2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba herkese;
Üç gündür evdeyim, anneanne İzmir'e gidince ben izin aldım üç gün. Bugün ve yarın da babası izin aldı, babayla kalacaklar iki gün. Çok yorucu ama harika bir üç gün geçirdim oğlumla. Çalışan anne olmanın cilveleri, çok özlüyorum oğlumu.
O da beni özlüyor, bulduğu yerde sarılıyor, öpüyor ama kerata "baba" diyor. :)) Dün oğluma "anne de hadi anne anne anne ...." diye konuşuyordum. Kendi kendimize oyun işte, tam bunun üzeirne "baba" demez mi? :)))

kızlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.haftaya iznim bitiyor okula başlıyorum ama bebeğim hala emiyor ve emmeden uyumuyor.napacağım?birde bi sabah birde gelince 4te emzirsem sütüm kesilirmi?

Prenses, ben işe başladığımda oğlum 5,5 aylıktı. Aynen seninki gibi sadece emerek uyurdu. Çok stresliydim, zaten zor uyuyan bir oğlum var, bir de emmeden uyumaz. Ama hiç korktuğum gibi olmadı. Ben olmayhınca uyku bastırınca uyudu bir şekilde. Bir hafta kadar zorlandı anneannesi. Sonra biberondan benim bıraktığım sütü emerken uyumaya alıştı. Hatta artık yavaş yavaş yanına biri yatınca uyumaya da alışıyormuş; tabi ben yokken. Ben varsa meme de var, ben evdeyken hala memede uyuyor
Şu aşamada almıyorsa biberon almasına uğraş. Yalnız tek delikli yenidoğan başlığı kullan ki memeden daha hızlı akmasın süt, bırakmasın seni.
Saat 4'e kadar iki veya hiç değilse bir kez sağ. Hem sütün azalır sağmazsan, hem de sen işe başlayınca akşiam geldiğinde özlemiş olacak bebeğin ve resmen sömürecek. :)) O yüzden gece sağmak için pek süt bırakmaz. Ertesi gün sen yokken içmesi için sağman lazım. Ben 3 aydır aralıksız hergün iki kez sağıyorum işyerinde. Pompa Medela mini elektirikli pilli kullanıyorum. Fiyatı uygun, memnunum.
Yalnız sağarken benim düştüğüm hataya düşüp ml hesabına takma kafayı, kafayı taktıkça azalıyor süt. :))
Bir de kesinlikle bebeğin görmeden kaçma evden. Hergün mutlaka kapıdan sana güle güle desin. Gittiğini görsün, vedalaşın.
Belki ilk hafta ağlar ama senin gittiğini görsün, ona döneceğini söyle. O anlar. Eğer kaçarsan, bilmediği bir şekilde anne ortadan kaybolduğu için anksiyete geliştirir. Ve anneyi kaybetme anksiyetesinin tamiri zor oluyor.

Ayşe sana yastık markası yazacaktım, unutmuşum, kusuruma bakma. Yastığın markası Dophia Soft Touch. Battaniye olarka ben bebek battaniyesi kullanıyorum, bebek nevresimleri uyuyor bebek battaniyesine. Markalı birşey değil. Bebek mağazalarında var.

Ya sen ne takıyorsun milleti. Benim oğlumun gelişimini çok beğeniyor doktor ama mesela 73 cm değil. 71 cm şu anda, ama buna rağmen ortalama boyu var. Kilosu ise 1 yaş kilosu civarında. Yani her bebek farklı. Saçmalamasın millet. Hem 73 cm boy çok iyi bir boy, ortalama üstü. Maşallah.

benim kız daha 7,5 bile değil üstü kalınken ancak 7,5 geliyor tartıda, hiç üzülmüyorum yeter ki sağlıklı olsun
millet konuşacak yer arıyor zaten, herkes kendi işine baka çok iyi olacak ama nerdeee...
ben kulakları tıkladım, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum kızım için, yemeği bakımı vs. çok özeniyorum yani ben kendimi biliyorum ya gerisini takmıyorum.

