor. Aslında sütüm toplamda ona yetecek kadar var. Ama akşam işten gelince boşaltıyor saat 18.18.30 gibi. Saat dokuza kadar onu tüm gece tok tutacak kadar birikmiyor demek ki. Zaten günün en yorgun anları olduğu için normal.

maşallah çok büyük şans.. ben çok zorlanıyorum tek başıma.
Allah sağlıklı uzun ömür versin de bebişlere her şey bir şekilde halloluyor

ben hiç bir değişiklik yapmadım yediklerinde ama benimki de uyanıyor sık sık
anlayamadım, hep diştendir diyorum ama 2 aydır yeni diş yok

off ne guzel bıtırmıssın ısını ben haftaya tasınacam bebekle nası olucak hııc bılmıorum ya

ben hiç bir değişiklik yapmadım yediklerinde ama benimki de uyanıyor sık sık
anlayamadım, hep diştendir diyorum ama 2 aydır yeni diş yok

İşte sanırım değişiklik gerekiyor. Doktor 6. ay kontrolünde söylemişti aban gece artık sütün deliksiz uyuması için yetmeyebilir yatamdan önce kaşık maması takviyesi yap demişti. Dediği gibi de oldu kontrolden iki hafta sonra hep deliksiz uyuyan oğlum uynamaya başladı. Ben de kilosu fazla zaten diye kaşık mamaıs değil de devam sütü takviyesi yapıyordum 6,5 aylıktan bu yana. Beni emiyordu üzerine de içebildiği kadar devam sütü. Onu işte bu hafta artık kesmek istedim. Akşam yemeğine karbonhidrat ekleyip devam sütünü bırakakyım dedim ama olmayacak galiba. Akşam yemeğinden sonra 1 saat kadar daha oynuyor babayla ve benimle. O arada onu çoktan yakıyor sanırım.

off ne guzel bıtırmıssın ısını ben haftaya tasınacam bebekle nası olucak hııc bılmıorum ya

Bende 2 ay önce taşındım. Sen yine iyisin havalar daha iyi. Biz taşındık kar kıyamet felaketti havalarda Cok soguktu. Ama annem kardeslerim falan geldi o gun hemen hemen herseyim yerleşmişti. Tabi ben herseyimi kolilemistim ve ilk defa taşınmıştım ve başardım ki bebiste daha küçüktü ve hiç uyumuyodu( hala uyumuyo aslında). Kafana takma olup bitiyo hersey:)

Bayadır giremiyordum kızlar yine değişiklikler olmuş bebeklerimizde,dişler kelimeler emeklemeler..
Bizim serseride çok fena oldu yürüteçe binmek için can atan çocuk binmek istemiyor,yere bırakıyorum artık normal bir şekilde emekliyor banyonun kapısını açık görürse yandık,hemen içeri dalıyor..işi gücü çekmeceler,Allahtan çekmece kilitleri var :) birde oyuncak sepetini boşaltmaya çalışıyor bu sıralar,şuanda pat küt oyuncaklar atılılıyor sepetten..bişeyden tutunup kalmaya çalışıyor,düşecek diye peşinden ayrılamıyorum..geçende babasıyla yatakta oyun oynuyolardı,küt diye bir ses bizimkisi yerde,Allahtan öyle başının üstüne falan düşmemiş,mızır mızır ağladı durdu,korktu sanırım..banyo yapmayı seviyor,kendi küvetine sığamadığı için bayadır babası ile birlikte banyo kefyi yapıyorlar,çıkartıncada ağlıyor çıkarttınız diye..
kelimelere gelince baba kullandığı en sık kelime,ara ara dedesine çağırıyor,ara sıra sanki anne diyor,oda belli belirsiz,dün akşam babasıyla oyun oynuyorlardı dit dit deyip durdu..yani öyle mama gel falan diyemiyor..
biz odamızı ayırmadık henüz,ama kardeş gelmeden ayırmamız lazım,sonra onun yüzünden ayrıldık diye düşünmesin..ama ben bunun için 1-2 ay daha beklemek istiyorum,azıcık daha aynı odada olalım :)
hamileliğim sebebi ile emzirmeyi kesmek zorunda kaldım,o çok ısrar etmedikçe gündüzleri emzirmiyorum,zaten sütümde gitti gidiyor gibi bişey.gece sabaha doğru 1 kez emziriyorum..emerken ek gıda ile ilgili sıkıntısı yoktu,güzel güzel yiyordu,biberonla mamaya geçtik,alıştıkça ek gıdayı istemiyor sürekli tükürme peşinde,ağzını kilitliyor açmıyor,kızmamak için bende ısrarcı olmuyorum ama ne yapacağımıda bilmiyorum geceleri mama tok tutmalı ama bizimkisi her seferinde 100 lük mamayı bitiriyor hatta bazen biraz daha fazla ve 2 saat sonra yine kalkıyor,6 tane dişi var,hala dş sıkıntısı devam mı ediyor acaba bilemiyorum..
Çiğdem hadi bitirmişsin işini,geçmiş olsun diyelim..ben ev işi yapaağım zaman Mete paçama yapışıyor iş falan yaptırmıyor,sürekli onun yanında durmamı istiyor..Şimdi bir de ikinci gelcek bakalım o zaman iş güç yapabilecek miyim :)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar..heee birde ben hiç oğluma köfte yapmadım,vermedim de,nasıl yapıcamıda tam olarak bilmiyorum,burda olanlar bana tarif verirlerse sevinirim..umarım yer bizim sıpa:)