merhaba anneler
kakasini gec yapma sorunu bizim kizda da vardi doktorumuz kakasi kati bir kaka degilse 10 gune kadar yapmamasi normal demisti ve o zamanlar 6 gunde bir yapiyordu ama kati degildi simdi de 2-3 gunde bir yapiyor

surekli ilacla yapmaya alisirsa sonra kendi kendine yapamaz bence bu surec gecici ek gidalardan dolayi zamanla duzelecekk

Kızlar oğlumu banyo yaptırmak için banyoya goturuyodum ki ustume çis yaptı. karnımdan ayağıma kadar çis oldum. Sipa birde guluyo:76:

Üff kızlar bu saat oldu yürüteçte oğlum, uyumadı gitti. Perişan durumdayım. Süper bir şey oldu: bizim tıkalı boruları tayzikli suyla açtılar. Yeniden boru döşenmesine gerek kalmadı. Acayip sevindirik oldum. Oğlum da uyusa daha da sevindirik olacağım...

Eskiden tombik bebekler makbuldu. Bak eşimin dedesi k.valideme benim için; "maşallah tostoparlak oğlan, iyi bakmış annesi" demiş. Oysa alakası yok. Kıçı kalkmadı benimkinin, anne sütüyle de çok toplamıştı. Anne sütünü bırakalı 4 ay oluyor aldığı kilo 2,5. Cahillik deyip geçeceksin, öyle çünkü. Senin yavrun sağlıklıysa gerisi teferruat...

Kızlar oğlumu banyo yaptırmak için banyoya goturuyodum ki ustume çis yaptı. karnımdan ayağıma kadar çis oldum. Sipa birde guluyo:76:

Vay yaramaz vaayyyy...

nasıl moral bozarızın gelişmiş versiyonu Allah ım çıldırmamak elde değil.Kusura bakmayın spastik bu insanlar ne bekliyorlar 15 kilo olmasını mı?.
eee nee güzel maaaşallah boyu felan baya uzamış kliosu yerinde felan herşeyi standart sanki 5 kilo kalmış boyu da çok iyi.Allah uzak tutsun böyle insanlardan :95:
benim oğlan bile 53 cm dodu şuan aynı boylarda

Günaydın...

Bugün çok kötüyüm. Oğlum sinir krizi geçirdi. Hem de öyle böyle değil. İlk defa ben deçok sinirlendim. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir de sanırım tansiyonum yükseldi, başımın tepesi ağrıyor. O şimdi uyuyor. Ben ağlayamam pek, ama geçirdiğim kriz için çok üzgünüm. Umarım tekrarı olmaz. Olmaması için herşeyi yaparım. Şunu öğrendim; o kriz geçiren annelerin ne hissettiğini. Kınamamak gerekiyormuş....

Son düzenleme:

canım çok geçmiş olsun inşallah.evet insan sonradan çok pişman oluyor.yavrum benim neyi var çok mu ağlıyo yemiyo mu?offfff eski günlerim aklıma geldi sıkma nolur canını bugünlerde geçecek Ama Allah ım ehven atlatsın bebişede sanada çok zor
bende kilo almamasından müzdaribtim salı günü sünnet yaptırdım bebeğimin eline yüzüne kan geldi kilo alması düzeldiuykusu düzene girdi garibime bezi sabah bağlardım akşama kirlenmezdi bile az çiş yapıyodu meğer herşey ondan kaynaklanıyordu

Günaydın Çiğdem,
Hayırdır ya ne oldu okuyunca çok üzüldüm geçmiş olsun neden kriz geçirdin oğluş niye öyle oldu inşl.önemli bişey değildir.hepimiz insanız bazen olabiliyor bu tür şeyler ama yinede ne olursa olsun kendimize hakim olmamız gerekiyor canım benimoto kontrolümüzü kaybetmemeliyiz

cnm ya çok geçmiş olsun insan bazen elinde olmadan sinirlenip bağrabiliyo sakin olmamız gerke ama malesef herzaman da olunmuyo işte umarım şimdi daha iyisinizdir ikinizde

Sağol canım. Ben de kendimde peygamber sabrı var sanırdım, demek herşey bir yere kadarmış. Sürekli ağlıyor, kucağıma alıyorum ağlıyor, yürütecinde ağlıyor, altını temizledim, doyurmaya çalıştım. Acı çeker gibi değil, daha çok kriz geçiren biri gibi. Belki de ayağıma uyumak istiyordu. Ama bu normal şartlarda mümkün değil. Dün k.validemdeyken aralıklarla 4,5 saat uyudu ağrısı geçmedi ayaklarımın. Hem ben onu ayağımda uyutursam öğle yemeğini kim yapacak? Off ya offf, çok pişmanım, nasıl bu kadar kızdım ben? Şimdi uyanık ve mama sandalyesinden bana gülümsüyor. Ölmek istiyorum Sana da geçmiş olsun. Pitik derler burada ona. Çişin çıktığı yer, sünnet derisi tıkalı oluyormuş sanırım.

Benimde dün çok moralim bozuktu çok üzüldüm çookkk
Oğluşumu aldım üst kattaki arkadaşa çıktım,onunda 4 yaşında bir oğlu var benimkini yere oturttum sonra arkadaşın oğlu geldi başladı oynamaya,sonra tabiki bebekçe bir tavırla arkadaşın oğlunun saçını çekmiş sen gel benimkinin karnına bi tekme at yawrum arkaya düştü kafası yere vurdu ağlaya ağlaya felak oldu yawrum annesi çok kızdı ama iş işten geçti tabi...nasıl içim sızladı anlatamam daha babamıza bile söylemedim korkudan:18:duysa birdaha gitme der arkadaşıda çok seviyorum napıcam bilmiyorum gidersem tekrarı olurdiye korkuyorum

sizede geçmiş olsun demek kuzucuğun sıkıntısı bundanmış desene bundan sonra herşey güzel olur hem bak hemen düzene girmeyede başlamış:nazar:

ah yavrum yaa kıyamam ben onlara bende geçen gün karşı komşuma geçmiştim biraz onunda yaramaz bir buçuk yaşında bir kızı var benim kızla oturmuşlar oynuyolardı komşumun kardeşide onların yanında yerde oturuyo sen bu kız benim kızın saçını çekmek istedi teyzesi hemen müdahele etti sonra arkasını döndü ordan gidiyomuş gibi yaparken dön benim kızın kafasınada bi tane vurdu yavrum hemen başladı ağmaya bende çok sinirlendim ama o da küçük anlamıyo falan dedim ama insan yinede yavrusuna bişey yapılınca kızıyo bende eşime söylemedim

2nizede dua ediyorum ozaman canım sizde bi sünnet olayı geçirseniz acaba düzelirmi ki? evet tamamen deriyi alıp çıkarmış doktor şuan sadece kıpkırmızı bir et parçası var umarım düzelir hemen
oyyy kıyamam ona bence biraz gitmeyin gidersenizde bebeğinizi yanınızdan ayırmayın küçük çocuk artık ona kin besleyebilir unutana kadar
sizede geçmiş olsun demek kuzucuğun sıkıntısı bundanmış desene bundan sonra herşey güzel olur hem bak hemen düzene girmeyede başlamış:nazar:

evet meralcim maşallah inanılmaz dercede gözle görülür bir biçimde değişiklik var Allah ım tüm annelere ve beişlerinize huzur versin mutlulukla büyütelim

evet ya insan çok üzülüyor bide hıncımı alamadım istediğim gibi kızamadım ya arkadaşın kalbi kırılmasın diye iyice sinir oldum ve üzüldüm sizede çok geçmiş olsun aynı benim olay gibi olmuş eşlere söylenmiyor ki erkekler bizim gibi olamıyor düz mantıklar malesef

Sweedy sanada geçmiş olsun,ne güzel bahaneyle erkenden sünnetinide yaptırmışsın bende yaptırmayı düşünüyorum erken yaptırınca bebekler anlamıyormuş dolayısiyle psikolojikman etkilnmiyorlarmış eşime kalsa yemekli falan düşünüyor ama ben pek istemiyorum öyle,insanlara boşuna külfetmiş gibi geliyor yinede daha sonra belki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…