canım oğluşun açlıktan değil de susuzluktan uyanıyor olabilir bir de yeni öğrendim bebişler tokluktan da uyanabiliyorlarmış...

Yok hayatım ya tokluktan uyandıracak kadar süt kalmıyor son emme seansına. :)) Çünkü daha önce emzirip üzeirne devam sütü verince uyanmıyordu. Suyu da denedim, içmiyor gece.

benim oğlum emmeyi çok seviyor 30 dakika, 40 dakika bazen de 1 saat emdiği oluyor .
hergün mutlaka 3-4 kez 30 dakika ben emziriyorum ve 2 öğün ek gıda veriyorum acaba fazla mı geliyor yedikleri siz napıyorsunuz merak ettim...

Bebek bakımı ve beslenmesi bölümünde "bugün ne yedirdik" diye bir başlık var. Ben ara ara günlük menümüzü yazıyorum oraya. Bir bak istersen; süt sağıyoru da şu anda uzun uzun yazamıyorum tek elle.

merhaba canım benim..bahsettiğin yastık hangisi canım?..ben de almayı düşünüyorum da....

Yok canım ya şükürler olsun ki 125m2 evim. Yalnız benim mobilyalar k.rengi deri. Acayip toz gösteriyor. Bugün kombi servisi gelecek, termostatı takacaklar veeee finitooo. Benim oğluşum da ara sıra öpüyor, ağzını kocaman açıyor yapıştırıyor suratımda nereme denk gelirse.

Allah yardımcın olsun canım ya, bir de hayırlı olsun diyeyim. Kocanın arkadaşı yok mu yardımcı olsun??

Aaah ah maşallah, eskiden benim oğluşum da 1 saat emerdi. Allah sütünü bol etsin canım.

merhaba canım benim..bahsettiğin yastık hangisi canım?..ben de almayı düşünüyorum da....

Ya Kaz ya da Kazz diye bir marka. Dükannını görmedim alışveriş merkezinde satıyorlardı standda. Kaz tüyü değil ama. Kaz tüyü şu anda alerjik olaiblir sanırım. Mikro jel diye birşey var içinde. Eve gidince etiketi var mı diye baakr yarın yazarım. İstanbul'daysan aldığım yeri tarif edeyim.

Geçmiş olsun Çiğdem, güle güle kullan. Artık kışın rahat olacaksınız.

Son düzenleme:

benim kuzucuk da gece 3 defa kalksa şükredeceğim...çok sık kalkıyor...emmek için kalkıyor tabi ki,ama içmeye başladıktan 1 dakika sonra uyuyor tekrar.....yani şöyle güzlece karnını doyurup uyusa bizimki de çok sık uyanmayacak...ben de buna bir çare bulamadım..acıkıyor...kalkıyor..1 dakika emip uyuyor....uyandırmaya çalışıyorum uyanmıyor...daha sonra,yattıktan kısa bir süre sonra doymadığı için tekrar kalkıyor ve bu bütün gece devam ediyor...:44::44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…